Εξελίξεις ΠΑΕ-ΑΣ ΠΑΟΚ 2025

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
burbu

Re: Εξελίξεις ΠΑΕ-ΑΣ ΠΑΟΚ 2025

Δημοσίευση από burbu »

Mīngus έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 12:49 Πάντως το μνημόνιο που διέρρευσε η ΠΑΕ μόλις, σίγουρα δεν υπογράφεται ελαφρά τη καρδία.
Για παράδειγμα οι ρήτρες είναι παντελώς ασαφείς.
Πολλές οι δημιουργικές ασάφειες.
Ξέρω τώρα η απάντηση θα είναι ''να δούμε και του Τέλη''.
Μάλλον μας δουλεύεις, η ΠΑΕ ζήτησε να ενημερώσουν αν έχουν κάποιες αποριες-ερωτησεις-ενστασεις, και ούτε καν το διάβασαν,
Γι αυτό τον λόγο υπάρχουν δικηγόροι, αλλά έλειπε σε διακοπές :lol:
These users thanked the author burbu for the post (total 6):
Azrael, FreeWatcher, astral, eorptol1, theo-drama, Unpsofable78
Άβαταρ μέλους
navigator11

Δημοσίευση από navigator11 »

Blackgr4 έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 12:51 Και τελικά που καταλήγουμε; Γιατί αν δεις την κατάληξη και προχωρήσεις προς τα πίσω, μπορείς να βγάλεις διάφορα συμπεράσματα.

Γήπεδο γιοκ. Με ευθύνη του ΑΣ. Έτσι ισχυρίζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Έπεσαν οι μάσκες λένε. Οκ έπεσαν θα πω και εγώ.

Τρία χρόνια που δεν προχώρησε το γήπεδο; Ποιος ευθύνονταν; Αρχικά η ΝΔ, μετά ο πόλεμος (νομίζω) και μετά ο άγνωστος χ. Καμία μάσκα.

Τελικά στο σήμερα, θα φάει όλο το ανάθεμα ο ΑΣ, ο Ιβάν δεν είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει το γήπεδο και όλα μέλι γάλα. Σωστά;

Ποιος βγαίνει κερδισμένος από αυτό;

1) Ο ΠΑΟΚ που δεν θα κάνει γήπεδο;

2) Ο ΑΣ που θα φάει όλο το ανάθεμα;

3) Ο Ιβάν που δεν θα κάνει γήπεδο και δεν θα ευθύνεται κιόλας;
Δε νομίζω πως θα υπάρξει πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Αφού έχει εξασφαλιστεί ότι τα 250 του έτερου ενδιαφερόμενου θα διατεθούν για τη νέα Τούμπα.
These users thanked the author navigator11 for the post:
Dimitrisou
Άβαταρ μέλους
tolis14

Δημοσίευση από tolis14 »

Ναι αλλά είναι η επιχείρηση Μου, πως να το κάνουμε; τέλος πάντων, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε. Ας το αφήσουμε και ας έχει ο καθένας την άποψη του
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

Δημοσίευση από abc_o_ karpouzas »

navigator11 έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 12:29 Ψιλοάσχετο, μόνο εγώ αναρωτήθηκα για ποιόν ακριβώς λόγο οι του ΑΣ ζήτησαν χθες από την ΠΑΕ, όπως μεταφέρεται από πλευράς της τελευταίας, να μη φαίνεται πόσα τετραγωνικά μέτρα από το όλο πρότζεκτ θα τους αναλογούν;

ρε οι ανθρωποι λαμογια ειναι....

αθανατοι σαν την ...δοε...μονο η παραίτηση και ο χαρος μπορει να τους αντικαταστήσει
These users thanked the author abc_o_ karpouzas for the post (total 2):
Azrael, Unpsofable78
ΑΜΠΑΛΑΕΑ

Δημοσίευση από ΑΜΠΑΛΑΕΑ »

Τα πραγματα μπορουν να τελειωσουν μονο απο τον λαο του ΠΑΟΚ.
Γενικη Συνελευση ΑΣ. Αποφασιζει για το που, πως,ποτε, ποιος,
αφου πρωτα ζητησει οτι νομιζει ως εγγυηση. Ο Κατσαρης
καηκε, το ΔΣ ανατιναχτηκε. Θα αποφασισει ο μονος αρμοδιος.
Αν μιλησει ο Ιβαν θα πει οτι γινεται πολεμος εις βαρος
του στην πλατη του ΠΑΟΚ. Το ξερουμε. Καποιος πραγματικος θεματοφυλακας
πρεπει να δωσει τη λυση. Και απο εκει και περα ενωμενοι
πιεζοντας σε καθε κατευθυνση να προχωρησουμε
για το νεο γηπεδο.

