Γενικά νέα για το μπάσκετ και την Α1'

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Basket League και όλων των παραλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Re: Γενικά νέα για το μπάσκετ και την Α1'

Δημοσίευση από free4 »

Βασιλακόπουλος: "Κατευθυνόμενο μέρος του ΠΣΑΚ"

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος κατονόμασε το... ποδόσφαιρο ως εχθρό του μπάσκετ στην Ελλάδα και χαρακτήρισε κατευθυνόμενο το μέρος του ΠΣΑΚ που αποφάσισε την απεργία.Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε στον Sentra 103.3 και καταφέρθηκε εναντίον ανθρώπων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ως επιχαίροντες για την δραματική κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ!
:shock: :shock: :shock:
«Κάποιοι περιμένουν να μπει το μπάσκετ στο περιθώριο. Το μπάσκετ έχει ενοχλήσει», είπε και πρόσθεσε: «Εδωσαν κάποιοι το δικαίωμα σε όσους αποστρέφονται το μπάσκετ να χαρακτηρίζουν τραβεστί και φαρσοκωμωδία το πρωτάθλημα... Αυτή είναι η αλήθεια. Κανένας πραγματικός φίλος του μπάσκετ δεν χαίρεται για όλα αυτά που συνέβησαν το Σαββατοκύριακο και το τελευταίο διάστημα με ανακοινώσεις, χαρτοπόλεμο και ύβρεις.

Στρέφουμε την κοινωνία εναντίον μας. Αυτή είναι η επιδίωξη όσων απεχθάνονται το μπάσκετ. Θέλουν να το ξεριζώσουν. Δεν θα το πετύχουν όμως. Απλά να επικρατήσει η ωριμότητα, η ψυχραιμία και να υπάρχει σεβασμός. Μέσα και από αυτή τη θλίψη που δημιουργήθηκε θα ξεπεταχτεί κάτι καλό».

Όσο για το ποιοι απεργάζονται το μπάσκετ, η απάντηση ήταν σαφής: «Είναι αυτό το άθλημα που θέλει να πάρει την πίτα την οικονομική... Όχι οι συνάδελφοί μου στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Αλλοι, ακόμη και συνάδελφοί σας, που περιμένουν να μπει το μπάσκετ στο περιθώριο. Το μπάσκετ έχει ενοχλήσει, διότι κάποια στιγμή το μπάσκετ είχε την πίτα.

Είχαμε μια αποτυχία στην Τουρκία. Αν ήμασταν άθλημα με την επιτυχία του ποδοσφαίρου θα ήταν υπερθρίαμβος. Για εμάς ήταν αποτυχία διότι είμαστε παγκόσμια δύναμη. Εμείς δώσαμε το δικαίωμα σε όλο αυτό τον κόσμο να μιλά έτσι. Βάλαμε τα δάχτυλά μας και βγάλαμε τα μάτια μας.

Είναι ένα μέρος της αθλητικής ηγεσίας, που προσπαθεί να κυριαρχήσει στο μπάσκετ. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλες επιδιώξεις. Τίθεται θέμα εξουσίας. Ποιος θα επικρατήσει στον χώρο του μπάσκετ».

Αναφερόμενος στην απεργία του ΠΣΑΚ ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι ήταν κατευθυνόμενη: «Δυστυχώς έχουν καταφέρει να υπηρετούν αυτούς τους στόχους και είναι και κατευθυνόμενοι. Η απεργία ενός κομματιού του ΠΣΑΚ, γιατί έτσι έγινε, πρέπει να είναι το έσχατο μέσο. Είναι κορυφαία απόφαση. Δεν είναι δυο μέρες πριν από το πρωτάθλημα μαζευόμαστε και με εξουσιοδοτήσεις λέμε πάμε για απεργία. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Λένε συνέχεια αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη. Θέλετε να τα εφαρμόσουμε εδώ πράγματι; Εγώ τα ξέρω καλύτερα όλα αυτά. Θέλετε να πούμε ότι ο αθλητής είναι εργάτης; Θυμάστε μήπως ποιος έδωσε τη μάχη για τον Ελληνα καλαθοσφαιριστή; Ο ομιλών την έδωσε τη μάχη. Ξέρετε τι συμβαίνει στην Ιταλία και την Ισπανία; Εμείς δώσαμε τη μάχη, όχι ο ΠΣΑΚ. Δεν καταλαβαίνουμε τι επιπτώσεις έχουν όλα αυτά που κάνουμε και λέμε».

