Εξελίξεις ΠΑΕ-ΑΣ ΠΑΟΚ 2025
Re: Εξελίξεις ΠΑΕ-ΑΣ ΠΑΟΚ 2025
Πάντως πριν αυτήν την ιστορία, όποιος ανέφερε θέματα ρευστότητας έτρωγε πέσιμο. Τώρα όλοι μιλούν για αυτά τα θέματα ως δεδομένα κ συμπληρώνουν ότι ηθικό είναι να βάλουμε πλάτη.
Βέβαια η ΠΑΕ με το πάσο της τα διαρκείας πχ.
Patron έγραψε:Πάντως πριν αυτήν την ιστορία, όποιος ανέφερε θέματα ρευστότητας έτρωγε πέσιμο. Τώρα όλοι μιλούν για αυτά τα θέματα ως δεδομένα κ συμπληρώνουν ότι ηθικό είναι να βάλουμε πλάτη.
Εδω ειδαμε απο την ΠΑΕ να μιλαει για το γηπεδο μετα απο 4 χρονια χωρις παλι να εχει να μας δειξει κατι χειροπιαστο. Βεβαια ουτε ο ΑΣ με τον Μυστακιδη εδειξαν κατι ακομα αλλα εχει 3 μερες που εγινε. Ελπιζω σε ουσιαστικα νεα πριν βγει ο Ιουνιος.
Ωραίος ο mIngus.;Oχι μόνο για το σκεπτικό,αλλά και τον τρόπο που το βγάζει,χωρίς αφορισμούς και κορώνες.
Με τον ΠΑΟΚ δεν είμαστε? Το περίφημο Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ έχει εφαρμογή μόνο για τον κόσμο? Οι θεσμικοί ,και οι ενδιαφερόμενοι ,δεν πρέπει να έχουν ως γνώμονα το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ ,πέρα από εγωισμούς και τα δικά τους συμφέροντα?
Ξέρω, ιδίως αυτοί που έχουν λεφτά λειτουργούν αλλιώς.
Τι θέλει ένας φυσιολογικός οπαδός ,πέρα από το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του? Απλά είναι τα πράγματα.
Τέλος,στο σενάριο που λέει ότι υφίσταται πόλεμος ανατολής-δύσης με επίκεντρο τα λιμάνια και οτιδήποτε άλλο,νομίζω ότι αυτό που θα θέλαμε όλοι είναι ο ΠΑΟΚ να βγεί ωφελημένος,και όχι να πέσει θύμα μιας διαμάχης ως παράπλευρη απώλεια.
Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει ο καθένας,χωρίς να λοιδωρούμε κανέναν τους. Ο χρόνος θα δώσει απαντήσεις ούτως ή άλλως. Ο Μυστακίδης ,εαν δεν προχωρήσει σε πράξεις,θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα,και μαζί του και ο ΑΣ. Ο Σαββίδης,εαν συνεχίσει το ίδιο μοτίβο των τελευταίων ετών ,ιδίως στο κομμάτι της λειτουργίας των μεταγραφών,την έλλειψη ενημέρωσης και την στασιμότητα του γηπέδου,θα φθαρεί πάρα πολύ.
Ιδού η Ρόδος....
Με τον ΠΑΟΚ δεν είμαστε? Το περίφημο Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ έχει εφαρμογή μόνο για τον κόσμο? Οι θεσμικοί ,και οι ενδιαφερόμενοι ,δεν πρέπει να έχουν ως γνώμονα το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ ,πέρα από εγωισμούς και τα δικά τους συμφέροντα?
Ξέρω, ιδίως αυτοί που έχουν λεφτά λειτουργούν αλλιώς.
Τι θέλει ένας φυσιολογικός οπαδός ,πέρα από το καλύτερο δυνατό για την ομάδα του? Απλά είναι τα πράγματα.
Τέλος,στο σενάριο που λέει ότι υφίσταται πόλεμος ανατολής-δύσης με επίκεντρο τα λιμάνια και οτιδήποτε άλλο,νομίζω ότι αυτό που θα θέλαμε όλοι είναι ο ΠΑΟΚ να βγεί ωφελημένος,και όχι να πέσει θύμα μιας διαμάχης ως παράπλευρη απώλεια.
Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει ο καθένας,χωρίς να λοιδωρούμε κανέναν τους. Ο χρόνος θα δώσει απαντήσεις ούτως ή άλλως. Ο Μυστακίδης ,εαν δεν προχωρήσει σε πράξεις,θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα,και μαζί του και ο ΑΣ. Ο Σαββίδης,εαν συνεχίσει το ίδιο μοτίβο των τελευταίων ετών ,ιδίως στο κομμάτι της λειτουργίας των μεταγραφών,την έλλειψη ενημέρωσης και την στασιμότητα του γηπέδου,θα φθαρεί πάρα πολύ.
