ο ΠΑΟΚ δεν ειναι με μεταφυσικο τροπο το μεγεθος που ειναι. ειναι ενα συνολο ανθρωπων που ταυτιστηκε με ενα βαρυ ιστορικο αρχειο που ηταν μια ζωη ικανο να ριξει κυβερνησεις , να ανατρεψει καθεστωτα κ να φερει τη χωρα αναποδα. περασαμε εποχες (απολυτης γελοιοτητας) που οι κατω ελεγαν σοβαρα πως αν γινει πχ αυτο που ειχαν στο μυαλο τους θα χωριζαμε η χωρα. υπαρχουν ακομα κοθωνια που λενε για πρωταθλημα πρεσπων κ το πιστευουν. Αυτο ολο ειναι μετρησιμο μεγεθος κ δεν λεγοταν για κανενα αλλο συνολο ανθρωπων.πλεον πιστευω οτι αγομαστε και φερομαστε. κ κανεις δεν ειναι αμοιρος ευθυνων.ειμαστε λαος προσωπολατρης, φτιαχνουμε Χριστους κ σαταναδες. γι'αυτο υπαρχει ταυτιση ακομα κ με δισεκατομμυριουχους που μπορει να πορωνονται με την αρτηριοσκληρωτικη μας σχεση με την ομαδα αλλα δεν παυουν να βαζουν πανω απο ολα το δικο τους συμφερον. Ο διχασμος που ζουμε τωρα ειναι αποτελεσμα ενεργειων του ενος και απουσιων του αλλου. Δε λεω οτι δεν εκανε καλα ο ιδιοκτητης της παε, αλλα κανεις δεν μπορει να πεισει πως πισω απο ολα τα καλα που εκανε η απολυτη προτεραιοτητα του ηταν αλλη απο το να προστατευσει την επενδυση του.και για τον απλο οπαδο ο ΠΑΟΚ δεν εχει καμια σχεση με επενδυση. η κριτικη λοιπον που του ασκω ειναι για την απουσια. κ δεν ειναι κριτικη.ειναι κατηγορια. ειναι μερος του διχασμου απο επιλογη. θα μπορουσε να τον εχει σταματησει. ετσι οπως εχουμε καταντησει, μονο αυτος θα μπορουσε. αλλα μας γραφει στα @@ του.trouman έγραψε: Κυρ 21 Ιουν 2026, 00:49 Επειδή όντως σηκώνει ερμηνεία ο όρος και για να μη θεωρηθεί ότι υποτιμώ ή απαξιώνω κάτι, να το θέσω κάπως αλλιώς.
Και για εμένα ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη ομάδα του σύμπαντος, ανεξάρτητα από οτιδήποτε άλλο, με έναν τρόπο μεταφυσικό.
Αν όμως έρθει ένας παρατηρητής τρίτος ή οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ θα αναγνωρίσουν ότι με Σαββίδη κάτι άλλαξε και σίγουρα έκανε τον ΠΑΟΚ πιο " μεγάλο".
Και για εμένα , το συναίσθημα μου για τον ΠΑΟΚ δεν άλλαξε. Αλλά ήθελα να τονίσω κάτι άλλο εγώ.
Πρώτον η "απουσία" του Σαββίδη , δεν έχει εύκολη απάντηση. Για εμένα τουλάχιστον και δε δέχομαι απλοϊκές ερμηνείες του στυλ μας γράφει κλπ.
Και το άλλο ότι επειδή λες δεν μπορώ να ταυτιστώ με έναν δισεκατομμυριούχο, θέλω να πω ότι όλοι όταν ακούμε Σαββίδης , φέρνουμε στο μυαλό μας κάτι διαφορετικό. Άλλος έναν ακόμα πλούσιο, άλλος έναν που είχε τη δυνατότητα και τα αρχιδι@ να χτυπήσει μπουνιά σε μαχαίρι, άλλος έναν που μπήκε στον ΠΑΟΚ για να κάνει μπίζνες. Αυτό όλο το σκεπτικό έχει νόημα , γιατί βοηθήσει λίγο να συνεννοηθούμε καλύτερα.
Και να σε πω και τι άλλο για να σε πειράξω. Απλοϊκό αλλά να το πω. Ένας μπορεί να είναι πιο μ@λ@κ@ς και να έχει λίγα λεφτά , λιγότερα από έναν πολύ πλούσιο που στέκεται πιο ντόμπρος.
Τέλος πάντων, δεν έχει ηθικό κριτήριο για έναν ο πλούτος ή ο μη πλούτος. Το ηθικό κομμάτι, όπως και να το ερμηνεύουμε , εμένα με νοιάζει πολύ. Κι ας είναι μια ψευδαίσθηση σε έναν βαθμό.
Γιατί ο ΠΑΟΚ , όπως εννόησες κι εσύ , δεν είναι τίτλοι, νίκες , μαγικές , κλανιές κλπ. Έχει κι ένα αξιακό υπόβαθρο και με αυτό ταυτιζόμαστε πολλοί νομίζω, πάνω από πολλά άλλα.
ε κ δεν θα τον παρακαλεσω κιολας , προσωπικα. ΠΑΟΚ υπηρχε κ χωρις αυτον εστω κ σε ενδεια. κ ηταν κ πολυ πιο φοβιστικος. αν θελει στηριξη ας το δειξει, εδω ειμαστε ολοι (ακομα κ οι υβριστες του) ετοιμοι να τη δωσουμε. εγω αυτο που καταλαβαινω απο την σταση του ειναι οτι δε θελει.θα καυλωσει περισσοτερο αν τα καταφερει μονος του.ετσι πιστευω οτι σκεφτεται.