Μεταγραφές καλοκαιριού 2026 II

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Ριαν_Καπαγιαννιδης

Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2026 II

Δημοσίευση από Ριαν_Καπαγιαννιδης »

marsantos έγραψε: Κυρ 28 Ιουν 2026, 19:57
Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Κυρ 28 Ιουν 2026, 12:41
marsantos έγραψε: Κυρ 28 Ιουν 2026, 00:51 ...
Έχει καιρό που σκέφτομαι κι εγώ τον Ζίφκοβιτς ως 8αρι/false 10. Αριστερά στην 3αδα με Κωνσταντελια να συγκλίνει κι αυτός να δίνει πλάτος, και Γιαννούλη από πίσω, κάνεις μια τρομακτική πτέρυγα.
Καλησπέρα Ριαν.
Θέλω να σε ρωτήσω το εξής.
Έχεις ένα παίκτη που σου προσφέρει κάθε χρόνο δυνατά νούμερα σε g+a.
Έχεις ένα παίκτη που δίνει τακτική ισορροπία, τσαγανό και που κρίνει μεγάλους αγώνες.
Όλα αυτά τα κάνει μέσα απο συγκεκριμένους ρόλους και θέσεις.
Γιατί λοιπόν κάτι που είναι επιτυχημένο και αποδοτικό να το αλλάξεις;
Ρωτάω γιατί προφανώς μια τέτοια απόφαση αλλάζει τον μεταγραφικό σχεδιασμό.
Γιατί να αλλάξεις κάποιον στα 29 του από ένα πετυχημένο ρόλο και νατον βάλεις σε κάτι άλλο για το οποίο ουσιαστικά στοιχηματίζω.
Κι αν δε σου ανταποκριθεί τι κάνεις;
Γιατί να μην πάρεις έναν παίκτη εκεί που είναι δοκιμασμένος σε κάτι τέτοιο και να πας να τζογαρεις με κάποιον που είναι με μεγάλη διάρκεια κορυφή στη θέση που παίζει ως τώρα.
Και δεν ξέρω εν τέλει αν μπορεί να ανταποκριθεί ο Αντρίγια σε κάτι τέτοιο. Αν τον κοιτάξεις ως χαφ, έχει αρκετές αδυναμίες. Δεν έχει καλό δεξί ούτε για οδήγηση ούτε για οδήγηση ούτε για πάσα, δεν έχει καλή περιστροφή και από 2 τις μεριές, αλλαγή κατευθυνσης σε μικρούς χώρους δεν την έχουν δει, ερωτηματικό το παιχνίδι με πλάτη κτλ.
Με το 60% των παιχνιδιών, οι αντίπαλοι να παίζουν χαμηλό μπλοκ, ο εσωτερικός χαφ δεν είναι κάτι εύκολο. Αυτό που παίζει τόσα χρόνια ο Αντρίγια σε σχέση μα αυτό που λέμε να τον βάλουμε είναι σχεδόν άλλο άθλημα.
Αν παίζαμε κάθε Κυριακή με τη Βεστερλο και την Κορτράικ θα το συζητούσαμε σε αλη βάση.

Υγ. Και γιατί να μη βάλω τον Κωνσταντέλια εκεί, που σε φάση χτισίματος επίθεσης από τον τερματοφύλακα, εκεί καθόταν στο 4-3-3.
Δες πχ. το ματς στο Αγρίνιο (το μοναδικό γμ την τρέλα μου που έπαιξαν υγιείς Μεϊτέ, Ζαφ και Ντελιας) και δες τι ωραία που κινουταν σε αυτούς τους χώρους ο Ντέλιας. Όχι ότι θα το ήθελα αλλά πιο κοντά στο να ανταπεξέλθει σε αυτή τη θέση είναι ο Γιάννης παρά ο Ντέλιας.

