Εξελίξεις ΠΑΕ-ΑΣ ΠΑΟΚ 2025
Re: Εξελίξεις ΠΑΕ-ΑΣ ΠΑΟΚ 2025
Οταν γινεται μια συμβαση εργου πχ ενα σπιτι αξιας 100000. Ο εργολαβος μεσο της τραπεζα καταθετει μια εγγυηση οτι θα πραγματοποιησει το εργο. Ειναι συνηθως ενα ποσοστο κοντα στο 10%. Δηλαδη θα δεσμευσω 10000 ευρω απο την περιουσια μου σαν εγγυηση σε μια τραπεζα μεχρι να τελειωσει το εργο προς οφελος του ΑΣ. Το ΑΣ θελει εγγυησεις χωρις να υπαρχουν αδειες οικοδομης χωρις κοστολογηση και βαζει ενα χρονοδιαγραμμα 5 μηνων. Εχθρικο, προσβλητικο, απαραδεχτο και ασεβες για τον Ιβαν.xrisitsapa έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:43 Συγνωμη για την αγνοια μου, αλλα ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ σε ενα τοσο μεγαλο ποσο/ εργο;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λεμεσος4 την Τρί 29 Ιούλ 2025, 15:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- These users thanked the author Λεμεσος4 for the post (total 2):
- burbu, Unpsofable78
- thanasakiss4
- Bet Guru 2019
IQ 4 και εργάζονται στο πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη; Μα μόνο άριστους θέλει δίπλα του ο Μητσοτάκης.gika έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:46Κάποιοι με IQ 4 που βγάζουν 2 ψωροχιλιάρικα τον μήνα να υποθέσω χαχάνιζαν ότι έβαλαν έναν σούπερ πετυχημένο τύπο να δώσει 250 εκατομμύρια;thanasakiss4 έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:28Με τι απόδειξη θα ήσουν ικανοποιημένος; Να βγει on camera μέλος της κυβέρνησης και να πει ναι είναι δικός μας ο Μυστακίδης; Αυτό δεν θα γίνει. Επειδή όμως είναι μικρή η πόλη, κάποιοι από το κοντινό περιβάλλον του πρωθυπουργού λέγαν διαφορά και χαχανιζαν όταν έσκασε η πρώτη ανακοίνωση του ας.gika έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:11
Εχεις κάποια απόδειξη για αυτό ή απλά από το μυαλό σου ότι βγάζεις;
Ή να σχολιάσω τους αγαθιάρηδες του ΔΣ που δεν ξέρουν τι υπογράφουν…
- These users thanked the author thanasakiss4 for the post:
- Unpsofable78
chrisg4 έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:54Εσύ δηλαδή από αυτό που έγραψα έβγαλες το συμπέρασμα ότι με πειράζει που θα μιλήσει τώρα ή ότι με πείραζε με δεν μιλούσε μέχρι τώρα ;trouman έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:31Τόσο πολύ στον αυτόματο την άφησε που πήρες πρωτάθλημα. Α εκτός αν αυτό έγινε καταλάθος, από μόνο του.chrisg4 έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:21 Ο ένας μας περνάει για ιθαγενείς γιατί μας κουνάει 250 εκ κι εμείς ζαλιζόμαστε όπως λέτε αλλά ο άλλος που μετά από τρία χρόνια εξαφάνισης μόλις μπήκε το αυγό στον λοκο έσκασε με ελικόπτερο στην Τούμπα και θέλει τώρα να κάνει και συνέντευξη τύπου δεν μας περνάει για ιθαγενείς .
Απαράδεκτοι όλοι τους λέω εγώ.
Ο Ιβαν που τρία χρόνια τώρα στην λογική ότι δεν υπάρχει εναλλακτική έχει αφήσει την ομάδα στον αυτόματο.
Απαρεδεκτος και ο ΑΣ που όταν ήρθε ο Μυστακίδης δεν του είπε πάνε βρες τα πρώτα με τον Ιβαν για την ΠΑΕ και μετά τα λέμε.
Ο Μυστακίδης δεν με νοιάζει την δουλειά του κάνει. Το ίδιο θα έκανε και ο Ιβαν στην θέση του εκτός αν πιστεύετε οτι ο έγινε δισεκατομμυριούχος με τον σταυρό στο χέρι .
Το μετάνιωσα .
