Σχόλια για την κεντρική σελίδα
- potamda
- Bet Guru 2023
Re: Σχόλια για την κεντρική σελίδα
Το ανιστόρητο μήνυμα του Προέδρου μας ( ....γιορτάζουμε την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ελλάδας!) δεν ενόχλησε κανέναν;
Σε ένα άρθρο μπορεί κάποιος να διαφωνίσει στην 3η πρόταση ή στην 5η παράγραφο (τυχαία τα νούμερα).
Να πει ότι αυτό δεν έγινε έτσι, έγινε αλλιώς.
Κάθε άρθρο όμως , εκτός από τα στοιχεία/επιχειρήματα έχει το πνεύμα/νόημα του.
Σ'αυτό διαφωνώ εντελώς , επειδή το βρίσκω διχαστικό.
Διαφωνώ τελείως κ εντελώς.
Περισσότερο από το άρθρο όμως διαφωνώ με τους φίλους που θέλουνε να κατέβει κλπ κλπ .
Παντού κ πάντα πρέπε να σεβόμαστε την άλλη άποψη.
Την όποια άλλη άποψη. Και να μην ξεχνάμε ότι για κάποιους , η δική μας άποψη , είναι η "άλλη" άποψη.
Να πει ότι αυτό δεν έγινε έτσι, έγινε αλλιώς.
Κάθε άρθρο όμως , εκτός από τα στοιχεία/επιχειρήματα έχει το πνεύμα/νόημα του.
Σ'αυτό διαφωνώ εντελώς , επειδή το βρίσκω διχαστικό.
Διαφωνώ τελείως κ εντελώς.
Περισσότερο από το άρθρο όμως διαφωνώ με τους φίλους που θέλουνε να κατέβει κλπ κλπ .
Παντού κ πάντα πρέπε να σεβόμαστε την άλλη άποψη.
Την όποια άλλη άποψη. Και να μην ξεχνάμε ότι για κάποιους , η δική μας άποψη , είναι η "άλλη" άποψη.
Αυτο ακριβως. Το κειμενο ειναι επικο, για να μην πω θεοπνευστο και αμαρτησω και πρεπει να διαδοθει. Δεν εχω καμμια συγγενεια με Θεσσαλονικη, μεγαλωσα Αθηνα και μιλαω Αθηναικα, αλλα γεννηθηκα και τωρα παλι ζω Κυπρο. Αγαπαω ολα αυτα τα μερη και τιμαω ολους αυτους που θυσιαστηκαν κατα καιρους για την ελληνικη ελευθερια. Δεν πεταω ομως και τιποτα απο αυτα που γραφει ο Αρκαδοποντιος Νιωθω κι εγω αναταση διαβαζοντας το, δεν με χαλαει καθολου βεβαια η 25η Μαρτιου σαν ημερομηνια να μου θυμιζει οτι ακομα δεν ολοκληρωθηκε το οραμα.Χωρικός έγραψε:Δεν νομίζω να καταφέρεται εναντίον των Αθηναίων , αλλά εναντίον όσων έχουν ''Αθηναική '' κακώς εννοούμενη νοοτροπία. Ασχέτως που ζουν ή κατάγονται
Δεν μπορώ να διαβάσω την κριτική των παιχτών στο άρθρο του προπονητή γιατί την πλακώνουν τα μπανεράκια στα δεξιά..
-
Αυτό είναι το μήνυμα του Σαββίδη.«Σήμερα όλοι μαζί γιορτάζουμε την πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία του ελληνικού λαού, την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας.
Η 25η Μαρτίου αφυπνίζει την ψυχή του κάθε Έλληνα καθώς επαναφέρει στη μνήμη τη στιγμή που το παλιό όνειρο του ελληνικού λαού για ελευθερία απέκτησε πραγματικά χαρακτηριστικά με την έναρξη της εθνικής απελευθερωτικής εξέγερσης, η οποία οδήγησε την Ελλάδα στην αναγέννηση.
Το κατόρθωμα των πατριωτών που πολέμησαν για την ελευθερία της ελληνικής γης θα μείνει για πάντα στην μνήμη μας και η θυσία τους παραμένει ένα διαχρονικό μήνυμα προς τις επόμενες γενιές».
