«Δε θα άφηνα τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες»
Καθώς το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη το περασμένο Σάββατο πλησιάζε στο τελευταίο δεκάλεπτο και το σκορ παρέμενε «κολλημένο» στο 0-0 η αγωνία στην Τούμπα κτυπούσε… κόκκινα! Ο Σάντος είχε κάνει και την 3η του αλλαγή από το 75’ βάζοντας στο παιχνίδι τον ανέτοιμο να βγάλει 90λεπτό Μουσλίμοβιτς.
Ό ΠΑΟΚ δεν είχε άλλη αλλαγή. Λίγο πριν από το 80’ ο Ίβιτς σε μία μονομαχία έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων υπέστη διπλο κάταγμα στη μύτη! Για περίπου δύο λεπτά ο Δικέφαλος έπαιζε με 10 παίκτες καθώς το ιατρικό τιμ του Δικεφάλου παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο Σέρβο. Νωρίτερα είχε υποστή και ένα κτύπημα στο μάτι. Από τη στιγμή όμως που ο ΠΑΟΚ δεν είχε άλλες αλλαγές, ο Βλάνταν Ίβιτς έσφιξε τα δόντια και συνέχισε το παιχνίδι, λυτρώνοντας τελικά το Δικέφαλο στις καθυστερήσεις με δικό του γκολ που του χάρισε τη νίκη με 1-0!
«Κάθε εμπόδιο σε καλό», λέμε στην Ελλάδα και ο Σέρβος φαίνεται ότι το ασπάζεται αυτό και με το παραπάνω! «Αν δεν είχαμε κάνει και τρεις αλλαγές, τότε ίσως έβγανα από το παιχνίδι. Ωστόσο με το σκορ στο 0-0 και χωρίς άλλη αλλαγή δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσω την ομάδα με 10 παίκτες! Αν χρειάζεται μάλιστα να… σπάω τη μύτη μου σε κάθε παιχνίδι για να κερδίζει ο ΠΑΟΚ, τότε ευχαρίστως θα το κάνω!», πρόσθεσε με χιούμορ, μιλώντας χθες αποκλειστικά στο «Μ».
«Όπως καταλαβαίνεις δε θέλω να βγούμε φωτογραφίες», τόνισε ο Σέρβος, «καθώς έχω ένα… μπλε μάτι και μία μύτη πρησμένη με διπλό κάταγμα!»
-Βλάνταν έφτασες τα 10 επίσημα γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, από τα οποία τα εννέα τα πέτυχες μέσα στο 2009. Ήταν ένας καλός χρόνος για σένα αυτός που τρέχει;
«Σίγουρα μπορούσα να πετύχω και παραπάνω. Ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Πάντα υπάρχει και κάτι παραπάνω. Έτσι νιώθω και νιώθω μέχρι την τελευταία μέρα που θα είμαι επαγγελματίας. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας για φέτος και θα προσπαθήσω να δώσω ότι καλύτερο μπορώ στον ΠΑΟΚ».
-Με την Ξάνθη είχες πετύχει και πέρυσι δύο γκολ στα Πηγάδια χαρίζοντας και τότε τη νίκη με 1-2 στις καθυστερήσεις. Δημιουργείς παράδοση…
«Εντάξει δε σημαίνει κάτι αυτό. Απλώς έτσι έτυχε. Σίγουρα είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη νίκη. Αυτό είναι για μένα το πιο σημαντικό. Το ματς του Σαββάτου με την Ξάνθη ήταν πολύ δύσκολο καθώς ήρθε στην Τούμπα με σφικτή άμυνα για να πάρει την ισοπαλία. Είχε 1-2 καλές στιγμές με κόντρα επιθέσεις αλλά εμείς είχε τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι και κερδίσαμε δίκαια, έστω και αν το γκολ ήρθε στο τέλος…»
-Σε κάποια οπαδικά σάιτ έχουν αρχίσει να σε αποκαλούν… λευκό Μπακαγιόκο!
