marsantos έγραψε: Πέμ 18 Σεπ 2025, 12:47
Blackgr4 έγραψε: Πέμ 18 Σεπ 2025, 11:10
Με πονάει που γράφω πως θέλω να φύγει, αλλά νομίζω δεν υπάρχει άλλη λύση για να αντιμετωπιστεί το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ πρόβλημα.
Κανένα πραγματικό πρόβλημα δε θα αντιμετωπιστεί. Μόνο γιγάντωση θα έρθει. Και τα προβλήματα θα αμβλυνθούν μόλις έρθει ένας άλλος προπονητής ικανός στο αγωνιστικό.
Ποτέ και σε καμία ομάδα δε λύνονται προβλήματα διοικητικής και οργανωτικής φύσεως αν φύγει ένας ικανός προπονητής.
Πάντα και σε πολλές ομάδες όλα αυτά τα προβλήματα υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν δια της πλαγίας οδού με τη παρουσία ενός ικανού προπονητή.
Καταλαβαίνω τι λες, καταλαβαίνω τι θες.
Δε χρειάζεται όμως η ομάδα να πέσει σε δίνη απλά για να δούμε όλοι πιθανά προβλήματα που υπάρχουν. Γιατί το μόνο που θα γίνει είναι η οπτική επαφή με τα προβλήματα και όχι η λύση. Ακόμα όμως κι αν λυνόντουσαν ως δια μαγείας όλα τα διοικητικά και οργανωτικά προβλήματα, θα έμενε άλυτο το ένα και σημαντικότερο ζήτημα σε μια ποδοσφαιρική ομάδα. Η εύρεση προπονητή και ικανού και που να κουμπώνει με το κλαμπ. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολο καράβι. Μπορεί η ομάδα να κινείται πολλά χρόνια μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας μέχρι να της κάτσει ο κατάλληλος. Κι όταν λέω πολλά χρόνια δε μιλάω μόνο για 4 και 5. Ανέφερα πριν τα παραδείγματα με αεκ και παο που ταλαιπωρούνται δεκαετίες. Και ο ΠΑΟΚ δεν είναι πάο και άεκ. Τίποτα δεν του χαρίζεται. Ο κάθε προπονητής του ΠΑΟΚ έχει πολλά μέτρα να διανύσει μέχρι να αναδυθεί στην επιφάνεια και να πάρει ανάσα. Έχει άλλη αφετηρία από έναν προπονητή του ποκ.
Συμπερασματικά ο Ρασβάν ας μείνει όσο θέλει και μπορεί ή μέχρι όσο τον θέλει η διοίκηση. Νωρίτερα δε χρειάζεται να φύγει για κανέναν άλλο λόγο. Αν και νομίζω πως πλησιάζει αυτή η στιγμή καθώς η δήλωση 'αυτή τη χρονιά θέλω να την απολαύσω' επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών. Ας μην προκαταβάλλουμε όμως πράγματα γιατί όπως οι νίκες φέρνουν νίκες έτσι και οι σεζόν φέρνουν σεζόν.
Η γιγάντωση των προβλημάτων μας θα έρχονταν και από τη μέρα που ο ΑΣ εμφάνισε με πούστικο τρόπο τον Μυστακίδη και εντελώς τυχαία από εκείνη τη μέρα και μετά είδαμε ξανά στην πόλη μας τον ιδιοκτήτη, είδαμε να ψιλό κουνιέται το θέμα του γηπέδου που εδώ και τρία χρόνια το είχαν φάει οι αράχνες, είδαμε να κλείνουμε για τον Ιανουάριο την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας μας, είδαμε να μην πουλιέται ο Ντέλιας, είδαμε διάφορα.
Θεωρητικό είναι όλο αυτό. Μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι.
Μπορεί η φυγή του Λουτσέσκου να σπάσει τη φούσκα προστασίας της διοίκησης και με την πίεση που θα της ασκήσει ο κόσμος μόλις αντιληφθεί πως ο πραγματικά υπεύθυνος όλων των τραγικών αποφάσεων δεν ήταν ο προπονητής, να αλλάξει συμπεριφορά και να έρθουν καλύτερες μέρες. Θεωρητικό είναι και αυτό. Μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι.
Τέλος μια απορία. Αυτό το πράγμα που συγκρινόμαστε μόνο με όσους τα πάνε χειρότερα και ποτέ με αυτούς που τα πάνε καλύτερα, τι είναι ακριβώς;
Γιατί να συγκριθώ με τον βάζελο (ο οποίος παρεμπιπτόντως μας πέρασε πέρσι) και όχι με τον γαύρο; Τον γαύρο δεν πρέπει να περάσω;