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ προανήγγειλε ανάληψη πρωτοβουλιών: «Η πολιτεία και η ομοσπονδία θα αναλάβουν τις πρωτοβουλίες τους και ο ΕΣΑΚΕ ελπίζω. Εγώ νόμιζα πως μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό οδηγούμαστε σε εκτόνωση, διότι είχαν ικανοποιηθεί τα τρία από τα τέσσερα αιτήματα. Όταν πας σε διαπραγμάτευση δε γίνεται να λες θέλω και το ένα και το άλλο... Νομίζω πως όλοι οι σημαντικοί παίκτες δεν συμφωνούν με αυτά που έγιναν. Αλλωστε υπάρχουν παίκτες που σε 15 χρόνια μπάσκετ έχουν κάνει 14 μεταγραφές».

Εξακολουθεί πάντως να αρνείται να καθήσει στο ίδιο τραπέζι με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο: «Ενας άνθρωπος που έχει υβριστεί κατά κόρον το τελευταίο διάστημα δε νομίζω ότι μπορεί να καθίσει να συζητήσει, αλλά οι θέσεις τους θα μεταφερθούν».

Για το θέμα του προπονητή της Εθνικής ομάδας ανέφερε: «Δεν έχουμε νέα για προπονητή Εθνικής. Πιστευω προς το τέλος Νοεμβρίου. Κάνουμε λίστες, προσθέτουμε. Θα είναι ο καλύτερος δυνατός και με όρους να μπορεί να ανταποκριθεί η ομοσπονδία. Όχι απαραίτητα Ελληνας, αν και είναι πρώτος στις προτιμήσεις».

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://sport24.gr/Basket/ElladaBasket/eok/vasilakopoylos_kateythynomeno_meros_toy_psak.601607.html
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

τα άλογα τα σκοτώνουν πριν γεράσουν...
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

"Προκλητικό αυτό που συνέβη"

Στο πλευρό του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών βρίσκεται και ο Κώστας Πετρόπουλος ο οποίος υποστήριξε τα μέλη του Συνδέσμου και καταδίκασε τις ενέργειες που έγιναν προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα παιχνίδια. Αναλυτικά ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε: «Το Μπάσκετ γυρίζει πολλά χρόνια πίσω με την επέμβαση των ΜΑΤ μέσα σε αγωνιστικό χώρο ενάντια στους αγωνιζόμενους αθλητές. Είναι προκλητικό, απαράδεκτο και προσβλητικό για τον αθλητισμό αυτό που συνέβη. Υπεύθυνοι είναι η πολιτεία και οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ΚΑΕ που έφεραν το μπάσκετ σε αυτή την κατάσταση. Έφτασαν στο σημείο να σπρώχνουν παίκτες στο κέντρο του γηπέδου με τα ΜΑΤ για να γίνουν οι αγώνες. Σε ένα πρωτάθλημα με απλήρωτους – ανασφάλιστους παίκτες και προπονητές, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη βία πάνω από τα κεφάλια μας, μη γνωρίζοντας λίγες μέρες πριν την έναρξη ποιες ομάδες θα πάρουν πιστοποιητικό, ποιες θα παίξουν στο πρωτάθλημα κ.α τα ΜΑΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αντίθετα η στάση των μπασκετμπολιστών είναι ελπιδοφόρα για κάτι καλύτερο στο μέλλον».
http://www.basketnet.gr/main/1/a1/artic ... -psak.html
Άβαταρ μέλους
kostasff

Δημοσίευση από kostasff »

obanebane έγραψε:θελω να θυμισω οτι οσα εχει προσφερει ο ματζικ στον ΠΑΟΚ ο παπαδοπουλος δεν τα εχει προσφερει ουτε στο ενα εκατοστο, οσοι λοιπον αφοριζουν τον ματζικ για τον τροπο που λειτουργησε θα τους πω οτι ειναι καραγκιοζηδες, ειναι φανερο απο τα λεγομενα του οτι προασπιζε την ιστορια του ΠΑΟΚ, και οσο δικιο και να εχει ο λαζος δεν γινετε να τον προδιδουν οι φιλοι του και να πληρωνει ο ΠΑΟΚ τη νυφη.
Συγνώμη αλλά τι σχέση έχει η προσφορά με αυτά που συνέβησαν? και αν προασπίζεται την ιστορία του ΠΑΟΚ όπως λες, γιατί στηρίζει κανώτα και κατ επέκταση κατσαρή και δεν παραιτείται? Γιατί δεν είπε κουβέντα για την απαράδεκτη συμπεριφορά του ΑΣ στον μεγαλύτερο αθλητή όλων των εποχών και αθλημάτων που πέρασε από τον ΠΑΟΚ? Πολύ ΠΑΟΚάρες έγιναν όλοι τους τελικά.... Α, ρε Μπάνε, που πήγες να μπλέξεις.....
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Δηλαδη ο Σταυροπουλος στηριζει κατσαρη και κανωτα επειδη δεν παραιτειται,αρα και ο μπανε στηριζε τον πανελουδη? Σορυ αλλα ειναι λογικη αυτη? Πιστευω οτι πρεπει να ειμαστε λιγακι πιο προσεκτικοι με ονοματα οπως ο Σταυροπουλος γιατι αν τους απαξιωσουμε ολους δεν κανουμε δυστυχως τιποτα.
Άβαταρ μέλους
kostasff