Ιδού η Ρόδος....
Patron έγραψε:Βέβαια η ΠΑΕ με το πάσο της τα διαρκείας πχ.
25.06.2024 βγήκαν πέρσι.
Φιλε mingus, αν ξεκινησει το γηπεδο
χωρις Ιβαν, αυτο που θα ζησουμε,
θα ευχεσαι να μη γινει ποτε το γηπεδο....
Ποσο πιο απλα να το πουμε. Αυτο δε γινεται.....
Αν ο Μυστακιδης παρει την ΠΑΕ εστω και με 150-200,
θα βαλει και αλλα 150 για να κανει το γηπεδο;
Πρακτικα ρωταω.
Συνεπως αφου συμφωνουμε οτι ο σκοπος ειναι
η ΠΑΕ και οτι ειναι σχεδον απιθανο αλλος
να εχει την ΠΑΕ και το γηπεδο, ΑΠΛΑ
ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Εσυ λες οτι ο Μυστακιδης πιεζει εμμεσως τον Ιβαν
με το γηπεδο για να παρει την ΠΑΕ. Εγω μιλησα
για τυρακι και φακα. Συμφωνουμε,
απλα το βλεπουμε τελειως διαφορετικα.
Αυτο που δεν ξερω αν αντιλαμβανεσαι
ειναι οτι θα ακολουθησει πολεμος μεχρι εσχατων,
οπως ξαναεγραψα σε τετοιο ενδεχομενο.
Εκτος αν ο Ιβαν πουλησει ή κανουν το γηπεδο μαζι.
Το δευτερο ενδεχομενο εχει καποιες πιθανοτητες.
Το πρωτο μικρες.
Αντιλαμβανεσαι ομως οτι αυτο
που εσυ περιγραφεις ως πιθανοτητα
και σεναριο και το παρουσιαζεις
σαν εναν κοσμο που δεν εχει ανθρωπους,
τι θα δημιουργησει;
Αντιλαμβανεσαι το διχασμο, τον πολεμο,
το ανεπανορθωτο πληγμα για τον ΠΑΟΚ.
Αφου λοιπον λεμε ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ,
δε μπορουμε να βαζουμε τα θελω μας και
το γηπεδο που κανεις δε θα χαρισει στον ΠΑΟΚ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ.
Καλα τα θελω μας, και εγω θελω γηπεδο χθες,
και κανω σκληρη κριτικη στον Ιβαν, αλλα
δε θα τα διαλυσουμε ολα με την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΝΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ.....
χωρις Ιβαν, αυτο που θα ζησουμε,
θα ευχεσαι να μη γινει ποτε το γηπεδο....
Ποσο πιο απλα να το πουμε. Αυτο δε γινεται.....
Αν ο Μυστακιδης παρει την ΠΑΕ εστω και με 150-200,
θα βαλει και αλλα 150 για να κανει το γηπεδο;
Πρακτικα ρωταω.
Συνεπως αφου συμφωνουμε οτι ο σκοπος ειναι
η ΠΑΕ και οτι ειναι σχεδον απιθανο αλλος
να εχει την ΠΑΕ και το γηπεδο, ΑΠΛΑ
ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ.
Εσυ λες οτι ο Μυστακιδης πιεζει εμμεσως τον Ιβαν
με το γηπεδο για να παρει την ΠΑΕ. Εγω μιλησα
για τυρακι και φακα. Συμφωνουμε,
απλα το βλεπουμε τελειως διαφορετικα.
Αυτο που δεν ξερω αν αντιλαμβανεσαι
ειναι οτι θα ακολουθησει πολεμος μεχρι εσχατων,
οπως ξαναεγραψα σε τετοιο ενδεχομενο.
Εκτος αν ο Ιβαν πουλησει ή κανουν το γηπεδο μαζι.
Το δευτερο ενδεχομενο εχει καποιες πιθανοτητες.
Το πρωτο μικρες.
Αντιλαμβανεσαι ομως οτι αυτο
που εσυ περιγραφεις ως πιθανοτητα
και σεναριο και το παρουσιαζεις
σαν εναν κοσμο που δεν εχει ανθρωπους,
τι θα δημιουργησει;
Αντιλαμβανεσαι το διχασμο, τον πολεμο,
το ανεπανορθωτο πληγμα για τον ΠΑΟΚ.
Αφου λοιπον λεμε ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ,
δε μπορουμε να βαζουμε τα θελω μας και
το γηπεδο που κανεις δε θα χαρισει στον ΠΑΟΚ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ.