Απαράδεκτος και ο Μυστακίδης γιατί ως παοκτσης που λέει ότι είναι θα έπρεπε να ξέρει ότι ο τρόπος προσέγγισης θα έφερνε διχόνοια . Δεν είναι ομάδες σαν τον ΠΑΟΚ απλές επιχειρήσεις . Θέλουν διαφορετική προσέγγιση .
Μας έχουν γ@μησει όλοι τους την χρονιά πριν καν ξεκινήσει . Θέλαμε και εορταστικά 100 χρόνια .
Το άλλο; Τι ενοχλεί η συνέντευξη τύπου, να μιλήσει ο άλλος χωρίς να κρύβεται, πρόσωπο με πρόσωπο, να πει , να ακούσουμε. Προτιμάς να κρύβεται κάποιος και να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι σκέφτεται;
Τα θέλετε και τα λέτε;
Το πόσο στον αυτόματο το πήραμε το πρωτάθλημα νομίζω φάνηκε από το τι έγινε πέρυσι το καλοκαίρι που είχε και ως αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά να τερματίσουμε 17 βαθμούς πίσω .
Γι αυτό δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη . Δουλευόμαστε μεταξύ μας .
Έπρεπε να παίρνουμε στο διηνεκές το πρωτάθλημα, φυσικά. Απαξιώνουμε έναν τίτλο που είχες αιώνα , σχεδόν, να δεις επειδή την επόμενη χρονιά είχες τόσους βαθμούς διαφορά. Ό,τι βολεύει.
Και αυτό που καλύτερα καταλαβαίνω ότι τα βάζεις όλα στο ίδιο καλάθι, τα εξισώσεις σε μια περίπτωση που οι διαφορές είναι χαοτικές. Δε γίνεται να μπαίνουν έτσι όπως τους βάζεις στην ίδια εξίσωση. Δε γίνεται. Πώς να το κάνουμε. Αν δεν το καταλαβαίνεις , άστο να πάει κι αυτό.
Και προφανώς δουλευομαστε.
Εγω θα σου πω οτι και θα την πουσαρουν και δε θα γινει τπτJohnDag έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 11:20Αυτό ακριβώς.Dimitrisou έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 11:12Αν δεν εχουν οντως ατζεντα προχωρανε με το γηπεδο..αλλιως βρισκουν κατι αλλο να ζητησουν και τρεναρουν..JohnDag έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 11:09
Είπαμε, τραγικός χειρισμός εκ μέρους του ΑΣ και μεγάλη αδικία προς το πρόσωπο του Ιβάν. Δεν χρειάζεται να λέμε κάθε φορά τα αυτονόητα.
Τα παίρνει, λοιπόν, ο Ιβάν στο κρανίο και λέει έτσι είστε; Πάρτε 150Μ στην μούρη και βγάλτε τον σκασμό.
Ξαναρωτάω, τι γίνεται στην προκειμένη περίπτωση;
Άρα η μπάλα είναι στα πόδια του Ιβάν πλέον.
Διότι όσο τραγικός και να ήταν ο χειρισμός τους εδώ που έφτασε το θέμα και αφήνοντας στην άκρη τους συναισθηματισμούς ο Ιβάν έχει το καρπούζι ο Ιβάν έχει και το μαχαίρι.
Ας τολμήσουν να πουσάρουν ατζέντα στην περίπτωση που ο Ιβάν σκάσει το χρήμα και μετά δεν τους ξεπλένει όχι ο Σαρωνικός αλλά όλο το Αιγαίο..
Ακουσα τον Τοσκιτση σε μια εκπομπη στον action24 και ενω το παλικαρι προσπαθουσε να πει καποια πραγματα για το μνημονιο και το γηπεδο, δεν μπορουσε να μιλησει. Καλα χρυσα παιδια ειναι οι αρδ μας, αλλα πραγματικα οταν σοβαρεψουν τα πραγματα καλυτερα να μαθαινεις νεα απο τον περιπτερα της γειτονιας σου παρα απο αυτους. Για καποιον που δεν ειχε ιδεα τι γινεται, ειμαι σιγουρος οτι δεν καταλαβε το παραμικρο.
Για να μεταφραζουν κανα τουιτ ειναι. Μεχρι εκει.
Για να μεταφραζουν κανα τουιτ ειναι. Μεχρι εκει.
Δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς συνήθως δε γίνεται με δέσμευση κεφαλαίου από την τράπεζα -τουλάχιστον όταν μιλάμε για επιχειρηματίες με τζίρους εκατομμυρίων και βάλε-, καθώς κάτι τέτοιο δε θα δημιουργούσε προβλήματα ρευστότητας στους επιχειρηματίες.Λεμεσος4 έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:59Οταν γινεται μια συμβαση εργου πχ ενα σπιτι αξιας 100000. Ο εργολαβος μεσο της τραπεζα καταθετει μια εγγυηση οτι θα πραγματοποιησει το εργο. Ειναι συνηθως ενα ποσοστο κοντα στο 10%. Δηλαδη θα δεσμευσω 10000 ευρω απο την περιουσια μου σαν εγγυηση δεσμευει μια τραπεζα μεχρι να τελειωσει το εργο. Το ΑΣ θελει εγγυησεις χωρις να υπαρχουν αδειες οικοδομης χωρις κοστολογηση και βαζει ενα χρονοδιαγραμμα 5 μηνων. Εχθρικο, προσβλητικο, απαραδεχτο και ασεβες για τον Ιβαν.xrisitsapa έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:43 Συγνωμη για την αγνοια μου, αλλα ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ σε ενα τοσο μεγαλο ποσο/ εργο;
Η τράπεζα κατόπιν αιτήματος του πελάτη της, εφόσον αυτός είναι φερέγγυος, ουσιαστικά δεσμεύεται ότι αν αυτός (ο πελάτης της) παραβεί τους όρους που θέτει ο δικαιούχος (αυτός υπερ του οποίου εκδίδεται και κατατίθεται η εγγυητική) αναλαμβάνει την ευθύνη να πληρώσει σε αυτόν (τον δικαιούχο) το ποσό της εγγυητικής. Καθόλη τη διάρκεια που "τρέχει" η εγγυητική ο πελάτης πληρώνει στη τράπεζα προμήθειες.
Στην Ελλάδα τα ποσοστά των εγγυητικών όσον αφορά δημόσιες συμβάσεις έργων είναι 2% για εγγυητική επιστολή συμμετοχής (για να συμμετάσχει δλδ κάποιος σε έναν δημόσιο διαγωνισμό) και 5% για την καλή εκτέλεση της σύμβασης. Και τα 2 επί του προϋπολογισμού του έργου.
- These users thanked the author riegel for the post:
- Unpsofable78
Καλά δε θέλει να είσαι πανεπιστημονας για να καταλάβεις ότι τρεναρουν και ότι υπάρχει κάποια (άγνωστη προς ώρας) ατζέντα... Δικηγόρος είμαι και ως επαγγελματίας μπορώ να διαβεβαιώσω ότι εγώ τουλάχιστον σε πελάτη μου ακόμα και μικρότερου βεληνεκούς από ΤΟΝ ΠΑΟΚ αν επρόκειτο για συμφωνία τέτοιας φύσεως και χρηματικού διακυβευματος ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕς. Χωρίς ίχνος πονηριάς και ξεκάθαρα λόγω του οικονομικού μου συμφέροντος από ένα τέτοιο deal, και τον φόβο αντικατάστασης μου...αν δεν είχα τέτοιο φόβο , ε μάλλον υπάρχει τουλάχιστον κάποιας μορφής συνεννόηση.
- These users thanked the author epitropos for the post (total 4):
- Logistis, Ιάσονας, Unpsofable78, paok apo epilogi
- keep_paokizein
Κουβεντίδης: «Δεν μας ζήτησαν οικονομικές εγγυήσεις»alexgarcia6 έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:37 @burbu φιλε μου, αν ανατρεξεις στην απαντηση μου θα δεις οτι απανταω στον aivas19 οπου μου λεει οτι δεν ζητηθηκαν οικονομικες εγγυησεις
Πραγμα που συνεβει ξεκαθαρα στην επισημη ανακοινωση του ΑΣ
Στην ανακοινωση της ΠΑΕ δεν διαψευδεται το γεγονος, η μαλλον δεν αναφερεται καν, αν ζητησε η οχι ο ΑΣ οικονομικες εγγυησεις με την προθεσμια
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου, Γιώργος Κουβεντίδης, τοποθετήθηκε με δηλώσεις του στον SportFM και σχολίασε όλα τα γεγονότα που έχουν γίνει από εχθές το βράδυ και τη συνεδρίαση με τον Ερασιτέχνη του Δικεφάλου.
