eleos έγραψε:Με όλο το σεβασμό φίλε cellophan 2 ερωτήσεις, μία για κάθε παρατήρηση σου..
1. Η Σφραγίδα Μπόλονι, γιατί είναι στα καλά παιχνίδια και όχι στα άσχημα;
Δηλαδή πάει καλά η ομάδα, άρα μπράβο coach, είσαι σκακιστής μέγας κλπ.
Πάει άσχημα η ομάδα, άρα φταίν οι παίχτες;
Δε θα μπορούσε να είναι αντίθετη η σφραγίδα..; Ρωτάω...
2. Χθες εκτός απο τον Σιαλμά που σου αρέσει τόσο πολύ (και ήταν ομολογουμένος ο καλύτερος τους) εγώ είδα μια ΑΕΚούλα που ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑ ΚΑΜΙΑ, με εκείνη των προηγούμενων χρόνων. Ποιοί καλοί παίχτες και ποιοί ψυχωμένοι; 10 πτώματα ήταν στην άμυνα 90' και εμείς δε πατήσαμε περιοχή πάνω από 10΄ σύνολο...
Ο πεθαμένος Λύμπε δε σε άφηνε να περάσεις το κέντρο, και εσύ θέλεις να μου πείς ότι δε φταίει γι' αυτό το στήσιμο της ομάδας;
Δηλαδή ρε παιδιά, πιο πολύ νόημα σας βγάζει 11 παίχτες ξαφνικά να έγιναν ΧΩΜΑ και όχι ένας προπονητής να φταίει;
Τι να πω..
Φίλε eleos, νομίζω πως με τις ερωτήσεις σου έθεσες πολύ σωστά τις βάσεις της όποιας αντιπαράθεσης που κατά την άποψη μου είναι του τύπου ποτήρι μισοάδειο ή ποτήρι μισογεμάτο. Απαντώ στα ερωτήματα σου λοιπόν.
1. Ο προπονητής είναι στην ομάδα ένα χρόνο, είναι ξένος, εν μέσω κρίσης με εργασιακές συνθήκες που έχουν αλλάξει στη μέση της σαιζόν και εν πολλοίς χωρίς σχεδιασμό. Το λιγότερο που έχεις να κάνεις σαν οπαδός είναι να αναγνωρίσεις τα θετικά του στοιχεία, να τους δώσεις χρόνο να συμφιλιωθεί με τη νέα κατάσταση (όλοι τον χρειάζονται αυτό το χρόνο από οτι φαίνεται, κυρίως εμείς οι φίλαθλοι) και του χρόνου να τον κρίνεις πιο αυστηρά. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν εγώ προτιμώ να δω το πως η ομάδα κατάφερε να παίξει κάποιες φορές και όχι πως δεν έπαιξε κάποιες άλλες. Τα μηνύματα τότε, για μένα, είναι πολύ θετικά. Πιο σύγχρονο ποδόσφαιρο και χωρίς να θέλω να ρίξω μομφή στους παίχτες, με ένα τρεχαντήρι και ένα κουβαλητή στο ρόστερ δε θα είχαμε τόσο φλύαρη ομάδα όπως σε κάποια παιχνίδια φαίνεται να είναι η ομάδα μας. Αλλά ακόμα και έτσι, οι τελικές και τα γκολ δείχνουν μια ομάδα πιο επιθετική και πιο σύγχρονη. Ποτήρι μισοάδειο λοιπόν και να μείνουμε με την απορία αν είναι καλός ο Μπολόνι ή τον φάγαμε ή ποτήρι μισογεμάτο και πιθανά συνολική αλλαγή αγωνιστικής φιλοσοφίας στο άμεσο μέλλον? Η απόφαση θαρρώ είναι της διοίκησης.
2. Διαφωνώ κάθετα. Η ΑΕΚ έπαιζε εκτός έδρας με χίλια προβλήματα και απουσίες. Θεωρώ πως ήταν άψογα στημένη με στόχο να μας κόψει στη μέση και εν πολλοίς το κατάφερε. Ο Καφές, ο Μάκος και ο Λυμπερόπουλος ήταν εξαιρετικοί (είμαι βέβαιος πως αν είμασταν ΑΕΚ αυτό θα λέγαμε, και αυτό είναι και το πρόβλημα αν θες) ενώ τα νέα παιδιά που έβαλε μέσα ο Φούντας και ο Μπουγα-κατι δε θυμάμαι ήταν σκύλοι μαύροι. Πρόσθεσε τα κατσίκια πίσω (Κοντοέ και Γεωργέα) και Λεονάρντο - Σιαλμά μπροστά και θα δεις πως το σύνολο τους στάθηκε πολύ καλά απέναντι μας, κάνοντας μας ίσως να μοιάζουμε χειρότεροι από ότι ήμασταν. Στο κάτω κάτω αν είσαι ΑΕΚ και έχεις χάσει τρεις φορές στην ίδια σαιζόν, κάτι έχεις μάθει την τέταρτη δε νομίζεις. Εκτός αν όλοι οι άλλοι είναι γίδια και εμείς μόνο οι πονηροί.
Υ.Σ. Το Σιαλμά και τον Κλωναρίδη τους έχω δει σε αρκετά παιχνίδια και είναι κατά την άποψη μου πολύ καλές περιπτώσεις παικτών.
Όσο για το τελευταίο που λες, απλά επισημαίνω πως πολύ πιο εύκολα 11 παίχτες κάνουν ένα προπονητή να μοιάζει χώμα, από ότι ένας προπονητής 11 παίχτες.