Όσο για το κείμενο της κεντρικής, πρόκειται περί αχταρμά μπουρδολογίας που δικαίως προκαλεί αντιδράσεις.
Αντιμετωπίζει την αστική συγκέντρωση ως αποκλειστικό φαινόμενο της Αθήνας, λες και η Θεσσαλονική δεν γέμισε (φτάνοντας το 1/10 του συνολικού πληθυσμού) αδειάζοντας τα χωριά της Μακεδονίας, αγνοεί επιδεικτικά ότι η Αθήνα δεν ήταν καν η πρώτη πρωτεύουσα, και άλλα πολλά.
Θα μπορούσε κάλλιστα να επικεντρωθεί σε ένα τέτοιο θέμα όπως αυτό που θίγει εδώ:
Και όχι σε άλλο ένα δίπολο βορρά-Αθήνας που εδώ δεν έχει καμία δουλειά απολύτως.Μάταια ο ΚΟΡΑΗΣ έλεγε ότι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, μάταια ο ΡΗΓΑΣ είχε το όνειρο των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Βαλκανίων, μάταια οι ΕΛΛΗΝΕΣ αξιωματούχοι της Ρωσίας πίστευαν στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ επιχειρηματική επικράτηση και στο χειμαρρώδες Φιλελληνικό ρεύμα.
Ο Μέτερνιχ και οι «διορατικοί» Αγγλο-Γάλλοι διείδαν την άμεση ανάγκη δημιουργίας του «κράτους» και της «ελληνικής ταυτότητος».
Τη γραφή του Αρκαδοπόντιου την ξέρουμε και την αγαπάμε κι αν γραφτούν μερικές πιο «σκληρές» λέξεις είναι γιατί έτσι πρέπει να είναι η σωστή κριτική από αδερφό ΠΑΟΚτσή προς αδερφό ΠΑΟΚτσή.
Το κείμενο δυστυχώς είναι ανιστόρητο και τα όποια ιστορικά στοιχεία παραποιημένα σε βαθμό που αν κάποιος ΑΡΔ έγραφε με τον ίδιο τρόπο για τη χρυσή δεκαετία μας του '70 θα μιλούσαμε για προπαγάνδα και θα γινόταν ο κακός χαμός εδώ μέσα.
Από την αρχή προσπαθεί να περάσει το κλίμα Βορράς Vs Νότου με τους Μακεδόνες να έχουν προσφέρει τα πάντα για την πατρίδα και τους κάτω να ακολουθούν, όχι πάντα πετυχημένα. Για να μην ξεκινήσω ολόκληρο σεντόνι για τις ιστορικές ανακρίβειες που γράφτηκαν για την περίοδο προ του 1821 ας αρκεστώ να γράψω ότι το 1821 επισημοποιήθηκε με την Επανάσταση η Αναγέννηση του Γένους και δημιουργία Ελληνικού κράτους δεν είχαμε παρά μόνο 9 χρόνια αργότερα, μετά από εμφύλιο που έδειξε ότι οι Έλληνες μπορούσαν να πετύχουν μόνο αν είναι ενωμένοι κάτω από ένα συγκεντρωτικό κράτος. Ένα κράτος που ήταν σημείο αναφοράς για όλο τον αλύτρωτο Ελληνισμό τον 19ο αιώνα και της αρχές του 20ου και που χάρη και σ' αυτό πέτυχε ο Μακεδονικός Αγώνας και δεν έγινε η εκβουλγαροποίηση της Μακεδονίας.
Το ότι στη μεταπολεμική περίοδο έπρεπε να γίνει αποκέντρωση και να βοηθηθεί η περιφέρεια είναι ζήτημα εντελώς διαφορετικό με τη σημερινή γιορτή.
Το κείμενο δυστυχώς είναι ανιστόρητο και τα όποια ιστορικά στοιχεία παραποιημένα σε βαθμό που αν κάποιος ΑΡΔ έγραφε με τον ίδιο τρόπο για τη χρυσή δεκαετία μας του '70 θα μιλούσαμε για προπαγάνδα και θα γινόταν ο κακός χαμός εδώ μέσα.
