Άντε να πω κι εγώ τα δικά μου.
Δε θα μιλήσω για "100-200 κακούς" που μας χαλάνε την εικόνα. Με τη λάσπη που έχει ριχτεί εναντίον των ΠΑΟΚτσήδων, ακόμα και ουδέτεροι φίλαθλοι μάς λένε μάο-μάο ενώ τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε σε πολύ λιγότερα επεισόδια από οπαδούς του ΠΟΚ. Έβλεπα ανταποκρίσεις απ' το παιχνίδι και δεν είχαν πρώτη εικόνα κάποιο γκολ αλλά σκηνές από τα επεισόδια! Ο ΠΑΟΚτσής είναι το πειραματόζωο, ο εύκολος στόχος που μπορούν όλοι και δείχνουν με το δάχτυλο για να ξεχνάνε τα δικά τους χάλια και πρέπει να το "συμμαζέψει" η αστυνομία.
Τι πρέπει να κάνουμε για να επιβιώσουμε; Πάρα πολύ απλό. Ούτε "απομονώσεις" ούτε τίποτα, ο διαχωρισμός "καλή πλειοψηφία - πρόβατα" - "κακή μειοψηφία - ρετσινοπνίχτες" είναι χαζός και υπεραπλουστευτικός. Απλώς πρέπει να γίνει μια αλλαγή στην οπαδική νοοτροπία που ενδεχομένως θα πάρει καιρό:
1) Τα ντου ΔΕ σε κάνουν μάγκα ή καλύτερο φίλαθλο και είναι ψέμα ότι αυτά γεννάνε ΠΑΟΚτσάκια. Ανήκουν σε άλλες εποχές, οι οποίες ΔΕΝ ήταν σε όλα τους καλύτερες από τη σημερινή.
2) Δεν είναι αυτοσκοπός η σύγκρουση με την αστυνομία. Θα μου πείτε για σταματήματα λεωφορείων, για αυθαιρεσία, για δακρυγόνα και συλλήψεις και θα έχετε δίκαιο. Το να ξεσπάμε γι' αυτά όμως στο επόμενο παιχνίδι δεν έχει κανένα νόημα. Το να είσαι κατά της αστυνομίας είναι ακόμα μια ηλίθια μόδα του καιρού. Και για να μη δω απαντήσεις τύπου "είσαι μπατσολάγνος", σας λέω ότι ανάμεσα σε αυτούς που δικαιολογημένα αντιπαθούν την αστυνομία υπάρχουν πάρα πολλοί που το κάνουν από μόδα επειδή acab και ξερωγώ και ΠΑΟΚ είσαι και γ@μώ τα τουρνικέ. Σε αυτούς αναφέρομαι. Η τζάμπα μαγκιά στην πλάτη της ομάδας.
Δεν μπορούμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε οι καλύτεροι φίλαθλοι στην Ελλάδα, οι πιο τρελοί, οι πιο ευρηματικοί χωρίς αυτά; Δεν μπορεί το πάθος να βγαίνει σε συνθήματα; Αυτά όλα μόνο μέσω συνδέσμων μπορούν να αλλάξουν. Ρίχνω σε αυτούς κομμάτι απ' την ευθύνη ΟΧΙ για τα επεισόδια ή για κάθε κακό που έχει βρει τον ΠΑΟΚ τα τελευταία 30 χρόνια αλλά για την ανοχή στην τζάμπα μαγκιά, γιατί από αυτούς έχω απαιτήσεις και δεν έχεις απαιτήσεις από κάποιον που θεωρείς "ρετσινοπνίχτη"...
Ωραίο το κείμενο του interad και συμφωνώ. Η ομάδα πρέπει να παλέψει για τα συμφέροντά της και η ιδέα είναι πολύ καλή.