Οποτε απο την επομενη ξεκιναει το σχεδιο δρασης :
Fernando Manuel Fernandes da Costa Santos
Re: Fernando Santos
Η πρωτη χρονια ειναι η χρονια που δεν κινδυνευσαμε και που εγινε κρας-τεστ με τα νευρα των οπαδων.

- paok nafplio
Καλα ρε ειναι δυνατον να καθομαστε να διαφωνουμε για το σε ποια χρονια ειναι το πλανο???μην τσακωθουμε κ γι'αυτο σας παρακαλω...
Δεν χρειαζεται να τσακωθειτε. Αν ειναι να κανετε κατι, να το κανετε σοβαρα, σαν αντρες και σαν ΠΑΟΚτσηδες. Μια στιγμη μονο να κατεβασω τον καθρεφτη πισω απο την μπαρα του σαλούν .
ΟΚ. Ετοιμα ολα.
Επιτρεπονται μονο χερια, ποδια, κεφάλια και επιπλα. Σπασμενα μπουκαλια και λοιπα αιχμηρα αντικειμενα απαγορευονται δια Λούκυ Λουκ.
Ποσταρα την συνεντευξη του Σαντος, οχι για να συζητησουμε σε ποιον χρονο του πλανου βρισκομαστε, αλλα για το πολυ απλο γεγονος, οτι το συμβολαιο του Σαντος τελειωνει το 2010, οποτε ουσιαστικα προαναγγελλει οτι εχει επελθει συμφωνια επεκτασης.
ΟΚ. Ετοιμα ολα.
Επιτρεπονται μονο χερια, ποδια, κεφάλια και επιπλα. Σπασμενα μπουκαλια και λοιπα αιχμηρα αντικειμενα απαγορευονται δια Λούκυ Λουκ.
Ποσταρα την συνεντευξη του Σαντος, οχι για να συζητησουμε σε ποιον χρονο του πλανου βρισκομαστε, αλλα για το πολυ απλο γεγονος, οτι το συμβολαιο του Σαντος τελειωνει το 2010, οποτε ουσιαστικα προαναγγελλει οτι εχει επελθει συμφωνια επεκτασης.
Σωστος!! Αλλωστε μην αγχωνομαστε . Αν κατσει καμμια στραβη το Σαββατο , το τοπικ του πορτογαλλου οχι θα παρει φωτια αλλα θα ξεκολλησει. 
- PABLO GARCIA1
Επειδή σε γενικές γραμές εκτιμάω τον τρόπο σκέψης σου 3 επισημάνσεις.kos έγραψε:η διοικηση ειναι αυτη που θα κρινει αν ο προπονητης ειναι επιτυχημενος βαση του πλανου που εχει γινει.
εμεις οτι και να πουμε δεν εχει σημασια γιατι δεν ξερουμε λεπτομεριες του πλανου.
ο ζαγορακης με τον σαντος μιλουσαν στο μοναχο για 8 ωρες και οχι για 5 λεπτα.
η διοικηση ξερει τις λεπτομεριες, ξερει αν η ιδια ανταποκριθηκε στο πλανο και εδωσε τα σωστα εργαλια στον προπονητη, αν υπαρχουν εξωαγωνιστικοι παραγοντες που εμποδισαν την εφαρμογη του πλανου για τους οποιους δεν φερει ευθυνη ο προπονητης κτλ, κτλ.
εμεις κρινουμε επιφανειακα χωρις να εχουμε πληρη γνωση του τι εχει παιχτει αυτα τα 3 χρονια. κρινουμε με βαση αυτα που βλεπουν τα ματακια μας.
1.το ότι η διοίκηση θα αποφασίσει είναι αυτονόητο...δεν χρειάζεται να το τονίζουμε κάθε τρείς και λίγο...και σ' αυτά τα χρόνια αυτής της διοίκησης δεν νομίζω ΚΑΝΕΙΣ να την εμπόδισε να πάρει την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ απόφαση θεωρούσε αυτή ότι έπρεπε...και ας λένε κάποιοι το αντίθετο.
2.στη κουβέντα που έγινε δεν ήμασταν μπροστά αλλά δεν είναι και δύσκολο να φανταστεί κανείς τι ειπώθηκε και τι ζητήθηκε...και μετά από κάποια χρόνια δεν κρίνεις πλέον επιφανειακά...δεν είναι πυρηνική φυσική η μπάλα...σχετικά απλό άθλημα είναι....ο κάθε φίλαθλος δικαιούται να έχει κρίση ειδικά όταν περάσει και κάποιο χρονικό διάστημα...η οποία κρίση δεν είναι στατική αλλά δυναμική και διαμορφώνεται συνεχώς.
