Pc support

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Re: Pc support

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Ρώτησα έναν γνώστη και με είπε να κάνεις τα εξής:
1. Εγκατάσταση συσκευής (adaptor)
2. Επανεκκίνηση
Αν το πρόβλημα παραμένει πάνε στον πίνακα ελέγχου - συνδέσεις δικτύου - δεξί κλικ στην ασύρματη σύνδεση - απενεργοποίηση (αν είναι ενεργοποιημένο) - πάλι δεξί κλικ και ενεργοποίηση.

Το σωστό βέβαια θα ήταν η πρώτη φορά να έχει γίνει με καλώδιο (ενσύρματα και όχι wireless). Αλλά τώρα κάνε τα παραπάνω και ό,τι βγει.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Τελικά με πρόλαβες.
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

Γενικά, το 90% των προβλημάτων πάσης φύσεως ηλεκτρονικών λύνεται με μια επανεκκίνηση :P
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Λοιπόν παίδες μετά απο αρκετό καιρό προβληματισμού, σας παραθέτω το πρόβλημα μου κι όποιος δώσει λύση, κερδίζει... free γκρινια σε όποιο τόπικ θέλει για ένα μήνα!

Λοιπόν, έχω σπίτι ένα Pc που στα καλά καθούμενα τον τελευταίο καιρό (απο πέρσι δηλαδή απλά τώρα έχει ενταθεί), ανεβάζει ξαφνικά στροφές στην κάρτα γραφικών, με απότομο ήχο του ανεμιστήρα και πέφτει η οθόνη σε sleep mode. ΔΕΝ κλείνει όλο το pc, καθώς συνεχίζουν να ακούγονται ήχοι (μουσικές κλπ) απο πίσω, απλά δεν επανέρχεται με τίποτα. Θέλει απλά επανεκκίνηση. Πολλές φορές μάλιστα ΔΕΝ ανοίγει κανονικά στην πρώτη επανεκκίνηση, αλλά θέλει δύο.
Υπάρχουν μάλιστα μέρες που το κάνει συνέχεια, υπάρχουν άλλες πάλι που δεν καταλαβαίνει τίποτα.
Το pc εκείνο χρησιμοποιεί και μικρότερης ηλικίας άτομο που παίζει παιχνίδια με γραφικά (assasins creed επιπέδου) χωρίς μάλιστα να έχει πολύ χαμηλές ρυθμίσεις. Το αντίθετο θα έλεγα. Για την ακρίβεια όσες φορές έβγαλε το πρόβλημα, το έβγαλε σε συνθήκες μικρότερων απαιτήσεων (είτε παιχνίδια επιπέδου pro, είτε και ενώ ήταν στο desktop) πολλές φορές μάλιστα και χωρίς να κάνει κανείς τίποτα εκείνη την ώρα.

Το ζήτημα είναι πως ενώ νορμάλ πίστεψα πως ήταν θέμα κάρτας γραφικών, την τέσταρα (3dfur πρόγραμμα ή κάπως έτσι), άλλαξα και drivers κλπ κλπ, δεν έστρωσε τίποτα. Έψαξα αρκετά στο ίντερνετ και βρήκα κάποιους να αναφέρουν το ίδιο ζήτημα, που έλεγαν πως βρήκαν τη λύση ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών ώστε να μην υπερθερμαίνεται η μνήμη της. Το έκανα κι αυτό και στην αρχή πίστεψα πως το είχα βρει. Μετά, ξανά τα ίδια.
Ώσπου, τις τελευταίες μέρες παρατήρησα το άλλο ΚΟΥΛΟ.
Στην προσπάθεια να συνδέσω/αποσυνδέσω usb stick μνήμης ή άλλων συσκευών, εμφανιζόταν και πάλι το πρόβλημα. Και οχι μόνο αυτό, αλλά ΕΠΙΤΗΔΕΣ κουνούσα με το δάχτυλο ένα συνδεδεμένο usb καλώδιο απο την πίσω μεριά του pc και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ αυξομειώνονταν ο ήχος απο τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών!! Σα να μαρσάρει το pc με το δάχτυλο μου ακούγονταν !!

Το έχω λύσει τουλάχιστον πέντε φορές το μηχάνημα, το καθάρισα, τσέκαρα την κάρτα γραφικών (ΔΕΝ ξεκόλλησα τίποτα όπως είδα να αναφέρεται γιατί δεν φτάνουν ως εκεί οι γνώσεις και κυρίως ο χρόνος μου!) Αυτή την περίοδο το έχω ανοιχτό απο το πλάι καθώς τεχνικός υπολογιστών που ρώτησα εμφανίστηκε ΣΙΓΟΥΡΟΣ οτι είναι θέμα υπερθέρμανσης. Παράλληλα, έχω μειώσει το ανώτατο όριο των "Ρολογιών" της κάρτας ώστε να μη φορτσάρει πολύ. Σα να μην έφτανε αυτό, υπήρξε περίπτωση όπου ενώ δούλευε το pc, το είχα ξεβιδώσει και ΑΚΟΥΜΠΩΝΤΑΣ με το δάχτυλο το καλώδιο που συνέδεε ένα απλό DVD, έγινε πάλι επανεκκίνηση!! Με αποτέλεσμα να έχω αποσυνδέσει και ένα το DVD που είχα επάνω, σε περίπτωση που βοηθούσε.
Τίποτα δε βοήθησε...