Υγ2. Για μένα, αν ο προπονητής θέλει 4-3-3, να πάρει η ομάδα ένα 8+, έχει για 8- τον Ζαφ, να έχει ένα μοντέρνο 6 (Μεϊτέ μακάρι) στη βάση και να μην υπάρχουν πειράματα. Η μεγάλη κουβέντα φυσικά θα γίνει για το φορ. Σε ένα τέτοιο σχήμα, επειδή χάνει λίγο σε δημιουργία ο άξονας πρέπει το φορ να μπορεί να δημιουργήσει. Δεν κολλάει Γιακουμάκης.
Καλημέρα. Επιγραμματικά για την οικονομία του χώρου:

1) Καταλαβαίνω ότι ακόμα σκέφτεσαι πως το 4-3-3 θα το παίξει ο Λουτσέσκου και ψάχνεις τον Σβαμπ και τον Μαουρίσιο σου. Εγώ το σκέφτομαι πολύ διαφορετικά, με άλλες ταχύτητες, με πολύ λιγότερο χρόνο κι επαφές που μπορεί ο κάθε παίκτης να έχει, με την μπάλα να δίνει τον ρυθμό κι όχι τον παίκτη κλπ. Εκεί πέρα τα καλά στοιχεία του Ζίφκοβιτς (τακτική παιδεία, διάβασμα αγώνα, μάτι για κινήσεις συμπαικτών, καλό κράτημα μπάλας υπό πίεση) μπορούν να βοηθήσουν πολύ περισσότερο απ'ότι στο πλάι που θα θέλεις κάτι διαφορετικό. Εκεί πέρα όταν έχεις 2 εσωτερικούς χαφ, θέλεις περισσότερο παιχνίδι στην γραμμή, να δίνει πλάτος, να παίζει στο 1vs1, να κινείται στην πλάτη της άμυνας με ταχύτητα για να την ανοίγει, κλπ, στοιχεία στα οποία υστερεί ο Σέρβος. Στο 4-2-3-1 με σετ παιχνίδι, ανακύκλωση της κατοχής, και παίκτες σχεδόν βιδωμένους στην θέση τους, ο Ζίβκοβιτς έπαιζε περισσότερο σαν πλάγιος πλέιμέικερ. Εγώ τον σκέφτομαι να κάνει κάτι παρόμοιο αλλά με κάθετο κι όχι οριζόντιο προσανατολισμό. Επίσης το ξέρω ότι το ξέρεις, αλλά τα γκολ κι οι ασίστ δεν προσθαφαιρούνται έτσι απλά. Σημασία έχει η ευρύτερη λειτουργία της ομάδας, τα νούμερα από κάπου θα έρθουν.

2) Σκέψου πχ τον Νταβίντ Σίλβα και μετέπειτα τον Μπερνάρντο Σίλβα της Σίτυ. Παρόμοιες αδυναμίες και θετικά σημεία, με μόνη σημαντική διαφορά την φοβερή ντρίμπλα σε κλειστό χώρο που σωστά αναφέρεις. Αμφότεροι ήταν μεσοεπιθετικοί, ειδικά ο Μπερνάρντο έπαιζε πολύ στα δεξιά. Ωστόσο από τον άξονα έκαναν τα καλύτερά τους παιχνίδι, αγωνιζόμενοι ως false 10. Πρακτικά σε φάση επίθεσης ήταν και οι 2 στο ύψος της περιοχής απ'όπου μπορούσαν να σεντράρουν γλυκά, να σουτάρουν, να συνδυαστούν, κ.ο.κ. Σαφώς δεν μιλάμε για τους ίδιους παίκτες, αλλά το low block που έτρωγε η Σίτυ δεν το έχει φάει ομάδα στην ιστορία της ΠΛ. Δεν πας εκεί με 2 Ρέιντερς στα χαφ, θα φέρνεις το ένα 0-0 μετά το άλλο.

3) Για Ντέλια το είχα γράψει κι όταν είχε πρωτοσυζητηθεί το 4-3-3. Πρακτικά στον ΠΑΟΚ αυτά τα χρόνια έπαιζε από το 6 σε φάση build up όταν ο Μεϊτέ έλειπε, ως το 9 όταν το φορ μας έκοβε βόλτες στους αγρούς. Το έχει το 8 άνετα. Αλλά μετά γίνεσαι τρομερά σοφτ και είναι δύσκολο να βρεις τόσο απρόβλεπτο, δημιουργικό, και ικανό στο 1vs1 στα άκρα.