3.δεν υπάρχει προπονητής στον κόσμο όλο που η διοίκηση του να του ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις...και πάντα υπάρχουν και εξωαγωνιστικοί παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία μιάς ομάδας....οι περισσότεροι δουλεύουν με αυτό που έχουν και που συνήθως απέχει παρασάγγες από αυτό που θα ήθελαν και εκεί για μένα φαίνεται ο προπονητής που κάνει την υπέρβαση.
Νομίζω ότι εν μέσω αγωνιστικής σεζόν-εκτός κι αν τα πράγματα πάνε τραγικά ή υπέροχα-δεν μπορεί να κριθεί ένας προπονητής απόλυτα...ο ΠΑΟΚ βαθμολογικά δεν πάει άσχημα...θα μπορούσε βέβαια και καλύτερα...για μένα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι φτάσαμε Δεκέμβριο και πειστική εμφάνιση σύμφωνα και με την αξία της ομάδας εκτός από κάτι 20λεπτα δεν έχω δει....και αυτό δεν το λέω με την έννοια ότι δεν έχουμε ευχαριστηθεί μπάλα.
Θεωρητικά ο ΠΑΟΚ σήμερα που μιλάμε μπορεί από το να πάρει τον τίτλο μέχρι να μείνει και εκτός Play-off...ας τελειώσει λοιπόν η σεζόν και νομίζω ότι τότε τα πράγματα θα είναι πιό ξεκάθαρα σε όλους μας.
δεν διαφωνω καπου αλλα ξανατονιζω οτι το "το 1η χρονια εξυγίανση, 2η χρονια Ευρώπη και 3η χρονια πρωταθλητισμός" ειναι απλουστευση χαμηλου επιπεδου (δεν ειναι αιχμη για κανενα).
Δεν χρειάζεται παράθεση όταν απαντούμε στο ακριβώς προηγούμενο ποστ!
Thx, Admin Team
Για μένα χρονιά=προετοιμασία-μεταγραφές...
Άρα η πρώτη χρονιά Σάντος δεν πιάνεται...
Thx, Admin Team
Για μένα χρονιά=προετοιμασία-μεταγραφές...
Άρα η πρώτη χρονιά Σάντος δεν πιάνεται...
Μια παρατητηρηση . Και οι 3 ( και οχι μονο αλλα και οι αλλες που ερχονται) ειναι χρονιες οικονομικης - κυριως- εξυγιανσης. Αυτο υστερα απο προσπαθεια καποιων ανθρωπων , για να μην βρεθουμε στα χαλια της πριγκηπισσας του νοτια.
Η προσπαθεια και η συνεισφορα Σαντος ( σε αυτα τα 3 χρονια) ειναι η αγωνιστικη αναταση και αποκατασταση της αξιοπιστιας και του ονοματος του ΠΑΟΚ καθως και η καθιερωση του στις -οσο δυνατον- ψηλοτερες θεσεις της βαθμολογιας.
Εαν τωρα αυτο εχει σαν επακολουθο να μην βλεπουμε και το πιο ποιοτικο ποδοσφαιρο, ε για αυτο δεν μπορουμε να κανουμε κατι. Δεν μπορουμε να τα εχουμε και ολα.
Εμενα προσωπικα δεν με χαλαει.
Η προσπαθεια και η συνεισφορα Σαντος ( σε αυτα τα 3 χρονια) ειναι η αγωνιστικη αναταση και αποκατασταση της αξιοπιστιας και του ονοματος του ΠΑΟΚ καθως και η καθιερωση του στις -οσο δυνατον- ψηλοτερες θεσεις της βαθμολογιας.
Εαν τωρα αυτο εχει σαν επακολουθο να μην βλεπουμε και το πιο ποιοτικο ποδοσφαιρο, ε για αυτο δεν μπορουμε να κανουμε κατι. Δεν μπορουμε να τα εχουμε και ολα.
Εμενα προσωπικα δεν με χαλαει.
kos έγραψε:δεν διαφωνω καπου αλλα ξανατονιζω οτι το "το 1η χρονια εξυγίανση, 2η χρονια Ευρώπη και 3η χρονια πρωταθλητισμός" ειναι απλουστευση χαμηλου επιπεδου (δεν ειναι αιχμη για κανενα).
