Tο PAOKmania και στα σχολεία!!

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
Parolos

Re: Tο PAOKmania και στα σχολεία!!

Δημοσίευση από Parolos »

gika έγραψε: @Parolos εδώ μου τη σπάνε δουλειές δημόσιου υπαλλήλου. Λες να αντέχω τις στρατιωτικές; Ελευθερία θέλω. Μου τη σπάει η μονιμότητα, τουλάχιστον τώρα. Σε είκοσι χρόνια δεν ξέρω τι θα λέω.
Όλοι έτσι σκεφτόμαστε σ'αυτή την ηλικία.. (εγώ 25 είμαι μη θαρρείς).
Σε 20 χρόνια που λες.. αυτός που θα μπει σε στρατιωτική σχολή θα αράζει στην Χαλκιδική συνταξιοδοτημένος (έστω και την κουρεμένη) κι εμείς όλοι θα λιώνουμε στο μεροκάματο. Αυτά για την ελευθερία κλπ. πάντως είναι για τις ταινίες. Αν μπεις στην παραγωγή πάλι πιόνι θα είσαι.. Και αναλώσιμο όσο δε φαντάζεσε.
Άβαταρ μέλους
paokmaniak

Δημοσίευση από paokmaniak »

Εχει σχεση και τι μπορεις να ανεχτεις τι συνθηκες ζωης θελεις 8 μηνες ειμαι στο στρατο και οσα και να με εδιναν ουτε μερα παραπανω δεν εμενα
Άβαταρ μέλους
Parolos

Δημοσίευση από Parolos »

Ισχύει. Είναι ανάλογα με τι επιλέγει ο καθένας.
Το πρώτο έτος είναι δύσκολο πάντως (όσο μια θητεία απλή). Μετά στρώνει.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Με βλέπω να δηλώνω πληροφορική στο τέλος... Έχουμε κανέναν που να σπούδασε πληροφορική στο ΑΠΘ;;;

Στο Vogue είχα ακούσει από μία γκόμενα πριν λίγες μέρες να λέει ότι είναι πολύ χαλαρή σχολή (πρωτοετής αυτή). Δυστυχώς (ή μάλλον ευτυχώς) δεν είχα πολύ χρόνο για να μιλήσω για σχολές. Κρίμα που δεν κράτησα τον αριθμό της -ούτε το όνομα της btw-, αλλά ήταν τέτοια η φάση που.. 8-)

Αντιθέτως με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο βρήκα αρκετές επιτυχίες του τμήματος αυτού που ακούστηκαν ανά τον κόσμο. Άμα ξέρει κανείς κάτι παραπάνω, ας μιλήσει. :D

ΥΓ: Κι ήταν καλή η φάση. Κερδισμένο ΚΙΝΟ, λίγο μετά από χωρισμό, μετά από -επιτυχημένες- πανελλαδικές... Καλό γλέντι. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
VagosPaok

Δημοσίευση από VagosPaok »

Gika κανε αυτο που θες και δεν θα το μετανιωσεις....
Σε επιπεδο ευρωπης οι μηχανολογοι ειναι σε πολυ δυσκολη θεση και θα ειναι....(απορω που σου ειπαν το αντιθετο)
Σε επιπεδο ανατολης ολοι οι μηχανικοι μπορουν να βρουν δουλεια...
Τουλαχιστον,εμεις σαν γεωτεε δεν υπαρχουμε(εχω μπει πολυ στο ζουμι χωρις καν να σπουδαζω :D )οχι σαν το τεε που ταχα μου δηθεν εκπροσωπει τους μηχανικους...
Οι μισοι μηχανικοι χωρις δικαωματα...
Y.Γ.Παντως,αν καταληξεις πληροφορικη με εχεις ηδη πελατη...Ελα να μου φτιαξεις το ρημαδιασμενο το pc...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος VagosPaok την Σάβ 30 Ιουν 2012, 01:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
paokmaniak

gika έγραψε:Με βλέπω να δηλώνω πληροφορική στο τέλος... Έχουμε κανέναν που να σπούδασε πληροφορική στο ΑΠΘ;;;

Στο Vogue είχα ακούσει από μία γκόμενα πριν λίγες μέρες να λέει ότι είναι πολύ χαλαρή σχολή (πρωτοετής αυτή). Δυστυχώς (ή μάλλον ευτυχώς) δεν είχα πολύ χρόνο για να μιλήσω για σχολές. Κρίμα που δεν κράτησα τον αριθμό της -ούτε το όνομα της btw-, αλλά ήταν τέτοια η φάση που.. 8-)

Αντιθέτως με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο βρήκα αρκετές επιτυχίες του τμήματος αυτού που ακούστηκαν ανά τον κόσμο. Άμα ξέρει κανείς κάτι παραπάνω, ας μιλήσει. :D