ΥΓ: Εξακολουθώ να ελπίζω σε 3-4-2-1 με Μιχαηλίδη-Ελουστόντο πλάγια στόπερ για ελίτ παιχνίδι από πίσω, Μεϊτέ (ή όποιον) Ζαφείρη στον άξονα, Ντέλια-Ζίφκοβιτς μπροστά τους (η καλύτερή του θέση αν με ρωτάς, δεξί 10αρι ας πούμε), και Γιαννούλη - Κένι όλη την πλευρά. Θα γίνουν τρελές κηδείες.
embuji

Δημοσίευση από embuji »

Dimitris_L4 έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 09:18 Λιπος ειναι ο Τσαλοφ, ο Γκομεζ , ο Λυρατζης κλπ κλπ.. Ντεσπο κ Καμαρα πρεπει να ειναι μαζι μας στα πρωτα ευρωπαικα γτ δε μας παιρνει...
Κατι τετοιους ειχα στον νου μου οπως λεει και ο κολλητος του πουσιτσ. Με διαφορα οτι εγω προσωπικα δε καιγομαι να εχω δεσποτη στα πρωτα ματσ. Εχω παικτες δεξια. Αριστερα ειμαστε σφιχτοι.
These users thanked the author embuji for the post:
Dimitris_L4
paokspren

Δημοσίευση από paokspren »

Τα συμβόλαια του Ντεσπόντοβ και του Μαντύ λήγουν το καλοκαίρι, δεν γίνεται να περιμένουμε να δούμε πως θα πάει η σεζόν.

Ειδικά για τον Ντεσπόντοβ που δώθηκαν και λεφτά σε μεταγραφή θα είναι σοβαρή αποτυχία να αποχωρήσει ως ελεύθερος.
Άβαταρ μέλους
Dimitris_L4

Δημοσίευση από Dimitris_L4 »

embuji έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 09:27
Dimitris_L4 έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 09:18 Λιπος ειναι ο Τσαλοφ, ο Γκομεζ , ο Λυρατζης κλπ κλπ.. Ντεσπο κ Καμαρα πρεπει να ειναι μαζι μας στα πρωτα ευρωπαικα γτ δε μας παιρνει...
Κατι τετοιους ειχα στον νου μου οπως λεει και ο κολλητος του πουσιτσ. Με διαφορα οτι εγω προσωπικα δε καιγομαι να εχω δεσποτη στα πρωτα ματσ. Εχω παικτες δεξια. Αριστερα ειμαστε σφιχτοι.
Για τν Ντεσπο κ εγω δν καιγομαι γενικα...αλλα θα ηθελα να τν δω με νεο κοουτς...
Προτιμω κολλητος της Μαριας!!!
These users thanked the author Dimitris_L4 for the post:
embuji
Άβαταρ μέλους
delos15

Δημοσίευση από delos15 »

paokspren έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 09:31 Τα συμβόλαια του Ντεσπόντοβ και του Μαντύ λήγουν το καλοκαίρι, δεν γίνεται να περιμένουμε να δούμε πως θα πάει η σεζόν.

Ειδικά για τον Ντεσπόντοβ που δώθηκαν και λεφτά σε μεταγραφή θα είναι σοβαρή αποτυχία να αποχωρήσει ως ελεύθερος.
Πως θα παρεις λεφτα απο παικτη που ειναι στο τελευταιο ετος του συμβολαιου του μετα απο χειρουργειο?
Panostas1995

Δημοσίευση από Panostas1995 »

Μην αποκλείσουμε ανάλογα και τον τρόπο παιχνιδιού του νέου προπονητή να παίξει ο Ντεσποτοφ και αριστερά...
Γενικά έχουμε να δούμε πολλά πράγματα ακόμη για να κρίνουμε ποιοί περισσεύουν
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Νομίζω πως έχουμε περάσει προ πολλού το όριο κατά το οποίο η λέξη "αποτυχία" είχε νόημα στον ΠΑΟΚ

ΟΛΑ αποτυχία τα θεωρούμε.

Πήραμε πρωτάθλημα με 150 γκολ ενεργητικό; Αποτυχία της διοίκησης και λευκή πετσέτα ανακοινωμένη απ τον προηγούμενο Σεπτέμβρη (με επανάληψη το Γενάρη και τον Απρίλη).

Ήρθε πρόταση 20 μύρια για Ντέλια; Αποτυχία της διοίκησης που οι άλλοι δεν μας πρότειναν 30

Τραυματίζεται ο Ντεσπόντοφ και χάνει μια σεζόν; Αποτυχία του ΠΑΟΚ αν φυγει στο τέλος του συμβολαίου του χωρίς κέρδος

Δίνουμε 3 εκατομμύρια για αγορά Γιαννούλη; Αποτυχία της διοίκησης που δεν τα έδωσε 2 μήνες νωρίτερα

Δίνουμε 4+ εκατομμύρια για Γιαννούλη; Αποτυχία της διοίκησης που παίρνει 31χρονο παίκτη με τόσα πολλά