Συνοψίζοντας, αναφέρω :
- μαύρη οθόνη σε sleep mode και ταυτόχρονα έντονος ήχος ανεμιστήρα κάρτας γραφικών, ενώ το pc για κάμποσα λεπτά συνεχίζει να δουλεύει ώσπου σταματάει τελείως.
- Το πρόβλημα εμφανίζεται σε άσχετες περιπτώσεις, ανεξάρτητα απο τη χρήση και τις απαιτήσεις που έχω απο το μηχάνημα εκείνη την ώρα
- Συχνή (οχι όμως μόνιμη !!) εμφάνιση του προβλήματος όταν συνδέω ή αποσυνδέω usb είτε μπρος είτε πίσω απο το μηχάνημα, με παράλληλη αυξομείωση του ήχου απο την κάρτα γραφικών.

Προσωπικά θεωρώ πλέον πως είναι εμφανής πιθανότητα βραχυκυκλώματος.
Είμαι ουσιαστικά σίγουρος πως ΔΕΝ είναι θέμα drivers γιατί στον ένα χρόνο που το αντιμετωπίζω, έχω κάνει αναβαθμίσεις ενώ και για αρκετά μεγάλο διάστημα (κυρίως το χειμώνα) δεν με απασχολούσε το θέμα.

Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να ξεχνάω να αναφέρω.

Το pc είναι ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ, με τετραπύρηνο Intel, 4giga ram, και η κάρτα γραφικών είναι Radeon HD 5770 η οποία είναι σχεδόν τριετίας . Το τροφοδοτικό δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα και έχει επαρκή ισχύ για να καλύψει το μηχάνημα.

Περιμένω με ενδιαφέρον τα φώτα σας!
Άβαταρ μέλους
sic-4

Δημοσίευση από sic-4 »

ισως να το εχεις κανει ηδη αλλα.. δοκιμασε να καθαρισεις τα ανεμιστηρακια με ενα φυσητηρι... πιανουν μπιχλα στα πτερυγια και τις γριλλιες και δεν ψυχουν καλα... με εχει σωσει αυτη η κινηση αρκετες φορες... καλο ξεμπερδεμα.
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Δημοσίευση από sourmenetes »

Με μια προχειρη και πολυ γρηγορη αναγνωση λεω πως ειναι μητρικη.οι μητρικες συνηθως δημιουργουν απροσδιοριστα προβληματακια,οπως αναφερεις και εσυ.Βεβαια μητρικη της intel δυσκολα χαλαει μεσα σε 5ετια αλλα ποτε δεν ξερεις.Μου εχει τυχει στη δουλεια μητρικη να καιει σχεδον ανα μια βδομαδα τροφοδοτικο και την ιδια μερα.
Θα το ξαναδιαβασω λιγο πιο προσεχτικα και τις ενεργεις-προβληματα που σου βγαζει και αν εχω κατι θα σου πω.
Αν δεν τον εχεις κανει φυσα και το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη.

Θερμοκρασιες τσεκαρες rain??
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Φίλε sic ήταν απο τα πρώτα πράγματα που έκανα, το καθάρισμα. Έκτοτε έχει επαναληφθεί πολλές φορές...

Sourme ήταν κι αυτό μέσα στις σκέψεις μου σήμερα, γιατί έφτασα στο σημείο να ψάχνω για το τι ζητήματα μπορεί να προκαλέσει μια θύρα usb και είδα αναφορές στη μητρική.

Η μητρική μου είναι gigabyte! Οχι intel.

ΥΓ. Τσέκαρα και θερμοκρασίες, δεν ξέρω τι θεωρείται νορμάλ αλλά το ΜΑΞΙΜΟΥΜ που είδα στην κάρτα γραφικών την ώρα που την τέσταρα σε μεγάλες κλίμακες και ΠΡΙΝ μειώσω τα ρολόγια, ήταν ΝΟΜΙΖΩ 91 βαθμοί Κελσίου.
Άβαταρ μέλους
charlie_pace

Δημοσίευση από charlie_pace »