Από την αρχή προσπαθεί να περάσει το κλίμα Βορράς Vs Νότου με τους Μακεδόνες να έχουν προσφέρει τα πάντα για την πατρίδα και τους κάτω να ακολουθούν, όχι πάντα πετυχημένα. Για να μην ξεκινήσω ολόκληρο σεντόνι για τις ιστορικές ανακρίβειες που γράφτηκαν για την περίοδο προ του 1821 ας αρκεστώ να γράψω ότι το 1821 επισημοποιήθηκε με την Επανάσταση η Αναγέννηση του Γένους και δημιουργία Ελληνικού κράτους δεν είχαμε παρά μόνο 9 χρόνια αργότερα, μετά από εμφύλιο που έδειξε ότι οι Έλληνες μπορούσαν να πετύχουν μόνο αν είναι ενωμένοι κάτω από ένα συγκεντρωτικό κράτος. Ένα κράτος που ήταν σημείο αναφοράς για όλο τον αλύτρωτο Ελληνισμό τον 19ο αιώνα και της αρχές του 20ου και που χάρη και σ' αυτό πέτυχε ο Μακεδονικός Αγώνας και δεν έγινε η εκβουλγαροποίηση της Μακεδονίας.
Το ότι στη μεταπολεμική περίοδο έπρεπε να γίνει αποκέντρωση και να βοηθηθεί η περιφέρεια είναι ζήτημα εντελώς διαφορετικό με τη σημερινή γιορτή.
- angelheart
- Επικοινωνία:
Βασικά το μεταεπαναστατικό Ελληνικό κράτος, ουσιαστικά δημιουργήθηκε μετά την ναυμαχία του Ναυαρίνου. Τα γεγονότα λίγο πριν την ναυμαχία είναι γνωστά και δεν είναι και για να τα παινευτούμε. Ετοιμάζονταν 2 διαφορετικές (!) εθνοσυνελεύσεις, την ώρα που ουσιαστικά επαναστατικός αγώνας ΔΕΝ υπήρχε πλέον. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω.
Η δολοφονία του Καποδίστρια είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αυτοί οι άνθρωποι, δεν ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να καταλάβουν τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ τους ρόλο, και απλά κοιτούσαν τη πάρτι τους (μα που το έχω ξαναδεί αυτό...)
Είναι επίσης ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ και γραμμένο ΚΑΙ σε πολλά βιβλία (δεν είναι δλδ και κανένα μυστικό), ότι δανειακές συμβάσεις με τις "μεγάλες δυνάμεις", υπήρξαν ΠΡΙΝ την ΕΠΙΣΗΜΗ δημιουργία του Ελληνικού κράτους. Κάποιοι θα πούνε μάλιστα ότι αυτό έγινε ΕΠΙΤΗΔΕΣ, ώστε να έχουν συμφέρον να μας βοηθήσουν στον ένοπλο αγώνα. Απόψεις είναι αυτές.
Ο Αρκαδοπόντιος υπαινίσσεται ότι το πρώτο ελληνικό κράτος είναι αυτό του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Υπό την ευρεία έννοια μπορείς να πεις ότι είναι κάπως έτσι. Εξαρτάται όμως πως μετράς τα γεγονότα. Αυτό όμως που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι θύλακες επανάστασης υπήρξαν σε ΠΟΛΛΑ σημεία της σημερινής βόρειας Ελλάδας, όπως υπήρξαν ελάχιστα χρόνια πριν το 1821, στη σημερινή νότια Σερβία, στη Ρουμανία, στα Σουλιοτοχώρια, τη Κρήτη κτλ κτλ. Δεν ήταν δλδ αυτό που ξεκίνησε την 25η Μαρτίου η πρώτη φορά που κάποιος σήκωνε το λάβαρο.