Καλα τα θελω μας, και εγω θελω γηπεδο χθες,
και κανω σκληρη κριτικη στον Ιβαν, αλλα
δε θα τα διαλυσουμε ολα με την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΝΟΣ ΓΗΠΕΔΟΥ.....
Mīngus έγραψε:Guitarman έγραψε:Mīngus έγραψε:Φίλε κιθαρίστα ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω σε ποια συνθήκη αυτή τη στιγμή χρειάζεται στήριξη ο Ιβάν. Εγώ το διάρκειας μου όπως κάθε χρόνο θα το αγοράσω και θα είμαι δίπλα στην ομάδα.
Δεν είναι θέμα παράταξης και προτίμησης.
Είπα και ξαναλέω καθαρά και ξαστερα. Αν ο Ιβάν είχε τη δυνατότητα να κάνει το γήπεδο και του την αποστερούσαν με τέτοιο τρόπο θα ήμουν απέναντι στον ΑΣ με όλη μου την ψυχή.
Αυτή τη στιγμή ο μόνος που μπορεί είναι ο Μυστακίδης και υπάρχει το διάταγμα που σε ένα χρόνο λέει αντίο Νέα Τούμπα.
Δεν ξέρω τι επιτάσσει η λογική και το συναίσθημα του καθενός και δε θα το επιβάλλω σε κανέναν.
Για μένα όπως έχουν τα πράγματα πάμε με ένα υπερσύγχρονο γήπεδο και τον Ιβάν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, απλά με μεγαλύτερη πίεση και απαιτήσεις.
Ο Ιβάν είναι το πιο ιερό τοτέμ του συλλόγου σε επίπεδο παραγοντισμου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πούμε όχι σε ένα νέο γήπεδο γιατί δημιουργεί μια ορατή εναλλακτική στα μάτια του κόσμου. Γιατί αυτή τη στιγμή μόνο αυτό γίνεται ουσιαστικά.
Φίλε Mingus... Ορισμένα ερωτήματα (προφανώς φορτισμένα με το δικό μου συναίσθημα...):
- Πώς βρίσκεις τον τρόπο που κινήθηκε ο ΑΣ? Είναι θεμιτός για εσένα?
- Θεωρείς ότι υπάρχει δυνατότητα συνύπαρξης Γιάννη-Τέλη? Ρεαλιστικά μιλώντας?
- Από την στιγμή που είναι γνωστό ότι ο Τέλης ήθελε την ΠΑΕ εδώ και χρόνια, δεν βλέπεις την κίνηση με το γήπεδο ως μέτρο αποδυνάμωσης του Ιβάν στα μάτια του κόσμου με έναν ύπουλο τρόπο?
- O Γιάννης βγήκε ξεκάθαρα και είπε "αν θέλετε να μπείτε συμπαίκτες be my guests". Ο ΑΣ γιατί δεν άπλωσε χέρι?
- Στο υποθετικό σενάριο ότι ο Τέλης θέλει όντως μόνο εκμετάλλευση της Τούμπας, αν βάλει τα μισά και έχει τα μισά κέρδη, η επένδυσή του θα έχει την ίδια απόδοση. Άρα από καθαρά οικονομικής πλευράς είναι μία η άλλη. Γιατί δεν δέχεται την πρόταση του Ιβάν?
Ειλικρινα: Προτιμώ άλλα 10 χρόνια παλιά τσιμέντα μέχρι να έρθει η ώρα να γίνει το γήπεδο κάτω από καλές προϋποθέσεις, παρά αυτό το τουρλουμπούκι που γίνεται τώρα.
Και επειδή αναρωτήθηκες σε ποια συνθήκη αυτή τη στιγμή χρειάζεται στήριξη ο Ιβάν: Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει μετρητό. Δεν ξέρω γιατί, ούτε είμαι μέσα στις επιχειρήσεις του. Αλλά φαίνεται να υπάρχει μία στενότητα. Επίσης, ακούγονται πολλά και για άλλα θέματα... πιο προσωπικά του. Αν λοιπόν όλα αυτά ισχύουν.... ε ναι. θεωρώ ότι χρειάζεται στήριξη.
Λοιπόν, θα τα πιάσουμε ένα ένα και θα συμπεριλάβω πράγματα που ξέρω και τα θεωρώ δεδομένα, ακόμα κι αν ο οποιοσδήποτε δε θέλει να τα πιστέψει και έχει κάθε δικαιώμα να τα απορρίψει. Είμαι ο πρώτος που έγραψα πριν από πάνω από μήνα ότι σύντομα θα ακούσουμε για Μυστακίδη, αρκετά πλαγίως γιατί ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που αν του πεις ότι κάποιος ενφιαφέρεται για τον ΠΑΟΚ θα σου πει ότι είσαι fan του Γούμενου.