Ξερετε γιατι οδηγηθηκαμε ως εδω;
Γιατι απλα ολα αυτα τα χρονια ειμασταν ΘΕΑΤΕΣ.
Οχι ΟΠΑΔΟΙ αλλα θεατες.
Οτι πει ο Ιβαν.
Οτι πει ο ΑΣ.
Οτι πει ο Τελης.
Οτι πουν οι ΑΡΔ.
Οτι πει η κυβερνηση.
Οτι πουν οι συνδεσμοι.

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΟΚ.
Το γηπεδο θα γινει αν ενεργοποιηθουμε
ενωμενοι πιεζοντας Ιβαν, ΑΣ, κυβερνηση, συνδεσμους,
ΜΜΕ, και συμβαλλοντας οπως μπορουμε.

Αλλιως θα περιμενουμε καμια δεκαρια χρονια
και αν και θα μιλαμε για το γηπεδο σαν το μετρο....
Δειτε τι εγινε με αεχ.
Τι σημασια εχει ποσα εχει ο καθενας στην τραπεζα;
Θα τα βαλει αμεσα; Αυτο ειναι το ζητημα.

Συμμετοχη λοιπον και δραση. Αντιδραση στα κακως κειμενα.
Επιβραβευση των καλων.

Αλλιως καφενειο, σεναριολογια και παπαρολογια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΑΜΠΑΛΑΕΑ την Τρί 29 Ιούλ 2025, 12:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
These users thanked the author ΑΜΠΑΛΑΕΑ for the post:
Thax
Άβαταρ μέλους
Mīngus

Δημοσίευση από Mīngus »

Equalizer έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 12:54
    Mīngus έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 12:49 Πάντως το μνημόνιο που διέρρευσε η ΠΑΕ μόλις, σίγουρα δεν υπογράφεται ελαφρά τη καρδία.
    Όχι, η απάντηση είναι "βελτιώστε την πρόταση σας ώστε να μας καλύπτει σε αυτό αυτό και αυτό το σημείο". "Προτείνουμε να οριστούν συγκεκριμένα ποσά ως ρήτρες" ή ότι άλλο είναι η συνήθης πρακτική σε αυτές τις περιπτώσεις
    Συγγνώμη αλλά αυτό το είπε ο ΑΣ. Θα συσταθεί ομάδα η οποία θα καταρτίσει μνημόνιο συναντίληψης.
    Προφανέστατα θα υπάρξει διαπραγμάτευση.
    Το θέμα είναι ότι η ΠΑΕ αρκέστηκε στο ότι μαζί με τη διαπραγμάτευση θα ζητηθούν και οι εγγυήσεις για να αρχίσει το ξεκατίνιασμα.
    Άβαταρ μέλους
    dragon

Δημοσίευση από dragon »

psykoman έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 12:13
    tolis14 έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 11:34 Να σας ρωτήσω ρε παιδιά. Όταν ο μελισσανίδης άρχισε να φτιάχνει το γήπεδο της χάρτινης, του ζήτησε κανένας εγγύηση ότι έχει το ποσό που απαιτείται; εδώ γιατί έχουμε γεμίσει ορκωτούς λογιστές, μπορεί να μου το εξηγησει κανένας;
    Άρα η γνώμη σου είναι να ξεκινήσει το γήπεδο χωρίς εγγυήσεις;
    Ποιες ηταν οι εγγυήσεις του Τελη?
    Τα τελευταία 13 χρονιά του Σαββίδη αποτελούν εγγύηση
    These users thanked the author dragon for the post (total 3):
    eorptol1, theo-drama, Unpsofable78
    Άβαταρ μέλους
    Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

Αν το ζήτημα ήταν κάποια ποσά μπορούσαν διασαφήσουν εφόσον το θέλανε.