Μια τέτοια μέρα όπως η σημερινή, εν μέσω ΔΝΤ, μνημονίου, 6000+ αυτοκτονιών, 100+ νεκρών από γρίπη, ανεργία στο 28%, τους μισούς γιατρούς που ξέρω να είναι στο εξωτερικό πια (ποιος ρε θα γιατρέψει τα παιδιά σας αύριο ; ) κτλ κτλ. θα έπρεπε άλλο πράγμα να μας 'προβληματίσει". Πως φτάσαμε, μόλις 2 χρόνια μετά την επανάσταση/δημιουργία κράτους, να κάνουμε "εισαγωγή βασιλιά". Ο οποίος μάλιστα ήταν μόλις 18 ετών, όταν έκατσε "στο πάγκο" πρώτη φορά (Ο ΓΧ δλδ είναι Μουρίνιο και Βαισβάιλερ μαζί, μπροστά στο ΠΑΙΔΙ αυτό που ένα πρωί ξύπνησε και ήταν βασιλιάς).
Αντίθετα βλέπω ότι μας απασχολεί (?) ιδιαίτερα το πόσο ανιστόρητος (η όχι) είναι ο Αρκαδοπόντιος, ή το πόσο, ή το αν, προκαλεί.
Υπενθυμίζω απλά, ότι η χθεσινή μαθητική παρέλαση στην Αθήνα (και ίσως και αλλού) έγινε με ΠΡΟΣΛΗΣΕΙΣ. Ακόμα και εγώ που δεν τρελαίνομαι κιόλας για τις παρελάσεις (όχι ότι είμαι αντίθετος κτλ) όταν το άκουσα χαλάστηκα.
Όταν ήμουν μικρός, υπήρχε ένα τραγουδάκι/παράφραση γνωστού ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ εμβατηρίου. "Σε λίγα χρόνια, θα μαμάμε με κουπόνια" έλεγε μεταξύ άλλων. Θυμάμαι που ήμουν φοιτητής και έλεγα μέσα μου : λαλακίες. Ποτέ δεν θα γίνουν τέτοια πράγματα.
Αυτά
Η δολοφονία του Καποδίστρια είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι αυτοί οι άνθρωποι, δεν ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ να καταλάβουν τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ τους ρόλο, και απλά κοιτούσαν τη πάρτι τους (μα που το έχω ξαναδεί αυτό...)
Είναι επίσης ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟ και γραμμένο ΚΑΙ σε πολλά βιβλία (δεν είναι δλδ και κανένα μυστικό), ότι δανειακές συμβάσεις με τις "μεγάλες δυνάμεις", υπήρξαν ΠΡΙΝ την ΕΠΙΣΗΜΗ δημιουργία του Ελληνικού κράτους. Κάποιοι θα πούνε μάλιστα ότι αυτό έγινε ΕΠΙΤΗΔΕΣ, ώστε να έχουν συμφέρον να μας βοηθήσουν στον ένοπλο αγώνα. Απόψεις είναι αυτές.
Ο Αρκαδοπόντιος υπαινίσσεται ότι το πρώτο ελληνικό κράτος είναι αυτό του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου. Υπό την ευρεία έννοια μπορείς να πεις ότι είναι κάπως έτσι. Εξαρτάται όμως πως μετράς τα γεγονότα. Αυτό όμως που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι ότι θύλακες επανάστασης υπήρξαν σε ΠΟΛΛΑ σημεία της σημερινής βόρειας Ελλάδας, όπως υπήρξαν ελάχιστα χρόνια πριν το 1821, στη σημερινή νότια Σερβία, στη Ρουμανία, στα Σουλιοτοχώρια, τη Κρήτη κτλ κτλ. Δεν ήταν δλδ αυτό που ξεκίνησε την 25η Μαρτίου η πρώτη φορά που κάποιος σήκωνε το λάβαρο.
Μια τέτοια μέρα όπως η σημερινή, εν μέσω ΔΝΤ, μνημονίου, 6000+ αυτοκτονιών, 100+ νεκρών από γρίπη, ανεργία στο 28%, τους μισούς γιατρούς που ξέρω να είναι στο εξωτερικό πια (ποιος ρε θα γιατρέψει τα παιδιά σας αύριο ; ) κτλ κτλ. θα έπρεπε άλλο πράγμα να μας 'προβληματίσει". Πως φτάσαμε, μόλις 2 χρόνια μετά την επανάσταση/δημιουργία κράτους, να κάνουμε "εισαγωγή βασιλιά". Ο οποίος μάλιστα ήταν μόλις 18 ετών, όταν έκατσε "στο πάγκο" πρώτη φορά (Ο ΓΧ δλδ είναι Μουρίνιο και Βαισβάιλερ μαζί, μπροστά στο ΠΑΙΔΙ αυτό που ένα πρωί ξύπνησε και ήταν βασιλιάς).