1. Η ανακοίνωση του ΑΣ ήταν απαράδεκτη. Και σε ύφος και σε επίπεδο γραφής. Ωστόσο, στο ουσιαστικό σκέλος, ξέρω ότι ο Μυστακίδης μετά το 1ο ραντεβού που πήγε με επιταγή ημέρας 130Μ μπήκε στο ψυγείο και του είπαν ότι πρέπει πρώτα να ενημερωθεί η ΠΑΕ. Άρα ο ΑΣ αποφάσισε ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ και η μόνη επιλογή ήταν ο Μυστακίδης. Αυτό με βρίσκει σύμφωνο 100%.
2. Όχι, δε θεωρώ ότι υπάρχει δυνατότητα συνύπαρξης.
3. Ξέρω ότι ο Μυστακίδης ήθελε και θέλει την ΠΑΕ διακαώς. Εγώ προσωπικά αν είχα 3,5 δις θα ξυπνούσα και θα κοιμόμουν με το πώς θα πάρω τον ΠΑΟΚ. Μπορεί για κάποιους να φαίνεται λογικό- αφού θέλει τόσο πολύ τον ΠΑΟΚ- να δώσει 250Μ. Συγγνώμη αλλά το πώς σκέφτεται ο καθένας σε αυτό το επίπεδο για να πετύχει αυτό που θέλει, δεν ανήκει σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο και μ' αυτό εγώ έχω συμβιβαστεί.
4. Ο Σαββίδης είπε be my guests σε ποιον; Στον ΑΣ; Επαναλαμβάνω ότι ο ΑΣ δε βρήκε το Μυστακίδη, έγινε το αντίστροφο κι ας λένε ότι θέλουν. Και ο Μυστακίδης και ο κάθε Μυστακίδης που θέλει την ΠΑΕ προφανώς δε θα πει οκ στο be my guest του Ιβάν που δεν πουλάει.
5. Απαντάται στο 4.
Τώρα αυτό που λες για άλλα 10 χρόνια, ακόμα κι αυτά τα χρόνια είναι ένα άκρως υποθετικό σενάριο. Προσωπικά δε συμφωνώ. Όταν μπορείς εδώ και τώρα να έχεις το γήπεδο που ονειρεύεσαι, εγώ δε θα το διακινδύνευα. Είναι η άποψή μου.
Πραξικόπημα δεν νοείται όταν κανείς δεν μπορεί να απλώσει το χέρι στις μετοχές του Ιβάν.
Ξαναλέω, αυτό που γίνεται είναι η επίσημη πλέον ύπαρξη πραγματικής εναλλακτικής με μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια.
Ο μόνος που μπορεί να με κάνει εμένα προσωπικά να πω ''μακάρι να έπαιρνε και την ΠΑΕ ο Μυστακίδης'' είναι ο ίδιος ο Ιβάν, αν δεν μπορεί να διατηρήσει την ομάδα ανταγωνιστική. Αν μπορεί, θα συνεχίσει να έχει την καθολική αποδοχή του κόσμου. Το κακό ποιο είναι; Ότι δε θα έχει μερίδιο στην πίτα του γηπέδου, που δεν μπορεί να υλοποιήσει; Αυτό μας ενδιαφέρει σαν οπαδούς; Γιατί κάτι άλλο δε συμβαίνει.
Υ.Γ. Ξέρει κανείς μας τους όρους του Ιβάν με τον ΑΣ για το γήπεδο και αν συγκριτικά με του Μυστακίδη έχουν σοβαρότατη διαφορά; Εγώ δεν το ξέρω. Καλό θα ήταν όμως να το μάθουμε και να τα βάλουμε ΚΑΙ αυτά στο ζύγι.
Mingus σε ευχαριστώ. Πλέον το σκεπτικό σου μου είναι σαφές. Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με την ανάλυσή σου. Διαφωνώ με τα συμπεράσματά σου αλλά προφανώς ο καθένας έχει την γνώμη του εδώ. Από την στιγμή που συμφωνούμε ότι ο Τέλης θέλει και την ΠΑΕ, τα 2 domains (γήπεδο - ΠΑΕ) δεν μπορούν να εξετάζονται ανεξάρτητα το ένα με το άλλο. Εκ των πραγμάτων, στηρίζοντας την επιλογή Τέλη, κάποιος στηρίζει την έξοδο Ιβάν από την ΠΑΕ. Προσωπικά οι κινήσεις του Τέλη και του ΑΣ δεν μου επιτρέπουν να δω μία τέτοια αλλαγή θετικά. Τους λόγους τους ανέπτυξα παραπάνω.
fossa έγραψε:Δεν είπε κανείς ότι παντελονιάζει ο Ιβάν απ'τον ΠΑΟΚ αλλά όταν λέμε πχ έβαλε 200 όλα τα χρόνια είναι ηλίθιο. Μόνο απ'τις πωλήσεις έχει πάρει η ΠΑΕ 70+.
