Razvan Lucescu V

Άβαταρ μέλους
Tolaros

Re: Razvan Lucescu V

Δημοσίευση από Tolaros »

Η καλύτερη τελική που έκανε ομάδα στο πρώτο ημίχρονο είναι η κεφαλιά του Καμαρά. Η συντριπτική κατοχή της κούλας μπορεί να ήταν βάση πλάνου μας, ναι μεν δεν είχαμε καθόλου μπάλα για 30 λεπτά αλλά φάση δε δεχτήκαμε. Βρεθήκαμε να χάνουμε με δικές μας ασίστ.
Δε μας βάλανε ποτέ στα δίχτυα, καμία σχέση με το ματς κυπέλλου εκεί μέσα
Maxpaok

Δημοσίευση από Maxpaok »

εμένα, προσωπικά, δεν μου αρέσει η τοποθέτηση του καμαρά στο 10άρι δηλαδή το να παίζει και να μαρκάρει μέχρι και τον τερματοφύλακα. Αυτό αφαιρεί από τον δυνατό μας χαφ τις δυνατότητες να μαρκάρει, να κλέψει πιο αποτελεσματικά από τον πιο πίσω χώρο.
Αυτό τον αφήνει πολλά μέτρα πίσω σε περιπτώσεις που η μπάλα προωθηθεί γρήγορα στην δική μας περιοχή όπως έγινε πολλές φορές στο πρώτο ημίχρονο.
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Δημοσίευση από Jean Valjean »

giapas έγραψε:Στο πρώτο ημίχρονο μας εξέθεσαν αγωνιστικά , είχαμε εικόνα και αριθμούς Λεβαδειακού κι αυτό οφείλεται στη σωστή κάρτα του Μιχαηλίδη και στο πειθαρχικό έλεγχο. Μπηκαμε επιθετικά να βάλουμε γκολ και είχαμε μια τελική από τα 45 μέτρα.

Ειναι μια οπτική κι αυτή.
Είναι βέβαια μια οπτική κι αυτή. Η οπτική του Ντέμη και του Τσώχου.
Το να λες "μας εξέθεσαν αγωνιστικά" είναι εύκολο. Τζάμπα είναι τα μεγάλα λόγια κι οι χτυπητές εκφράσεις. Δημιουργουν εντύπωση, αλλά δεν λένε τίποτε ουσιαστικό.
Το λες βέβαια χωρίς να το εξηγήσεις.
Δεν μπορείς να το εξηγήσεις και γι αυτό δεν το εξηγείς.
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Maxpaok έγραψε:εμένα, προσωπικά, δεν μου αρέσει η τοποθέτηση του καμαρά στο 10άρι δηλαδή το να παίζει και να μαρκάρει μέχρι και τον τερματοφύλακα. Αυτό αφαιρεί από τον δυνατό μας χαφ τις δυνατότητες να μαρκάρει, να κλέψει πιο αποτελεσματικά από τον πιο πίσω χώρο.
Αυτό τον αφήνει πολλά μέτρα πίσω σε περιπτώσεις που η μπάλα προωθηθεί γρήγορα στην δική μας περιοχή όπως έγινε πολλές φορές στο πρώτο ημίχρονο.
Κατ'αρχάς δεν έβαλε τον Καμαρά δεκάρι. Δεν υπάρχει δεκάρι στο 433.
Ο Καμαρά μάρκαρε ψηλά ως ένας από τους δυο στο 442 που έχουμε σε αμυντική φάση.
Τί δεκάρι μου λες;
Η τακτική έχει νόημα για ένα συγκεκριμένο παιχνίδι.
Δεν εφαρμόζεται η ίδια τακτική σε όλα τα παιχνίδια.
Για τον "πίσω χώρο" υπήρχε ο Οζντόεφ, ο Σβαμπ και ο Ντέλιας μαζί με τον Αντρίγια. Δεν φτάνουν αυτοί; Ακόμη και με Σβαμπ κακό τους πήρες το κέντρο.
Ποιό ματς ακριβώς έβλεπες;
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Δεν έγραψα μεγάλα λόγια , είπα μας εξέθεσαν αγωνιστικά γιατί αυτό είδα.
Δεν είμαι προπονητής ούτε έχω ειδικές γνώσεις για να γράψω σεντόνια που να στηρίζουν την άποψή μου.
Έγραψα αυτό που είδα και που επιβεβαιώθηκε από όλους τους στατιστικούς δείκτες του πρώτου ημιχρόνου.

