joshua έγραψε:Καλα κανουμε και λεμε πως η ανακοινωση του ΑΣ ηταν ακομψη.Δεν ξερουμε βεβαια γιατι οδηγηθηκε εκει και ειναι δυσκολο να μαθουμε ,αλλα σιγουρα υπαρχει παρασκηνιο. Ποσο ακομψος ομως ειναι και ο τροπος που ασκειται η διοικηση εκ μερους Ιβαν τα τελευταια χρονια? Εξαφανισμενη διοικηση,εξαφανισμενα στελεχη σε μια ηδη υποστελεχωμενη διοικηση και ενα πληθος ερωτηματων σχετικα με τις προθεσεις αλλα και τις βλεψεις για το μελλον που μενουν συνεχως αναπαντητα. Αν μη τι αλλο η κινηση του ΑΣ θα ωθησει την καθε πλευρα στο να παρει αποφασεις και να δειξει με πραξεις τους στοχους της και ενα τετοιου ειδους ΣΟΚ οσο ακομψο και αν εμφανιζεται, ηταν αυτο που ειχε αναγκη η ομαδα. Καποιοι λεγαμε οτι η απομακρυνση Λουτσεσκου ηταν αναγκαιο κακο για να παει η ομαδα μπροστα και να αποδειχτει ειτε η ελλειψη σχεδιου εκ μερους διοικησης ειτε η ελλειψη διαθεσης και κινητρου του Ραζβαν. Ε τωρα θα οδηγηθουμε σε εξελιξεις και συμπερασματα με αλλο τροπο,οποτε ας μεινουμε σε αυτο και ας περιμενουμε με υπομονη.
Μου δίνεις την ευκαιρία να τοποθετηθώ σε ένα ζήτημα που θεωρώ σημαντικό.
Ο τρόπος που ασκείται η διοίκηση από τον Ιβάν τα τελευταία χρόνια θεωρώ ότι δεν είναι άκομψος. Ο τρόπος που διοικεί κανείς μια εταιρεία είναι συνάρτηση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο βρίσκεται η επιχείρησή του.
Εξηγώ: Ο Ιβάν δεν είναι βλάκας. Ήξερε πολύ καλά πως ο ΠΑΟΚ και ο ίδιος θα δέχονταν χτυπήματα και διαβολές από κάθε πλευρά. Και από μέσα και από έξω. Επειδή δεν γνώριζε λεπτομερώς το περιβάλλον και τις τακτικές που θα χρησιμοποιούσαν οι "εχθροί" του, διάλεξε έναν στενό κύκλο από ανθρώπους τους οποίους δοκίμασε κι όσοι πέτυχαν στις "εξετάσεις" παρέμειναν κοντά του.
Είμαι σίγουρος ότι και συ και ο καθένας μας στη θέση του το ίδιο θα έκανε. Το σημαντικό στην αρχή ήταν να φτιάξει μια δομή που να μην επιτρέπει τις διαρροές και τα τρυπήματα από μέσα. Αυτό έκανε και το έκανε επιτυχημένα κατά γενική ομολογία.
Τα τελευταία χρόνια θα μπορούσε να ανοίξει αυτόν τον κύκλο, μην ξεχνάμε όμως ότι οι επιθέσεις εναντίον του και εναντίον του ΠΑΟΚ δεν έπαψαν ποτέ και όπως φαίνεται γίνονται όλο και πιο έντονες. Είναι υποχρεωμένος να έχει έναν στενό κύκλο ανθρώπων και να είναι συγκεντρωτικός. Εξάλλου αν το καλοσκεφτείς ακόμη και οι τρεις του ΠΟΚ δεν έχουν φτιάξει την πολύ μεγάλη και ανοιχτή δομή στην ομάδα τους.
Αν ζούσαμε π.χ. στην Αγγλία, Γαλλία κλπ. όλα θα ήταν διαφορετικά.
Την ίδια άποψη έχω και γι αυτό που κάποιοι άλλοι τον κατηγορούν, για την λεγόμενη "επικοινωνιακή πολιτική".
Όντως η επικοινωνιακή πολιτική επί Ιβάν φαίνεται να είναι πολύ διαφορετική από αυτήν των υπολοίπων ομάδων. Φαίνεται να υστερεί. Είναι όμως έτσι; Πιστεύω πως όχι. Συνηθίζω να διαβάζω λίγο διαφορετικά το αίτημα για καλυτερη επικοινωνιακή πολιτική: Πίσω από αυτό τι κρύβεται; ποιοί είναι συνήθως εκείνοι που οδηγούν την επικοινωνιακή πολιτική στις ΠΑΕ; οι δημοσιογράφοι προφανώς. Όπως όλοι όμως γνωρίζουμε οι δημοσιογράφοι είναι ταυτόχρονα μεγάλη πηγή διαρροών (καμιά φορά ενάντια στην επιθυμία της διοίκησης που τους πληρώνει). Στα δικά μου μάτια η διατήρηση μιας διαφορετικής επικοινωνιακής πολιτικής από την πλευρά του Ιβάν και του ΠΑΟΚ γίνεται ακριβώς για να μην υπάρχουν ανεπιθύμητες διαρροές. Όταν λοιπόν ακούω ή διαβάζω "ο ΠΑΟΚ να γίνει πιο επικοινωνιακός" καταλαβαίνω ότι κάποιοι δημοσιογράφοι αναζητούν δουλειά!!! άλλοι με καλή προαίρεση άλλοι όχι. Ισως κάνω λάθος, αλλά έτσι το εκλαμβάνω.