ΥΓ: Κι ήταν καλή η φάση. Κερδισμένο ΚΙΝΟ, λίγο μετά από χωρισμό, μετά από -επιτυχημένες- πανελλαδικές... Καλό γλέντι. :mrgreen:
Πολυ καλη σχολη ειναι καλυτερη απο κατι εφαρμοσμενη πληροφορικης κ αηδιες του ΠΑΜΑΚ απλα να ξες οτι ειναι περιορισμενος δλδ ξες οτι θα ασχοληθεις με πληροφορικη δε μπορεις να αλλαξεις κλαδο
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4

Δημοσίευση από GI4NNEN4 »

Κι εγω πληροφορική θα σου πρότεινα, αλλά σημασία έχει το τί θέλεις εσυ.

Ο καλύτερός μου φίλος (αδερφός θα έλεγα), έχει τελειώσει ΗΜΜΥ στην Πάτρα. Στα 32 του πλέον, χωρίς δουλειά δεν έχει μείνει ποτέ. Εντάξει εγω ζω στην επαρχία και τα βλέπω διαφορετικά, αλλά η ζωή που κάνει ρε παιδιά δεν είναι ζωή. Είναι Αθήνα. Πληρώνεται καλά και δουλεύει στον τομέα της ενέργειας. Κάνει τουλάχιστον 2 ταξίδια την εβδομάδα. Αυθημερόν έτσι. Φεύγει το χάραμα και επιστρέφει μεσάνυχτα. Ανεβαίνει σε βουνά, κοιτάει αν φυσάει, ελέγχει το έδαφος, συναντιέται με δημάρχους, κοινοτάρχες, οικολόγους, αρχαιολόγους, κυνηγούς και δεν ξέρω κι εγω τί άλλο. Τις υπόλοιπες ημέρες δουλεύει τα κλασικά αθηναικά 12ωρα. Μετά απο 6-7 χρόνια, δεν έχει κάνει ούτε ενα έργο. Για οικογένεια δεν το συζητάμε. Τον τελευταίο καιρό ψάχνεται για Γερμανία μιας και είναι και panzerόσκυλο, αλλά τζίφος. Έχει και τα μεταπτυχιακά του, έχει και υψηλό βαθμό, γνωρίζει και άριστα Αγγλικά, Γερμανικά αλλά...

Το θέμα είναι ότι αυτό που κάνει το γουστάρει πολύ. Τόσο πολύ που απέρριψε τον διορισμό στη ΔΕΗ. Τον χαίρομαι γιατί κάνει αυτό που πάντοτε ήθελε.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Y.Γ.Παντως,αν καταληξεις πληροφορικη με εχεις ηδη πελατη...Ελα να μου φτιαξεις το ρημαδιασμενο το pc...
Tι έχει ρε αδερφέ; Πες να βοηθήσουμε άμα είναι. Πάνε στο δίπλα τόπικ που μιλάει για τα PC να το δούμε! :D
Πολυ καλη σχολη ειναι καλυτερη απο κατι εφαρμοσμενη πληροφορικης κ αηδιες του ΠΑΜΑΚ απλα να ξες οτι ειναι περιορισμενος δλδ ξες οτι θα ασχοληθεις με πληροφορικη δε μπορεις να αλλαξεις κλάδο
Σαν κλάδος μου αρέσει πάρα πολύ, περισσότερο από κάποιον άλλο, οπότε δεν νιώθω και τόσο "περιορισμένος". Επίσης από τη στιγμή που η σχολή έχει μέσα μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης, νομίζω και αυτοματισμού σίγουρα θα μπορείς να "περάσεις" και στον κλάδο της ρομποτικής. Μέχρι και με Ιατρική μπορείς να το συνδιάσεις μέσω του διατμηματικού μεταπτυχιακού που προσφέρει το ΑΠΘ. Ο συνδιασμός με τα οικονομικά, μπορεί να γίνει σίγουρα, αλλά και αυτό έχει γίνει σούπα. Και είμαι σίγουρος πως και άλλες διέξοδοι θα υπάρχουν. Αλλά και αυτούσιος ο ρόλος της πληροφορικής (προγραμματιστής, αναλυτής, δίκτυα κτλ) μ' αρέσουν πολύ.