Αντίθετα βλέπω ότι μας απασχολεί (?) ιδιαίτερα το πόσο ανιστόρητος (η όχι) είναι ο Αρκαδοπόντιος, ή το πόσο, ή το αν, προκαλεί.
Υπενθυμίζω απλά, ότι η χθεσινή μαθητική παρέλαση στην Αθήνα (και ίσως και αλλού) έγινε με ΠΡΟΣΛΗΣΕΙΣ. Ακόμα και εγώ που δεν τρελαίνομαι κιόλας για τις παρελάσεις (όχι ότι είμαι αντίθετος κτλ) όταν το άκουσα χαλάστηκα.
Όταν ήμουν μικρός, υπήρχε ένα τραγουδάκι/παράφραση γνωστού ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ εμβατηρίου. "Σε λίγα χρόνια, θα μαμάμε με κουπόνια" έλεγε μεταξύ άλλων. Θυμάμαι που ήμουν φοιτητής και έλεγα μέσα μου : λαλακίες. Ποτέ δεν θα γίνουν τέτοια πράγματα.
Αυτά
εντάξει, μπορεί να μην είναι κείμενο για διατριβή σε μεταπτυχιακό ιστορίας
, αλλά είναι ένα καταπληκτικό κείμενο, όχι κατά των...κατοίκων της Αθήνας ρε παιδιά, αυτό είναι προφανές! αλλά όλων όσοι θέλουν να υπάρχει διαχωρισμός και διχόνοια ώστε να κάνουν το κουμάντο τους ανενόχλητοι...... βέβαια διαφωνώ σε σημεία, όπως πχ ότι ο Μεγα Αλέξανδρος ήταν ο πρωτος ΠΑΟΚτσής. πιστεύω ότι αυτόν τον τίτλο τον κρατάει ο....Όμηρος, με το ντού στην τρία.
ένα μπράβο απο εμένα στον Αρκαδοπόντιο για το κείμενο του στην κεντρική.

ένα μπράβο απο εμένα στον Αρκαδοπόντιο για το κείμενο του στην κεντρική.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος K_geo την Τρί 25 Μαρ 2014, 21:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Dinos_Liverpool
ΟΚ, το ότι το νόημα του άρθρου δεν το κατάλαβαν πολλοί είναι προφανές. Εγώ δεν έχω παρά να σας παραπέμψω στη θέση που διατύπωσαν ο kastrakis και ο Κ_geo, που είναι και αυτό ακριβώς που ήθελε να εκφράσει και ο Πόντιος.
Δεκτή η αντίδραση όσων το κατάλαβαν, αλλά διαφωνούν. Αυτό που δεν είναι δεκτό είναι το να συνεχιστούν τοποθετήσεις στο στυλ του προηγούμενου σχολίου που έκανα ή όπως αυτή η τελευταία που ισχυρίζεται ότι ο Αρκάδας πουλάει τρελίτσα και το οποίο διεγράφη. Εάν δεν μπορείτε να αποδοκιμάσετε ένα άρθρο και να περιοριστείτε στο κείμενο αυτό καθ' εαυτό, δεν σας φταίμε εμείς! Παρακάλεσα προηγουμένως να σεβαστείτε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΙΚΑΡΟ που αρθρογραφεί εδώ και χρόνια με την ψυχή του για τον ΠΑΟΚ και το site μας. Οποιοσδήποτε, από εδώ και πέρα προχωράει σε μειωτικές κρίσεις προς το άτομο και όχι προς το κείμενο, θα ξεκουράζεται για λίγο καιρό.