Εσύ προφανώς πιστεύεις κάτι άλλο και μπράβο σου.
Λογικά θα θέλεις όλα τα εκτός έδρας ντέρμπυ να έχουν παρόμοια εικόνα για την ομάδα μας.
Είναι κι αυτό μια οπτική , όπως είπαμε.
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Tolaros έγραψε:Η καλύτερη τελική που έκανε ομάδα στο πρώτο ημίχρονο είναι η κεφαλιά του Καμαρά. Η συντριπτική κατοχή της κούλας μπορεί να ήταν βάση πλάνου μας, ναι μεν δεν είχαμε καθόλου μπάλα για 30 λεπτά αλλά φάση δε δεχτήκαμε. Βρεθήκαμε να χάνουμε με δικές μας ασίστ.
Δε μας βάλανε ποτέ στα δίχτυα, καμία σχέση με το ματς κυπέλλου εκεί μέσα
Καμία αντίρρηση, αυτή ήταν η καλύτερη τελική μας. καμιά αντίρρηση και για τα υπόλοιπα εκτός από ένα.
Δεν υπήρχε "συντριπτική κατοχή" της κούλας. Πού την είδες;
Επειδή το είπε ο Τσώχος;
Δεν γίνεται να υπάρξει συντριπτική κατοχή σε ένα ημίχρονο. καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό;
Να υπάρξει για ένα τρίλεπτο το καταλαβάινω, όχι για 45 λεπτά.
Εδώ σου έκλεψαν ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά, στο να σου πουν ψέματα για την κατοχή θα κόλωναν; Ποιός την μετράει την κατοχή και πώς την μετράει; Αυτός που επιλέγει από ποιά γωνία θα σου δείξει το πέναλτι μούφα; Μην είστε αφελείς και πιστεύετε ότι σας λένε.
Υπήρχε 70/30 της διαιτησίας υπερ τους στα φάουλ. Αυτό δεν το είδες.
Θυμάσαι εσύ να έκανε κάποια σωτήρια απόκρουση ο Κοτάρσκι; θεατής ήταν στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Βλέπετε αυτό που θέλουν να δείτε.
Κόψτε τον ήχο όταν παρακολουθείτε αγ'ώνες της ομάδας μας.
Θα καταλάβετε πολλά.
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

giapas έγραψε:Δεν έγραψα μεγάλα λόγια , είπα μας εξέθεσαν αγωνιστικά γιατί αυτό είδα.
Δεν είμαι προπονητής ούτε έχω ειδικές γνώσεις για να γράψω σεντόνια που να στηρίζουν την άποψή μου.
Έγραψα αυτό που είδα και που επιβεβαιώθηκε από όλους τους στατιστικούς δείκτες του πρώτου ημιχρόνου.

Εσύ προφανώς πιστεύεις κάτι άλλο και μπράβο σου.
Λογικά θα θέλεις όλα τα εκτός έδρας ντέρμπυ να έχουν παρόμοια εικόνα για την ομάδα μας.
Είναι κι αυτό μια οπτική , όπως είπαμε.
Φυσικά και έγραψες. Η σύγκριση με Λεβαδειακό τι ακριβώς ήταν;
Κατά τα άλλα επιβεβαιώνεις ότι δεν μπορείς να εξηγήσεις γιατί μας "εξέθεσαν αγωνιστικά".
Αυτό όμως διάλεξες να πεις μετά από ένα νικηφόρο εκτός έδρας ντέρμπι της ομάδας μας. Ετσι;
Κι εγώ σε ρωτάω: Γιατί διάλεξες να πεις αυτό και δεν διάλεξες να πεις ένα ΜΠΡΑΒΟ για την ομάδα σου, τον προπονητή και τους παίκτες σου;
Αυτό μπορείς να μου το απαντήσεις; Δεν χρειάζεται να ξέρεις προπονητική για να το κάνεις.
Άβαταρ μέλους
Tolaros

Δημοσίευση από Tolaros »

Δεν είπα για ένα ημίχρονο, είπα για 30 λεπτά, δεν είπα ότι μας έσωσε πουθενά ο Κοτάρσκι. Δεν ξέρω πού τα διάβασες.
Η διαιτησία χάρισε μία κάρτα στο Λαμέλα μόνο, κατά τα άλλα ήταν άψογη.
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Tolaros έγραψε:Δεν είπα για ένα ημίχρονο, είπα για 30 λεπτά, δεν είπα ότι μας έσωσε πουθενά ο Κοτάρσκι. Δεν ξέρω πού τα διάβασες.
Ούτε για τριάντα λεπτά γίνεται να υπάρξει συντριπτική κατοχή. Σημαίνει ότι θα έίχες στα πόδια σου την μπάλα για ένα 5-7λεπτο κι ο άλλος για 15-20 (μετρούν τον καθαρό χρόνο παιχνιδιού). Δεν υπάρχει αυτό.
Συντριπτική κατοχή γίνεται να υπάρξει για 3, 4, βία 5 λεπτά. ΜΟΝΟ.