Το πραγματικά λάθος — ή αν θες, «ηλίθιο» — είναι να κάνει κανείς τον υπολογισμό 200 μείον 70 και να λέει «άρα έβαλε 130». Η σωστή λογική είναι πως ο Ιβάν έβαλε 200 εκατομμύρια από την τσέπη του, και η ΠΑΕ έβαλε στην εξίσωση άλλα 70+ από πωλήσεις παικτών. Συνεπώς, η ΠΑΕ έχει «κάψει» πάνω από 270 εκατομμύρια ευρώ από τότε που ανέλαβε ο Σαββίδης.
Τα 70 εκατομμύρια από τις πωλήσεις είτε θα έλειπαν από τον προϋπολογισμό – οπότε ο Ιβάν θα έπρεπε να καλύψει συνολικά 270 εκατομμύρια από την τσέπη του – είτε, αν δεν υπήρχαν, θα είχαμε 70 εκατομμύρια λιγότερα έξοδα συνολικά. Με άλλα λόγια, τα έσοδα αυτά δεν μειώνουν το ποσό που «έβαλε» ο Ιβάν. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Psaras την Πέμ 19 Ιουν 2025, 09:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Άντε να πω και εγώ την αποψαρα μου, όχι ότι έχω όλα τα στοιχεία αλλά δεν πειράζει.
Αυτό που έκανε ο ΑΣ ειδικά με το παρελθόν του Κατσαρή είναι μεγάλο φάουλ. Δείχνει τεράστια αγνωμοσύνη και αχαριστια…
Τώρα εγώ ακούω βερεσέ αυτά τα "μπαίνει η ΠΑΕ μέσα" και βάζει λεφτά ο Ιβαν χωρίς αντίκρυσμα γιατί δεν ξέρουμε πόσα απο αυτά μπορεί να είναι δάνεια απ την μια εταιρία Dimera πχ στην άλλη… δεν γνωρίζουμε τα deals που γίνονται στις μεταγραφές παικτών, τις φοροελαφρύνσεις κτλ..
Κανένας δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του, όπως και ο Μυστακίδης δεν θέλει τον ΠΑΟΚ γιατί μεγάλωσε με τον Κουδα σε αφίσα…
Φέτος θα είναι το καλοκαίρι της υπομονής!
Αυτό που έκανε ο ΑΣ ειδικά με το παρελθόν του Κατσαρή είναι μεγάλο φάουλ. Δείχνει τεράστια αγνωμοσύνη και αχαριστια…
Τώρα εγώ ακούω βερεσέ αυτά τα "μπαίνει η ΠΑΕ μέσα" και βάζει λεφτά ο Ιβαν χωρίς αντίκρυσμα γιατί δεν ξέρουμε πόσα απο αυτά μπορεί να είναι δάνεια απ την μια εταιρία Dimera πχ στην άλλη… δεν γνωρίζουμε τα deals που γίνονται στις μεταγραφές παικτών, τις φοροελαφρύνσεις κτλ..
Κανένας δεν το κάνει για την ψυχή της μάνας του, όπως και ο Μυστακίδης δεν θέλει τον ΠΑΟΚ γιατί μεγάλωσε με τον Κουδα σε αφίσα…
Φέτος θα είναι το καλοκαίρι της υπομονής!
- smoothcriminal1926
Mīngus έγραψε:Guitarman έγραψε:Mīngus έγραψε:Φίλε κιθαρίστα ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω σε ποια συνθήκη αυτή τη στιγμή χρειάζεται στήριξη ο Ιβάν. Εγώ το διάρκειας μου όπως κάθε χρόνο θα το αγοράσω και θα είμαι δίπλα στην ομάδα.
Δεν είναι θέμα παράταξης και προτίμησης.
Είπα και ξαναλέω καθαρά και ξαστερα. Αν ο Ιβάν είχε τη δυνατότητα να κάνει το γήπεδο και του την αποστερούσαν με τέτοιο τρόπο θα ήμουν απέναντι στον ΑΣ με όλη μου την ψυχή.
Αυτή τη στιγμή ο μόνος που μπορεί είναι ο Μυστακίδης και υπάρχει το διάταγμα που σε ένα χρόνο λέει αντίο Νέα Τούμπα.
