Θα γραψω το πρωτο και τελευταιο μου λογικα μηνυμα με αυτο το ονομα.Σας ενοχλουν βλεπω αρκετους οσα γινονται στην Τουμπα...λες και τα σημαδια δεν τα εχουμε παρει για τον εκφυλισμο του ΠΑΟΚτση εδω και αρκετα χρονια...λες και δεν εδειχνε που παει το πραμα.Διπλα στον ΠΑΟΚ για πανω απο 20 χρονια της ζωης μου...
Μελος το forum σας για καμμια τριετια αν δεν απατωμαι (χωρις το "2" ως ονομα μελους)Απο την Τουμπα ΜΟΥ, απεχω συνειδητα οπως χιλλιαδες αλλοι, εξαιτιας των οσων γινονται καθε Κυριακη! Την αποφαση μου την πηρα στο ματς Κυπελου με ΑΕΚ, οταν καποιοι τα καναν λαμπογυαλο επειδη δεν αντεξαν, οχι λαμογια προεδρους οπως ειχαν τη δικαιολογια παλιοτερα για να μπουκαρουν, αλλα επειδη δεν αντεξαν μια αγωνιστικη ηττα και μια χαμενη "μεγαλιωδη εκδρομη" στον τελικο του ΟΑΚΑ!Γυρισα με / για τον Π.Α.Ο.Κ 10 φορες την Ελλαδα και 2 φορες την Ευρωπη, ειχα 25 χρονια μονιμη παρουσια στην 4, και πλεον με τεραστιο πονο εχω σχεδον 4 χρονια που εγινα ο καλυτερος πελατης καφενειων.
Απο το φορουμ σας παλι, διαγραφτηκα ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ μια μερα, επειδη μετα απο καποια αντιστοιχα γεγονοτα, εβαλα ως υπογραφη μου το "SUPER-4" για να δειξω ποσο αρχιζουν καποιοι να μοιαζον σε συμπεριφορα οπαδων στη γειτονια!Δεχτηκα ενα μηνυμα την ιδια μερα που το εβαλα ως υπογραφη απο καποιον του Φορουμ (ονομα ουτε θυμαμαι, ουτε με ενδιαφερει να θυμαμαι, ουτε θα ελεγα και αν θυμομουν...admin, modereitor δεν τα παω και καλα με την τεχνολογια) "να βγαλω την υπογραφη επειδη ...καποιοι ενοχλουνται"!!! και προτου καν προλαβω να το σκεφτω αν πρεπει να το πραξω η οχι (δεν θα το εκανα παντως), την επομενη νομιζω μερα ειχα ηδη διαγραφτει!! Σκουπισατε -τελειωσατε...
Δεχομαι οτι εχετε τους κανονες σας, δεχτηκα την αποφαση και ειμαι σχεδον μια 2ετια ανενεργος χρηστης και που και που σπανια λαθραναγνωστης σας.Δεν με ενοχλησε τοσο η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ την ξαναλεω αποφαση, οσο η επιβεβαιωση οτι ο ΠΑΟΚτσης, σε ολα τα επιπεδα οντως μοιαζει φρικτα πλεον με τους σουπεραδες! Ειτε μιλαμε για γηπεδο, ειτε για ιντερνετ, ειτε για ραδια...Αυτο που με ενοχλει ομως εναι που ο Π.Α.Ο.Κ ΜΟΥ, ο Π.Α.Ο.Κ του πατερα μου και του παππου μου, ο Π.Α.Ο.Κ με τον οποιο μεγαλωσα ειναι σε τροχια βεβαιου θανατου! Οπαδικα ετσι κι αλλιως εχει πεθανει και νεκραναστασεις δεν υπαρχουν πλεον.
Η μαγια η παλια χαθηκε, ακομα και αν διορθωθουν καποια πραγματα αυτοι ειμαστε πλεον κα εκει γυρω θα κινουμαστε μελλοντικα.Ο παλιος ΠΑΟΚτσης πεθανε,πλεον υπαρχουν τα νεο-ΠΑΟΚια (και ως προς τη διαφωνια σας προσφατα...ναι, το ΠΑΟΚια εχθροι μας το εβγαλαν αρχες δεκαετιας του 90, αρχικα οι γαυροι με αφορμη τη μασκωτ μας στο μπασκετ)Και φυσικα με τον θανατο του Λαου δεν μπορει παρα να ακολουθησει και ο θανατος της ομαδας. κανενας Σαββιδης και τα λεφτα ολου του κοσμου δεν ειναι ικανα να το αλλαξουν αυτο. Η μιζερια, η γκρινια, η εσωστρεφια και το οτι δεν ειμαστε πλεον Π.Α.Ο.Κ ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ θα το φερουν αυτο. Μαθηματικα!
Καποτε δεν μας χωριζαν ουτε πολιτικες ιδεολογιες ουτε συμπαθιες-αντιπαθιες προς παιχτες, ουτε προσωπικα, ουτε τιποτα...ημασταν ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ!Εβλεπες τους ιδιους οπαδους να φωναζουν συνθηματα που θυμιζαν αριστερη πορεια, και στο καπακι τραγουδουσαμε ολοι μαζι "και του ΠΑΟΚ τα παιδια μπηκαν στην Αγιά-Σοφιά το Δικεφαλο να στησουν..."! Τωρα μαχαιρωνεστε για τα πολιτικα και διαβαζω σε φορουμ και απο τους μεν και απο τους δε οτι "πρεπει να καθαρισει η ΤΟΥΜΠΑ απο τους απεναντι"!!! Τουμπα με διαβατηρια πολιτικων φρονηματων!!!! Πολυ ωραια!!!! Το "Ο Π.Α.Ο.Κ πανω απ'ολα" περιπατο!
