Κράξιμο: Να φύγει ο Σάντος διότι είναι πανίβλακας, αμυντικογενής και δεν ξέρει τι του γίνεται. Βάζει αυτόν που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του και δεν βάζει τον τάδε που πετάει. Να μας αφήσει και να φύγει. Τον βαρέθηκα.
Κριτική: Ο Σάντος συνεχίζει να κινείται αμυντικά στους αγώνες, όπως στον προχτεσινό με τον ΟΦΗ. Η ομάδα έβαλε ένα γκολ και μετά έμεινε πίσω για να το κρατήσει από το 40. Δεν μου άρεσε που το είδα αυτό, διότι έχω απαιτήσεις από μια ομάδα που βρίσκεται στο κατώφλι του πρωταθλητισμού και πέρσι τερμάτισε 2η στην κανονική περίοδο. Δεν θεωρώ ότι ο Σάντος θα γίνει ποτέ επιθετικογενής προπονητής και μαζί του δεν πρόκειται να δούμε την ομάδα να παίζει καλή μπάλα.
Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι τα πράγματα. Ωστόσο και πάλι κάποια κριτήρια στα όρια κριτικής-κραξίματος παραμένουν υποκειμενικά. Και απο εδώ ξεκινούν οι παρεξηγήσεις. Διότι αν υπήρχαν αντικειμενικά κριτήρια θα ήταν εύκολο να συμφωνήσουμε όλοι. Απλό δεν είναι;
Βρίσκω υπερβολικές τις κριτικές μπερί χούντας και τελειως άδικες για τον Gash, έναν άνθρωπο που καθημερινά δίνει μάχες εδώ μέσα. Και μόνο γι' αυτό αξίζει το σεβασμό όλων μας, διότι έχω την εντύπωση ότι κρατάει μόνος του το φόρουμ. (Δεν είναι αιχμή για τα άλλα παιδιά, αλλά η πράξη αυτό δείχνει). Οπότε οι προσωπικές επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι.
Σε εκείνο στο οποίο διαφωνώ είναι στην ανάγκη όλοι μας να εκφραζόμαστε με τον ίδιο τρόπο, με την ίδια λογική, με τις ίδιες λέξεις, με τα ίδια καλούπια. Μπορεί να πω εγώ κάτι σοβαρό με έναν τρόπο λείο και να μην προκαλέσει φασαρία και το ίδιο ακριβώς πράγμα να το θέσει κάποιος διαφορετικά και να γίνει εδώ μέσα κόλαση. Γιατί να έχω την απαίτηση αυτός να γράφει όπως εγώ;
Δεν με ενοχλούν οι ακραίες απόψεις, δεν με ενοχλούν οι αντίθετες απόψεις, όπως κι αν εκφράζονται. Εκείνο που με αρρωσταίνει είναι η λέξη ¨Ντροπή", που πολλές φορές λένε κάποιοι σε άλλους για μια άποψή τους. Ντροπή είναι να μην δέχεσαι τη γνώμη του άλλου. Και να μην τον αφήνεις να την πει.
Το παοκμάνια είναι μεν ένα οπαδικό φόρουμ, που απευθύνεται σε τρελαμμένους ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ, αλλά δεν απευθύνεται σε κάφρους, αλλά σε νοήμονες ανθρώπους. Οπότε και η κριτική έχει θέση, και η αμφισβήτηση των πάντων και όλα. Θέση δεν έχουν μόνο οι βρισιές και η προτροπή βίας. Τίποτα άλλα.
Γιατί να με ενοχλεί εάν κάποιος έχει εμμονή με τον Σάντος και όλο το βρίζει; Αποψή του είναι. Απλά δεν την διαβάζω και την προσπερνάω την άποψή του. Απλό δεν είναι; Κάποιος έχει εμμονή με τον...Μπαλάφα (

Εν κατακλείδι, δεν με ενοχλεί τίποτα, πέραν των βρισιών και της προτροπής βίας. Ας αφήσουμε τους ανθρώπους να εκφραστούν με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας. Με στεναχώρησε αφάνταστα αυτό που διάβασα παραπάνω ¨Με τον ΠΑΟΚ τουμπεκί". Τι πάει να πει αυτό βρε παιδιά; Δεν θα κρίνουμε; Δεν θα κατακρίνουμε ότι μας ενοχλεί; Υπάρχουν θέματα ταμπού που δεν πρέπει να θίγουμε; Μα τότε δεν θα πάμε ποτέ μπροστά! Ο κόσμος εξελίχθηκε μέσα από τις παραγωγικές διαφωνίες και όχι από τις ομοφωνίες. Πότε θα το καταλάβουμε αυτό επιτέλους; Δεν ζούμε σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Ούτε το ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ! Δόξα το Θεό, αυτός ο κίνδυνος πέρασε.
Χαλαρώστε και απολαύστε το υπέροχο ταξίδι που μας προσφέρει το ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ! Και μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές με τον τρόπο που γράφουμε κάτι μπορεί ο άλλος που δεν μας ξέρει να παρεξηγηθεί. Σίγουρο είναι όμως ότι αν την ίδια διαφωνία την ανέπτυσε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο σε ένα τραπέζι, με ένα ποτήρι κρασί, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό....
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ. ΑΣ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ, ΟΣΟ ΑΚΡΑΙΑ ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ....
Το Paokmani αποτελεί απλά ένα οπαδικό think tank, δεν καθορίζει επίσημες πολιτικές.