Equalizer έγραψε: Δευ 21 Ιούλ 2025, 09:03
JohnDag έγραψε: Δευ 21 Ιούλ 2025, 08:55
Για τα 3 ονόματα που ακούγονται στα χαφ εγώ έχω διαφορετική άποψη από την επικρατούσα όσον αφορά ποιος ταιριάζει περισσότερο σε επίπεδο χαρακτηριστικών με την προϋπάρχουσα τριάδα και ποιον θα προτιμούσα.
Η δική μου σειρά είναι Μπένες>Μπέρο>Κραλ.
Ναι, καθαρά ποιοτικά ίσως η καλύτερη επιλογή είναι ο Κραλ όμως θα είχε περισσότερη λογική η απόκτηση του σε περίπτωση μη παραμονής του Μειτέ. Τα χαρακτηριστικά τους και το στυλ τους είναι αρκετά κοντά και δεν βλέπω πολλά σενάρια μέσα στην χρονιά όπου η ομάδα θα χρειαστεί να παίξει με 2 deep lying playmakers.
Επίσης, δεν γίνεται να φέρεις έναν παίκτη σαν τον Κραλ για αναπληρωματικό του Μειτέ. Αυτονόητο το γιατί.
Ο Μπένες είναι πολύ κοντά στο στυλ του Σβαμπ (με καλύτερη δημιουργία) και σε επίπεδο χαρακτηριστικών προσθέτει πράγματα που λείπουν από το κέντρο.
Ο Μπέρο είναι κάτι ενδιάμεσο γι' αυτό και είναι η 2η μου επιλογή.
Ωραίο σχόλιο, υγιές λογικό και ποδοσφαιρικό (που τόσο λείπει...)
Το έρωτημα μου εμένα ως άσχετου, παραμένει: Από όλους αυτούς υπάρχει κάποιος που να μπορεί να κλείσει τις τρύπες που αφήνει το... πρεσινγκ μας, ώστε να μη μας κόβουν στη μέση με μια απλή πάσα οι ΟΦΗ και οι Αγιαξ αυτού του κόσμου;
(Ενώ ταυτόχρονα να ξέρει και μπάλα ώστε να μην κάνουμε αποκλειστικά γιόμες ; )
Ε εκεί πρέπει να πάει η συζήτηση, οτιδήποτε άλλο κουράζει από ένα σημείο και μετά.
Γενικά, είμαι υπέρ της κριτικής και υπέρ του να έχει ο κόσμος του ΠΑΟΚ απαιτήσεις. Από την άλλη το να λες την άποψη σου 10 φορές την μέρα, 7 μέρες την βδομάδα επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τα ίδια και τα ίδια δεν προσφέρει κάτι.
Στο ερώτημα σου τώρα, πίσω από το κέντρο ο Κραλ είναι elite. Πολύ καλός τόσο στις ανακτήσεις μπάλας όσο και στις αναχαιτήσεις. Το πρόβλημα ξεκινάει από το κέντρο και μπροστά που η συνεισφορά του είναι μικρή.
Ο Μάκης διαφωνεί και το σέβομαι αλλά σε επίπεδο χαρακτηριστικών (όχι στυλ) για μένα είναι πολύ κοντά στον Μειτέ. Δηλαδή, deep lying playmaker, δυνατό στις διεκδικήσεις, κλείνει τρύπες αλλά με αδυναμία δημιουργίας από την μέση και μπροστά.