Και πάει λέγοντας. Τα παραδείγματα αμέτρητα

Αλήθεια έχει κανένα νόημα πια η λέξη αποτυχία;
These users thanked the author Equalizer for the post (total 4):
Panostas1995, kmallio, Apil44, navigator11
kamp4

Δημοσίευση από kamp4 »

καλημέρα μάγκες, ειμαι απο αυτους που διαφωνουν σε μεγαλο βαθμο με εσάς τους συνοπαδους μου σχετικα με δανεικους και ελεύθερους και εξηγώ.
Στρακόσια, Ροντινέι, Μουκουντί, Ρέτσος/Καρμο, Μπάμπα, Μειτε, Ουναχί, Ζιφκοβιτς,Ταισον, Ελ Καμπι,Γιόβιτς. Προκειται για μια ενδεκάδα παιχτών που την τελευταία τριετία υπήρξαν καθοριστικοί ως δανεικοι ή ως ελεύθεροι στους τίτλους που κατέκτησαν οι ομάδες τους.

Με άλλα λόγια εχει διαφορά η διάθεση για επένδυση και η επιτυχημένη επένδυση. Με τις τιμές ενος τοπ ποδοσφαιριστή σε καλη ηλικία να είναι μίνιμουμ 8-10εκ. οι ελεύθεροι και οι δανεικοί ειναι μονόδρομος για τις ελληνικές ομάδες. Το μόνο στο οποίο μπορεις να ασκήσεις κριτική στον ΠΑΟΚ σε αυτό το κομμάτι ειναι το ταβάνι των συμβολαίων που δεν του επέτρεψαν να πάρει πέρυσι πχ. το γιόβιτς.

Προφανώς υπάρχουν και παραδείγματα όπου με 2-3 εκ αποκτήθηκαν πολύ καλοί ποδοσφαριστές όμως αυτά τα ποσά τα δίνει και ο ΠΑΟΚ στις μεταγραφές, αν τα δίνει στους κατάλληλους ποδοσφαιριστές ειναι μια άλλη συζήτηση
Άβαταρ μέλους
delos15

Δημοσίευση από delos15 »

Η αποτυχια οπος και η επιτυχια ειναι εννοιες που κρινοντε παντα εκ του αποτελεσματος. Δεν μπορεις να τις προδικάσεις. Δεν εχει σωστο και λαθος.
Άβαταρ μέλους
alp920

Δημοσίευση από alp920 »

Equalizer έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 09:41 Νομίζω πως έχουμε περάσει προ πολλού το όριο κατά το οποίο η λέξη "αποτυχία" είχε νόημα στον ΠΑΟΚ

ΟΛΑ αποτυχία τα θεωρούμε.

Πήραμε πρωτάθλημα με 150 γκολ ενεργητικό; Αποτυχία της διοίκησης και λευκή πετσέτα ανακοινωμένη απ τον προηγούμενο Σεπτέμβρη (με επανάληψη το Γενάρη και τον Απρίλη).

Ήρθε πρόταση 20 μύρια για Ντέλια; Αποτυχία της διοίκησης που οι άλλοι δεν μας πρότειναν 30

Τραυματίζεται ο Ντεσπόντοφ και χάνει μια σεζόν; Αποτυχία του ΠΑΟΚ αν φυγει στο τέλος του συμβολαίου του χωρίς κέρδος

Δίνουμε 3 εκατομμύρια για αγορά Γιαννούλη; Αποτυχία της διοίκησης που δεν τα έδωσε 2 μήνες νωρίτερα

Δίνουμε 4+ εκατομμύρια για Γιαννούλη; Αποτυχία της διοίκησης που παίρνει 31χρονο παίκτη με τόσα πολλά

Και πάει λέγοντας. Τα παραδείγματα αμέτρητα

Αλήθεια έχει κανένα νόημα πια η λέξη αποτυχία;
Έχουμε 100% επιτυχία στην γκρίνια όμως.
Την οποία πάντοτε βαφτίζουμε με το πλέον κοινότυπο όνομα κριτική και πηγαίνουμε ήσυχοι για ύπνο αφού δεν είμαστε και τίποτα πρόβατα.
These users thanked the author alp920 for the post (total 2):
Equalizer, Apil44
Άβαταρ μέλους
astral

Δημοσίευση από astral »

delos15 έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 09:45 Η αποτυχια οπος και η επιτυχια ειναι εννοιες που κρινοντε παντα εκ του αποτελεσματος. Δεν μπορεις να τις προδικάσεις. Δεν εχει σωστο και λαθος.
Δεν ισχύει.
Έστω αύριο ο Γιαννουλης έρχεται στον ΠΑΟΚ. Ορίστε ένα αποτέλεσμα.