Τον Αρκαδοπόντιο τον στηρίζουμε, τον εκτιμούμε ως άνθρωπο, τον αγαπάμε και τον ευχαριστούμε πολύ για τη προσφορά του. Άλλη προσωπική επίθεση, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.-
Δεκτή η αντίδραση όσων το κατάλαβαν, αλλά διαφωνούν. Αυτό που δεν είναι δεκτό είναι το να συνεχιστούν τοποθετήσεις στο στυλ του προηγούμενου σχολίου που έκανα ή όπως αυτή η τελευταία που ισχυρίζεται ότι ο Αρκάδας πουλάει τρελίτσα και το οποίο διεγράφη. Εάν δεν μπορείτε να αποδοκιμάσετε ένα άρθρο και να περιοριστείτε στο κείμενο αυτό καθ' εαυτό, δεν σας φταίμε εμείς! Παρακάλεσα προηγουμένως να σεβαστείτε ένα ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΛΙΚΑΡΟ που αρθρογραφεί εδώ και χρόνια με την ψυχή του για τον ΠΑΟΚ και το site μας. Οποιοσδήποτε, από εδώ και πέρα προχωράει σε μειωτικές κρίσεις προς το άτομο και όχι προς το κείμενο, θα ξεκουράζεται για λίγο καιρό.
Τον Αρκαδοπόντιο τον στηρίζουμε, τον εκτιμούμε ως άνθρωπο, τον αγαπάμε και τον ευχαριστούμε πολύ για τη προσφορά του. Άλλη προσωπική επίθεση, δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.-
- Sick Bastard
Ακούστηκες, Sick! Μην επαναλαμβάνεσαι! Προτιμώ να σε προφυλάξω με edit -αυτή τη φορά - διότι συνεχίζεις να κινείσαι πέραν του νοητού ορίου που έχω θέσει... Δείξε λίγη αυτοσυγκράτηση, σε παρακαλώ πολύ!
Ντίνος
Ντίνος
Aπό που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε rainmaker...Αν μου επιτρέπεις,ολίγον καυστικά,ξεκινάει σχεδόν κάθε του παράγραφο με έναν υβριστικό χαρακτηρισμό και αφού αρχίσει με τον ΠΑΟΚτσή Μέγα Αλέξανδρο (που κέρδισε 5-0 στα Γαυγάμήλα),περνάει από ένα ιστορικό μπουρδολόγημα για να καταλήξει που(;) δεν έχω καταλάβει ακριβώς.Λες και είναι μείζον ζήτημα αντιπαράθεσης γιατί απέτυχε η επανάσταση αλλού και πέτυχε στο Μωριά.Ή το γιατί το πρώτο "ελληνικό" κράτος ήταν,όντως,αυτό του 1830 (οι αρχαίοι ημών πρόγονοι αυτοπροσδιορίζονταν ανάλογα με την πόλη-κράτος τους και οι Βυζαντινοί σου συστηνόντουσαν ως "Ρωμαίοι" - γούστο και καπέλο τους,αφού έτσι τους άρεσε).Άσε που αν θυμάμαι καλά η πρωτεύουσα του νεοσύστατου κράτους ήταν το Ναύπλιο και γενικά αμφιβάλλω αν ο Μέτερνιχ ήταν γαύρος και ο Χέυδεν είχε διαρκείας στον Αλαφούζο.rainmaker έγραψε:Εγώ πάλι επιμένω να αφήσετε τους χαρακτηρισμούς και να αναφερθείτε σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ στοιχεία τα οποία θεωρείτε ντροπή. Είναι ο τίτλος; Είναι μια φράση απο μέσα; Είναι το νόημα; Πείτε κάτι και μετά το συζητάμε.
Στα σοβαρά τώρα,δε με ενοχλεί τόσο πολύ η ασχετοσύνη του κειμένου όσο το ότι διακατέχεται από την ίδια τη νοοτροπία του ραγιαδισμού,που υποτίθεται ότι καταγγέλλει.
Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος πανελλήνιας εμβέλειας,είναι ιδέα,πρεσβεύει το διαφορετικό και το ιδανικό του να παλεύεις με την αξία σου και όχι με ξένες πλάτες.Κάποιοι,δυστυχώς,τον αντιλαμβάνονται,ακόμα,μόνο μέσα στα στενά όρια της οδών Λαμπράκη και Μικράς Ασίας.Αυτοί μπορούν,όπως πολύ σωστά είπε πιο πάνω ένας συμφορουμίτης,να κάτσουν και να μαλώνουν με τον υποβιβασμένο για το ποιός έχει περισσότερους οπαδούς στην τάδε συνοικία.Οι υπόλοιποι βλέπουν τον ΠΑΟΚ ως μια ανερχόμενη δύναμη,χωρίς τάσεις μεγαλομανίας,που έχει θέση για όποιον βαρέθηκε να βλέπει να επικρατεί η λαμογιά,η απάτη και τα διαπλεκόμενα,είτε κατάγεται απ' τη Θεσσαλονίκη,είτε από την Άμφισσα ή από το Αιγάλεω.Λες και υπάρχει πχ ανεργία μόνο στη Βόρεια Ελλάδα ή ο κάτοικος Αθηνών δεν υποφέρει από τους ίδιους ανίκανους πολιτικούς και δε κάνει κακοπληρωμένες δουλειές του ποδαριού,για να τα βγάλει πέρα σε μια πόλη που όλα είναι πανάκριβα και θέλει 3 ώρες με τα ΜΜΜ ή 20 ευρώ για το ταξί,για να γυρίσει σπίτι του.
Θυμάστε το σύνθημα που ακουγόταν το 2010 από κερκίδες άλλων ομάδων: "αυτό είναι σωστό,πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ να βάλετε μυαλό".Ανάθεμά με κι αν έχει ξαναγίνει κάτι παρόμοιο ποτέ και συνοψίζει αυτό που θέλω να πω καλύτερα από εμένα.
Τελικά το κείμενο του Arkadopontiou είναι ισοπεδωτικό και προσβλητικό για μια μεγάλη μερίδα φίλων του ΠΑΟΚ και τους απομακρύνει αντί να τους φέρνει πιο κοντά στην ομάδα.Δεν έχω πρόβλημα με τον ίδιο,δημοκρατία έχουμε και κάθε άποψη σεβαστή.Απλά νιώθω ότι αναλώνεται σε θέματα και νοοτροπίες που,κατά τη γνώμη μου,είναι από αυτές που κρατάνε τον ΠΑΟΚ πίσω.
Υ.Γ respect στο post του Angelheart !
-
Φιλε μου μπορεις να μου πεις ποτε προχωρησα σε μειωτικη κριση προς τον αρθρογραφο?Λεω ψεμματα οτι το κειμενο δεν εχει καμια σχεση με την ομαδα που λατρευουμε?Λεω ψεμματα οταν στο αρθρο η λεξη ΠΑΟΚ αναφερεται οταν ο αρθρογραφος μπλεκει τα μπουτια του με "πρωτοΠΑΟΚτσή ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ"(ξεκαθαρα πουλαει τρελα), "κατεστημενα","ξύπνα ρε ραγιά","φιλοσοφικες φυσιογνωμιες" και "κιμπαριδες αυθεντικους ελληνες"?Dinos_Liverpool έγραψε:ΟΚ, το ότι το νόημα του άρθρου δεν το κατάλαβαν πολλοί είναι προφανές. Εγώ δεν έχω παρά να σας παραπέμψω στη θέση που διατύπωσαν ο kastrakis και ο Κ_geo, που είναι και αυτό ακριβώς που ήθελε να εκφράσει και ο Πόντιος.
Να ξεκουραστω οταν πρεπει εννοειται,υπευθυνος του σαιτ εισαι,προσπαθεις να κρατησεις τις ισορροπιες εδω μεσα καταλαβαινω...Αλλα οχι να ξεκουραστω επειδη ειπα την γνωμη μου και επειδη ο αρθρογραφος ειναι σεβαστος σε καποια μελη του φορουμ...
Τοτε οποιος ειναι σεβαστος σε μελη του φορουμ να γραφει οτι γουσταρει και να γινει η αρχικη σελιδα χωρος κοινωνικοπολιτικοιστορικων αρθρων που καμια σχεση δεν θα εχουν με αθλητισμο και οπαδισμο...
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά .Σημερα γιορτάζουμε την έναρξη της επανάστασης εναντίων του τουρκικού ζυγού.Τετοιες μέρες καθιερώθηκαν στη συνείδηση του απλού κόσμου κυρίως για να εκφράςουν ανάγκη του να τιμήσει απλούς ανθρώπους που σηκώθηκαν από τα σπίτια τους και δώσανε τη ζωή τους εναντίον μιας οργανωμένης πολεμικής μηχανής,και ΟΧΙ για να μνημονεύει στρατηγούς και πολιτικούς της εποχής που διαχρονικά εξυπηρετούν προσωπικές ατζέντες ,κοινώς είναι ρουφιάνοι.
