astral έγραψε:Η οικονομική τάξη και η αγωνιστική πρόοδος και επιτυχία είναι υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη της οποιαδήποτε ΠΑΕ. Δεν είναι θέμα υπόσχεσης αλλά θεμελιώδης ευθύνη του ιδιοκτήτη και της επενδυσης που έκανε σε μια ποδοσφαιρική ομάδα.
Για τις υποσχέσεις του ιδιοκτήτη, καλά κανει και αποθεώνεται όταν τις τηρεί η ακούει γκρίνια οταν οχι. Το θεμα ειναι να γίνονται όλα αυτά με σεβασμό και επαφή με την πραγματικότητα και όχι με αφορμή μια γελοία και και προκλητική κατάσταση. Έχει δικαίωμα και να αποτύχει όπως όλοι μας σε όλες τις δουλειές του κόσμου.
Δεν περίμενα οτι υπάρχει άνθρωπος στην Ελλαδα που να αμφισβητεί οτι η κατασκευή γηπέδου ειναι "αντικειμενικά πανδύσκολη" και πιο συγκεκριμένα μέσα στη Θεσσαλονίκη...
Πόσα γήπεδα χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια μέσα στις πόλεις? Πόσα χρόνια πήρε στην αεκ? στο βάζελο? στον άρη (λολ)? σε κάποιον άλλο? ακομα κι ο γαυρος σε εποχές πριν τα μνημονια, πως ακριβως το κατάφερε?
Όσο για αυτο καλο θα ηταν να μη διαστρεβλώνεις αυτα που γραφω και να καταληγεις σε χαρακτηρισμους και τι μετραει για τον καθενα. Οι θεωρίες περι υποσχέσεων είναι δικό σου συμπέρασμα και είναι εξαρχης λάθος.
Επαναλαμβάνω. Ο καθένας έχει δικαίωμα να βλέπει τα πράγματα όπως θέλει ο ίδιος.
Το παράδειγμα με κάποιον που "
για εκείνον μετράνε μόνο οι υποσχέσεις που υλοποιούνται και για κάποιον άλλο μετράνε όλες προκειμένου να βγάλει τα συμπεράσματα του" δεν πήγαινε συγκεκριμένα προς εσένα, γενικά το πιστεύω.
Θα μπορούσα και εγώ να πάρω προσωπικά την αναφορά σου στον σεβασμό και την επαφή με την πραγματικότητα.
Ενημερωτικά, αν και δεν πιστεύω πως αναφέρεσαι σε εμένα, ξέρω πολύ καλά τι γράφω και το κάνω πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό.
Οποιαδήποτε επένδυση, έρχεται με υποσχέσεις - δεσμεύσεις.
Απέναντι στον κόσμο που στηρίζει μια προσπάθεια, στην ιστορία που κουβαλάει ένας σύλλογος, στους ανθρώπους που ήταν εκεί όταν δεν υπήρχε κανένας επενδυτής, στους παππούδες μας που κάποτε έχτισαν το γήπεδο μας, στις επόμενες γενιές και στα παιδιά μας που έρχονται και είναι το μέλλον του συλλόγου, ο οποιοσδήποτε επενδυτής είναι υπόλογος των υποσχέσεων - δεσμεύσεων του.Έτσι πιστεύω εγώ. Δεν είναι ανάγκη να πιστεύεις το ίδιο.Η ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία σχετικά με τις δυσκολίες για να χτιστεί οποιοδήποτε γήπεδο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, μέχρι πριν κάποια χρόνια και στο κομμάτι του πρωταθλητισμού.
Θα μπορούσε κάποιος να πει "
πόσες ομάδες εκτός ΠΟΚ πήραν πρωτάθλημα, ακόμα και κύπελλο τα τελευταία 35 χρόνια; Ο Άρης;(lol)". Γιατί λοιπόν να περιμένουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ;
Η απάντηση απλή. Γιατί έχει δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη. Και οποιαδήποτε θέση κάτω της πρώτης, θα μπορούσε (και κατάφερε) να την κατακτήσει χωρίς να έχει δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη.Με οικονομικά προβλήματα, με ανοίγματα, με μη ρυθμισμένα χρέη, με προσφυγές, με με με, ο ΠΑΟΚ έβγαινε περπατώντας 4ος, είχε βγει και 3ος, είχε χάσει και πρωτάθλημα λόγω Σπάθα. Έχοντας μάλιστα διοίκηση πρωτοδικείου. Αυτά μόνο στη σύγχρονη ιστορία.
Επέτρεψε μου λοιπόν σε παρακαλώ, να έχω εγώ (ο περίεργος) τις δικές μου απαιτήσεις που είναι ανάλογες με το οικονομικό background του ιδιοκτήτη της ομάδας.
Μία από αυτές είναι και το να χτίσει γήπεδο όπως υποσχέθηκε - δεσμεύθηκε, δημόσια, πάρα πολλές φορές.
Υ.Γ. Τίποτα από τα παραπάνω δεν γράφονται με αφορμή την προκλητική κατάσταση που δημιουργήθηκε.
Όποιος το πιστεύει αυτό, εθελοτυφλεί.