Guitarman έγραψε:alexgarcia6 έγραψε:Τι σχεση εχει ποσα εχεις ριξει σε μια εταιρια με το ποσα αξιζει στην αγορα..constantinooo έγραψε:Τρικυμία εν κρανίω. Στον επιχειρηματικό κόσμο ένας ιδιοκτήτης όταν δεν θέλει να πουλήσει κάτι, ορίζει μια τρελή τιμή, ώστε να καταλάβει ο επίδοξος αγοραστής ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Το λεγόμενο "fuck you price".sal έγραψε:Το οτι έβαλε 200 δεν σημαίνει πως η ΠΑΕ κοστίζει 250. Όπως το ότι ο Τίγρης έβαλε 10 (αν είναι τόσα) δεν σημαίνει πως η χάρτινη κοστίζει 12.5
Τα 250 (αν τόσα ζήτησε ο Ιβάν) είναι η δεν πουλάω τιμή. Για να μην παρεξηγηθώ δικαίωμα του είναι να μην πουλάειPatron έγραψε:Φιλικά εντελώς, τι γράφεις; Προφανώς δεν έχεις ιδέα από valuations.fossa έγραψε:Δηλαδή ο ΠΑΟΚ μόνο έξοδα είχε;
Μάζεψα όλα αυτά εδώ για να απαντήσω μια και καλή. Δεν βάζω όλα τα παραπάνω στο ίδιο τσουβάλι. Είμαι βέβαιος ότι κάποια παιδιά γράφουν καλοπροαίρετα. Κάποιοι άλλοι είναι απλώς γλυκούληδες...
Πάμε λοιπόν: Τι valuation method θέλετε καμάρια μου? Καθαρή Θέση? Μελλοντικές Ταμειακές Ροές? Δίκαιες Αξίες? Με τι επιτόκιο να υπολογίσουμε παρούσες αξίες? Με επιτόκιο αγοράς? Με WACC?
Αν θέλετε να κάνετε valuation μίας ποδοσφαιρικής εταιρίας έτσι όπως την μάθατε στα πανεπιστήμια πλανᾶσθε πλάνην οἰκτράν... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ... Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχεδόν κάθε χρονια είναι αρνητική... έχει ζημίες... και άρα έχει αρνητικές καθαρές χρηματοροές. Και για να μην παρεξηγούμαστε, αυτή είναι η νόρμα στις ποδοσφαιρικές εταιρίες. Οι κερδοφόρες είναι μειοψηφία (εντός και εκτός συνόρων). Τι valuation θα κάνεις ακριβώς σύμφωνα με αυτά που μάθατε στο ΠΑΜΑΚ και στο ΑΠΘ? Τι χρηματοροές θα πάρετε καμάρια μου? Θέλετε να πουλήσει ο Σαββίδης σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού (καθαρή θέση)? Άρα να δώσει ο Τέλης 12 εκατομυριάκια να κλείσουμε. Και αν δεν έχει πρόχειρα 12 μύρια να τσοντάρει κάτι και ο κυρ-Θανάσης...
Το ότι έχει έσοδα δεν σημαίνει ότι έχει κέρδη. Αλλά ακόμα και κέρδη να έχει μία εταρία δεν πάνε στην τσέπη του ιδιοκτήτη. Στην τσέπη του ιδιοκτήτη πάνε τα μερίσματα. Ξέρετε πότε έδωσε μερίσματα ο ΠΑΟΚ? ΠΟΤΕ! Και πάλι δεν είναι κάτι παράλογο αυτό. Ποιες ΠΑΕ δίνουν μέρισμα? Άρα ο Σαββίδης άμεσα από την ΠΑΕ δεν έχει πάρει φράγκο (μην αρχίσετε τώρα τα περί παράπλευρων οφελών κτλ κτλ... προφανώς υπάρχουν αυτές αλλά εδώ μιλάμε για valuation του ΠΑΟΚ έτσι financial gurus μου?)
Εν κατακλείδι: Ο Γιάννης έβαλε 200 και ξέρει ότι δεν θα τα πάρει ποτέ. Τον νοιάζει που δεν θα τα πάρει? Πιθανολογώ πως δεν του καίγεται καρφί. Αλλά αν ο Τέλης και ο κάθε Τέλης έχει κάκαλα ας δώσει τα 200 που χρειάστηκαν για να γίνει ο ΠΑΟΚ από μαγαζάκι έτοιμο να πέσει κατηγορία σε ισότιμο μέλος των big-4 και ας πάρει την ομάδα.
Φιλικά πάντα
Μόνο 250 κοστολογεί ο Γιάννης την καρδιά κ την ψυχή του;