Ο κ. Κουβεντίδης έκανε σαφές, μεταξύ άλλων, πως στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης με τον Ερασιτέχνη δεν τους ζητήθηκαν ποτέ οικονομικές εγγυήσεις από τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά το εμφάνισαν στην ανακοίνωση, την οποία -θεωρεί- πως είχαν έτοιμη από πριν.
Αναλυτικά όσα είπε:
«Χθες αυτό που φάνηκε είναι πως δεν είμαστε όλη στην ίδια πλευρά του λόφου και αυτό είναι το χειρότερο. Ο ΠΑΟΚ οδηγείται σε μια σεζόν που γιορτάζει 100 χρόνια και αρχίζει να δημιουργείται διχαστικό κλίμα, όπου πρέπει ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Υπάρχουν πολλά παράξενα σε αυτήν την ιστορία. Η ίδια η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, στις 16 Ιουνίου τα 14 μέλη του ΑΣ έδωσαν λευκή επιταγή με δεμένα τα μάτια, στον κ. Κατσαρή τότε, να υπογράψει μια συμφωνία συνεργασίας, την οποία κανείς δεν είδε ποτέ και ακόμα και 42 ημέρες μετά, ακόμη δεν την έχει δει κανείς.
Εχθές ακολούθησαν εντελώς διαφορετική τακτική. Έχοντας στείλει η ΠΑΕ ένα μνημόνιο συνεργασίας, που κωδικοποιεί με όλες τις λεπτομέρειες το χτίσιμο της νέας Τούμπας. Αυτό το μνημόνιο, που εμείς έχουμε δώσει κομμάτια και στον κόσμο για να ενημερωθεί, προβλέπει όλα τα βήματα -από την ημέρα της υπογραφής και μετά- που πρέπει να γίνουν στα επόμενα 1+3 χρόνια για να γίνει η Νέα Τούμπα. Κάποια στιγμή εχθές δόθηκε η εντύπωση ότι η νομική εκπρόσωπος του ΑΣ, κ. Γιαννακοπούλου, προεδρεύει της συνεδρίασης, αλλά αυτό είναι εσωτερικό ας το λύσουν. Εμάς μας έδειξαν ότι αυτό το μνημόνιο δεν το έδωσαν στα υπόλοιπα μέλη για να το μελετήσουν. Ο Ερασιτέχνης δεν ζήτησε ποτέ θέμα οικονομικών εγγυήσεων.
Προφανώς στην ανακοίνωση αναφέρεται γιατί γράφτηκε νωρίτερα. Δε μπορεί να γράφτηκε 1:30 τη νύχτα, μετά από μια έντονη συνεδρίαση. Το καταλαβαίνει ο κοινός νους. Η ΠΑΕ ρώτησε τι διαφωνία ή παρατήρηση μπορεί να υπάρχει. Ο Ερασιτέχνης ζήτησε μόνο δυο πράγματα. Δεν ήθελε να αναγράφεται στο μνημόνιο τα τετραγωνικά μέτρα που θα πάρει στο νέο γήπεδο. Επίσης δεν ήθελε να αναφέρεται ότι στην ομάδα που θα συσταθεί για την παρακολούθηση του έργου, όπου προφανώς θα υπάρχει μέλος του ερασιτέχνη, να μην είναι απαραίτητα ο εκπρόσωπος του ΑΣ στην ΠΑΕ. Και τα δυο τα δεχτήκαμε εννοείται. Το προβάδισμα που δίνουν στον Σαββίδη είναι προσχηματικό.
Δεν τέθηκε ποτέ στη συνεδρίαση αυτή οικονομικό θέμα και θέμα εγγυήσεων. Στην ανακοίνωση που βγήκε το βασικό θέμα είναι οι εγγυήσεις. Δε μπορεί να υπάρχει εγγυητική, αν δεν υπάρχει έργο. Δεν εμπιστεύονται αυτόν που τη σεζόν 24/25, τους έδωσε 2 εκατομμύρια ευρώ. Κάθε χρόνο η ΠΑΕ τους δίνει 2 εκατομμύρια ευρώ. Συνολικά έχουν πάρει 20 εκατομμύρια ευρώ από τον Ιβάν Σαββίδη. Αν κανείς συγκρίνει τα έσοδα του ερασιτέχνη την τελευταία χρονιά πριν τον Σαββίδη, με τη σεζόν 24/25, θα καταλάβουν όλη τη διαφορά.