Παλια εβλεπες στα ντερμπυ καμμια ψιλη αλλα ηξερες οτι κατα κανονα ηταν απο οπαδους των 3ων ματς το χρονο που μπορει να ειχαν παρεξηγηθει για τη γκομμενα τους. Τωρα φτασατε μεχρι να δερνετε ΤΥΦΛΟΥΣ επειδη δεν αντεχετε την κριτικη; Τοτε εβλεπες τον παιχτη με το δικεφαλο στο στηθος και τον στηριζες, ειτε σου αρεσε ειτε οχι! Και εχθρος σου μεσα στην Τουμπα ηταν παντα Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ποτέ ο δικος σου παιχτης, ποτέ ο συνοπαδος σου ποτέ ο ιδιος Π.Α.Ο.Κ! Ετρωγες γκολ απο το αυρο και ανατριχιαζες απο την ενταση με την οποια ακουγοταν "ΠΑΟΚ" σε δευτερολεπτα! Τωρα τρως γκολ στο 4ο λεπτο με τη γρια και αμεσως ακους "ΠΑΟΚ παιξε τη μπαλα της ζωης σου, γιατι θα σε Γ@μμΗσουμε...."!!!!
Παλια δεν επιβεβαιωνομασταν με το να ριχνουμε δυναμιτακα στα παρκε. Δεν δειχναμε ετσι τη μαγγια μας. Ουτε ψαχνομασταν να βρουμε λιγοτερους αλλοθρησκους για μανουρα ωστε να κερδισουμε οπαδικες νικες! Οι νικες αυτες που εχτισαν το τεραστιο ονομα του ΛΑΟΥ ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ ηρθαν οταν αλλοι υπεραριθμοι απο εμας ερχοταν μεσα στη δικη τους πολη για μανουρες και επαιρναν τις απαντησεις που ολοι γνωριζουμε. Εμεις για τον Π.Α.Ο.Κ κατεβαιναμε, οχι για τις βλαχομαγγιες. Και ηταν οι βλαχομαγγιες των αλλων, πολλες φορες και ενωμενων για να μπορεσουν να τα βαλουν μαζι μας, που εκαναν τελικα εμας γνησιους μαγγες.
Η ιδεολογια του ΠΑΟΚτση αρχισε να αλλοιωνετε απο τη δεκαετια του 80 ακομα! Αλλα τα σημαδια ηταν μικρα και χανοταν μεσα στα αλλα. Δυστυχως ομως τοτε δεν καναμε για αυτο αρκετα. Κι ακομα και αν καποιοι εκαναν, με πρωτο και καλυτερο το Στρατηγο που προσπαθησε να κρατησει το στυλ του ΠΑΟΚτση ακεραιο βλεποντας το να αλλοιωνεται απο ξενοφερτες μοδες, τελικα αυτη τη μαχη την εχασαν. Τη μονη μαχη που εχασαν.Δεν τα γραφω ολα αυτα για τη δικη μου περιπτωση. Εγω διαγραφτηκα - τελειωσα για το φορουμ και δεν με ενδιαφερει και να επανελθω πλεον απο τη στιγμη πο ενιωσα μη-ευπροσδεκτος.
Για τον Π.Α.Ο.Κ μου ποναω, για τον Π.Α.Ο.Κ τα εγραψα!Καλη συνεχεια και οτι σας φωτιζει ο οποιοσδηποτε στον οποιο πιστευετε.Ενα τελευταιο "γεια" προς οσους ειχα καποιες καλες κουβεντες εδω μεσα και δεν προλαβα ποτε να τους χαιρετησω!(το ξαναποσταρω γιατι γραφτηκε χθες, και μεχρι να παρει εγκριση και να εμφανιστει ως πρωτο μου ποστ ειχαν προχωρησει οι σελιδες και χαθηκε! Οφειλω ομως σημερα και ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο φορουμ, γιατι οπως τα χωνω στο μηνυμα για τη διαγραφη μου, πρεπει να δωσω και το μπραβο που το δημοσιευσατε παροτι εχει σαφη αρνητικη αναφορα προς το φορουμ και καποιο απο τα μελη του)
--------------------------------------
Αυτά έγραψε ο αδερφός Besuch στο τόπικ του αγώνα με την Βέροια και το μεταφέρω εδώ, μήπως και αποτελέσει την αρχή σοβαρής συζήτησης. Επειδή γράφω από κινητό, μου είναι σχεδόν αδύνατο να το μορφοποιήσω σωστά μετά την αντιγραφή/επικόλληση και ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων. Αν θέλει και μπορεί κάποιος μοντ, ή αντμίν ας βοηθήσει με το τεχνικό σκέλος.
Στην ουσία της ανάρτησης τώρα... Όσα αναφέρεις, Besuch, δυστυχώς είναι 100% εύστοχα και μας πληγώνουν όλους όσους μάθαμε τον ΠΑΟΚ αλλιώς. Από την μεριά μου σου υπόσχομαι όμως ότι, όσο υπάρχουν άνθρωποι που κρατούν την ιδέα του ΠΑΟΚ στην ψυχή τους, αυτή η ιδέα δεν πρόκειται να πεθάνει. Η κερκίδα μπορεί να αλλοτροιώθηκε, όμως ο ΠΑΟΚ ΜΑΣ μένει ανέπαφος στην καρδιά μας. Η θύρα 7 με τα πιτσιρίκια είναι εκεί. Μας περιμένει να δώσουμε νέα πνοή στην Τούμπα και να δείξουμε στα καινούρια ΠΑΟΚτσάκια, ότι δεν χρειάζεται να είναι άμυαλοι κάφροι για να είναι μάγκες, ωραίοι και παραδεκτοί στην κοινωνία