bakunin4 έγραψε:παικτες προεδροι κ.α ομως ειναι περαστικοι,εκπροσωπουν ως εναν βαθμο τον ΠΑΟΚ αλλα δεν μπορουν να ταυτιστους με αυτο που εκφραζει ο συλλογος εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων φυσικα.Και ο Ορφανος π.χ ειναι στους βετερανους,ηταν προεδροε/αντιπροεδρος και παικτης στον ΠΑΟΚ δεν εκπροσωπει κατα την γνωμη μου ουτε στο ελαχιστο οσα πρεσβευει ο ΠΑΟΚ και επισης εχει κανει μεγαλο κακο, πως μου αφαιρεις το δικαιωμα να τον κραζω ?ακομα πιο κατανοητα εχεις εναν παικτη που σε κοροιδευει και ξεφτιλιζει τον συλλογο με την αποδοση/δηλωσεις/συμπεριφορα του,πως μου αφαιρεις το δικαιωμα να τον κραξω αν θεωρω οτι κανει κακο ? καταληγουμε οτι σε αυτα που λες υπαρχει αντιλογος και μαλιστα σοβαρος.
Εδώ ακριβώς εντοπίζω τη διαφορά. Είναι άλλο πράμα να κράζουμε τον Ορφανό, τον τάδε ή τον δείνα, ή να κράζουμε τον Σαλπιγγίδη το 2031, και άλλο πράμα σήμερα, την ώρα που είναι κι αυτός μέρος της ομάδας, και σημαντικό γρανάζι της, να τον απαξιώνουμε.
bakunin4 έγραψε:στο δευτερο σκελος παλι απαντησα στο πρωτο ποστ οτι η κουβεντα για μειοψηφειες και πλειοψηφειες που χρησιμοποιειται σαν τεχνασμα / εργαλειο ειναι ατοπη και ανουσια γιατι αν η πλειψοψηφειες ειχαν παντα δικαιο και πρατταν σωστα /ορθα θα ζουσαμε σε εναν ιδεατο κοσμο.προφανως και δεν ειναι ετσι.Πουζημιωθηκε ακριβως η ομαδα με το κραξιμο στον ΔΣ ? γιαυτο δεν σκοραρει,γιαυτο σερνεται ? ο ιδιος δεν ζημιωσε περισσοτερο τη ομαδα 2 φορες επιμενωντας στο ιδιο ψεμα και δημιουργωντας μεσω παε,αρδ σχισμα στον κοσμο ? ποια ειναι η μεγαλυτερη ζημια τελικα ?
Ποτέ δεν εστίασα στο ποια άποψη πλειοψηφεί ή μειοψηφεί, απλά ανέφερα την εντύπωσή μου, πιστεύω ωστόσο ότι ειδικά όταν μειοψηφείς πρέπει να είσαι 2 φορές πιο προσεκτικός στον τρόπο που εκφράζεις την αντίθεσή σου. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες, καλώς ή κακώς. Και δεν αρνούμαι ότι μπορεί η μειοψηφία να έχει τη σωστή άποψη, εννοείται πως μπορεί, άλλωστε κ η δημοκρατία δεν είναι το καλύτερο σύστημα, αλλά είναι το λιγότερο κακό.
Το ζήτημα είναι. Τι κάνουμε τώρα; Θα συνεχίσουμε να "πλακωνόμαστε" οι 2 τάσεις, και ίσως φτάσουμε στο σημείο και να πλακωθούμε και εκτός εισαγωγικών; Δε θέλω ούτε καν να το φανταστώ. Αν θες την άποψή μου, σέβομαι τη διαφωνία ορισμένων και την αντίθεσή τους στο πρόσωπο του ΔΣ. Πιστεύω όμως ότι αφού οι άμεσα υπεύθυνοι να λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις (σε αγωνιστικό επίπεδο τουλάχιστον) κρίνουν ότι τον χρειάζονται, και αφού μια μεγάλη μερίδα του ΛΑΟΥ του ΠΑΟΚ τον θέλει και δεν έχει πρόβλημα με ό,τι έχει συμβεί, τοτε ίσως είναι καλύτερο οι διαφωνούντες να δώσουν τόπο στην οργή και να συμβιβαστούν με την παρουσία του, όσο αυτή κρατήσει τέλος πάντων. Εν πάσει περιπτώσει, προσωπικά δε θεωρώ ότι το θέμα ΔΣ είναι αυτό που καίει αυτή τη στιγμή την ομάδα, έχουμε πολύ σημαντικότερα ζητήματα/προβλήματα να αντιμετωπίσουμε.
Επίσης, μιας και μιλάμε για μειοψηφίες/πλειοψηφίες κλπ, θα συμφωνήσω στο εξής. Όντως, σε ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας, όπως θα ήταν πχ το θέμα του πως θα λειτουργήσει ο ΠΑΟΚ διοικητικά, τότε όντως αν μια μερίδα του κόσμου μας, ακόμα κι αν ήταν μειοψηφία, ήταν βέβαια για την ορθότητα της άποψής της, θα έπρεπε να την υποστηρίξει όσο πιο παθιασμένα μπορούσε, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα παιζόταν το μέλλον της ομάδας. Αλλά επαναλαμβάνω ότι, κατά τη γνώμη μου, το θέμα ΔΣ, ΔΕΝ είναι τόσο τεράστιας σημασίας. Οι ηθικές του προεκτάσεις υπάρχουν, αλλά ακόμα και σ'αυτό το επίπεδο, οι απόψεις διίστανται.