Sera4 έγραψε:marsantos έγραψε:...
Φίλε μου να με συγχωρείς, αλλά αυτή η κολυμπήθρα του σιλωαμ που επιχειρείς από την αρχή της χρονιάς απέναντι στον προπονητή, δεν βοηθάει καμία μεριά.
Θα μπορούσα να γράψω άπειρες αναλύσεις για μια ομάδα τρομακτικά αδούλευτη, μια χρονιά στην οποία ούτε ένας παίχτης δεν παρουσιάζεται καλύτερος, για διαχείριση ρόστερ και αγώνων, για την πιο κακογυμνασμένη ομάδα στην Ευρώπη σε κάθε Αυγουστιάτικο φεγγάρι που παίζονται οι πιο σημαντικοί οικονομικοί στόχοι (επιβίωσης).
Αλλά για όνομα του Θεού, δεν μπορώ άλλο να αποτυπώνεται το ρόστερ ως χειρότερο από την εποχή της σαρδέλας του Σάντος. Κάπου φτάνει δηλαδή. Ακόμα και σε αυτό, οφείλουμε καμιά φορά να λέμε ότι η διαχείριση του προπονητή εκθέτει όλες τις αδυναμίες των παιχτών αντί να εκμεταλλευτεί τις όποιες δυνατότητες τους.
Φίλε Sera καλημέρα.
Καταλαβαίνω τα όσο λες για την ομάδα. Έχεις μια άλλη οπτική και βρίσκουν έδαφος αυτά που αναφέρεις. Η ουσία όμως σε σχέση με όσα έχω γράψει, μιας και αναφέρθηκες σε όσα επιχειρώ από την αρχή της χρονιάς, είναι πως τα έχω γράψει εκ των προτέρων και αιτιολογημένα. Αυτή είναι μια σημαντική λεπτομέρεια. Κι αν κάποιος πει πως είναι εύκολο να λέω πως θα στραβώσουν όλα και να βρίσκω δικαιολογίες, θα θυμίσω πως υπήρχε και η προηγούμενη χρονιά που όταν καιγόταν ο τόπος μετά τη Λαμία είχα πει πως 12 Μάη θα δούμε κανονικό ΠΑΟΚ. Και φέτος το έκανα αυτό όταν μέσα στη μαυρίλα που εξέπεμπα εδώ και καιρό είχα επίσης αναφέρει πως με Σλάβια θα δούμε κανονικό ΠΑΟΚ. Έχω γράψει εκ των προτέρων λοιπόν και θετικά και αρνητικά.
Αν ήθελα λοιπόν να ξεπλύνω σε κολυμπήθρα τον προπονητή δεν θα του έριχνα ποτέ ευθύνες. Όμως κι αυτό το έχω κάνει αρκετές φορές φέτος. Πριν από τον αγώνα με τον οσφπ έγραφα πως αν υπάρχει καθαρό μυαλό θα περιμένουμε τον οσφπ σε χαμηλά μέτρα αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καθαρό μυαλό και θα παίξουμε το παιχνίδι που βολεύει τον αντίπαλο προπονητή και θα χάσουμε.
Για το ίδιο ματς έγραφα πως δεν χρειάζεται να γίνει rotation στα στόπερ καθότι η επιβάρυνση σε αυτή τη θέση είναι μικρότερη και από άλλες και το έγραφα αυτό καθώς φαινόταν πως με τον Λόβρεν η ομάδα δε πατάει καλά. Δεν είναι αυτό ρίψη ευθύνης στον προπονητή;
Εχθές κιόλας με την ανακοίνωση της ενδεκάδας σχολίασα ποστάρισμα του rene πως συμφωνώ μαζί του ότι η ενδεκάδα έχει πρόβλημα και η μη χρησιμοποίηση του Σάστρε ωφελεί την άεκ. Ευθύνη στον προπονητή δεν είναι αυτό;
Στο χθεσινό ποστάρισμα, αυτό που σχολίασες, αναφέρω στο τέλος πως ο προπονητής πρέπει να βρει λύση για αυτό που
συμβαίνει με το Πέμπτη - Κυριακή. Δεν είναι αυτό ζήτημα ευθύνης του προπονητή; Όχι αποκλειστικά δικό του αλλά έχει μερίδιο και αυτός.