Αυτό που υπογράφηκε με τον κ. Μυστακίδη δεν το έχει δει κανένας. Όλα γίνονται στο σκοτάδι. Δεν μιλάμε για κάποιο μαγαζάκι. Μιλάμε για τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να πράξουν όπως εμείς και να ενημερώσουν τον κόσμο για το τι έχει υπογραφεί. Εμείς έχουμε ζητήσει να μας το δώσουν να το δούμε. Είπαν ότι θα το κάνουν, αλλά δεν μας το έδωσαν. Είναι ξεκάθαρο, το αναφέρουμε και στην ανακοίνωση. Επιβεβαιώνεται ότι κάποιοι έχουν τη δική τους ατζέντα, ξένη προς τον ΠΑΟΚ και το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι η Νέα Τούμπα. Αυτό που προσπαθούμε να καταλάβουμε είναι ποιος είναι ο ρόλος και ποιο το διακύβευμα του καθενός.
Θα πρέπει να σκεφτούν την επόμενη μέρα και τι θα προκύψει, όλοι αυτοί που ρίχνουν νερό στο μύλο του διχασμού, που οδηγεί τον κόσμο στα χαρακώματα, τι θα φέρει η επόμενη μέρα. Σε 10 μέρες έχουμε επίσημο παιχνίδι στην Τούμπα. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα κάνει τα πάντα και σε αυτό και σε όλα τα παιχνίδια να γίνουν όλα όπως πρέπει. Αλλά πρέπει να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους.
Η προθεσμία μέχρι τον Δεκέμβριο για να δώσει εγγυήσεις ο Σαββίδης, δεν είναι κάτι καινούργιο, το είχαμε διαβάσει σε δημοσίευμα πριν από εβδομάδες. Όλα αυτά, φαίνεται πως είναι προφάσεις, εδώ είναι ξεκάθαρο ότι ο καθένας τραβάει τον δρόμο του. Είναι πια φανερό ότι κάποιοι κύριοι έχουν τη δική τους ατζέντα, η οποία είναι εντελώς ξένη προς τον ΠΑΟΚ. Όλα αυτά που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα θα πρέπει να έχει καταλάβει ο καθένας ποιο είναι το διακύβευμα.
Να πω πως εδώ και καιρό υπάρχουν δυο προτάσεις. Οι προτάσεις δεν είναι δυο. Είναι μια, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Και προβλέπει τα πάντα μέχρι τη μέρα που θα ανοίξουν οι πύλες της Νέας Τούμπας. Όλα αυτά που έχει κάνει η ΠΑΕ, μελέτες, αρχιτεκτονικές μελέτες, τοπογραφικά, προεδρικό διάταγμα που δεν έγινε μόνο του. Κάποιος δούλεψε, πήρε 1,5 με 2 χρόνια και κόστισε 3 εκατομμύρια ευρώ. Είναι πράγματα που έχει κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τα έχει παρουσιάσει.
Ότι ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να κατασκευάσει τη νέα Τούμπα το έχει κάνει σαφές. Ο Σαββίδης θα κάνει τη νέα Τούμπα, όπως έχει κάνει και έχει υλοποιήσει ότι υπόσχεση έχει δώσει μέχρι σήμερα».
https://www.paok24.com/podosfairo/56942 ... RVFt8ZKVoA
- These users thanked the author keep_paokizein for the post:
- Unpsofable78
Υπάρχουν δεκάδες χαρτιά που μπορεί να πάρει κάποιος από μια τράπεζα, το θέμα είναι πόσο δεσμευτικά είναι.gika έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:51Ένα χαρτί από κάποια τράπεζα που πιστοποιεί ότι έχεις πρόσβαση σε Χ χρήμα, συνήθως δανεικό από την τράπεζα, για την χρήση του επι ενός συγκεκριμένου σκοπού.xrisitsapa έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:43 Συγνωμη για την αγνοια μου, αλλα ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ σε ενα τοσο μεγαλο ποσο/ εργο;
Πχ αν είσαι ο Μυστακίδης ένα χαρτί της UBS που λέει ότι δανείζουμε στον Μυστακίδη 200Μ για να κάνει γήπεδο στον ΠΑΟΚ με την προϋπόθεση ότι θα βάλει και αυτός 50 από την τσέπη και κάποια απόδειξη ότι έχει αυτά τα 50 άμεσα διαθεσιμα.