Οι πράξεις χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Το ιδιο θα μπορουσε να πει καποιος με παραδειγματα και για τον μπανε και για τον ζαγορακη και για πολλες αλλες προσωπηκοτητες του ΠΑΟΚ.Εγω οπως και στην περιπτωση ζαγορακη τον οποιο εχω κραξει πολλες φορες για καποιες κινησεις του,και στην περιπτωση μπανε που εκανε πολλα λαθη στην μη αθλητικη πορεια του επιμενω να τους στηριζω γιατι ειναι προσωπηκοτητες λαμπρες και στις οποιες δεν μπορω να καταλογισω καμια ευθηνη και καμια προθεση να βλαψουν τον ΠΑΟΚ.Το ιδιο και για τον Σταυροπουλο.Χαιρομαι να εχω σε μια κατα τα αλλα λιγη διοικηση τουλαχιστον ενα προσωπο το οποιο νιοθω οτι μπορω να εμπιστευτω γιατι αποτελει εναν λογο να πιστευω οτι τουλαχιστον οτι περναει απο το δικο του χερι γινεται με καλη προθεση.Συγκεκριμενα για το θεμα παπαδοπουλου εγω πιστευω οτι εχει 1000000% δικιο εσυ οχι αλλα πιστευω και παλυ οτι αν πρεπει να στηριξω καποιον σε σχεση με τον ΠΑΟΚ αυτος ειναι ο Σταυροπουλος που αποτελει κεφαλαιο για τον ΠΑΟΚ ενω ο παπαδοπουλος απλα εναν περαστικο.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Για να χαλαρωσουμε και λιγακι μεσα σε ενα τραγελαφικο κλιμα μηπως το ενα απο τα δυο συμβολαια που κοπηκαν ηταν του μακγκραθ και μηπως να μεινει κομμενο?
Υ.Γ Για ποιο λογο και με ποια ακριβως αιτιολογια στην Ελλαδα που οι μισες ομαδες της Α1 εχουν οπαδους που δεν ξεπερνανε σε αριθμο τους 500,το ενδιαφερον των χορηγων ανυπαρκτο,η υπαρξη χρηματοδοτων ανεκδοτο η τηλεοπτικη στεγη κρατικη με κρατικη παρεμβαση μπροστα στην προοπτικη του να μεινει αστεγη, το πρωταθλημα της Α2 το οποιο ακομα παιρνει κρατικες επιχορηγησεις πρεπει να ειναι επαγγελματικο?
Άβαταρ μέλους
kostasff

«Είμαστε δούλοι ή λαθρομετανάστες;»
Γιάννης Γκαγκαλούδης:

- Εσείς κατεβήκατε κανονικά στη Νέα Σμύρνη… Θεωρείστε απεργοσπάστες;

«Δεν νομίζω. Τουλάχιστον ο ΠΣΑΚ δεν μας θεωρεί τέτοιους. Εμείς πήγαμε στο γήπεδο για να μην παίξουμε. Όπως προανέφερα, ούτε προπόνηση δεν είχαμε κάνει την προηγουμένη. Τα παιδιά του Πανιωνίου μάς είπαν το Σάββατο ότι αποφάσισαν να παίξουν. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς…»

-Είσαι και εσύ της άποψης ότι η απεργία απέτυχε;

«Για μένα η απεργία πέτυχε. Πέτυχε γιατί είδαμε τις εικόνες που όλοι είδαν στο Ελληνικό και στην Καβάλα. Κάποιοι πρέπει να ντρέπονται γι’ αυτές και να τα παρατήσουν. Για όλους η απεργία είναι νόμιμο δικαίωμα για εμάς όχι… Είμαστε δούλοι, σκλάβοι ή λαθρομετανάστες; Τι θεωρούμαστε τέλος πάντων; Θέλω να πω ότι αισθάνομαι περήφανος για τη στάση της διοίκησης της ομάδας μου, πέρα από τη στάση των συμπαικτών μου. Ούτε μας πίεσε ούτε μας υποχρέωσε κανένας να παίξουμε. Ο πρόεδρός μας, ο Βασίλης Κωνσταντίνου, υπήρξε αθλητής και μας καταλαβαίνει. Είναι δικαίωμα του καθενός να πει ότι η απεργία απέτυχε. Οι αγώνες έγιναν γιατί κάποιοι απείλησαν και εκβίασαν τους παίκτες. Έγιναν με τη βία που όλοι παρακολουθήσαμε σε Ελληνικό και Καβάλα.