Δεν ξέρω τι επιτάσσει η λογική και το συναίσθημα του καθενός και δε θα το επιβάλλω σε κανέναν.
Για μένα όπως έχουν τα πράγματα πάμε με ένα υπερσύγχρονο γήπεδο και τον Ιβάν ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, απλά με μεγαλύτερη πίεση και απαιτήσεις.
Ο Ιβάν είναι το πιο ιερό τοτέμ του συλλόγου σε επίπεδο παραγοντισμου αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πούμε όχι σε ένα νέο γήπεδο γιατί δημιουργεί μια ορατή εναλλακτική στα μάτια του κόσμου. Γιατί αυτή τη στιγμή μόνο αυτό γίνεται ουσιαστικά.
Φίλε Mingus... Ορισμένα ερωτήματα (προφανώς φορτισμένα με το δικό μου συναίσθημα...):
- Πώς βρίσκεις τον τρόπο που κινήθηκε ο ΑΣ? Είναι θεμιτός για εσένα?
- Θεωρείς ότι υπάρχει δυνατότητα συνύπαρξης Γιάννη-Τέλη? Ρεαλιστικά μιλώντας?
- Από την στιγμή που είναι γνωστό ότι ο Τέλης ήθελε την ΠΑΕ εδώ και χρόνια, δεν βλέπεις την κίνηση με το γήπεδο ως μέτρο αποδυνάμωσης του Ιβάν στα μάτια του κόσμου με έναν ύπουλο τρόπο?
- O Γιάννης βγήκε ξεκάθαρα και είπε "αν θέλετε να μπείτε συμπαίκτες be my guests". Ο ΑΣ γιατί δεν άπλωσε χέρι?
- Στο υποθετικό σενάριο ότι ο Τέλης θέλει όντως μόνο εκμετάλλευση της Τούμπας, αν βάλει τα μισά και έχει τα μισά κέρδη, η επένδυσή του θα έχει την ίδια απόδοση. Άρα από καθαρά οικονομικής πλευράς είναι μία η άλλη. Γιατί δεν δέχεται την πρόταση του Ιβάν?
Ειλικρινα: Προτιμώ άλλα 10 χρόνια παλιά τσιμέντα μέχρι να έρθει η ώρα να γίνει το γήπεδο κάτω από καλές προϋποθέσεις, παρά αυτό το τουρλουμπούκι που γίνεται τώρα.
Και επειδή αναρωτήθηκες σε ποια συνθήκη αυτή τη στιγμή χρειάζεται στήριξη ο Ιβάν: Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει μετρητό. Δεν ξέρω γιατί, ούτε είμαι μέσα στις επιχειρήσεις του. Αλλά φαίνεται να υπάρχει μία στενότητα. Επίσης, ακούγονται πολλά και για άλλα θέματα... πιο προσωπικά του. Αν λοιπόν όλα αυτά ισχύουν.... ε ναι. θεωρώ ότι χρειάζεται στήριξη.
Λοιπόν, θα τα πιάσουμε ένα ένα και θα συμπεριλάβω πράγματα που ξέρω και τα θεωρώ δεδομένα, ακόμα κι αν ο οποιοσδήποτε δε θέλει να τα πιστέψει και έχει κάθε δικαιώμα να τα απορρίψει. Είμαι ο πρώτος που έγραψα πριν από πάνω από μήνα ότι σύντομα θα ακούσουμε για Μυστακίδη, αρκετά πλαγίως γιατί ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που αν του πεις ότι κάποιος ενφιαφέρεται για τον ΠΑΟΚ θα σου πει ότι είσαι fan του Γούμενου.
1. Η ανακοίνωση του ΑΣ ήταν απαράδεκτη. Και σε ύφος και σε επίπεδο γραφής. Ωστόσο, στο ουσιαστικό σκέλος, ξέρω ότι ο Μυστακίδης μετά το 1ο ραντεβού που πήγε με επιταγή ημέρας 130Μ μπήκε στο ψυγείο και του είπαν ότι πρέπει πρώτα να ενημερωθεί η ΠΑΕ. Άρα ο ΑΣ αποφάσισε ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει ΑΜΕΣΑ και η μόνη επιλογή ήταν ο Μυστακίδης. Αυτό με βρίσκει σύμφωνο 100%.
2. Όχι, δε θεωρώ ότι υπάρχει δυνατότητα συνύπαρξης.