Υπάρχει το LOI (Letter of intent) που λέει ότι η τράπεζα προτίθεται να χρηματοδοτήσει την τάδε επένδυση (μη δεσμευτικό)
Το proof of funds που λέει ότι ο Χ έχει αυτό το κεφάλαιο στη τράπεζα. (μη δεσμευτικό)
Μπορεί να υπάρχει και proof of funds που να λέει ότι έχει το κεφάλαιο στη τράπεζα για αυτό το σκοπό (μη δεσμευτικό ή δεσμευτικό ανάλογα με τους όρους έκδοσης και αν ο πελάτης έχει μονομερώς το δικαίωμα ανάκλησης ή απαιτείται έγκριση και από τρίτο πρόσωπο)
Υπάρχουν επίσης οι εγγυητικές επιστολές, η σύναψη δανείου κ.ο.κ.
Δε νομίζω ότι έχει νόημα να συζητάμε τι εγγυήσεις θα ζητηθούν από τη στιγμή που ούτε αυτοί στον ερασιτέχνη ξέρουν τι ακριβώς θέλουν τη στιγμή που μιλάμε.
- These users thanked the author riegel for the post:
- Unpsofable78
Συνήθως, μια τράπεζα δεν εκδίδει εγγυητική επιστολή για ένα έργο που δεν έχει κοστολογηθεί πλήρως.
Η κοστολόγηση είναι βασικό στοιχείο για την αξιολόγηση του ρίσκου.
Η τράπεζα πρέπει να γνωρίζει το ακριβές ή τουλάχιστον ένα σαφές εκτιμώμενο κόστος του έργου ώστε να υπολογίσει το ύψος και τη διάρκεια της εγγυητικής.
Επισης με απλά λογια, η εγγυητική επιστολή είναι μια δέσμευση της τράπεζας να καλύψει οικονομικές υποχρεώσεις του πελάτη σε περίπτωση αθέτησης.Αν δεν έχει κοστολογηθεί το έργο πως ακριβώς θα προσδιοριστεί το ακριβές ποσό της εγγύησης.
Αυτό που διάβασα (γιατι αν και σπουδασα οικονομικα τα των τραπεζων δεν τα ξερω ολα), σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να δοθεί μια προκαταρκτική ή «πλασματική» εγγυητική, αλλά με πολύ περιορισμένο ποσό και όρους, μέχρι να ολοκληρωθεί η κοστολόγηση.
Η κοστολόγηση είναι βασικό στοιχείο για την αξιολόγηση του ρίσκου.
Η τράπεζα πρέπει να γνωρίζει το ακριβές ή τουλάχιστον ένα σαφές εκτιμώμενο κόστος του έργου ώστε να υπολογίσει το ύψος και τη διάρκεια της εγγυητικής.
Επισης με απλά λογια, η εγγυητική επιστολή είναι μια δέσμευση της τράπεζας να καλύψει οικονομικές υποχρεώσεις του πελάτη σε περίπτωση αθέτησης.Αν δεν έχει κοστολογηθεί το έργο πως ακριβώς θα προσδιοριστεί το ακριβές ποσό της εγγύησης.
Αυτό που διάβασα (γιατι αν και σπουδασα οικονομικα τα των τραπεζων δεν τα ξερω ολα), σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να δοθεί μια προκαταρκτική ή «πλασματική» εγγυητική, αλλά με πολύ περιορισμένο ποσό και όρους, μέχρι να ολοκληρωθεί η κοστολόγηση.
- These users thanked the author george188 for the post (total 2):
- eorptol1, Unpsofable78
Πραγματικά λυπάμαι πολύ, λυπάμαι. Τελικά παίζει ο Σαββίδης να είναι ο μεγαλύτερος θεματοφυλακας του ΠΑΟΚ και μανα του συλλόγου!
