Θα γράψω μερικές σκέψεις μου όσο πιο συνοπτικά μπορώ ελπίζω να μη βγει μεγάλο σεντόνι.
1) Οικονομία ανεπηρέαστη από γεωπολιτικά γεγονότα δεν υπήρξε και δε θα υπάρξει ποτέ. Τώρα είναι με την πλάτη στο τοίχο ο Σαββίδης σε 1-2 χρόνια μπορεί να είναι ο Μυστακίδης ή ο οποιοσδήποτε άλλος. Η ανακοίνωση του ερασιτέχνη αυτή τη στιγμή με αυτή την αναφορά κατ' εμε για εγγυήσεις που δε θα επηρεάζονται από γεωπολιτικά γεγονότα ( δλδ εμμέσως πλην σαφώς, απόρριψη του ρωσικού τμήματος επιχειρήσεων του Σαββίδη ως "αναξιόπιστο") δε δείχνει τίποτε άλλο από το "κύριε έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας, δε θέλουμε να κάνουμε μπίζνες μαζί σου".
2) Δε καταλαβαίνω κάποιους που τους ενδιαφέρει τόσο πολύ το γήπεδο, χωρίς να διασφαλίζεται ποιος και υπό ποιες συνθήκες θα είναι επενδυτής της ΠΑΕ.
Βιαζόμαστε να "πεθάνουμε" τον παλιό "βασιλιά" και να χρήσουμε νέο χωρίς καν να ξέρουμε τις προθέσεις του για το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Έχει δηλώσει κάπου σε αυτή τη χρονική συγκυρία -της χρηματοδότησης του γηπέδου- ότι τον ενδιαφέρει και η ΠΑΕ;
Το υποθέτουμε γιατί αλλιώς δε βγαίνουν τα κουκιά, αλλά δεν είναι δίκαιο προς τους εαυτούς μας να μπαίνουμε σε διχασμό με υποθέσεις.
Όποιος θέλει να κάνει το γήπεδο θα πρέπει να ανοίξει άμεσα επαφές και για την ΠΑΕ. Επενδυτής για το γήπεδο χωρίς έλεγχο της ΠΑΕ δε γίνεται να υπάρξει και αν υπάρξει σημαίνει αυτόματα αποδυνάμωση του επενδυτή της ΠΑΕ.
Αν είστε οκ με αυτό, ως μοχλό πίεσης για να πουλήσει, εγώ πάω πάσο.
Όσον αφορά τα οφέλη που θα έχει το νέο γήπεδο στην ομάδα και τα λοιπά ερασιτεχνικά τμήματά της συγγνώμη αλλά αυτά τα βρίσκω πολύ ρομαντικά. Ζούμε στην εποχή που απλά για να ζήσει ανεκτά μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται στη ξεφτίλα 3000 ευρώ το μήνα και συζητάμε για βιώσιμα ερασιτεχνικά τμήματα χωρίς ύπαρξη επενδυτή που θα τα στηρίζει, απλά και μόνο επειδή θα έχουμε καινούργιο γήπεδο; Έχουμε υπόψη τι έξοδα χρειάζονται για τη λειτουργία και τη συντήρησή του;
Θυμίζω ότι το 2000 είχαμε το πιο σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ στη χώρα. Που βρίσκεται τώρα η ομάδα μπασκετ και το γήπεδο χωρίς επενδυτή;
3) Δε θα κρύψω ότι εμένα προσωπικά με ενδιαφέρει πρωτίστως τα τμήματα ποδόσφαιρο - μπασκετ κλπ να είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με τους υπόλοιπους του big-4, να διεκδικούν τίτλους και να υπάρχει άνθρωπος που να τα χρηματοδοτεί ώστε να μην αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Σε δεύτερη φάση με απασχολεί το γήπεδο. Αν μπορεί συγχρόνως με τα υπόλοιπα ας το κάνει αν όχι ας το αφήσει για το μέλλον.
Αυτό με τον Σαββίδη, με τα στραβά του και τα κακά του μέχρι στιγμής συμβαίνει και για αυτό θα είμαι υπέρ του μέχρι να σταματήσει να συμβαίνει ή μέχρι να βρεθεί διάδοχη κατάσταση και να επιλέξει να πουλήσει.
Αυτό δε σημαίνει ότι θα είμαι χειροκροτητής του σε ό,τι κάνει (και εγώ στα κάγκελα ήμουν με Κωσταντέλια, και εγώ ξενερώνω με τις -μη- μεταγραφές) αλλά δε θα τον "πουλήσω" αμα τη εμφανίσει οποιουδήποτε καλοθελητή.
Για όλα τα παραπάνω λοιπόν θεωρώ τουλάχιστον άκομψη τη στάση του ερασιτέχνη στο θέμα και το μόνο που καταφέρνει μέχρι στιγμής είναι να διχάζει και να προκαλεί επιπλέον προβλήματα σε αυτά που ήδη έχει να αντιμετωπίσει ο Σαββίδης.