Εξελίξεις ΠΑΕ-ΑΣ ΠΑΟΚ 2025

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
Psaras

Re: Εξελίξεις ΠΑΕ-ΑΣ ΠΑΟΚ 2025

Δημοσίευση από Psaras »

fossa έγραψε:Δηλαδή ο ΠΑΟΚ μόνο έξοδα είχε;

Ο ΠΑΟΚ έχει έσοδα, έχει και έξοδα.
Πέρσι τα έσοδα ήταν 17εκ λιγότερα από τα έξοδα. Το 23 μπήκαμε μεσα 22.5 εκ. Επίσημα στοιχεία είναι. Μια χρονιά που τα έσοδα να ήταν παραπάνω των εξόδων δεν υπήρχε.
Άβαταρ μέλους
TylerDurden

Δημοσίευση από TylerDurden »

Προσωπικά, τα 250 που αναφέρθηκαν είναι εξωφρενικό νούμερο για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που κάθε χρόνο μπαίνει μέσα, είναι προφανώς τιμή δηλωτική της μη πρόθεσης του Σαββίδη για πώληση - και πολύ καλά κάνει και ζητάει ότι θέλει εφόσον είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, δικό του είναι το μαγαζί και αυτός το έφερε με κόπο και χρήμα εδώ που είναι.
Το να κάνουμε εκτίμηση της αξίας της ΠΑΕ εδώ μέσα βασιζόμενοι στο πόσα έδωσε ο Ηλιόπουλος ή ο Μαρινάκης προ 15 ετών δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα - όχι πως αυτά είναι εύκολο να βγουν βέβαια. Ο έχων το καρπούζι και το μαχαίρι είναι ο Ιβάν, και το να μη σκάσει ο Μυστακίδης 250 εκατομμύρια δεν τον κάνει τσιγκούνη, λίγο, καβούρια ή λιγότερο κροίσο.
embuji

Δημοσίευση από embuji »

ο Μιζερογλου λεει οτι ο ΑΣ "εμμενει στην αποφαση του για το γηπεδο".

Κατ'εμε καλα κανουν. Βρηκανε τα κεφαλαια, Το ΠΔ ληγει σε εναν χρονο, εχουν χρεος προς το ιδιο το κλαμπ απο την στιγμη που βρηκανε λυση για το γηπεδο να το τρεξουν.

Το οτι το κανανε με αγαρμπο και αχαρο τροπο προς τον Ιβαν ειναι 100% κατα τους. Επρεπε να το χειριστουν καλυτερα. Αλλα και ο Ιβαν ειχε παγωσει εντελως το εγχειρημα. Χρονια τωρα. Εχει και αυτος ενα μικρο μεν αλλα μεριδιο ευθυνης στο οτι εφτασε το πραγμα εδω που εφτασε. Ειδωμεν. ΠΡΑΞΕΙΣ κυριοι. Να δουμε το master plan.
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

navigator11 έγραψε:
aivas19 έγραψε:
alexgarcia6 έγραψε:Τι σχεση εχει ποσα εχεις ριξει σε μια εταιρια με το ποσα αξιζει στην αγορα..

Τιποτα δεν εχει σχεση. Οσα θελεις ζητας αν εισαι ιδιοκτητης

Για να είμαστε δίκαιοι, δικαίωμα και του κάθε επίδοξου αγοραστή να επιχειρήσει να σου πάρει αυτό που δεν του πουλάς με άλλα μέσα. Όπως και δείχνει σφόδρα πιθανό να εκτυλίσσεται ήδη αυτή η προσπάθεια.