«Θαύματα μπορεί να κάνει μόνο ο Θεός», είπε ο Φερνάντο Σάντος για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ. Τίτλο σε δύο χρόνια υποσχέθηκε ο Πορτογάλος αναχωρώντας από την Πορτογαλία για την Θεσσαλονίκη, ενώ στην παρουσίασή του μίλησε για το τριετές πλάνο που έθεσε με το Ζαγοράκη, βάση του οποίου ο ΠΑΟΚ θα χτίζοντας έτσι ώστε τη 2008-09 να βγει στην Ευρώπη και τη σεζόν 2009-10 να χτυπήσει το πρωτάθλημα.
http://www.gosports.gr/Superleague/paok ... zagor.html
«Σε τρία χρόνια στην κορυφή»
"Goal" 07:56 7/9/2007
Τους στόχους του όχι μόνο για την επόμενη μέρα, αλλά και για την επόμενη τριετία έθεσε χθες ο Φερνάντο Σάντος. Ο πορτογάλος τεχνικός, που παρουσιάστηκε επίσημα, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του και ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή τι ήρθε να κάνει στην Τούμπα. Ηρθε για να δημιουργήσει μια ομάδα που θα μπορεί σε τρία χρόνια να κάνει πρωταθλητισμό. Και μια ομάδα που μέχρι τότε να προσπαθεί να κερδίζει κάθε παιχνίδι.
«Επιθυμία μου είναι να χτίζω μια ομάδα που σε τρία χρόνια θα βρίσκεται στην πρώτη θέση. Αυτός είναι ο στόχος. Σε δύο ή τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ να διεκδικεί την πρώτη θέση. Αν βέβαια μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά τώρα, δεν θα πούμε όχι. Θα παλέψουμε για να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Αν δεν μπορούμε να πάρουμε την 1η θέση, θα παλέψουμε για τη 2η, την 3η ή την 4η. Θα προσπαθήσουμε να κερδίζουμε και βήμα βήμα να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Καλό ποδόσφαιρο για μένα είναι η νίκη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βάζουμε γκολ και να κερδίζουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι μια μεγάλη ομάδα και κάθε προπονητής θα ήθελε δουλέψει εδώ. Ελπίζω ο γάμος μου με τον ΠΑΟΚ να είναι επιτυχημένος όχι ασανσέρ και να καταφέρουμε να γίνουμε όλοι μαζί μια οικογένεια».
http://www.sentragoal.gr/article.asp?ca ... bid=566492
- PABLO GARCIA1
Νομίζω δεν υπάρχει λόγος ούτε και θα βγει κάποιο συμπέρασμα αν πιανόμαστε από κάτι τέτοιες δηλώσεις...και αυτό το λέω εγώ που κάθε άλλο παρά εξυμνώ τον Σάντος.
Το αν πριν 3 χρόνια κάνει κάποιος μιά δήλωση και αυτή δεν επιβεβαιώνεται δεν μου λέει κάτι ούτε και θα τον καθήσω στο σκαμνί γι' αυτό....δεν μπορεί να υπάρχει εγγύηση για το αν θα πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα.
Εγώ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν ο ΠΑΟΚ δείξει επιτέλους ότι δεν τους φοβάται...όταν θα δω την ομάδα να παίζει για να μην κλέψει αποτέλεσμα....και ας χάσει και ματς με αυτούς και πρωταθλήματα...και είμαι σίγουρος ότι όταν συμβεί αυτό θα έρθει και το πρωτάθλημα.
Το αν πριν 3 χρόνια κάνει κάποιος μιά δήλωση και αυτή δεν επιβεβαιώνεται δεν μου λέει κάτι ούτε και θα τον καθήσω στο σκαμνί γι' αυτό....δεν μπορεί να υπάρχει εγγύηση για το αν θα πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα.
Εγώ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος αν ο ΠΑΟΚ δείξει επιτέλους ότι δεν τους φοβάται...όταν θα δω την ομάδα να παίζει για να μην κλέψει αποτέλεσμα....και ας χάσει και ματς με αυτούς και πρωταθλήματα...και είμαι σίγουρος ότι όταν συμβεί αυτό θα έρθει και το πρωτάθλημα.
Μα δεν πόσταρα τις δηλώσεις του Σάντος για να τον καθίσω στο σκαμνί. Να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Απλά νομίζω ότι υπάρχει αυτό το πλάνο (δεν θυμάμαι επίσημα κάποια δήλωση να το αναιρεί). Η μόνη διαφωνία μου είναι ότι βρισκόμαστε στην τρίτη χρονιά του Σάντος και όχι στη δεύτερη όπως δήλωσε σήμερα ο ίδιος και συμφώνησαν πολλοί συνοπαδοί στο topic. Φυσικά και δεν θα "φθαίει" μόνον αυτός αν δεν διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα φέτος. Και για μένα είναι σημαντικότερο να δούμε αγωνιστική πρόοδο στην ομάδα σε σχέση με πέρυσι. Με λίγα λόγια να δούμε ομορφότερο ποδόσφαιρο... κι ας τερματίσουμε 15 βαθμούς από τον πρώτο.. δεν θα είναι αποτυχία
η συνεντευξη ειναι 7/9/2007 σε τρια χρονια η κορυφη ειναι 7/9/2010...αρα το σεπτεμβρη θα μαστε κορυφη....πορτογαλικη σοφια βουτηγμενη σε σαλονικιωτικο μυαλο

Θα επαναλάβω ξανά κάτι που έχει μαλιάσει η γλώσσα μου να λέω εδώ και δέκα χρόνια.
