touboflo4 έγραψε:Επειδή έγινε αναφορά στην φυσική κατάσταση και στην προετοιμασία, σαφώς και πρέπει το τεχνικοτιμ να ενσωματώσει τους αθλητ'ες που για ορισμένους λόγους δεν ενσωματώθηκαν νωρίς. Όλες οι ομάδες στον κόσμο αντιμετωπίζουν οριμένα προβλήματα. Εκεί φαίνεται η διαφορά αυτού που έχει γνώση.
Για την Φ.Κ. της ομάδας, δυστυχώς δεν έχω στοιχεία από το Prozone, για τα τρεξίματα υψηλης έντασης, σπριντ, και την πτώση τους από τοτ 1ο στο 2ο ημίχρονο. Σαφώς όμως δεν δικαιολογείται μια ομάδα που πλέον έχει 1 παιχνίδιτην εβδομάδα να αντιμετωπίζει τόση δυσκολία στην πίεση που ασκεί στο 1ο δεκάλεπτο.
Πρέπει να καταλάβουμε οτι και η αποκάτασταση των τραυματιων είναι και ευθύνη του γυμναστή. Δεν είναι οτι έχω κάτι συγκεκριμένο με το συγκεκριμένο τιμ, αλλά δεν μπορώ να ακούω οτι είναι το καλύτερο στην Ελλάδα. Τα δεδομένα και τα γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο.
"Υποτίθεται" οτι προσλήφθηκε και γυμναστής αποκατάστασης φέτος....
Για εμένα το θέμα είναι τακτικής και όχι εκγύμνασης.
Ο γαύρος π.χ. είχε εμφανές θέμα μετά το 60-65 (τώρα πώς το καλύπτει σιγά - σιγά μπορεί να το εξηγήσει κανένας "γιατρός"). Ο ΟΦΗ επίσης όσο έπαιζε "πλήρης".
Η ομάδα παρατάσσεται όχι όπως μπορεί, αλλά όπως θέλει ο προπονητής που έχει την τακτική της "μεγάλης ομάδας" στο μυαλό του.
Το είχε πεί άλλωστε στην συνέντευξη, όταν ανέλαβε, ότι θα παίζει έτσι.
Τα υλικά, όπως έχω εξηγήσει σε προηγούμενο, δεν ήταν για τακτική μεγάλης ομάδας.
Μας πήρανε χαμπάρι και με 2-3 μπαλιές μας βάζουν γκολ.
Πρώτα φέρνεις τους κατάλληλους παίκτες και μετά παίζεις αντίστοιχα.
Εν ολίγοις η ομάδα πρέπει να φτιάχνεται σύμφωνα με το στυλ και τις δυνατότητες των παικτών.
Με αργά κεντρικά μπακ (ο Κατσικάς πιο γρήγορος) και με Μαντούρο κόφτη, τι πρέσσινγκ να κάνεις και που να ανοιχτείς για να πιέσεις ?
Ο Τζιόλης φέτος ήταν πιο γρήγορος, αλλά δεν είναι και ο Μπόλτ.
Ο Κάτσε δεν μπορεί να μαρκάρει με το σώμα. Ειδικά με δυνατούς αντιπάλους έχει μειονέκτημα.
Τα πλάγια μπάκ κατά το σύγχρονο ποδόσφαιρο που θέλει να πάιζει ο ΑΑ είναι εξτρέμ ....
Αρα υπάρχουν ζητήματα.
Για να παίξεις ως μεγάλη ομάδα, χρειάζεσαι πολύ γρήγορα κεντρικά μπάκ ή τέτοιας ποιότητας που θα διαβάζουν φάσεις και θα κόβουν. Χρειάζεσαι γρήγορους κόφτες και όχι αργοκαρούτα.
Πριν τραυματιστεί για πρώτη φορά ο Μαντούρο είχε βελτιώσει την ταχύτητά του. Μετά ... ασε τα.
Αν πάλι θέλεις να παίξεις με αντεπιθέσεις χρειάζεσαι ένα επιτελικό μέσο καλό, κοντό και γρήγορο με καλή μεταβίβαση στα 20-25 μέτρα. Δεν έχουμε, δεν αποκτήσαμε.
Για το ολοκληρωτικό επιθετικό ποδόσφαιρο κατοχής χρειάζεσαι παικταράδες, με 1-1, τρίπλα, κίνηση σε κλειστούς χώρους και βέβαια επιτελικό με τα μάτια σε όλο το γήπεδο. Τι έχουμε ?
Κυρίως όμως, αυτό το επιθετικό ποδόσφαιρο στηρίζεται στην σιγουριά της μεταβίβασης. Ενα λάθος μπορεί να εκθέσει την ομάδα που είναι ψηλά. Σε εμάς τα λάθη είναι πολλές φορές περισσότερα από τα σωστά.
Ολα σχεδόν τα γκολ που έχουμε δεχτεί ξεκινούν από λάθος μπαλιά ή λάθος κοντρολ (σε αυτό φταίει και η μπαλιά που έρχεται).