Σαφεστατα δεκτο. Και θα κριθει για αυτο
renegade

Δημοσίευση από renegade »

Καταρχάς κανένα σοβαρό μέλος εδώ μέσα τουλάχιστον δεν χαρακτήρισε τον μυστακίδη ούτε ως αχυράνθρωπο , ούτε φυτευτο, ούτε τίποτα ανάλογο.
Το ότι η συγκεκριμένη κίνηση εξυπηρετεί δύο πλευρές, αυτη του επιχειρηματία και αυτήν της κυβέρνησης φαντάζομαι είναι ξεκάθαρο και αποδεκτο από όλους. Αυτό δεν κάνει τον μυστακίδη πιονι της κυβέρνησης.
Όταν όμως δύο πλευρές θέλουνε το ίδιο πράγμα απέναντι σε κάποιον ή σε κάτι είναι λογικό και αναμενόμενο να συνεργαστούν , έτσι ώστε μελλοντικά να επωφεληθεί η κάθε πλευρά.

Καταλαβαίνω ότι κάποιος τους εξιτάρει η ελπίδα.
Η πιθανότητα να έρθει κάποιος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας ακόμα πιο δυνατός και εύροστος οικονομικά από τον ιβάν σαββίδη δημιουργεί μία ελπίδα ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες για την ποδοσφαιρική ομάδα.

Έλα όμως που το ποδόσφαιρο δεν λειτουργεί έτσι. Το ποδόσφαιρο δεν είναι υπερατού που κοιτάς ποιος την έχει μεγαλύτερη ( την περιουσία ) και έτσι έρχονται οι επιτυχίες.
Το ποδόσφαιρο απαιτεί συναίσθημα.
Απαιτεί να έχεις την διάθεση να τσαλακωθείς.
Τι να το κάνω εγώ να έρθει ο μυστακίδης και μέσα σε ένα δύο χρόνια μέχρι να καταλάβει πού βρίσκεται, έχουμε φαινόμενα που είχαμε προ εφταετίας οκταετίας, με μία επο παράγκα και με ενώσεις υποχήρια κάποιων περίεργων?

Εν κατακλείδι δεν πιστεύω ότι υπάρχει οπαδός ο οποίος αυτή τη στιγμή να φέρεται εναντίον του αριστοτέλη μυστακίδη.
Ο άνθρωπος έχει έναν στόχο, δεν καταφερε να τον επιτυχει με τους φυσιολογικούς τρόπους και τώρα βρήκε μία πλάγια οδό... Βρήκε μία κερκόπορτα.
Το πρόβλημα είναι ότι η συγκεκριμένη κερκόπορτα άνοιξε από ανθρώπους οι οποίοι δεν έπρεπε να την ανοίξουν.
Όπως είπε και ο ζήσης, πρόκειται για ένα ιστορικό λάθος.
Ακόμα και αν μετά από 10 χρόνια επί προεδρείας μυστακίδιο ο ΠΑΟΚ κερδίσει το champions league αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει... γιατί την φουστιά και την αχαριστία δεν τις θέλουμε

Υγ επίσης κάτι ακόμα το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο με τον βρυζα είναι ότι το προπονητικό μπορεί να μην έχει την αίγλη που έχει ένα γήπεδο ή τα άμεσα έσοδα αλλά είναι τουλάχιστον εξίσου σημαντικό μπορεί και σημαντικότερο από την δημιουργία ενός καινούργιο γηπέδου.

Το προπονητικό είναι η καρδιά της ομάδας είναι το εργοστάσιο της ομάδας είναι αυτό πάνω στο οποίο πρέπει να στήθουν όλες οι βάσεις.
Γιατί βλέπω ( το οποίο βέβαια το καταλαβαίνω απόλυτα) ότι η κατασκευή του προπονητικού πλέον είναι σχεδόν ασήμαντο γεγονός για κάποιους.
Όχι δεν είναι έτσι
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος renegade την Τετ 18 Ιουν 2025, 22:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
icue

Δημοσίευση από icue »

Το μονο σιγουρο ειναι πως ουτε τα κυβερνητικα μεσα τα επιασε ξαφνικα ο πονος για τον ΠΑΟΚ, ουτε τα μεσα του Μαρινακη τους επιασε ο πονος για τον Ιβαν. Μερικες φορες ειναι πολυ πιο χρησιμο να βλεπουμε ποιος γραφει τι, παρα τι γραφει.