Ένας προπονητής πρέπει να μένει χρόνια στην ομάδα (εφόσον υπάρχει πρόοδος σε σχέση με την κατάσταση πριν έρθει).
Και εφόσον υπάρχει πρόοδος (δεύτερη θέση πέρυσι και τρίτη μέχρι στιγμής φέτος) τότε ας του δώσουμε χρόνο.Αλλά κι αν φέτος βγούμε τρίτοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να φάει πόδι.
Για παράδειγμα,μετά το 1999 που ο Φέργκιουσον πήρε το treble (με τον τελικό του CL να είναι ξεφτιλιστικός για την Μαντσεστερ) τί έπρεπε να κάνει παραπάνω? Να πάρει και πρωτάθλημα Ισπανίας με την Μαντσεστερ? Και θα μου πείτε τώρα: "Τι συγκρίνεις βρε αγόρι μου,άι τράβα παίξε με τα playmobil σου".
Και όμως,μην το βλέπετε σαν σύκριση γιατί όντως δεν υπάρχει. Δείτε το όμως σαν αναλογία. Με το εξαιρετικό υλικό που είχε τότε ο Φεργκιουσον και τα άπειρα λεφτά της Μάντσεστερ αυτό ήταν το ταβάνι τους, το treble. Έτσι και για μας,με το υλικό που έχει ο προπονητής μας το ταβάνι είναι η δεύτερη θέση.
Πολύ θα το ήθελα, αλλά δυστυχώς δεν έχω Σισέ,δεν έχω Κοντοπούτανο, δεν έχω Γκαλέτι, δεν έχω Μέλμπεργκ. Όταν με το καλό απαλλαγώ από τις αμαρτίες των προηγούμενων ανίκανων που νόμιζαν ότι διοικούν τον ΠΑΟΚ μας και πάρω ισάξιους παίχτες τότε σε ενδεχόμενες αποτυχίες ας πέσουν τα τσιμέντα.
Σόρυ αν κούρασα.
Ένας προπονητής πρέπει να μένει χρόνια στην ομάδα (εφόσον υπάρχει πρόοδος σε σχέση με την κατάσταση πριν έρθει).
Και εφόσον υπάρχει πρόοδος (δεύτερη θέση πέρυσι και τρίτη μέχρι στιγμής φέτος) τότε ας του δώσουμε χρόνο.Αλλά κι αν φέτος βγούμε τρίτοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να φάει πόδι.
Για παράδειγμα,μετά το 1999 που ο Φέργκιουσον πήρε το treble (με τον τελικό του CL να είναι ξεφτιλιστικός για την Μαντσεστερ) τί έπρεπε να κάνει παραπάνω? Να πάρει και πρωτάθλημα Ισπανίας με την Μαντσεστερ? Και θα μου πείτε τώρα: "Τι συγκρίνεις βρε αγόρι μου,άι τράβα παίξε με τα playmobil σου".
Και όμως,μην το βλέπετε σαν σύκριση γιατί όντως δεν υπάρχει. Δείτε το όμως σαν αναλογία. Με το εξαιρετικό υλικό που είχε τότε ο Φεργκιουσον και τα άπειρα λεφτά της Μάντσεστερ αυτό ήταν το ταβάνι τους, το treble. Έτσι και για μας,με το υλικό που έχει ο προπονητής μας το ταβάνι είναι η δεύτερη θέση.
Πολύ θα το ήθελα, αλλά δυστυχώς δεν έχω Σισέ,δεν έχω Κοντοπούτανο, δεν έχω Γκαλέτι, δεν έχω Μέλμπεργκ. Όταν με το καλό απαλλαγώ από τις αμαρτίες των προηγούμενων ανίκανων που νόμιζαν ότι διοικούν τον ΠΑΟΚ μας και πάρω ισάξιους παίχτες τότε σε ενδεχόμενες αποτυχίες ας πέσουν τα τσιμέντα.
Σόρυ αν κούρασα.
Και δεν κούρασες και είπες αυτά που έπρεπε για μία ακόμη φορά, μπας και μερικοί βάλουν μυαλό!
http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Supe ... 56309.html
http://www.contra.gr/Soccer/Hellas/Supe ... 56309.html