embuji έγραψε: Δευ 28 Ιούλ 2025, 08:07
Τις καθαρες κουβεντες που λες φιλε ουτε που θα τις ειχαμε ακουσει αν δεν ηταν ο ΑΣ με τον Μυστακιδη.
Ο λογος που η ΠΑΕ θυμηθηκε ξαφνικα το γηπεδο που η ιδια ειχε παγωσει 3 χρονια (και πουλουσε και τρελιτσα) ηταν επειδη ο Ιβαν κινδυνευε να χασει την κρεμα.
Ειλικρινα δεν με νοιαζει καθολου μα καθολου ποιος θα το φτιαξει. Με νοιαζει να γινει. Μου εχει κοπει το γηπεδο τοσα χρονια τωρα και δεν αντεχω αλλο να ειμαι μακρια απο την ομαδα. Μου εχει λειψει αφανταστα.
Και το εχω ξαναπει. Δεν εχω καμια εμπιστοσυνη πλεον στον Σαββιδη. Δεν εχω κανενα προβλημα να κανω λαθος ομως. Το μονο που με νοιαζει ειναι να γινει το νεο γηπεδο.
Υπάρχουν τρία σημεία στο κείμενό σου που είναι πολύ προβληματικά. Με bold η απάντηση ή η απλή παράθεση στα δικά σου "λόγια".
α) Κανένα γηπεδο δεν είχε "παγώσει" επί 3 χρόνια. Πρόκειται για βαρβάτη ανακρίβεια που μπορεί να οφείλεται σε άγνοια, μπορεί και όχι.
Αν είχες διαβάσει το ΠΔ (ΦΕΚ Δ 396/2022) θα γνώριζες ότι μετά την δημοσίευση του ΠΔ ακολουθούσαν μια σειρά από βήματα πολλά από τα οποία είναι χρονοβόρα. Αν θεωρείς ότι μπορεί να καταλήξει ένα έργο αυτού του μεγέθους σε ένα τελίκό masterplan μέσα σε ένα 12μηνο, κάνεις μεγάλο λάθος. Να συνυπολογίσεις επίσης πως η πλευρά του κατασκευαστή (ΠΑΕ-Ιβάν) έιχε να συζητήσει και με δημόσιους/αυτοδιοικητικούς φορείς (π.χ. Δήμο, Περιφέρεια) αλλά και το ΥΠ. ΠΟ. που όλοι μας γνωρίζουμε πώς λειτουργούν. Τα χρήματα είναι το ελάχιστο των εμπόδίων σε αυτήν την διαδικασία. Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι οι διάφοροι αυτοδιοικητικοί ή κυβερνητικοί ανευθυνο-υπέυθυνοι που μπορεί να καθυστερήσουν την διαδικασία γιατί "έτσι γουστάρουν" ή γιατί κάποιος τους ζητά να το κάνουν. Το ΠΔ καθορίζει το πλαίσιο εντός του οποίου θα γίνει το έργο, δεν γίνεται να καθορίζει κάθε λεπτομέρειά του. Με δυο λόγια, τα τρία χρόνια για ένα έργο τέτοιου μεγέθους και τόσο μεγάλης εμβέλειας (υπερτοπικής) είναι απόλυτα λογικός χρόνος.
Η ατάκα περί "κρέμας" ισχύει 100% για τον Μυστακίδη και όχι για τον Ιβάν, ο οποίος έχει αποδείξει ότι έχει ξοδέψει ένα κάρο λεφτά χωρίς να ζητά κάτι.
β) επίκληση του προσωπικού σου άγχους, που δεν αντέχεις άλλο να είσαι μακριά από την ομάδα, και λοιπές παρλαπίπες.
Αν δεν αντέχεις, πήγαινε στην αγκαλιά της μαμάς σου ή της γυναίκας σου να σε παρηγορήσει. Δεν μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι ο ΠΑΟΚ, και μόνον το συμφέρον του ΠΑΟΚ είναι το κριτήριό μας. Ούτε τα δικά σου άγχη και φόβοι, ούτε κανενός άλλου. Οπαδός που του έχει "λείψει αφάνταστα" (sic) η ομάδα αλλά δεν πηγαίνει στο γήπεδο, δεν είναι οπαδός είναι κάτι άλλο, εντελώς απροσδιόριστο για μένα.
γ) Δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνω λάθος όμως. Το μόνο που με νοιάζει είναι να γίνει το νέο γήπεδο.
Τι μας λες; Σοβαρά τώρα; ρίχνεις μπηχτές όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, πλασάρεις ανακρίβειες, κάνει επίκληση σε συναίσθημα, διαγράφεις ελαφρά τη καρδία τον Ιβάν κι ύστερα από όλα αυτά, δεν έχεις πρόβλημα να κάνεις λάθος; Είσαι σοβαρός;
Δημιουργείς πρόβλημα στον ΠΑΟΚ (σπέρνοντας διχόνοια) επειδή έχεις προσωπικές ανασφάλειες και αν κάνεις λάθος δεν τρέχει μία; Τι σκ@τ@ λογική είναι αυτή;
Και ποιός σου είπε πως το να γίνει το γήπεδο (από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος) είναι αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει έναν σύλλογο όπως ο ΠΑΟΚ;
ΠΑΟΚ δεν γίναμε για τους τίτλους αλλά γίναμε για τα μπετά και το real estate;
Από τη μια ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα αλλά όταν πρόκειται για το γήπεδο είναι εταιρεία;
Καρφώνεστε ρε σεις, καρφώνεστε άσχημα.....
Θεωρώ ότι το σχόλιό σου είναι ο ορισμός της προπαγάνδας (ανακρίβειες + επίκληση σε αρνητικό συναίσθημα που πηγάζει από αυτές + σύνδεση του αρνητικού συναισθήματος με το πρόσωπο που στοχοποιείται + ταυτόχρονη επίκληση σε μια μελλοντική κατάσταση όπου όλα θα είναι ρόδινα χάρη στον Μεσσία που έρχεται).
Θα κλέισω το σχόλιό μου με παρόμοιο τρόπο με τον δικό σου. Αν νιώσεις έστω και λίγο πόσο αισχρό είναι αυτό που έγραψες στην τελέυταία σου φράση, θα είναι ένα μικρό κέρδος για όλους μας.
Δεν εχω καμια εμπιστοσυνη πλεον στον
@embuji . Δεν εχω κανενα προβλημα να κανω λαθος ομως.

Το μονο που με νοιαζει ειναι το καλό του ΠΑΟΚ.