Στα πλαίσια αυτής της λογικής ,στο δικό μου μυαλό ,σημερα είναι μέρα τιμής και μνήμης και όχι διχασμού.Ετσι θα διαφωνήσω με τον Αρκαδα κυρίως για το ύφος.
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές διαφωνώ με τα άρθρα του,έχω αντιληφθεί άλλωστε ότι θεωρούμε διαφορετικά "πράγματα" σύμβολα για τον ΠΑΟΚ.Όμως ,χαίρομαι πάντα να διαβάζω την άποψή του γιατι είναι παθιασμένος ,δηλαδή με τη γραφή του εκφράζει την καρδιά του,και αυτό είναι σπάνιο.
Άλλωστε,μια από τις ομορφιές στον ΠΑΟΚ μας είναι η ποικιλία των απόψεων.Αν λέγαμε όλοι τα ίδια θα ήμασταν σαν τους γείτονες που είτε με ένα μιλήσεις είτε με όλα ,δεν θα ακούσεις κάτι διάφορετικό.
Στο κλίμα της ημέρας λοιπόν,διαφωνώ μαζί σου αλλά υπερασπίζομαι σθεναρά το δικαίωμά σου να λες την άποψή σου,που είπε και κάποιος που επηρρέασε πνευματικά την επανάσταση.
Στα πλαίσια αυτής της λογικής ,στο δικό μου μυαλό ,σημερα είναι μέρα τιμής και μνήμης και όχι διχασμού.Ετσι θα διαφωνήσω με τον Αρκαδα κυρίως για το ύφος.
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές διαφωνώ με τα άρθρα του,έχω αντιληφθεί άλλωστε ότι θεωρούμε διαφορετικά "πράγματα" σύμβολα για τον ΠΑΟΚ.Όμως ,χαίρομαι πάντα να διαβάζω την άποψή του γιατι είναι παθιασμένος ,δηλαδή με τη γραφή του εκφράζει την καρδιά του,και αυτό είναι σπάνιο.
Άλλωστε,μια από τις ομορφιές στον ΠΑΟΚ μας είναι η ποικιλία των απόψεων.Αν λέγαμε όλοι τα ίδια θα ήμασταν σαν τους γείτονες που είτε με ένα μιλήσεις είτε με όλα ,δεν θα ακούσεις κάτι διάφορετικό.
Στο κλίμα της ημέρας λοιπόν,διαφωνώ μαζί σου αλλά υπερασπίζομαι σθεναρά το δικαίωμά σου να λες την άποψή σου,που είπε και κάποιος που επηρρέασε πνευματικά την επανάσταση.
- Dinos_Liverpool
- Dinos_Liverpool
@adidas, δεν "πουλάει τρελίτσα" ο αρθρογράφος! ΔΕΝ πουλάει τίποτα γενικώς! Γράφει με την ψυχή του! Πες του που διαφωνείς, όπως υπέροχα έκαναν οι δυο τελευταίοι φίλοι μας, αλλά "τρελίτσα" ΔΕΝ πουλάει... με τίποτα!
Και όταν λες του άλλου ότι "πουλάει τρελίτσα", ε, τότε, δεν τον σέβεσαι καθόλου και είναι προσωπική επίθεση, φίλε μου!
Κάποια πράγματα τον ενοχλούν και τα στιγματίζει. Θες υπεβολικά; Μάλιστα, να το δεχτώ! Την "τρελίτσα", όμως, δεν την δέχομαι!
Και όταν λες του άλλου ότι "πουλάει τρελίτσα", ε, τότε, δεν τον σέβεσαι καθόλου και είναι προσωπική επίθεση, φίλε μου!
Κάποια πράγματα τον ενοχλούν και τα στιγματίζει. Θες υπεβολικά; Μάλιστα, να το δεχτώ! Την "τρελίτσα", όμως, δεν την δέχομαι!