Αν θεωρούν ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι οι ασπιδιές και οι κλοτσιές των ΜΑΤ σε αθλητές που κάθονταν ειρηνικά στο κέντρο του γηπέδου, τι να πω; Τα ΜΑΤ έδρασαν για να βγάλουν τα παιδιά από το παρκέ του κλειστού του Ελληνικού. Αλήθεια, γιατί δεν επεμβαίνουν όταν εμείς οι παίκτες τρώμε τούβλα, κέρματα και αναπτήρες; Το μήνυμα πέρασε σε όλους, γι’ αυτό θεωρώ επιτυχημένη την απεργία. Κάποιοι πήραν το μηνυματάκι, όπως είπε και ο Μάκης (σ.σ. ο Νικολαΐδης). Μία εικόνα μένει από αυτό το Σαββατοκύριακο… Τα ΜΑΤ στο Ελληνικό και η επίθεσή τους σε παιδιά που ήταν με πολιτικά και δεν οπλοφορούσαν. Η εικόνα του Ψηλέα (σ.σ. παίκτης του Λαυρίου) που είχε μελανιές στα πόδια του από τις κλοτσιές των αστυνομικών.
Η απεργία είναι ένα νόμιμο δικαίωμα που καταπατήθηκε. Θα πρέπει να ντρέπονται όλοι αυτοί. Για να τελειώνουμε, άλλο αν έσπασε η απεργία και άλλο αν πέτυχε».

-Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ δέχεται συνεχείς επιθέσεις τις τελευταίες ημέρες…
«Το να στοχοποιείται ο Λάζαρος είναι λάθος. Ο πρόεδρος των δημοσιογράφων είναι ο Σόμπολος. Όταν μιλάει δεν το κάνει για τον εαυτό του, αλλά για όλους τους δημοσιογράφους. Ακόμη και για κάποιους ξεφτίλες, που ζουν από τα 50 ευρώ που θα πάρουν από κάποιο λαμόγιο που θα τους υποχρεώσει να γράψουν αυτό που θέλει στα σάιτ ή στις εφημερίδες. Και να το γράψεις όπως σου το λέω αυτό! Σαφώς υπάρχουν και άλλοι δημοσιογράφοι που γράφουν τα πράγματα με το όνομά τους. Που είναι μάγκες.

-Τώρα, τι θεωρείς ότι πρέπει να γίνει;

«Αρχικά θα πρέπει να γίνει αναστολή της απεργίας. Θα είναι φαρσοκωμωδία αν συνεχιστεί. Απλά θα πρέπει να υπάρξει ένα ξεκαθάρισμα μεταξύ. Όσων θέλουν να είναι στον ΠΣΑΚ και όσων δεν θέλουν. Δεν θέλω να μιλήσω συγκεκριμένα ούτε να επιρρίψω ευθύνες. Ο καθένας έχει την ευθύνη των πράξεών του. Θα πρέπει κάποια στιγμή εμείς οι παίκτες να δράσουμε με βάση το καλό μας. Όχι το καλό του μπάσκετ αλλά το προσωπικό μας. Το καλό του μπάσκετ δεν το σκέφτηκε κανένας. Γιατί κανένας δεν σκέφτηκε τα παιδιά της Α2 (κατηγορία από την οποία -δυστυχώς- πέρασα μπέρσι) που δεν έχουν ασφάλιση; Πού ήταν όλοι αυτοί οι πρόεδροι και οι καρεκλοκένταυροι πέρσι όταν ο Μητρόπουλος είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας; Μόνο ο ΠΣΑΚ στάθηκε στο πλευρό του και κάλυψε όλα τα έξοδα. Αυτά τα… λαμόγια του ΠΣΑΚ, όπως μας χαρακτηρίζουν κάποιοι, στάθηκαν δίπλα του».
http://www.gazzetta.gr/basket/a1/item/1 ... %82-%C2%BB
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Ο γκαγκαλουδης δηλωσε περηφανος για την διοικηση της ομαδας του επειδη δεν τους πιεσε να κατεβουν.Ετσι θα επρεπε να νιωθουμε και εμεις για την ομαδα μας ασχετα αν η διοικηση μας ειναι λιγη σε πολλα αλλα θεματα και οχι να ψαχνουμε χειμερες στο κατα ποσο δεν θα επρεπε να κατεβουν ουτε και οι ξενοι.Ημασταν η μονη ομαδα που επαιξε με 5 παικτες ΤΕΛΟΣ.
Άβαταρ μέλους
kostasff