Έχεις κάποια spare κάρτα γραφικών από άλλο pc? Αν ναι δοκίμασε την για να αποκλεισεις την κάρτα γραφικών. Αλλιώς και εγώ μητρική πιστεύω ότι είναι.. Btw, παρουσιάζει ενδιαφέρον οπότε αν βρεις λύση ποσταρε την και εδώ να ξέρουμε
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

rainmaker έγραψε:Λοιπόν παίδες μετά απο αρκετό καιρό προβληματισμού, σας παραθέτω το πρόβλημα μου κι όποιος δώσει λύση, κερδίζει... free γκρινια σε όποιο τόπικ θέλει για ένα μήνα!
Τι είναι αυτό που ακούω; Ο fn1m ξεκίνησε υπερταχύρρυθμα μαθήματα πληροφορικής;
Άβαταρ μέλους
Mapogo

Δημοσίευση από Mapogo »

rainmaker έγραψε:Φίλε sic ήταν απο τα πρώτα πράγματα που έκανα, το καθάρισμα. Έκτοτε έχει επαναληφθεί πολλές φορές...

Sourme ήταν κι αυτό μέσα στις σκέψεις μου σήμερα, γιατί έφτασα στο σημείο να ψάχνω για το τι ζητήματα μπορεί να προκαλέσει μια θύρα usb και είδα αναφορές στη μητρική.

Η μητρική μου είναι gigabyte! Οχι intel.

ΥΓ. Τσέκαρα και θερμοκρασίες, δεν ξέρω τι θεωρείται νορμάλ αλλά το ΜΑΞΙΜΟΥΜ που είδα στην κάρτα γραφικών την ώρα που την τέσταρα σε μεγάλες κλίμακες και ΠΡΙΝ μειώσω τα ρολόγια, ήταν ΝΟΜΙΖΩ 91 βαθμοί Κελσίου.
Πάρα πολύ ψηλή θερμοκρασία. Επρεπε να είναι κάτω από 80.

Δοκίμασε να "βοηθήσεις" λίγο την ψύξη προσωρινά με κανένα εξωτερικό ανεμιστηράκι , να δεις αν φταίει αυτό.
Άβαταρ μέλους
lamosas
Bet Guru 2024

Δημοσίευση από lamosas »

Τροφοδοτικο
Αν μπορείς δοκίμασε ενα μεγαλυτερο
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

Κλείσε αμέσως το κουτί! Με ανοικτό κουτί έχεις πολύ χειρότερη ψύξη ;)
Άβαταρ μέλους
stephanos

Δημοσίευση από stephanos »

Mapogo έγραψε:
rainmaker έγραψε:Φίλε sic ήταν απο τα πρώτα πράγματα που έκανα, το καθάρισμα. Έκτοτε έχει επαναληφθεί πολλές φορές...

Πάρα πολύ ψηλή θερμοκρασία. Επρεπε να είναι κάτω από 80.

Δοκίμασε να "βοηθήσεις" λίγο την ψύξη προσωρινά με κανένα εξωτερικό ανεμιστηράκι , να δεις αν φταίει αυτό.
Συμφωνώ. Η 5770 συνήθως παρουσιάζει προβλήματα μετά τους 100°, αλλά και οι 90° είναι υπερβολικοί. Το πιθανότερο είναι ότι είτε έχει πιάσει σκόνη το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών (που πιθανόν να μήν το πείραξες), είτε έχει ξεραθεί η θερμοαγώγιμη πάστα της, οπότε χρειάζεται να αφαιρεθεί η παλιά και να μπει ένα στρώμα καινούρια (εδώ χρειάζεσαι κάποιον που και ξέρει αλλά και πιάνουν τα χέρια του, δεν είναι δύσκολη δουλειά πάντως).
Για να καθαρίσεις το ανεμιστηράκι: Με κλειστό Η/Υ, βάζεις ανάμεσα στα πτερύγιά του ένα ξυλάκι (π.χ. σαν αυτό που έχουν τα σουβλάκια) για να μήν κουνιούνται και ρίχνεις πάνω πεπιεσμένο αέρα ή χρησιμοποιείς φυσητήρι.

Πες και ποιό τροφοδοτικό έχεις. 300W τραβάει η 5770 σε full load, αν δεν είναι κάποιο επώνυμο, μπορεί να είναι εκεί το πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

rainmaker έγραψε: ΥΓ. Τσέκαρα και θερμοκρασίες, δεν ξέρω τι θεωρείται νορμάλ αλλά το ΜΑΞΙΜΟΥΜ που είδα στην κάρτα γραφικών την ώρα που την τέσταρα σε μεγάλες κλίμακες και ΠΡΙΝ μειώσω τα ρολόγια, ήταν ΝΟΜΙΖΩ 91 βαθμοί Κελσίου.

91 στην καρτα γραφικών ή στη CPU ?Παντως ειναι πολύ .Αν ειναι στη καρτα γραφικών φταιει το ανεμιστήρι(ψήκτρα) της.Καθάρισμα,λάδωμα αλλα καλύτερα αλλαγή αλλιώς ψήκτρα επεξεργαστή αλλαγή.
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

Αν ήταν επεξεργαστής δε θα μας μίλαγε από την κάπνα :P
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”