Χορηγοί και σπόνσορες

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
Lord
Δημοσιεύσεις: 4154
Εγγραφή: Δευ 27 Οκτ 2008, 23:40
Τοποθεσία: Ξεσαλόνικα

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από Lord »

Βάζει….τηλέφωνο;

Καλησπέρα σας. Η χορηγία της φανέλας είναι ίσως το πιο σημαντικό έσοδο για μια ΠΑΕ μετά τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Στον ΠΑΟΚ η συγκεκριμένη χορηγία προς το παρόν είναι κενή αφού το συμβόλαιο με τη ΔΕΠΑ ολοκληρώθηκε και όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει καμιά διάθεση για ανανέωση από τη στιγμή που είναι κρατική εταιρεία και τον τελευταίο μήνα έχει γίνει ξεκάθαρο ότι τέτοιες χορηγίες με άνωθεν εντολές παγώνουν.

Πως θα απαντήσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε αυτό το πρόβλημα; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχουμε κάνει και δεν αφορά μόνο τον επίσημο ΠΑΟΚ αλλά και την άλλη πλευρά, ήδη ο Θόδωρος Ζαγοράκης έχει συζητήσει με τους επιτελείς και των δυο εταιρειών WIND και VODAFONE για το συγκεκριμένο θέμα. Επίσημη πρόταση μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε κατατεθεί από καμιά από τις δυο εταιρείες (σε ότι αφορά την Cosmote και εκεί έχει γίνει κρούση).

Αν το δει κανείς πρακτικά και σε ότι έχει να κάνει με την οικονομική κρίση, ο συγκεκριμένος τομέας των επικοινωνιών συνεχίζει να ανθίζει και οι εταιρείες δεν έχουν πρόβλημα να διαφημιστούν πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πολυεθνικές εταιρείες. Άλλωστε είναι αρκετές οι ομάδες στην Ευρώπη (αλλά και στην Ελλάδα) που έχουν στη φανέλα τους τέτοια διαφήμιση, γι’ αυτό και ο πρόεδρος της ΠΑΕ αποφάσισε να «ψαχθεί».

Ο ΠΑΟΚ είναι από τις πλέον εμπορικές ομάδες στην Ελλάδα και φυσικά το ότι θα αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ (με την προοπτική να παίξει στους ομίλους όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό) του δίνει ένα επιπλέον αβαντάζ και «επιχείρημα» για να αποκομίσει ακόμη περισσότερα χρήματα σε ότι έχει να κάνει με τη χορηγία της φανέλας.

Στόχος της διοίκησης είναι το θέμα της χορηγίας της φανέλας να μην τραβήξει χρονικά. Φυσικά και επειδή υπάρχει πίεση χρόνου δεν σημαίνει ότι η ΠΑΕ θα …ξεπουλήσει τη συγκεκριμένη χορηγία συμφωνώντας όσο όσο. Στόχος είναι να μπει στα ταμεία της ΠΑΕ ένα ποσό που θα είναι κατά 20% μεγαλύτερο σε σχέση με εκείνο που έπαιρνε από τη ΔΕΠΑ.

Δύσκολο για στοιχηματική εταιρεία
Από τη μέρα που η ΟΠΑΠ Α.Ε είχε αποφασίσει να μη χρηματοδοτήσει τα έργα στην Τούμπα, η ασπρόμαυρη ΠΑΕ αποφάσισε να ενεργοποιήσει μια λύση που είχε στο συρτάρι εδώ και αρκετό καιρό και αναφερόμαστε στο ενδεχόμενο χορηγίας της ΠΑΕ από εταιρεία στοιχημάτων του εξωτερικού. Η σκέψη ήταν η χορηγία να αφορά τη διαφήμιση στη φανέλα ότι δηλαδή για παράδειγμα συμβαίνει στο εξωτερικό με ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μίλαν, η Μπάγερν.

Τα νομικά κωλύματα όμως είναι τεράστια αφού αυτόματα μπορεί ο ΟΠΑΠ να προχωρήσει σε αγωγή αφού υπάρχει το μονοπώλιο. Όμως οι συγκεκριμένες εταιρείες δε δραστηριοποιούνται μόνο στο στοίχημα αφού έχει και καζίνο και πόκερ. Οπότε μπορεί ο ΠΑΟΚ να διαφημίσει ΕΝ μέρει μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ δραστηριότητα της εταιρείας.