Από εκεί και πέρα είναι ένα μνημόνιο που δίνει πλήρη ελευθερία στον ΑΣ σε περίπτωση αδυναμίας εκτέλεσης να προχωρήσει με όποιον θέλει έχοντας έτοιμες μελέτες και οικοδομική άδεια. Τα οποία για να βγουν χρειάζονται το χρονικό διάστημα που ζητήθηκε πάνω κάτω.

Το κομμάτι της εγγυητικής πριν την έναρξη των εργασιών που αναγράφεται δεν το σχολιάζω, καθώς θεωρείται αυτονόητο σε τέτοιου είδους έργα.
    These users thanked the author Sera4 for the post:
    Unpsofable78
    Άβαταρ μέλους
    adam04

Δημοσίευση από adam04 »

Τα πράγματα είναι πιο απλά από ότι φανταζόμαστε.Ο ΑΣ πήρε στα χέρια του επίσημα την πρόταση της ΠΑΕ. Με όλες της μελέτες και τα σχέδια.
    Η πρόταση αφού μελετηθεί από το ΔΣ και γίνουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις,εγκρίνεται και υπογράφετε προσύμφωνο,που έχει ρήτρα ότι με την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την συνολική κοστολόγηση του έργου η ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη να παρουσίαση εγγυητικη που θα υπερκαλύπτει την συνολική δαπάνη.Αν δεν το κάνει το προσύμφωνο ακυρώνετε.Αν το κάνει η ΓΣ βάζει της τελικές υπογραφές.Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
    These users thanked the author adam04 for the post (total 5):
    Azrael, burbu, Maedhros4, Unpsofable78, paok apo epilogi
    Άβαταρ μέλους
    Equalizer
    Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Mīngus έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 12:58
    Equalizer έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 12:54
      Όχι, η απάντηση είναι "βελτιώστε την πρόταση σας ώστε να μας καλύπτει σε αυτό αυτό και αυτό το σημείο". "Προτείνουμε να οριστούν συγκεκριμένα ποσά ως ρήτρες" ή ότι άλλο είναι η συνήθης πρακτική σε αυτές τις περιπτώσεις
      Συγγνώμη αλλά αυτό το είπε ο ΑΣ. Θα συσταθεί ομάδα η οποία θα καταρτίσει μνημόνιο συναντίληψης.
      Προφανέστατα θα υπάρξει διαπραγμάτευση.
      Το θέμα είναι ότι η ΠΑΕ αρκέστηκε στο ότι μαζί με τη διαπραγμάτευση θα ζητηθούν και οι εγγυήσεις για να αρχίσει το ξεκατίνιασμα.

Α ναι σωστά σε αυτό αρκέστηκε

Τίποτα άλλο δεν συνέβη ούτε πριβέ ούτε δημόσια

True story
      These users thanked the author Equalizer for the post (total 3):
      astral, giapas, Unpsofable78
      Άβαταρ μέλους
      Blackgr4
      Moderator

Δημοσίευση από Blackgr4 »

navigator11 έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 12:55
      Blackgr4 έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 12:51 Και τελικά που καταλήγουμε; Γιατί αν δεις την κατάληξη και προχωρήσεις προς τα πίσω, μπορείς να βγάλεις διάφορα συμπεράσματα.

Γήπεδο γιοκ. Με ευθύνη του ΑΣ. Έτσι ισχυρίζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Έπεσαν οι μάσκες λένε. Οκ έπεσαν θα πω και εγώ.

Τρία χρόνια που δεν προχώρησε το γήπεδο; Ποιος ευθύνονταν; Αρχικά η ΝΔ, μετά ο πόλεμος (νομίζω) και μετά ο άγνωστος χ. Καμία μάσκα.