3. Ξέρω ότι ο Μυστακίδης ήθελε και θέλει την ΠΑΕ διακαώς. Εγώ προσωπικά αν είχα 3,5 δις θα ξυπνούσα και θα κοιμόμουν με το πώς θα πάρω τον ΠΑΟΚ. Μπορεί για κάποιους να φαίνεται λογικό- αφού θέλει τόσο πολύ τον ΠΑΟΚ- να δώσει 250Μ. Συγγνώμη αλλά το πώς σκέφτεται ο καθένας σε αυτό το επίπεδο για να πετύχει αυτό που θέλει, δεν ανήκει σε έναν αγγελικά πλασμένο κόσμο και μ' αυτό εγώ έχω συμβιβαστεί.
4. Ο Σαββίδης είπε be my guests σε ποιον; Στον ΑΣ; Επαναλαμβάνω ότι ο ΑΣ δε βρήκε το Μυστακίδη, έγινε το αντίστροφο κι ας λένε ότι θέλουν. Και ο Μυστακίδης και ο κάθε Μυστακίδης που θέλει την ΠΑΕ προφανώς δε θα πει οκ στο be my guest του Ιβάν που δεν πουλάει.
5. Απαντάται στο 4.
Τώρα αυτό που λες για άλλα 10 χρόνια, ακόμα κι αυτά τα χρόνια είναι ένα άκρως υποθετικό σενάριο. Προσωπικά δε συμφωνώ. Όταν μπορείς εδώ και τώρα να έχεις το γήπεδο που ονειρεύεσαι, εγώ δε θα το διακινδύνευα. Είναι η άποψή μου.
Πραξικόπημα δεν νοείται όταν κανείς δεν μπορεί να απλώσει το χέρι στις μετοχές του Ιβάν.
Ξαναλέω, αυτό που γίνεται είναι η επίσημη πλέον ύπαρξη πραγματικής εναλλακτικής με μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια.
Ο μόνος που μπορεί να με κάνει εμένα προσωπικά να πω ''μακάρι να έπαιρνε και την ΠΑΕ ο Μυστακίδης'' είναι ο ίδιος ο Ιβάν, αν δεν μπορεί να διατηρήσει την ομάδα ανταγωνιστική. Αν μπορεί, θα συνεχίσει να έχει την καθολική αποδοχή του κόσμου. Το κακό ποιο είναι; Ότι δε θα έχει μερίδιο στην πίτα του γηπέδου, που δεν μπορεί να υλοποιήσει; Αυτό μας ενδιαφέρει σαν οπαδούς; Γιατί κάτι άλλο δε συμβαίνει.
Υ.Γ. Ξέρει κανείς μας τους όρους του Ιβάν με τον ΑΣ για το γήπεδο και αν συγκριτικά με του Μυστακίδη έχουν σοβαρότατη διαφορά; Εγώ δεν το ξέρω. Καλό θα ήταν όμως να το μάθουμε και να τα βάλουμε ΚΑΙ αυτά στο ζύγι.
Σωστό σε βρίσκω. Και εγώ αυτές τις σκέψεις έχω. Αλλά πολύ σημαντικό είναι αυτό που λες στο τέλος. Πρέπει να ΜΑΘΟΥΜΕ λεπτομέρειες και απο το πλάνο των 2 για να ξέρουμε ποιο είναι το καλύτερο για την ομάδα. Σε πρώτο χρόνο πάντως, η δυνατότητα άμεσης απόκτησης γηπέδου που όχι μόνο ονειρεύεσαι τόσα χρόνια, αλλά σε ανεβάζει ΕΠΙΠΕΔΑ είναι μείζονος και πρωταρχικής σημασίας για μένα. Αναμένω ανακοινώσεις απο ΑΣ - Μυστακίδη για λεπτομέρειες να ξέρω για τι ακριβώς μιλάμε.
Πεμπτη φτασαμε παντως και απο τον ΑΣ ουτε φωνη, ουτε ακροαση. Πεταξανε την βομβα Δευτερα βραδυ, μας καναν μυλο και πηγανε για μπανια.
μαγκες το γηπεδο εξασφαλιζει οτι ο ΠΑΟΚ δε θα χρειαζεται μεγαλομετοχο για να μην καταχρεωθει. Τα εσοδα ενος νεου γηπεδου ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Επισης προσελκει νεους και μεγαλους επενδυτες. Οχι για να αγορασουν την ΠΑΕ, αλλα για να διαφημιστουν στο γηπεδο.
Εχει γινει τεραστιο down play της σημασιας του να χτιστει το γηπεδο γιατι Ιβαν. Ο Ιβαν ειχε ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ να προχωρησει το γηπεδο, και φτασαμε 4 χρονια μετα να μην εχουμε ακουσει ΚΙΧ. Το γηπεδο ειναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ να γινει. Εξασφαλιζει τον συλλογο οτι θα μπορει να ειναι πραγματικα αυταρκης με ΜΕΓΑΛΑ εσοδα.