Και η πιο σιγουράντζα. Έχει βάλει ένα σκασμό λεφτά, τα έχει βάλει με όλη την Αθήνα, τους έκλεισε το σπίτι δύο φορές πέρυσι με μεγάλη παρτίδα πήρε εκδίκηση στον Μελισσανίδη. Πήρε όσους τίτλους είχες σε όλη σου την ιστορία σε σε 7 χρόνια. Δεν ντρέπεστε ρε μερικοί, τι λέτε διαβάζετε τι γράφετε; Απαντήστε μου,αν αύριο υπογράψει ο ΑΣ το μνημόνιο με τη παε, αύριο, σε ποιο γηπεδο θα παίξουμε; πείτε μου, πείτε μου ποιο κρατικό γηπεδο θα δώσει ο Μητσοτάκης; κανένα! Σας απαντώ εγώ! Κι αν υπήρχε ένα ιδιόκτητο, του Μακεδονικού παπαλα, βαλίτσα πήρε και ο μετροκολις. Ακούσατε σήμερα αυτό το σταθμο; βγαίνουν δικηγορισκοι λόγιοι καμουφλαρισμενοι οπαδοι ντεμεκ, στημένοι και λένε εμπεριστατομενες αρλούμπες. Είναι που δεν ήμαστε πρόβατα. Σιχάθηκα πραγματικά. Χεστε με διαγράψτε με. Θέλω να πω κι άλλα δεν γίνεται. Ποιος λαός του ΠΑΟΚ ρε.
! Μας τελείωσε, πέθανε μαζί με το μανάβη. 1000 ευρώ μισθό περνετε κι αν σας σας δώσει ο απέναντι ανταγωνιστής του αφεντικού σας 10 ευρώ παραπάνω θα τρέξετε. Και θα μιλήσετε για τον Σαββίδη. Δεν είστε ΠΑΟΚ, είστε ego fc.
Και η πιο σιγουράντζα. Έχει βάλει ένα σκασμό λεφτά, τα έχει βάλει με όλη την Αθήνα, τους έκλεισε το σπίτι δύο φορές πέρυσι με μεγάλη παρτίδα πήρε εκδίκηση στον Μελισσανίδη. Πήρε όσους τίτλους είχες σε όλη σου την ιστορία σε σε 7 χρόνια. Δεν ντρέπεστε ρε μερικοί, τι λέτε διαβάζετε τι γράφετε; Απαντήστε μου,αν αύριο υπογράψει ο ΑΣ το μνημόνιο με τη παε, αύριο, σε ποιο γηπεδο θα παίξουμε; πείτε μου, πείτε μου ποιο κρατικό γηπεδο θα δώσει ο Μητσοτάκης; κανένα! Σας απαντώ εγώ! Κι αν υπήρχε ένα ιδιόκτητο, του Μακεδονικού παπαλα, βαλίτσα πήρε και ο μετροκολις. Ακούσατε σήμερα αυτό το σταθμο; βγαίνουν δικηγορισκοι λόγιοι καμουφλαρισμενοι οπαδοι ντεμεκ, στημένοι και λένε εμπεριστατομενες αρλούμπες. Είναι που δεν ήμαστε πρόβατα. Σιχάθηκα πραγματικά. Χεστε με διαγράψτε με. Θέλω να πω κι άλλα δεν γίνεται. Ποιος λαός του ΠΑΟΚ ρε.
! Μας τελείωσε, πέθανε μαζί με το μανάβη. 1000 ευρώ μισθό περνετε κι αν σας σας δώσει ο απέναντι ανταγωνιστής του αφεντικού σας 10 ευρώ παραπάνω θα τρέξετε. Και θα μιλήσετε για τον Σαββίδη. Δεν είστε ΠΑΟΚ, είστε ego fc.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος theodoros την Τρί 29 Ιούλ 2025, 15:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- These users thanked the author theodoros for the post (total 10):
- burbu, eorptol1, Λεμεσος4, theo-drama, Ιάσονας, Apil44, Unpsofable78, stazath4, paok apo epilogi, Parolos
Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν σκάσει ανακοίνωση από Μυστακίδη μεριά που να λέει ότι παρουσιάζουμε την δική μας πρόταση αναλυτικά με το αντίστοιχο μνημόνιο συνεργασίας με τον ΑΣ όπως έκανε η ΠΑΕ. Ίσως μάλιστα να πουν ότι δεσμεύεται να την εξετάσει ο ΑΣ λόγω της δεσμευτικής υπογραφής Κατσαρη.epitropos έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 15:20 Καλά δε θέλει να είσαι πανεπιστημονας για να καταλάβεις ότι τρεναρουν και ότι υπάρχει κάποια (άγνωστη προς ώρας) ατζέντα... Δικηγόρος είμαι και ως επαγγελματίας μπορώ να διαβεβαιώσω ότι εγώ τουλάχιστον σε πελάτη μου ακόμα και μικρότερου βεληνεκούς από ΤΟΝ ΠΑΟΚ αν επρόκειτο για συμφωνία τέτοιας φύσεως και χρηματικού διακυβευματος ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕς. Χωρίς ίχνος πονηριάς και ξεκάθαρα λόγω του οικονομικού μου συμφέροντος από ένα τέτοιο deal, και τον φόβο αντικατάστασης μου...αν δεν είχα τέτοιο φόβο , ε μάλλον υπάρχει τουλάχιστον κάποιας μορφής συνεννόηση.