Τελικά στο σήμερα, θα φάει όλο το ανάθεμα ο ΑΣ, ο Ιβάν δεν είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει το γήπεδο και όλα μέλι γάλα. Σωστά;

Δε νομίζω πως θα υπάρξει πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ. Αφού έχει εξασφαλιστεί ότι τα 250 του έτερου ενδιαφερόμενου θα διατεθούν για τη νέα Τούμπα.
      Έχεις αποκλείσει τη περίπτωση να πιστεύει κάποιος πως όσο αστεία είναι η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη που επί τρία χρόνια δεν προχώρησε εκατοστό το θέμα του γηπέδου, άλλο τόσο αστεία φαίνεται και η πλευρά του άγνωστου Τέλη που εμφάνισε έναν λογαριασμό με 250 και νόμιζε πως οι ιθαγενείς θα κάνουν τατουάζ το όνομα του;

Αν ναι, κακώς.
      Αν όχι, σκέψου το λίγο παραπάνω.
      These users thanked the author Blackgr4 for the post:
      smoothcriminal1926
      Άβαταρ μέλους
      FreeWatcher

Δημοσίευση από FreeWatcher »

Κερδισμένος βγαίνει αυτός που το δημιούργησε όλο αυτό κ προφανώς είναι από πίσω.
      Χαμένος ο ΠΑΟΚ γενικά.

PS1 ούτε η ΝΔ έφυγε από την κυβέρνηση (κανένα θέμα που την αφορά δεν λύθηκε ακόμη), ούτε ο πόλεμος τελείωσε
      PS2 καμία πρόταση για πιο σύντομη κατασκευή γηπέδου δεν έφερε ο ΑΣ
      These users thanked the author FreeWatcher for the post (total 3):
      Thax, makedonas1926, Unpsofable78
      Άβαταρ μέλους
      Mīngus

Δημοσίευση από Mīngus »

@The Equalizer Αν είναι να μιλάμε με σενάρια μπορούμε να το κάνουμε όλη μέρα.
      Εγώ μένω στα της ανακοίνωσης που ορίζει τον Σαββίδη ξεκάθαρα ως αυτόν που έχει το μαχαίρι και το καρπούζι.
      Πεδίο δόξης λαμπρό.
      Άβαταρ μέλους
      Alastor

Δημοσίευση από Alastor »

embuji έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 12:30
      thomas Murg έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 12:23 Δεν ξέρω τι μπορεί να προσφέρει και τι θα προσφέρει στο μέλλον ο Τέλης.

Προς το παρόν την έχει γαμήσει την ομάδα σε χρονιά επετειακή. Τα πρώτα δείγματα αποδείχθηκαν δήγματα.
      Κανενας Μυστακιδης δε φταιει. Αυτος ειπε θελω να φτιαξω το γηπεδο οριστε τα λεφτακια μου.

Οι χειρισμοι ΑΣ και Ιβαν Σαββιδη τοσα χρονια τα εκαναν σκατα. Του ενος που παγωσε το εργο και του αλλου που επεσε με τα μουτρα χωρις καμια τακτικη σε εναν πιθανο επενδυτη.
      Ανθρωπος που θελει να ειναι αυτος που θα χτισει την Νεα Τουμπα και δεν εχουμε δει ουτε την φατσα του αλλα ουτε το τι συμφωνησε και πως συμφωνησε με τον ΑΣ για το νεο γηπεδο

Πλακα μας κανετε ?
      These users thanked the author Alastor for the post (total 3):
      FreeWatcher, Dimitrisou, Unpsofable78
      Άβαταρ μέλους
      riegel

Δημοσίευση από riegel »

Θα γράψω μερικές σκέψεις μου όσο πιο συνοπτικά μπορώ ελπίζω να μη βγει μεγάλο σεντόνι.

1) Οικονομία ανεπηρέαστη από γεωπολιτικά γεγονότα δεν υπήρξε και δε θα υπάρξει ποτέ. Τώρα είναι με την πλάτη στο τοίχο ο Σαββίδης σε 1-2 χρόνια μπορεί να είναι ο Μυστακίδης ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Η ανακοίνωση του ερασιτέχνη αυτή τη στιγμή με αυτή την αναφορά κατ' εμε για εγγυήσεις που δε θα επηρεάζονται από γεωπολιτικά γεγονότα ( δλδ εμμέσως πλην σαφώς, απόρριψη του ρωσικού τμήματος επιχειρήσεων του Σαββίδη ως "αναξιόπιστο") δε δείχνει τίποτε άλλο από το "κύριε έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας, δε θέλουμε να κάνουμε μπίζνες μαζί σου".