Επισης ειναι πολυ πιο πιθανο ο Κουλης να κανει εξυπηρετηση στον Μυστακιδη παρα το αντιθετο.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Εμένα αυτό που με τρομάζει τα τελευταία χρόνια είναι η πιθανότητα οι γεωπολιτικοι λόγοι που ωθούν τον Σαββιδη εκτός Ελλάδας και αυτοί δεν έχουν να κάνουν με τη ΝΔ και οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση να μας βρουν χωρίς εναλλακτική λύση επιπεδου Μυστακιδη.
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Renegade

Μαζί σου, αλλά ο κίνδυνος παράγκας δεν αντιμετωπίζεται δυστυχώς. Ανά πάσα στιγμή το ποδόσφαιρο μας μπορεί να επανέλθει σε ένα τέτοιο καθεστώς.
Άβαταρ μέλους
Guitarman

Δημοσίευση από Guitarman »

navigator11 έγραψε:
gpap5 έγραψε:
....

Υγ Κιθαρίστα, μια παρατήρηση, αν μου επιτρέπεις. Όχι Σαλονικιός ο Μυστακίδης. Θεσσαλονικεύς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ερασιτέχνη. Ακούγεται πιο γκλαμουράτο.

:lol: :lol:

Συγγνώμη σφαλμα μου... Τι να κάνω και εγώ... κάγκουρας των δυτικών συνοικειών είμαι... που να ξέρω από αυτά!
Άβαταρ μέλους
fossa

Δημοσίευση από fossa »

Psaras έγραψε:

Ο ΠΑΟΚ έχει έσοδα, έχει και έξοδα.
Πέρσι τα έσοδα ήταν 17εκ λιγότερα από τα έξοδα. Το 23 μπήκαμε μεσα 22.5 εκ. Επίσημα στοιχεία είναι. Μια χρονιά που τα έσοδα να ήταν παραπάνω των εξόδων δεν υπήρχε.

Ναι επειδή ειπώθηκε ότι ο Ιβάν έχει δώσει 200 εκατομμύρια.
Ο ΠΑΟΚ έχει και τεράστια έσοδα.
Δηλαδή ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής και στους 8 Κόνφερενς με ρεκόρ βαθμών ήταν 17 μέσα; Οκ...
Δεν ξέρω τι λογιστικά κόλπα γίνονται αλλά αν μας βγάλουν ότι και το 24/25 είμαστε μέσα θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Μόνο από πωλήσεις αυτά τα χρόνια έχουμε πάρει 70+
Μην ακούει δηλαδή ο άλλος ότι μόνο βάζει ο Σαββίδης αν είναι δυνατόν.
Κάθε χρόνο παίρνεις από Ευρώπη εκατομμύρια που δεν είχες άλλες εποχές . Αν φτιάξεις ομάδα να φτάνεις πιο ψηλά ή Τσάμπιονς λιγκ ακόμα περισσότερα.
renegade

Δημοσίευση από renegade »

Patron έγραψε:Renegade

Μαζί σου, αλλά ο κίνδυνος παράγκας δεν αντιμετωπίζεται δυστυχώς. Ανά πάσα στιγμή το ποδόσφαιρο μας μπορεί να επανέλθει σε ένα τέτοιο καθεστώς.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ ξέρει πώς να κρατήσει το θέμα επο και ενώσεις ώστε να αποφύγουμε μελλοντικούς γκιρτζικιδες και σαριδες.
Άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του ιβάν ασχολούνται αποκλειστικά ταυτότητα θέμα.
Οποιαδήποτε αλλαγή ιδιοκτησίας θα επιφέρει στο συγκεκριμένο ζήτημα τεράστιες αλλαγές.
Εγώ δεν λέω ότι ο Μυστακιδης δεν μπορεί.
Το θέμα είναι αν θέλει να μπει σε αυτόν τον βούρκο κ πόσο καιρό θα του πάρει να μάθει το παιχνίδι
Άβαταρ μέλους
Mīngus

Δημοσίευση από Mīngus »

Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί μιλάμε λες και αλλάζουμε ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ΠΑΕ.