Αλλά υπάρχει και άλλο πρόβλημα. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι χορηγός του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Δηλαδή παίρνουν όλες οι ομάδες μερίδιο από τη χορηγία της, που μοιράζει η διοργανώτρια αρχή. Αν δηλαδή ο ΠΑΟΚ προχωρήσει σε ανακοίνωση συμφωνίας με μια τέτοια εταιρεία μπορεί η ΟΠΑΠ Α.Ε. να στραφεί εναντίον της Σούπερ Λίγκα και να σταματήσει τις πληρωμές. Όλα αυτά είναι μερικά από τα εμπόδια που μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τρόπο να ξεπεράσει η ΠΑΕ.

http://www.betboss.gr/index.php?module= ... &sid=14130

Μακάρι να αντικατασταθεί γρήγορα η χορηγία στην φανέλα..
Τα χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα.. :pano:
Άβαταρ μέλους
lion
Δημοσιεύσεις: 402
Εγγραφή: Παρ 29 Ιαν 2010, 15:24

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από lion »

Μην ανυσηχείτε ρε παίδες!! Είμαι σίγουρος ότι η ΠΑΕ κάνει ότι γίνεται δυνατόν να βρεθεί μια δυνατή χορηγία για το μπροστά μέρος της φανελάς..Και αυτοί των πολυεθνικών δεν είναι χαζοί, ξέρουν τι εστί να διαφημίζεσαι στο μπροστινό μέρος της φανέλας ομάδας πρωταθλητισμού! Και εμείς όμως θα πρέπει τις εμπορικές εταιρίες που μπαίνουν χορηγοί να τις στηρίζουμε έμπρακτα με κάθε ευκαιρία!! Ειδικά όσοι μπαίνουν βασικοί χορηγοί θα πρέπει αυτομάτως να αντιλαμβάνονται τα ανταποδωτικά οφέλη μιας τέτοιας συνεργασίας και να αντιλαμβάνονται ότι ο λαος του ΠΑΟΚ θα τους στηρίξει..Σε αυτό το επίπεδο και η διοίκηση άλλα και οι οπαδοί έχουμε να κάνουμε πολλά βήματα ακόμη...
Γνώμη μου είναι ότι ο θεσμός της χορηγίας θα πρέπει να αποκτίσει την ίδια αίγλη που είχε ως θεσμός στην αρχαιότητα στα κορυφαία πολιτιστικά δρώμενα . Και για τους καταναλωτές, το αν μια εταιρία έχει σπουδαίο χορηγικό έργο ή όχι θα πρέπει να αποτελέσει σημαντικότερο προσδιοριστικό παράγοντα επιλογής ενός προιόντος.. Ίσως τον τρίτο σημαντικότερο μετά την τιμή του και την ποιότητα..
Άβαταρ μέλους
free4
Δημοσιεύσεις: 15162
Εγγραφή: Παρ 07 Δεκ 2007, 22:37
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από free4 »

Συνάντηση για ΔΕΠΑ

Ένα από τα πιο βασικά ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχει να κάνει με την κεντρική διαφήμιση στην φανέλα. Το PAOK24 γνωρίζει ότι το θέμα ΔΕΠΑ δεν έχει ακόμη τελειώσει…

Αυτό συζητήθηκε και στο διοικητικό συμβούλιο της Τρίτης, αυτό το θέμα θα συζητηθεί και σε συνάντηση που θα γίνει πολύ σύντομα στην Αθήνα. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θέλουν να κάνουν μία τελευταία συζήτηση με τους επιτελείς της επιχείρησης αερίου και αυτό γιατί στην αρχική συμφωνία προβλέπονταν δύο χρόνια συνεργασίας, με ενδεχόμενη ανανέωση για άλλο ένα. Αυτό το τελευταίο… ενδεχόμενο θα συζητηθεί.

Γεγονός είναι ότι υπήρξε ειδοποίηση πως η συνεργασία δεν θα ανανεωθεί, γεγονός είναι ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει όσον αφορά τέτοιου είδους χορηγίες. Παρολ’ αυτά μία τελευταία συζήτηση δεν είναι κακό να πραγματοποιηθεί. Και αυτή την συζήτηση θα την κάνουν στην Αθήνα κορυφαία στελέχη της ΠΑΕ, φυσικά και ο Θόδωρος Ζαγοράκης.