Αποτυχία που δεν ήρθε πιο νωρίς θα πει ο ένας.
Αποτυχία που δώσαμε 4+ θα πει ο άλλος.
Επιτυχία που φέραμε τον παίκτη θα πει ο παράλλος.

Την xρόνια του πρωταθλήματος είχαμε πήξει στην "αποτυχία". Κανένας δεν περίμενε το αποτέλεσμα
Άβαταρ μέλους
Roo -4-

Δημοσίευση από Roo -4- »

FreeWatcher έγραψε: Κυρ 28 Ιουν 2026, 15:24
Athens έγραψε: Κυρ 28 Ιουν 2026, 15:15 12 μυρια εδωσε κατευθειαν για την αμκ και αλλα 10 θα ριξει για μεταγραφες και κοουτς, αν υπολογισουμε και το προπονητικο που κανει αλλα 9 μυρια, συνολο 31 μυρια σε μισο χρονο :D :D
Ασε τα θα κ πλήρωσε το ενοίκιό σου πρώτα…
Βαθιά αρρώστια, τι γράφετε όλοι ρε; πως καταντήσαμε έτσι γαμώτο;;
Άβαταρ μέλους
delos15

Δημοσίευση από delos15 »

Ας παρουμε ενα αλλο παραδειγμα (δεν θελω να μπλεξω τον Γιαννουλη σε αυτο).
Ειναι λοιπον 2 ομαδες και θελουν τον ιδιο παικτη. ο παικτης κανει 10 φραγκα και καταφερνει η μια ομαδα που εδινε 5 φραγκα ενω η αλλη εδινε και τα 10 να τον παρει.
Μπαινει ο παικτης στην πρωτη προπονηση και σπαει τον αστραγαλο του.
Η επιτυχεια ξεκιναει στην επιτευξη της μεταγραφης και τελειωνει στο οτι η μεταγραφη εν τελη ηταν αποτυχημενη γιατι στην ζωη η μεταβλητες και οι συναρτησεις ειναι πολλες.
Κοντολογις δοκαρι και μεσα επιτυχια ,δοκαρι και εξω αποτυχια . Δεν μου αρεσει ως φιλοσοφια αλλα βγειτε και πειτε οτι δεν ειναι η πραγματικοτητα.
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

delos15 έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 09:10 Εαν παντως ως λιπος θεωρειτε παικτες τυπου Ντεσποτοφ και Καμαρα θεωρω οτι ειναι λαθος αυτη την στιγμη να παραχωρηθουν. Αφενως γιατι δεν πιστευω οτι θα βρεθουν καλυτεροι χωρις να ματωσουμε και αφετερου θα πρεπει να μεινει στην ομαδα ενα κομματι ομοιογενειας που θα βοηθησει στην μεταβαση και ενσωματωση των καινουργιων.
Τα κουκιά είναι μετρημένα φίλε delos. Αν θες έσοδα αυτοί οι 2 πρέπει να φύγουν αλλιώς φεύγει ένας μικρός (πχ ακούστηκε πρόταση για Χατσίδη από Αμβούργο). Ας αποφασίσει ο Λίσι.
Άβαταρ μέλους
delos15

Δημοσίευση από delos15 »

aivas19 έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 10:03
delos15 έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 09:10 Εαν παντως ως λιπος θεωρειτε παικτες τυπου Ντεσποτοφ και Καμαρα θεωρω οτι ειναι λαθος αυτη την στιγμη να παραχωρηθουν. Αφενως γιατι δεν πιστευω οτι θα βρεθουν καλυτεροι χωρις να ματωσουμε και αφετερου θα πρεπει να μεινει στην ομαδα ενα κομματι ομοιογενειας που θα βοηθησει στην μεταβαση και ενσωματωση των καινουργιων.
Τα κουκιά είναι μετρημένα φίλε delos. Αν θες έσοδα αυτοί οι 2 πρέπει να φύγουν αλλιώς φεύγει ένας μικρός (πχ ακούστηκε πρόταση για Χατσίδη από Αμβούργο). Ας αποφασίσει ο Λίσι.
Εγω αυτο που λεω ειναι οτι δεν μπορει να προκυψει κερδος απο αυτους τους 2 αυτη την στιγμη.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”