Με ποιον τρόπο θα κουνηθεί από κει ο Ιβάν αν δεν θέλει να πουλήσει και έχει τη δυνατότητα να διατηρεί μια ανταγωνιστική ομάδα;
Άβαταρ μέλους
Guitarman

Δημοσίευση από Guitarman »

alexgarcia6 έγραψε:Τι σχεση εχει ποσα εχεις ριξει σε μια εταιρια με το ποσα αξιζει στην αγορα..

constantinooo έγραψε:Τρικυμία εν κρανίω. Στον επιχειρηματικό κόσμο ένας ιδιοκτήτης όταν δεν θέλει να πουλήσει κάτι, ορίζει μια τρελή τιμή, ώστε να καταλάβει ο επίδοξος αγοραστής ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Το λεγόμενο "fuck you price".

sal έγραψε:Το οτι έβαλε 200 δεν σημαίνει πως η ΠΑΕ κοστίζει 250. Όπως το ότι ο Τίγρης έβαλε 10 (αν είναι τόσα) δεν σημαίνει πως η χάρτινη κοστίζει 12.5

Τα 250 (αν τόσα ζήτησε ο Ιβάν) είναι η δεν πουλάω τιμή. Για να μην παρεξηγηθώ δικαίωμα του είναι να μην πουλάει

Patron έγραψε:Φιλικά εντελώς, τι γράφεις; Προφανώς δεν έχεις ιδέα από valuations.

Μάζεψα όλα αυτά εδώ για να απαντήσω μια και καλή. Δεν βάζω όλα τα παραπάνω στο ίδιο τσουβάλι. Είμαι βέβαιος ότι κάποια παιδιά γράφουν καλοπροαίρετα. Κάποιοι άλλοι είναι απλώς γλυκούληδες...

Πάμε λοιπόν: Τι valuation method θέλετε καμάρια μου? Καθαρή Θέση? Μελλοντικές Ταμειακές Ροές? Δίκαιες Αξίες? Με τι επιτόκιο να υπολογίσουμε παρούσες αξίες? Με επιτόκιο αγοράς? Με WACC?

Αν θέλετε να κάνετε valuation μίας ποδοσφαιρικής εταιρίας έτσι όπως την μάθατε στα πανεπιστήμια πλανᾶσθε πλάνην οἰκτράν... ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ... Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχεδόν κάθε χρονια είναι αρνητική... έχει ζημίες... και άρα έχει αρνητικές καθαρές χρηματοροές. Και για να μην παρεξηγούμαστε, αυτή είναι η νόρμα στις ποδοσφαιρικές εταιρίες. Οι κερδοφόρες είναι μειοψηφία (εντός και εκτός συνόρων). Τι valuation θα κάνεις ακριβώς σύμφωνα με αυτά που μάθατε στο ΠΑΜΑΚ και στο ΑΠΘ? Τι χρηματοροές θα πάρετε καμάρια μου? Θέλετε να πουλήσει ο Σαββίδης σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού (καθαρή θέση)? Άρα να δώσει ο Τέλης 12 εκατομυριάκια να κλείσουμε. Και αν δεν έχει πρόχειρα 12 μύρια να τσοντάρει κάτι και ο κυρ-Θανάσης...