Αν ο Κοτάρσκι δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια σοβαρή επέμβαση, τότε τι νόημα έχει η συντριπτική κατοχή που δεν είναι συντριπτική κατοχή;

Εδω΄μέσα διαβάζουμε για ανούσια κατοχή του ΠΑΟΚ, όταν έχουμε την κατοχή και δεν απειλούμε.
Όταν την έχει η αεχ και δεν απειλεί, διαβάζουμε για συντριπτική κατοχή.
Μάλιστα.
Ακριβώς δηλαδή ότι κάνει ο τσώχος και ο ντέμης.

Το ότι η διαιτησία ήταν άψογη το αφήνω ασχολίαστο.
Άβαταρ μέλους
Amsterdamer_87

Δημοσίευση από Amsterdamer_87 »

Tolaros έγραψε:Δεν είπα για ένα ημίχρονο, είπα για 30 λεπτά, δεν είπα ότι μας έσωσε πουθενά ο Κοτάρσκι. Δεν ξέρω πού τα διάβασες.
Με 0-5 κιτρινες και τον Λαμελα να παιζει κατς ηταν αψογη ???
Η διαιτησια ηταν απο κακκιστη εως υποπτη..
Άβαταρ μέλους
psykoman

Δημοσίευση από psykoman »

Ακόμη εδώ είναι αυτός;;;;
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Στο ματς αυτό επιλέξαμε να τους δώσουμε τη μπάλα .

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φαινόμαστε κακή ως ομάδα έχοντας συνηθίσει να έχουμε τη κατοχή και τον έλεγχο του ρυθμού.

Δεν κάναμε παιχνίδι ανάπτυξης με πάσες .

Δεν κρατούσαμε μπάλα .

Δεν κάναμε τίποτα απο όσα κάναμε όλη τη σεζόν και δεν είχαμε σταυρώσει νίκη σε ντέρμπι.

Τους τιμωρήσαμε χωρίς <να έχουμε παίξει μπάλα>.

4 ευκαιρίες με άμεσο ποδόσφαιρο 3 γκολ σε εκτός έδρας ματς με το σκορ 2-0.

Το καίριο ερώτημα είναι το εξής , μας ταιριάζει ως ομάδα ο συγκεκριμένος τρόπος αντιμετώπισης των ποκιτων?

Μόνο στα εκτός έδρας ως προσέγγιση?

Προσωπικά απόλαυσα όχι την ανατροπή που την απολαύσαμε όλοι μας αλλά τον τρόπο.

Σήμερα κάθονται και γράφουν ότι δεν απειλήθηκαν απο τον ΠΑΟΚ και έχασαν , ότι έχασαν απο μια κάκιστη ομάδα.

Αν πάμε πίσω στο χρόνο ...τα ίδια λέγαμε και εμείς....ότι παίζαμε καλά ...και δεν παίρναμε τίποτα στα ντέρμπι.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΚΥΝΙΣΜΟΣ!!!

Τα χανούμια έφταναν μέχρι έξω απο τη περιοχή μας και όλες τους οι επιθέσεις κατέληξαν στο πουθενά.

Στο ποδόσφαιρο πρέπει είτε να δημιουργήσεις χώρο είτε να εκμεταλλευτείς το χώρο που σου προσφέρουν.

Εμείς επιλέξαμε για μια φορά φέτος σωστά να εκμεταλλευτούμε το χώρο που μας πρόσφεραν.

Ευτυχώς τον αξιοποιήσαμε.

Το άσχημο ήταν ότι τους δώσαμε 2 δώρα και αυτό έκανε την εικόνα μας πολύ χειρότερη όπως και την ψυχολογία μας.

Έχοντας δεχτεί δυο αστεία γκολ η αυτοπεποίθηση μας δεν ήταν καλή....μόλις όμως βάλαμε το πρώτο γκολ όλοι μέσα μας νιώσαμε ότι θα το γυρίσουμε.

