Εγώ θα προσπαθήσω να αφήσω στην άκρη τους συναισθηματισμούς και τις θεωρίες συνομωσίας και θα προσπαθήσω να προσεγγίσω την κατάσταση από μία διάσταση που βάζει της δικής μου τουλάχιστον λογικής βγάζει νόημα.
Ξεκινάω λέγοντας πως θεωρώ πολύ δύσκολο να "ξύπνησαν" κάποιοι ξαφνικά μια μέρα στον ΑΣ και να είπαν:
- Τι θα κάνουμε σήμερα;
- Θα φάμε τον Σαββίδη.
Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι χαμηλής αντίληψης ή ακόμα και "βαλτοί" όμως το να βγεις εν έτη 2025 απέναντι στον μεγαλύτερο πρόεδρο της ιστορίας του ΠΑΟΚ και ουσιαστικά απέναντι στο 99% του οπαδικού σου κοινού (γιατί αυτή είναι η στήριξη στον Ιβάν και δικαίως) είναι ο ορισμός της αποστολής αυτοκτονίας.`
Για μένα η εξήγηση είναι πιο απλή και ξεκινάει με ευγενή κίνητρα τα οποία χειρίστηκαν άνθρωποι οι οποίοι προφανώς δεν έχουν το ειδικό βάρος να τα σηκώσουν. Και εδώ είναι το πρώτο και μεγαλύτερο κατ' εμέ λάθος του Κατσαρή. Τόσα χρόνια στο σύλλογο περίμενα πολύ καλύτερο "διάβασμα" της όλης υπόθεσης.
Τι εννοώ όταν λέω ευγενή κίνητρα; Για τον ΑΣ το χτίσιμο του νέου γηπέδου είναι το Α και το Ω. Εμείς το βλέπουμε καθαρά από την ποδοσφαιρική σκοπιά και λογικό καθώς μας ενδιαφέρει κυρίως το ποδόσφαιρο.
Όμως για τα υπόλοιπα τμήματα του ερασιτέχνη και με δεδομένο ότι το γήπεδο ανήκει σε αυτόν, ένα νέο γήπεδο μπορεί να αποφέρει τεράστια αύξηση κερδών, άρα και περισσότερα χρήματα στα ταμεία των υπολοίπων τμημάτων του Συλλόγου άρα και καλύτερες ομάδες, περισσότερες επιτυχίες και πάει λέγοντας.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι ο ΑΣ προσπάθησε να πιέσει τον Ιβάν να επιταχύνει την διαδικασία βλέποντας ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχει παγώσει εντελώς οποιαδήποτε συζήτηση για το νέο γήπεδο. Εκεί που μιλούσαμε για σχέδια τα οποία θα παρουσιαζόταν τον Σεπτέμβρη (πριν από 3 χρόνια) για να επιλέξει ο κόσμος και ενώ είχαν λυθεί τα θέματα με την πολιτεία ξαφνικά μαύρο σκοτάδι.
Στην προσπάθεια τους, λοιπόν, αυτή (να πιέσουν τον Σαββίδη) "χρησιμοποίησαν" τον Μυστακίδη (ο οποίος πολύ πιθανό να έχει σκοπό αγοράς της ΠΑΕ;) με σκοπό να παρουσιάσουν ένα αντίπαλο δέος και να επιταχύνουν τις εξελίξεις.
Το έκαναν, όμως, με τελείως άκομψο και άδικο προς τον Ιβάν τρόπο, δεύτερο τεράστιο λάθος του Κατσαρή και του ΑΣ εδώ. Σε καμία περίπτωση δεν φέρεσαι έτσι στον άνθρωπο που αναγέννησε τον Σύλλογο και σε ένα πρόεδρο που έχει ήδη προσφέρει τόσα πολλά όχι μόνο στην ΠΑΕ αλλά και στον ΑΣ.
Από κει και πέρα επήλθε ανοιχτή ρήξη (λογικό) και ο ΑΣ είπε -επιτέλους- χθες αυτό που πραγματικά ήθελε να πει εδώ και καιρό: Show me the money.
Σήμερα που μιλάμε, στις 29 του Ιούλη του 2025, αν ο Ιβάν θέλει να είναι αυτός που θα κάνει το γήπεδο του ΠΑΟΚ κανένας δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να τον σταματήσει. Αυτός έχει το καρπούζι, αυτός έχει και το μαχαίρι.
Με τον τρόπο, όμως, που χειρίστηκε την υπόθεση ο ΑΣ δεν θα μου κάνει καθόλου εντύπωση αν στο τέλος τους πει ένα "Ρε άντε πάτε και γ...".
Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να τον κατηγορήσω αν κάνει το δεύτερο.