(εδώ την ύλη τρίτης λυκείου στον προγραμματισμό την είχα βγάλει στην τρίτη γυμνασίου, όταν μας πρωτοείχαν πει για τον προγραμματισμό στο σχολείο. ενθουσιάστηκα τότε και κόλλησα!)
Κι εγω πληροφορική θα σου πρότεινα, αλλά σημασία έχει το τί θέλεις εσυ.
Αυτό που θέλω ταυτίζεται με αυτό που προτείνεις. Το θέμα είναι σε απόψεις του στυλ "πιάνεις πολυτεχνείο και θα το αφήσεις για την πληροφορική;" ή παρόμοιες ερωτήσεις που ασχολούνται με τα μόρια, ή άλλες που μιλάνε καθαρά για την καλύτερη αποκατάσταση ως μηχανικός. Και όλα αυτά μου δημιούργησαν ερωτηματικά. Κυρίως, το τελευταίο.

ΥΓ: Εφαρμοσμένη Πληροφορική στο Μακεδονία είναι ολίγον τι απάτη. Μάπα πράγματα και το ξέρω από αρκετούς φοιτητές εκεί.
Άβαταρ μέλους
paokmaniak

Για μενα ειναι δυο οι επιλογες σου ΗΜΜΥ και η πληροφορικη αν θες αποκλειστικα να ασχοληθεις με αυτον τον τομεα. Μηχανολογοι και Εφαρμοσμενες αηδεις ειναι χειροτερες επιλογες ετσι οπως μ περγιγραφεις τα θελω σου.
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4

Φαντάζομαι πως αυτοί που σου μιλούν για επαγγελματική αποκατάσταση, βλέπουν σε εναν ορίζοντα 10ετίας, όταν και θα έχεις ολοκληρώσει πλέον τις σπουδές σου (πτυχίο+μεταπτυχιακό) και με την ελπίδα να έχει πάρει τον ανήφορο η χώρα...

Υπάρχει σήμερα αποκατάσταση για τους νέους μηχανικούς; Οικοδομική δραστηριότητα δεν έχουμε. Βιομηχανίες ή έστω βιοτεχνίες δεν έχουμε. Οι ανανεώσιμες πηγές, τρακάρουν επάνω στις τοπικές κοινωνίες... Δεν ξέρω...
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Ο ιδιοκτήτης του φροντηστηρίου μου είναι φίλος με τον πρόεδρο του τεχνικού επιμελητιρίου. Πέρσυ έδινε ο γιος αυτού που έχει το φροντηστήριο και είχε επικοινωνήσει με τον φίλο του και είχε μάθει πως αυτή τη στιγμή οι μηχανολόγοι είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από τους ηλεκτρολόγους. Για αυτό και το παιδί του μπήκε εκεί (και για άλλους λόγους φυσικά). Κάτι παρόμοιο με είπε αυτός από τα ΚΕΣΥΠ νεάπολης. Κάτι δεν θα ξέρει...;

Πάντως και εγώ μάλλον προς πληροφορική κλείνω..
Άβαταρ μέλους
paokmaniak

gika έγραψε:Ο ιδιοκτήτης του φροντηστηρίου μου είναι φίλος με τον πρόεδρο του τεχνικού επιμελητιρίου. Πέρσυ έδινε ο γιος αυτού που έχει το φροντηστήριο και είχε επικοινωνήσει με τον φίλο του και είχε μάθει πως αυτή τη στιγμή οι μηχανολόγοι είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από τους ηλεκτρολόγους. Για αυτό και το παιδί του μπήκε εκεί (και για άλλους λόγους φυσικά). Κάτι παρόμοιο με είπε αυτός από τα ΚΕΣΥΠ νεάπολης. Κάτι δεν θα ξέρει...;

Πάντως και εγώ μάλλον προς πληροφορική κλείνω..
Exoυν καλυτερη αποκατασταση σημερα?? Η σε 8-10 χρονια?? Το μονο μελλον που βλεπω εγω για την Ελλαδα ειναι οι ανανεωσιμες πηγες ενεργειας (ασχετο που δεν εχω παρει αυτο τον κλαδο στη σχολη) που θα δημιουργησει η Ελλαδα βαρια βιομηχανια??
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Μάλλον για 8-10 χρόνια μετά μιλάμε...
Άβαταρ μέλους
elpaoki

Δημοσίευση από elpaoki »

εχω μπερδευτει παρα πολυ με το μηχανογραφικο..αν μπορει κανεις και γνωριζει απο αυτα ας βοηθησει..σαν πρωτη επιλογη ειχα νηπιαγωγων (αθηνα+σαλονικα) και πιστευα οτι δν θα το πιανα και θεωρουσα οτι θα πηγαινα γιαννενα.τελικα πιανω και την αθηνα με τις περσινες βασεις.ομως τωρα ειμαι σε διλλημα αν δηλωσω πρωτα νηπιαγωγων αθηνας ή δημοτικης εκπαιδευσης γιαννενα...
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4

Δήλωσε GI4NNEN4 :mrgreen:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”