Θα σου πω και άλλα για χθες. Θεωρώ λάθος ότι έβαλε τον Βιετέσκα. Όσο καλός και αν είναι, το δίδυμο Κεντζιόρα - Μίχα είναι το λειτουργικότερο αυτή τη στιγμή. Μπορεί να φαίνεται πως στα γκολ που φάγαμε δεν έχει συμμετοχή αλλά με το καλό μας δίδυμο, έχουμε καλύτερη ισορροπία και τόσο σε φάση άμυνας όσο και ανάπτυξης. Υπήρχε ξεκάθαρη οδηγία να μην μαρκάρουν τον Βιετέσκα και μάλιστα του έδιναν διάδρομο σκόπιμα να ανέβει. Αυτός τσίμπαγε, ανέβαινε με τη μπάλα, η ομάδα έχανε ισορροπία και με το που χανόταν η κατοχή, ο Πινέδα είχε ξεκάθαρη εντολή να φεύγει και να πηγαίνει στην πλάτη των Μπάμπα, Βιετέσκα που δεν τον έφταναν ούτε με λάσο. Ο Μίχα όμως ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει με τη μπάλα στα πόδια όσον αφορά το πότε να τη δώσει, πόσο ψηλά να ανέβει και προς τα που να τη δώσει.
Άρα εγώ που μου είμαι θερμός υποστηρικτής του, είναι αρκετές οι φορές που κάνω κριτική. Όμως αποδίδω το βάρος των ευθυνών που του αναλογεί. Και με το δικό μου σκεπτικό, που φυσικά μπορείς να διαφωνείς, έχει ελάχιστο μερίδιο για ότι έχουμε δει συνολικά. Το γιατί δε θα το επαναλάβω καθώς ήδη έχω γράψει μακροσκελή σχόλια.
Επίσης γράφεις πως αποτυπώνω το ρόστερ ως το χειρότερο από την εποχή της σαρδέλας. Θα ήταν χρήσιμο να μου αναφέρεις πότε έχω γράψει κάτι τέτοιο. Αρνητικά σχόλια έχω κάνει μόνο για τον Καμαρά και τον Λόβρεν. Για κανέναν άλλο.
Δε θεωρώ πως έχουμε κακό ρόστερ Θεωρώ πως έχουμε γηρασμένο ρόστερ, το οποίο είχε ποσοτικές ελλείψεις σε κάποιες γραμμές και ποιοτικές σε κάποιες άλλες. Γενικά όμως δε θεωρώ πως έχουμε κακό ρόστερ. Ας παίξουμε με τους ίδιους αντιπάλους, ένα ματς την εβδομάδα, να δούμε τη δυναμική του ρόστερ. Άλλο πράγμα λοιπόν ρόστερ που δεν αντέχει το Πέμπτη - Κυριακή και άλλο πράγμα κακό ρόστερ. Ίσα ίσα που πιστεύω πως με το υπάρχον ρόστερ, επιστρέφοντας υγιής ο Αντρίγια (ο οποίος είναι τρομακτική απώλεια και όποιος διαφωνεί ας δει το ματς του κυπέλλου), με 3 ενδεκαδάτους και 2 συμπληρώματα μας θεωρώ ισότιμο φαβορί με τους άλλους για του χρόνου. Προφανώς λήξη συμβολαίων και αποχωρήσεις θα αυξήσουν τους αριθμούς που ανέφερα. Όμως τώρα σε καμία περίπτωση το υπάρχον ρόστερ δεν το θεωρώ κακό.