Δεν απαξίωσα κανέναν τίτλο. Ο πιο επικός τίτλος στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν . Αλλα το συγκεκριμένο τίτλο δεν τον πήραμε επειδή λειτουργεί σωστά η ΠΑΕ τον πήραμε παρόλο που η ΠΑΕ λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί.trouman έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 15:03chrisg4 έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:54Εσύ δηλαδή από αυτό που έγραψα έβγαλες το συμπέρασμα ότι με πειράζει που θα μιλήσει τώρα ή ότι με πείραζε με δεν μιλούσε μέχρι τώρα ;trouman έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:31
Τόσο πολύ στον αυτόματο την άφησε που πήρες πρωτάθλημα. Α εκτός αν αυτό έγινε καταλάθος, από μόνο του.
Το άλλο; Τι ενοχλεί η συνέντευξη τύπου, να μιλήσει ο άλλος χωρίς να κρύβεται, πρόσωπο με πρόσωπο, να πει , να ακούσουμε. Προτιμάς να κρύβεται κάποιος και να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι σκέφτεται;
Τα θέλετε και τα λέτε;
Το πόσο στον αυτόματο το πήραμε το πρωτάθλημα νομίζω φάνηκε από το τι έγινε πέρυσι το καλοκαίρι που είχε και ως αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά να τερματίσουμε 17 βαθμούς πίσω .
Γι αυτό δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη . Δουλευόμαστε μεταξύ μας .
Έπρεπε να παίρνουμε στο διηνεκές το πρωτάθλημα, φυσικά. Απαξιώνουμε έναν τίτλο που είχες αιώνα , σχεδόν, να δεις επειδή την επόμενη χρονιά είχες τόσους βαθμούς διαφορά. Ό,τι βολεύει.
Και αυτό που καλύτερα καταλαβαίνω ότι τα βάζεις όλα στο ίδιο καλάθι, τα εξισώσεις σε μια περίπτωση που οι διαφορές είναι χαοτικές. Δε γίνεται να μπαίνουν έτσι όπως τους βάζεις στην ίδια εξίσωση. Δε γίνεται. Πώς να το κάνουμε. Αν δεν το καταλαβαίνεις , άστο να πάει κι αυτό.
Και προφανώς δουλευομαστε.
Αν ήταν αποτέλεσμα δουλειάς και της ΠΑΕ την επόμενη χρονιά μπορεί να μην το παίρναμε πάλι αλλά σίγουρα δεν θα τελειώναμε 17 βαθμούς πίσω . Νομίζω φαίνεται και από το τι γίνετε φέτος.
Τέλος πάντων εγώ έτσι το βλέπω. Εμένα προσωπικά μ ενοχλεί που για να ασχοληθεί σοβαρά με τον ΠΑΟΚ έπρεπε να σκάσει ένας Μυστακίδης από το πουθενά.
- abc_o_ karpouzas
αυτα δεν μετρουν....theo111 έγραψε: Τρί 29 Ιούλ 2025, 14:25 Παίδες είναι δυνατόν να ακούγεται ότι δεν έχει λεφτά και δεν μπορεί να φέρει από την Ρωσία ο Ιβάν την στιγμή που προχθές κιόλας ανακοινώθηκε ότι θα σκάσει 190 εκατομμύρια για τον 6ο προβλήτα στον ΟΛΘ;; και ταυτόχρονα να διατηρεί το ΟΡΕΝ, το Πόρτο Καρρας, ακίνητα στο Παλιουρι στην Θεσσαλονίκη και τόσες άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα χωρίς να έχει κάνει ΠΟΥΘΕΝΑ αποεπένδυση;;
εγγυήσεις εδω και τωρα...και εαν ειναι δυνατον να ερθουν και με κουριερ