2) Δε καταλαβαίνω κάποιους που τους ενδιαφέρει τόσο πολύ το γήπεδο, χωρίς να διασφαλίζεται ποιος και υπό ποιες συνθήκες θα είναι επενδυτής της ΠΑΕ.
      Βιαζόμαστε να "πεθάνουμε" τον παλιό "βασιλιά" και να χρήσουμε νέο χωρίς καν να ξέρουμε τις προθέσεις του για το ποδοσφαιρικό τμήμα.
      Έχει δηλώσει κάπου σε αυτή τη χρονική συγκυρία -της χρηματοδότησης του γηπέδου- ότι τον ενδιαφέρει και η ΠΑΕ;
      Το υποθέτουμε γιατί αλλιώς δε βγαίνουν τα κουκιά, αλλά δεν είναι δίκαιο προς τους εαυτούς μας να μπαίνουμε σε διχασμό με υποθέσεις.
      Όποιος θέλει να κάνει το γήπεδο θα πρέπει να ανοίξει άμεσα επαφές και για την ΠΑΕ. Επενδυτής για το γήπεδο χωρίς έλεγχο της ΠΑΕ δε γίνεται να υπάρξει και αν υπάρξει σημαίνει αυτόματα αποδυνάμωση του επενδυτή της ΠΑΕ.
      Αν είστε οκ με αυτό, ως μοχλό πίεσης για να πουλήσει, εγώ πάω πάσο.

Όσον αφορά τα οφέλη που θα έχει το νέο γήπεδο στην ομάδα και τα λοιπά ερασιτεχνικά τμήματά της συγγνώμη αλλά αυτά τα βρίσκω πολύ ρομαντικά. Ζούμε στην εποχή που απλά για να ζήσει ανεκτά μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται στη ξεφτίλα 3000 ευρώ το μήνα και συζητάμε για βιώσιμα ερασιτεχνικά τμήματα χωρίς ύπαρξη επενδυτή που θα τα στηρίζει, απλά και μόνο επειδή θα έχουμε καινούργιο γήπεδο; Έχουμε υπόψη τι έξοδα χρειάζονται για τη λειτουργία και τη συντήρησή του;

Θυμίζω ότι το 2000 είχαμε το πιο σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ στη χώρα. Που βρίσκεται τώρα η ομάδα μπασκετ και το γήπεδο χωρίς επενδυτή;

3) Δε θα κρύψω ότι εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει πρωτίστως τα τμήματα ποδόσφαιρο - μπασκετ κλπ να είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με τους υπόλοιπους του big-4, να διεκδικούν τίτλους και να υπάρχει άνθρωπος που να τα χρηματοδοτεί ώστε να μην αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Σε δεύτερη φάση με απασχολεί το γήπεδο. Αν μπορεί συγχρόνως με τα υπόλοιπα ας το κάνει αν όχι ας το αφήσει για το μέλλον.

Αυτό με τον Σαββίδη, με τα στραβά του και τα κακά του μέχρι στιγμής συμβαίνει και για αυτό θα είμαι υπέρ του μέχρι να σταματήσει να συμβαίνει ή μέχρι να βρεθεί διάδοχη κατάσταση και να επιλέξει να πουλήσει.
      Αυτό δε σημαίνει ότι θα είμαι χειροκροτητής του σε ό,τι κάνει (και εγώ στα κάγκελα ήμουν με Κωσταντέλια, και εγώ ξενερώνω με τις -μη- μεταγραφές) αλλά δε θα τον "πουλήσω" αμα τη εμφανίσει οποιουδήποτε καλοθελητή.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν θεωρώ τουλάχιστον άκομψη τη στάση του ερασιτέχνη στο θέμα και το μόνο που καταφέρνει μέχρι στιγμής είναι να διχάζει και να προκαλεί επιπλέον προβλήματα σε αυτά που ήδη έχει να αντιμετωπίσει ο Σαββίδης.
      Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”