Το ότι έχει έσοδα δεν σημαίνει ότι έχει κέρδη. Αλλά ακόμα και κέρδη να έχει μία εταρία δεν πάνε στην τσέπη του ιδιοκτήτη. Στην τσέπη του ιδιοκτήτη πάνε τα μερίσματα. Ξέρετε πότε έδωσε μερίσματα ο ΠΑΟΚ? ΠΟΤΕ! Και πάλι δεν είναι κάτι παράλογο αυτό. Ποιες ΠΑΕ δίνουν μέρισμα? Άρα ο Σαββίδης άμεσα από την ΠΑΕ δεν έχει πάρει φράγκο (μην αρχίσετε τώρα τα περί παράπλευρων οφελών κτλ κτλ... προφανώς υπάρχουν αυτές αλλά εδώ μιλάμε για valuation του ΠΑΟΚ έτσι financial gurus μου?)

Εν κατακλείδι: Ο Γιάννης έβαλε 200 και ξέρει ότι δεν θα τα πάρει ποτέ. Τον νοιάζει που δεν θα τα πάρει? Πιθανολογώ πως δεν του καίγεται καρφί. Αλλά αν ο Τέλης και ο κάθε Τέλης έχει κάκαλα ας δώσει τα 200 που χρειάστηκαν για να γίνει ο ΠΑΟΚ από μαγαζάκι έτοιμο να πέσει κατηγορία σε ισότιμο μέλος των big-4 και ας πάρει την ομάδα.

Φιλικά πάντα
Άβαταρ μέλους
Special 4

Δημοσίευση από Special 4 »

Mīngus έγραψε:Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί μιλάμε λες και αλλάζουμε ιδιοκτησιακό καθεστώς στην ΠΑΕ.

Με ποιον τρόπο θα κουνηθεί από κει ο Ιβάν αν δεν θέλει να πουλήσει και έχει τη δυνατότητα να διατηρεί μια ανταγωνιστική ομάδα;

Γιατί πλέον δεν ισχύει το ή Ιβάν ή χάος.
Άβαταρ μέλους
Iznogoud4

Δημοσίευση από Iznogoud4 »

Θυμάμαι τι βλακείες διάβαζα στα ΣΠΟΡ, άκουγα στα ραδιόφωνα και από τους φίλους μου όταν πήρε την ΚΑΕ ο Δρόσος και σκεφτόμουν κάτσε ρε συ, αυτός ο τύπος δεν φαλίρισε την ΑΕΚ, πώς θα σώσει εμάς; δεν γίνεται μόνο εγώ να το βλέπω... Σίγουρα θα υπήρχαν και πολλοί άλλοι, αλλά η πολύ παραμύθα κάλυψε τις αντιρρήσεις τους, στα αυτιά τουλάχιστον του ανήλικου τότε Ιζνογκούντ.

Αυτό που θέλω να πω με το οφτόπικ είναι πώς υποστηρίζουμε μια ομάδα που ιστορικά κάθε φορά που ερχόταν ένας «μεσσίας» και πανηγυρίζαμε, τρώγαμε τα μούτρα μας. Τόσο σε ΠΑΕ, όσο και σε ΚΑΕ. Από εποχές που θέλαμε να διώξουμε τον Παντελάκη. Οκ Παντελάκη δεν πρόλαβα γτ είπαμε είμαι και μικρός. Αλλά δεν γίνεται να υπάρχουν άνθρωποι που να είναι έτοιμοι να παρατήσουν τον Σαββίδη επειδή θαμπώθηκαν από μια προσυμφωνία ΑΣ-Μυστακίδη για το γήπεδο. Τον Σαββίδη έτσι; Τον πιο πετυχημένο πρόεδρο στην ιστορία μας.

Δεν ξέρω. Δεν μου ταιριάζει με το ΠΑΟΚτσήδικο DNA όλο αυτό. Στην τελική αν είναι τόσο καλός Θεσσαλονικιός και ΠΑΟΚτσής αυτός ο Μυστακίδης και θέλει τόσο πολύ να βοηθήσει ας ξεκινήσει πρώτα από άλλα τμήματα (βλ. ΚΑΕ ΠΑΟΚ) πριν πάει στην ΠΑΕ. Εμείς θα στηρίξουμε όπως μπορούμε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”