Θα επαναλάβω πως το δίλημμα ή παίζουμε ή μηδενισμός και αφαίρεση κάποιων βαθμών δεν υπάρχει. Κανένας δεν θα τιμωρούσε μία ομάδα και μάλιστα τον ΠΑΟΚ, επειδή έπεσε θύμα πανελλήνιας απεργίας.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

[youtube]GzryuZJsKkY&feature=player_embedded#![/youtube]
gate4mitsos

Δημοσίευση από gate4mitsos »

Πουλησε τρελιτσα και ο Σκουρτοπουλος και ο βοηθος του και πανω απολα το 8.Αυτοι οι 3 επαγγελματιες βεβαιως πληρωνονται για να προπονουν και να παιζουν για τον πανελληνιο...
Άβαταρ μέλους
kostasff

gate4mitsos έγραψε:ΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ
Τι υπογραφή είναι αυτή !!!!
Φοβερή ;)
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Βέλη από τον Μπουρούση στο κείμενο παραίτησης

"Θεωρώ πως η παρουσία μου στο Δ.Σ. του ΠΣΑΚ είναι περιττή και γι' αυτό το λόγο θέλω να υποβάλω την παραίτηση μου.

Με λύπη μου διαπίστωσα στις λίγες μέρες που ασχολήθηκα με τα κοινά του Συνδέσμου πως η φιλοσοφία που διέπει τον ΠΣΑΚ είναι μακριά από τη δική μου λογική.

Δεν ανέχομαι από κανένα να με αμφισβητεί και να χρησιμοποιεί το όνομά μου για προσωπικό του συμφέρον.

Απαγορεύω σε ανθρώπους που πληρώνονται από τον ΠΣΑΚ, δηλαδή και από μένα, να με ειρωνεύονται και να χλευάζουν τις αποφάσεις μου. Δυστυχώς γι' αυτούς, η πιο σκληρή χούντα είναι η δημοκρατία στο όνομα της οποίας λαμβάνονται αποφάσεις του ενός.

Απαγορεύω σε οποιονδήποτε συνάδελφό μου (με ή χωρίς εισαγωγικά) να καταφέρεται εναντίον μου, ειδικά από τη στιγμή που έχω προσφέρει, ρισκάροντας και την καριέρα μου, στην Εθνική ομάδα του σπορ που αγαπάω και υπηρετώ ολόκληρα καλοκαίρια. Το δε τελευταίο καλοκαίρι είναι γνωστό ότι αγωνίστηκα με κίνδυνο επιδείνωσης σοβαρού τραυματισμού στο χέρι μου και με δική μου ευθύνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας.

Δεν είμαι από κείνους που προσδοκούν μέσα από τον κακώς εννοούμενο συνδικαλισμό να δημιουργήσουν όνομα και να αποκτήσουν κύρος στο χώρο. Αυτό φροντίζω να το κάνω με τις πράξεις μου μέσα στα γήπεδα.

Είναι δικαίωμα κάθε συναδέλφου μου να απεργήσει και δεν μπορώ ως άτομο αλλά και ως μπασκετμπολίστας να καταδικάσω μια τέτοια κίνηση. Μπορώ όμως να καταδικάσω μια κίνηση, την οποία καταψήφισα ως αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ, όταν αυτή δεν έχει στόχο το κοινό καλό, δεν εκπορεύεται από τη λογική αλλά βάζει τους παίκτες απλά πιόνια σε μια προσωπική αντιπαράθεση, άσχετη στην πραγματικότητα με τις διεκδικήσεις μας.

Σ' έναν άλλο ΠΣΑΚ που θα έχει την ειλικρινή πρόθεση για αληθινές θεσμικές αλλαγές στο μπάσκετ, θα είμαι αλληλέγγυος και στο πλευρό όσον αληθινά αγωνίζονται στον κοινό σκοπό.

Με εκτίμησηση,
Γιάννης Μπουρούσης"
http://www.contra.gr/Basketball/Hellas/ ... 94527.html

αν και δεν μου αρέσει να ποστάρω videακια από αλλόθρησκους, γιάνναρε με το όμορφα σου πάντα λόγια ( :o :shock: ,) σου αφιερώνω το παρακάτω συνθηματάκι :opaokara: :

[youtube]4QLVCIinLxc[/youtube]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Basket League 2011-2012”