Να μείνεις και να καταθέτεις τις απόψεις σου κι ας θίγεις κόσμο (στο σημείο που είμαστε, δύσκολο να το αποφύγει κανείς). Αυτό θα είναι και ενδεικτικό για τον "εμφύλιο" στον οποίο μας έχουν ρίξει. Είμαστε στα δύσκολα και χρειάζονται όλες οι φωνές. Ειδικά η ψύχραιμη (έστω και με μικρά διαλείμματα) δική σου.Equalizer έγραψε: Πέμ 31 Ιούλ 2025, 12:18 Μιας και φαίνεται ότι παρεβην τον κανόνα της ισορροπίας που μόνος μου έβαλα, και εθιξα κόσμο
Πρώτον δεν το ήθελα αυτό
Δεύτερον παραμένω έξαλλος, εξ ου και η παράβαση του κανόνα
Τρίτον θεωρω ότι έχω επαρκώς εξηγήσει ποιοι είναι οι λόγοι που με κάνουν έξαλλο και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που εσκεμμένα στέλνουν πάνω μας ΟΧΙ και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές.
Τέταρτον θα απέχω από όσα συζητώνται και θα κοροϊδέψω τον εαυτό μου ότι πείθομαι να το δω ανάλαφρα. Γιατί αν ξαναμπώ σε φάση ανάλυσης του τι γίνεται και γιατί, πάλι θα προσβάλλω κόσμο με λογυδρια που εν τέλει δεν θα αλλάξουν και τιποτα
Όποιος δεν έχει δει την ταινία "Τα όμορφα χωριά, όμορφα καίγονται" ίσως είναι καιρός να την αναζητήσει. Μάθημα ζωής πόσο εύκολα μπορείς να προκαλέσεις έναν εμφύλιο και πόσο εύκολα ένα χαστούκι να σε οδηγήσει στη μία ή την άλλη πλευρά. Κάπως έτσι π.χ. οι καλοθελητές διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία και μετά βρέθηκαν να τη βομβαρδίζουν για να διατηρήσουν την ειρήνη. Το "Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας" πρέπει να το έχουμε στη δύσκολη αυτή στιγμή οδηγό κι ερμηνευτή μας.