«(Γελάει…) Πέρυσι ο Μπακαγιόκο μας χάρισε αρκετούς σημαντικούς βαθμούς με δικά του γκολ. Φέτος έτυχε δύο φορές να το κάνω εγώ. Όλα τα γκολ είναι χρήσιμα και σημαντικά για την ομάδα. Ελπίζω στο μέλλον ο ΠΑΟΚ να μην περιμένει το τέλος για να βάλει γκολ. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να καθαρίζουμε όσο πιο νωρίς γίνεται τα ματς, για να μην αγχώνεται και ο κόσμος…»
-Έχεις παίξει μαζί με το Χαλκιά τα περισσότερα παιχνίδια από όλους στην ομάδα. Αυτό δείχνει ότι ο προπονητής σε εμπιστεύεται περισσότερο;
«Εμένα με ξέρει πολύ καλά ο κ Σάντος. Είχαμε συνεργαστεί και παλιότερα στην ΑΕΚ. Είναι ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα από όλους τι μπορεί να πάρει από κάθε παίκτη. Είναι σπουδαίος επαγγελματίας. Πρέπει όλοι να έχουν εμπιστοσύνη σε αυτόν. Και εμείς οι παίκτες αλλά και οι φίλαθλοι. Ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει για να φτάσει ο ΠΑΟΚ πιο ψηλά».
-Ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει ξαναβρεί κάτι που του έλειψε στην αρχή της χρονιάς: τη νοοτροπία του νικητή και την αποφασιστικότητα για να πάρει αποτελέσματα.
«Όλοι ήμασταν από την αρχή αποφασισμένοι για ότι καλύτερο. Και στα προηγούμενα παιχνίδια που δεν κερδίσαμε, όταν είχαμε δύο ήττες και ισοπαλίες και εκεί μπήκαμε με στόχο μόνο τις νίκες. Κάποιες φορές δεν βγαίνει όμως αυτό που θέλεις. Υπάρχει και ο αντίπαλος μπροστά. Δεν μπορείς κάθε φορά να βάλεις τα γκολ που θέλεις. Κάποιες φορές λείπει και η τύχη. Αλλά εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας. Και μέσα από αυτή την πίστη τις πιο πολλές φορές βγαίνουμε νικητές. Καταλαβαίνω τον κόσμο, καθώς ο καθένας θέλει πάντα να κερδίζει, αλλά δυστυχως αυτό δε γίνεται πάντα».
-Στις πρώτες δηλώσεις που έκανες μετά από το παιχνίδι με την Ξάνθη, είπες ότι ο ΠΑΟΚ στο τέλος της φετινής χρονιάς θα τερματίσει πιο ψηλά από πέρυσι. Τι εννοούσες; Πέρυσι ήταν δεύτερος, αρά φέτος…
«Καταλαβαίνουμε όλοι ότι υπάρχουν και τα πλέι-οφ. Πέρυσι δεν κρατήσαμε τη θέση που βρεθήκαμε στο τέλος του πρωταθλήματος. Φέτος στόχος μας είναι σε κάθε ματς η νίκη. Δεν οριοθετούμε τους στόχους μας. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο πρωτάθλημα και όσο πιο μακριά μπορούμε στο Κύπελλο. Μέχρι και την κατάκτησή του! Η φετινή χρονιά είναι διαφορετική από πέρυσι καθώς μας περιμένουν διαφορικά φέτος. Εμείς όμως μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο και το δείξουμε και στη πορεία».
-Μήπως έχει ανέβει ψηλά ο πήχης;
«Είναι λογικό. Τόσο για μας όσο και για τον κόσμο. Στη ζωή θέλεις πάντα κάτι καλύτερο από αυτό που είχες. Έτσι γίνεται και στον ΠΑΟΚ. Όλοι θέλουμε να βρεθούμε ψηλότερα από πέρυσι!»
http://www.metropolisradio.gr/9898
Όσο και να κράζουν οι "Μάγκες" του καναπέ εδω μέσα, δε πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί που θα πηδούσαν για κεφαλιά ανάμεσα σε αμυντικούς με
2 ΣΠΑΣΙΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΥΤΗ και μαυρισμένο μάτι...
Βλάνταν πραγματικά σέβομαι τη δουλειά και την επιμονή σου.
Στην ανταμοίβει ο Σάντος
και εσύ ανταμοίβεις εμάς.
Να δώ εμείς πότε θα ανταμείψουμε εσένα, ΣΚΑΓΟΝΤΑΣ και λίγο (έστω μέσα στο γήπεδο)...