univ1 έγραψε:Η οργανωση ενος οπαδικου κινηματος προυποθετει καυλα και τρελα. Αυτα μειωθηκαν τα τελευταια χρονια γιατι ευνουχιθηκαμε και εμεις σαν λαος , μαλακωσαμε , πατησαμε τις αξιες μας στον βωμο της επιτυχιας.(βλ. επιστροφη κοντου , γκαγκατσηδες κτλ)
Νομίζω είναι πολύ κακή δικαιολογία ... δε λέω ότι το λες επίτηδες ή δε θέλω να το πάρεις προσωπικά αλλά το ότι ο κόσμος του ΠΑΟΚ ευνουχήθηκε εξαιτίας οποιουδήποτα γκαγκατσοσαλπιγγιδη είναι κάτι που δε με πείθει.
Εγώ νομίζω η καύλα και η αγάπη είναι στα μυαλά του καθενός, στη προσωπικότητά του και στις αρχές με τις οποίες πορεύεται στις ζωή. Όσοι συνέδεσαν την ( αδιαμφισβήτητη) λατρεία τους για το ΠΑΟΚ με μπάχαλα , εκδρομές ,ντου και γενικά κουμάντα έχουν εκλείψει και θα συνεχίσουν να μένουν στην άκρη ιδίως τώρα που οι εποχές άλλαξαν.. Κόπηκαν οι μετακινήσεις, οι μπάτσοι μπουζουριάζουν για ψύλλου πήδημα , σε χώνουν μέσα για πλάκα και σε αφήνουν μήνες ολόκληρους και η γενικότερη μιζέρια της εποχής ( αλλά και της πόλης συγκεκριμένα) έχουν μετατρέψει την ιδιοσυγκρασία μεγάλης μάζας του λαού μας με τέτοιο τρόπο ώστε να σνομπάρει το οπαδιλίκι ...
Αυτό όμως δεν έχει να κάνει τίποτα με την αγνή αγάπη και τρέλα για την ομάδα. Εγώ προσωπικά όσο παθιαζόμουν στα 15 μου , άλλο τόσο κάνω και τώρα. Κι αν η 4 είναι άδεια θα χαλαστώ για τα "περασμένα" μεγαλεία αλλά ενδεχόμενη νίκη της ομάδας μου θα με κάνει να χαρώ και να το ξεπεράσω. Μακάρι να ήταν εκεί και η "τρέλα" αλλά δεν είναι... Η ομάδα πάει μπροστά και όσοι δε μπορούν/δε θέλουν μένουν πίσω. Για μένα είναι ξεκάθαρο αυτό και δε πρόκειται ποτέ να ασχοληθώ με όποιον μένει πίσω , παρά μόνο με όποιον συνεχίζει μπροστά.