Το κλαμπ θα αλλαξει 2 επιπεδα με ενα συγχρονο γηπεδο. Αν θελετε να κοιτατε καποιον, δειτε αυτους που θα προσπαθησουν να το σταματησουν απο το να συμβει, αυτοι ειναι που το εγω τους ή τα συμφεροντα/φιλαρακια τους βαζουν εαυτον πανω απο τον ΠΑΟΚ.
Εχει γινει τεραστιο down play της σημασιας του να χτιστει το γηπεδο γιατι Ιβαν. Ο Ιβαν ειχε ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ να προχωρησει το γηπεδο, και φτασαμε 4 χρονια μετα να μην εχουμε ακουσει ΚΙΧ. Το γηπεδο ειναι ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ να γινει. Εξασφαλιζει τον συλλογο οτι θα μπορει να ειναι πραγματικα αυταρκης με ΜΕΓΑΛΑ εσοδα.
Το κλαμπ θα αλλαξει 2 επιπεδα με ενα συγχρονο γηπεδο. Αν θελετε να κοιτατε καποιον, δειτε αυτους που θα προσπαθησουν να το σταματησουν απο το να συμβει, αυτοι ειναι που το εγω τους ή τα συμφεροντα/φιλαρακια τους βαζουν εαυτον πανω απο τον ΠΑΟΚ.
Ο ΑΣ οφείλει να επικοινωνήσει τουλάχιστον ποτε θα έχουμε νέα στο περίπου. Πέταξαν τη βόμβα και εξαφανίστηκαν
-
icue έγραψε:Πεμπτη φτασαμε παντως και απο τον ΑΣ ουτε φωνη, ουτε ακροαση. Πεταξανε την βομβα Δευτερα βραδυ, μας καναν μυλο και πηγανε για μπανια.
Ο ΑΣ σε μια σωστή για εμένα κίνηση μα βρει χρηματοδότηση για την Νέα Τούμπα έχασε όλα τα + της υπόθεσης, λόγω της συμπεριφοράς του.
Πρώτον, δεν ενημέρωσε τον Ιβάν Σαββίδη ως ωφειλε. Ακόμα κι αν ο Ιβάν στραβωνε ,τουλάχιστον δεν θα στραβωνε τόσο πολύ, ειδικά αν του κάνανε μια έντιμη συζήτηση, ενώ κι ο κόσμος θα απαιτούσε από τον Ιβαν να δεχτεί το νέο δεδομένο αφου εμάς το καλό του ΠΑΟΚ μας ενδιαφέρει.
Το δεύτερο μεγάλο λάθος είναι ότι μετά απ όλο αυτό το μπάχαλο κι ενώ βλέπουν τι συμβαίνει, δεν έχουν βγει με μια νέα τοποθέτηση να λύσουν όλες τις απορείς του κόσμου που είναι πολλές, εκτος κι αν στόχος είναι αυτος ο διχασμός.
Το δια ταύτα είναι ότι ορισμένοι διαφωνούμε με το ηθικό του πράγματος και την αχαριστία - απαξίωση που επέδειξε ο ΑΣ και η Θ4 προς τον Ιβάν.
Προσωπικά ονειρεύομαι ένα υπερσύγχρονο γήπεδο για την ομάδα και ποσώς με ενδιαφέρει ποιος θα το τρέξει. ΑΛΛΑ με νοιάζει τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ομάδα. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση πχ να ξεκινήσει το γήπεδο και η ομάδα να μην ξέρει που θα παίξει, λέω εγώ τώρα.
Υπομονή λοιπόν και βλέπουμε τι θα γίνει.
Προσωπικά ονειρεύομαι ένα υπερσύγχρονο γήπεδο για την ομάδα και ποσώς με ενδιαφέρει ποιος θα το τρέξει. ΑΛΛΑ με νοιάζει τι επιπτώσεις μπορεί να έχει στην ομάδα. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση πχ να ξεκινήσει το γήπεδο και η ομάδα να μην ξέρει που θα παίξει, λέω εγώ τώρα.
Υπομονή λοιπόν και βλέπουμε τι θα γίνει.
Για μένα το βασικό είναι να μη διαραγεί η οπαδική μας βάση. Θεωρώ τη βιασύνη της Θ4 να διαλέξει πλευρά αχρείαστη.
Πρέπει να πέσουμε με τα μούτρα στα διαρκείας μόλις βγουν κ φυσικά στο γήπεδο να συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπάρχει το θέμα.
Πρέπει να πέσουμε με τα μούτρα στα διαρκείας μόλις βγουν κ φυσικά στο γήπεδο να συμπεριφερόμαστε σαν να μην υπάρχει το θέμα.