Το επόμενο ματς με τον γαύρο μέσα στη Τούμπα δεν πρέπει να έχει ακριβώς την ίδια προσέγγιση πρέπει σε όλο το ματς να κάνουμε πολλές τακτικές προσεγγίσεις...άλλοτε με ανάπτυξη...άλλοτε πιο μπροστά άλλοτε πιο πίσω....

Το ζητούμενο είναι ένα να επωφεληθούμε της ποιότητας που έχουμε στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Ο γαύρος δεν είναι αφελής και είναι αρκετά κυνικός στο παιχνίδι του.

Πρέπει να τον χτυπήσουμε εκει που πονάει στο ένας με έναν στη πίσω ζώνη άμυνας τους όπως τους χτύπησε η μπότο.

Δεν πρέπει τα μπακ μας να συγκλίνουν προς τον άξονα όταν παίρνουν μπάλα γιατί αυτό είναι το παιχνίδι τους.

Ότι έκανε η μπότο όταν έπαιρναν τα μπακ τη μπάλα έπαιζαν στη γραμμή ή περιστροφή και παιχνίδι πάλι προς τη γραμμή.
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Έχει τελειώσει δυστυχώς και το δήλωσε και στους αρδ του 24, εξού και η μπιχτη που έριξαν.

Ο αντικαταστάτης του μάλλον (κρατήστε επιφύλαξη) θα είναι από Ισπανία.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Ο ΠΕΠ ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

καλή πρωταπριλιά
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Γιάννη Αγιάννη καλησπέρα.
Αν και σπανίως, σήμερα θα διαφωνήσω μαζί σου.
Δεν παίζαμε 4-3-3. Ο Λουτσέσκου δεν έχει παίξει ποτέ 4-3-3.
Εδώ όμως οφείλω να κάνω μια παύση για να δούμε αν μιλάμε στην ίδια βάση καθώς πρέπει να καθορίσουμε τι εννοούμε με το σχηματισμό 4-3-3. Όπως πολύ σωστά έχεις γράψει τουλάχιστον 2 φορές στο παρελθόν ότι οι επιστήμονες διαφόρων πεδίων πρέπει να κάτσουν να συντονιστούν και να μιλάνε την ίδια γλώσσα πριν ξεκινήσουν το οτιδήποτε, πρέπει να κάνουμε το ίδιο κι εμείς.
Με το σχηματισμό 4-3-3 εννοώ τον παραδοσιακό σχηματισμό των Ολλανδών και των Πορτογάλων (μέχρι να τους εντάξει ο τεράστιος Φερνάντο και το 4-2-3-1 στη φαρέτρα τους). Δλδ ένα εξάρι μπροστά από τα στόπερ και 2 οκτάρια.
Η πιο χαρακτηριστική ομάδα του 4-3-3 ήταν η Λυών στα ντουζένια της που είχε φτάσει στους 4 του ch.l. με Τουλαλάν στη βάση της τριάδας καθότι έπαιζε το 4-3-3 στη στατική του εκδοχή, με μεγάλη έμφαση στο posiotioning οπότε ήταν ευδιάκριτο σε κάθε φάση του παιχνιδιού.
Το είχε παίξει για μερικά φεγγάρια και ο Φερνάντο σε εμάς. Πχ. με Βαλερένγκα εκτός με Γκαρσία μπροστά από τα στόπερ και Ίβιτς - Φωτάκη μπροστά του. Αυτό είχαμε παίξει και στην Τρίπολη στο 1-1 το Σεπτέμβρη του 2009 με Βιτόλο στο 6 και Φωτάκη - Ίβιτς ως οκτάρια. Είναι το ματς που τραυματίστηκε ο Βιτόλο και ήρθε από τον πάγκο ο Γκαρσία.
Με τον σχηματισμό 4-3-3 εννοώ αυτήν την διάταξη.
Σταματώ εδώ και περιμένω να μου πεις αν εννοείς κι εσύ ως 4-3-3 τον σχηματισμό που παρέθεσα.
Αν δεν συμφωνείς με αυτόν τον ορισμό του 4-3-3 τότε προφανώς δε διαφωνούμε απλά είδαμε το ίδιο πράγμα και του δώσαμε άλλη ονομασία.
Αν συμφωνείς με την εκδοχή που παρουσιάζω για το σχηματισμό του 4-3-3 τότε θα επανέλθω να σου εκφράσω με συγκεκριμένα παραδείγματα μέσα από το παιχνίδι τη δική μου γνώμη για το ότι αυτό που παίξαμε την Κυριακή δεν ήταν 4-3-3.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος marsantos την Τρί 01 Απρ 2025, 12:26, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Roster”