Αν και από αυτή την συνάντηση –που μπορεί να γίνει και σήμερα- δεν προκύψουν αποτελέσματα, τότε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένη να στραφεί αλλού και να συμφωνήσει για μία μεγάλη χορηγία που αυτή την περίοδο αποτελεί δύσκολη υπόθεση.

http://www.paok24.com/newsitem.asp?s=12&id=630
Άβαταρ μέλους
e8nos
Δημοσιεύσεις: 877
Εγγραφή: Κυρ 04 Μάιος 2008, 08:31
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ
Επικοινωνία:

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από e8nos »

δεν βλεπω ανακοινωσεις με χορηγους και ανυσηχω.....
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4
Δημοσιεύσεις: 5833
Εγγραφή: Τρί 18 Μάιος 2010, 16:06
Τοποθεσία: Γιάννενα

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από GI4NNEN4 »

Εν τω μεταξύ, το Σαββατοκύριακο διαβάζοντας τις εφημερίδες, είδα μια αναφορά για την κινέζικη COSCO που εχει τη διαχείριση του λιμανιού του Πειραιά και ενδιαφέρεται και γι' άλλες επενδύσεις. Μόνο κάτι κινέζοι, κατι ρώσοι και σαουδάραβες έχουν ρευστό αυτη τη περίοδο. Ίσως πρεπει να προσεγγίσουμε ξένες εταιρίες που δραστηριοποιούνται ή θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Αν είναι να μπλέξουμε με κανα λαμόγιο μπαταχτσή έλληνα με ακάλυπτες επιταγές και πρώτη δόση της χορηγίας σε 15 μήνες αστα να πάνε...
Άβαταρ μέλους
lion
Δημοσιεύσεις: 402
Εγγραφή: Παρ 29 Ιαν 2010, 15:24

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από lion »

Συνάντηση «Ζαγόρ» με Μυτιληναίο

Με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου, κουβέντιασε δύο φορές κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα γα το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον πρώην πρόεδρο του Ηρακλή.
Θόδωρος Ζαγοράκης και Ευάγγελος Μυτιληναίος συναντήθηκαν δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες, με τον πρόεδρο της ΠΑΕ να ζητάει ορθά κοφτά συνεργασία από τον πρώην πρόεδρο του Ηρακλή. Το μυαλό όλων πήγε αμέσως στο ενδεχόμενο ο Μυτιληναίος να προσχωρήσει στον ΠΑΟΚ αγοράζοντας μετοχές.

Το σενάριο αυτό δεν παίζει καθώς ο Ζαγοράκης του ζήτησε χορηγία για το μπροστινό μέρος της φανέλας που έχει μείνει ορφανή μετά το τέλος της συνεργασίας με την εταιρία ΔΕΠΑ. Ο Μυτιληναίος, σύμφωνα με πληροφορίες επιφυλάχθηκε να απαντήσει στις προτάσεις του Ζαγοράκη. Στον Δικέφαλο όπως λέγεται δεν έχουν να περιμένουν κάτι και η αναζήτηση του μεγάλου χορηγού συνεχίζεται.

http://www.gazzetta.gr/football/super-l ... E%AF%CE%BF
Άβαταρ μέλους
makednoss
Δημοσιεύσεις: 225
Εγγραφή: Τρί 09 Ιουν 2009, 01:53

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από makednoss »

παιδες τι γινεται με το ζητημα?ειναι μειζον για την πορεια μας
Άβαταρ μέλους
lion
Δημοσιεύσεις: 402
Εγγραφή: Παρ 29 Ιαν 2010, 15:24

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από lion »

Στο Άμστερνταμ με "γυμνή" φανέλα
Ποδόσφαιρο 25 Ιουλ. 2010 17:14 - Από Ευγένιος Δαδαλιάρας

Χωρίς διαφήμιση στο μπροστινό μέρος της φανέλας του θα αγωνιστεί ο "Δικέφαλος" απέναντι στον Άγιαξ. Ποια είναι η κατάσταση με της χορηγίες και ποιο το όφελος πιθανής πρόκρισης στην φάση των πλέι οφ
9 σχόλια | Σχολιάστε

Ένα από τα παράξενα των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ θα είναι η έλλειψη διαφήμισης στο εμπρός μέρος της φανέλας του "Δικεφάλου", καθώς εν όψει της νέας σεζόν δεν έχει βρεθεί ακόμη κεντρικός χορηγός. Οι άνθρωποι της ομάδας συζητούν με την ΔΕΠΑ, η οποία ήταν κύριος χορηγός τις δύο προηγούμενες χρονιές, αλλά η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω είναι πως δύσκολα θα υπάρξει θετική κατάληξη.

Οι υπεύθυνοι της ΠΑΕ δεν έχουν καθήσει με τα χέρια σταυρωμένα και έχουν κάνει κρούσεις και σε διάφορες εταιρίες και επιχειρηματίες (όπως στον κ. Μυτιληναίο), όμως, αυτές δεν έχουν καρποφορήσει μέχρι στιγμής.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι πολύ πιθανό να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο και το αποτέλεσμα των δύο αγώνων του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άγιαξ. Σε περίπτωση πρόκρισης στην επόμενη φάση η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ θα μπορέσει να διαπραγματευτεί έχοντας ένα επιπλέον ατού στα χέρια της. Γιατί, κακά τα ψέματα, οι συνθήκες στις όποιες συζητήσεις θα είναι διαφορετικές αν ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει την είσοδο σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και παλεύει ακόμη και για είσοδο σε αυτούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

20 στις 39 ανανεώσεις

Από εκεί και πέρα στον ΠΑΟΚ όλο αυτό το διάστημα έχουν ασχοληθεί και με τις υπόλοιπες χορηγίες της ομάδας. Στα θετικά το γεγονός πως έχει ήδη συμφωνήσει με 20 από τους 39 χορηγούς για συνέχιση της συνεργασίας και τη νέα σεζόν. Εννοείται πως γίνεται προσπάθεια για συμφωνία και με τις άλλες 19, όμως, οι συζητήσεις είναι ακόμη ανοιχτές και δεν έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο. Τα παράπλευρα οφέλη από τυχόν πρόκριση του "Δικεφάλου" απέναντι στον Άγιαξ σαφώς και μπορούν να επηρεάσουν θετικά για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, όπως και στην περίπτωση της ΔΕΠΑ και άλλων εταιριών.

http://olapaok.gr/podosfairo/sto_amster ... 32543.html
Άβαταρ μέλους
teod1980
Δημοσιεύσεις: 8110
Εγγραφή: Παρ 01 Φεβ 2008, 19:27
Τοποθεσία: Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από teod1980 »

Aς έχουμε στη φανέλα κάτι χαρακτηριστικό για ΠΑΟΚ...
Ας διαφημίσουμε κάτι του ΠΑΟΚ ή όπως είπε και ένας άλλος φίλος σε άλλο τόπικ ας βάλουμε κάτι
σε φιλανθρωπικό χαρακτήρα...
Άβαταρ μέλους
Zorro4
Δημοσιεύσεις: 1905
Εγγραφή: Τετ 05 Δεκ 2007, 13:30
Τοποθεσία: HELL-AS
Επικοινωνία:

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από Zorro4 »

ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

4.10.99

ΑΛΛΟ ...
Εικόνα

:nairepaok:
Άβαταρ μέλους
teod1980
Δημοσιεύσεις: 8110
Εγγραφή: Παρ 01 Φεβ 2008, 19:27
Τοποθεσία: Τούμπα, Θεσσαλονίκη

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από teod1980 »

ZORRO καταπληκτικές και οι δύο ιδέες σου..
Μπράβο..
Άβαταρ μέλους
Billy4
Δημοσιεύσεις: 1702
Εγγραφή: Πέμ 24 Ιούλ 2008, 12:06
Τοποθεσία: Manchester, UK

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από Billy4 »

Εγώ λέω να βάλουμε αυτό:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
MALEF
Δημοσιεύσεις: 864
Εγγραφή: Πέμ 01 Μάιος 2008, 14:24
Τοποθεσία: Γαλλικος Κιλκις!

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από MALEF »

Zorro4 έγραψε:ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΩΡΑΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

4.10.99

ΑΛΛΟ ...
Εικόνα

:nairepaok:
Μπραβο αδερφε,πολυ σωστος! :pano:
το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ
????
Άβαταρ μέλους
Photis
Δημοσιεύσεις: 9052
Εγγραφή: Πέμ 06 Δεκ 2007, 19:04
Τοποθεσία: Cyprus

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από Photis »

Πάντως είναι ντροπή να μην έχουμε κεντρικό χορηγό...

:pano:
Άβαταρ μέλους
ioanmits
Δημοσιεύσεις: 1675
Εγγραφή: Κυρ 23 Δεκ 2007, 13:56
Τοποθεσία: Στο πιο ψηλότερο βουνό...

Re: Χορηγοί και σπόνσορες

Δημοσίευση από ioanmits »

Η τιμημένη λευκή λωρίδα στη φανέλα που υπήρχε επί Γούμενου επιστρέφει......
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”