Razvan Lucescu V
Re: Razvan Lucescu V
Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δηλαδη φέτος είναι το γιατι δεν πέρασε τους 3 από πάνω του;
Το έχει χάσει δυστυχώς φέτος.
Έχει ένα κάρο δικαιολογίες αλλά για κάποια από τα ρεζιλικια τα φετινά φταίει και αυτός.
Φταίνε και πολλά από τα καλομαθημενα.
Αλλά θα μου πεις, εάν περιμένεις από ομάδα με 13 συμβόλαια να λήγουν, να βάλει πόδια στη φωτιά ή να σκιστεί για την 3-4η θέση...καλά να πάθεις.
Ας μείνει, ας φύγει, πια δεν με ενδιαφέρει.
Και δεν με ενδιαφέρει γιατί όσο η ΠΑΕ είναι διοικητικά ένα απέραντο κωλοχανείο, με τριτοξάδερφα, με κολλητούς, με αυλοκόλακες, με άσχετους με το αντικείμενο, με υποστελέχωση, με προτεραιότητα τις πωλήσεις για να καλύπτονται οι τρύπες από τα λάθη του moneyball και της κακοδιαχειρισης, δεν θα αλλάξει σταθερά και οργανωμένα τίποτα, μόνο ευκαιριακά.
Το ευκαιριακο ο καταλληλότερος ήταν ο Λου να το πετύχει. Ήταν, δεν είναι πια γιατί τον έκαψαν.
Για εμένα η απόφαση αλλαγής θα πρέπει να παρθεί ΣΉΜΕΡΑ ώστε ο νέος προπονητής αν είναι να έρθει ΤΩΡΑ και να χρησιμοποιήσει τα 6 ματς αγγαρεία των π.ο. για να ξεκινήσει αξιολόγηση και προετοιμασία.
Εαν μείνει ο Λου, η γενναίες αποφάσεις από τον Ιβαν θα πρέπει να έχουν να κάνουν με τη στελέχωση και οργάνωση της ΠΑΕ.
Έχει ένα κάρο δικαιολογίες αλλά για κάποια από τα ρεζιλικια τα φετινά φταίει και αυτός.
Φταίνε και πολλά από τα καλομαθημενα.
Αλλά θα μου πεις, εάν περιμένεις από ομάδα με 13 συμβόλαια να λήγουν, να βάλει πόδια στη φωτιά ή να σκιστεί για την 3-4η θέση...καλά να πάθεις.
Ας μείνει, ας φύγει, πια δεν με ενδιαφέρει.
Και δεν με ενδιαφέρει γιατί όσο η ΠΑΕ είναι διοικητικά ένα απέραντο κωλοχανείο, με τριτοξάδερφα, με κολλητούς, με αυλοκόλακες, με άσχετους με το αντικείμενο, με υποστελέχωση, με προτεραιότητα τις πωλήσεις για να καλύπτονται οι τρύπες από τα λάθη του moneyball και της κακοδιαχειρισης, δεν θα αλλάξει σταθερά και οργανωμένα τίποτα, μόνο ευκαιριακά.
Το ευκαιριακο ο καταλληλότερος ήταν ο Λου να το πετύχει. Ήταν, δεν είναι πια γιατί τον έκαψαν.
Για εμένα η απόφαση αλλαγής θα πρέπει να παρθεί ΣΉΜΕΡΑ ώστε ο νέος προπονητής αν είναι να έρθει ΤΩΡΑ και να χρησιμοποιήσει τα 6 ματς αγγαρεία των π.ο. για να ξεκινήσει αξιολόγηση και προετοιμασία.
Εαν μείνει ο Λου, η γενναίες αποφάσεις από τον Ιβαν θα πρέπει να έχουν να κάνουν με τη στελέχωση και οργάνωση της ΠΑΕ.
Φίλε μου αυτή είναι μια εύκολη ανάλυση αλλά και επιφανειακή. Σου απαντώ λοιπόν ότι ναι, πάλι 4οι θα βγαίναμε.....Blackgr4 έγραψε:Δεν μου απαντάς όμως. Όταν αποφασίσεις να μου απαντήσεις ξεκάθαρα αν θεωρείς πως αυτή η ομάδα άξιζε να είναι σήμερα πρώτη στη θέση του γαύρου ή έστω να είναι πιο πάνω από τους άλλους δυο, θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη συζήτηση.Jairo έγραψε:Σε απάντηση στον μπλακ....
Βλέπω ότι παίκτες αξίας 50κ σου κάνουν πλάκα και σε κερδίζουν. Οχι μονο μια φορά. Τι άλλο να πω.
Και με χειρότερο ροστερ από το τωρινό θα έπρεπε να έπαιρνε αποτελέσματα με βολους και καλιθεες.
Και αν κάνουμε υποθετική συζήτηση δάσκαλε, ποιος μου λέει ότι με άλλο προπονητή δεν θα είχα 4 πρωταθλήματα και 2 κονφερενς μέχρι σημερα;
Τέλος πάντων, φταίνε όλοι με το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης να το έχει ο προπονητής.
Σε κάθε περίπτωση, τα δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα και λένε πως για άλλη μία χρονιά, ολόκληρο το ΠΟΚ, έριξε περισσότερα από σένα.
Εγώ λέω το εξής. Άλλαξε τον προπονητή αλλά ακολούθα και οικονομικά τους άλλους. Δεν γίνεται αυτοί να ρίχνουν 20 χαρτιά το χρόνο και εσύ να ελπίζεις πως με 5-6 θα τους ακολουθήσεις. Μια στο τόσο θα διεκδικείς κάτι αλλά συνήθως θα είσαι τέταρτος. Αν διαφωνείς πες το μου.
ωστόσο δεν μετράς, δεν θέλεις να δεις την πραγματική εικόνα μας. Διότι αυτό που βλέπουμε είναι μια κάκιστη εικόνα.
δεν είναι δυνατόν να έχεις κολλήσει σε δυάδα χαφ εκ των οποίων ο ένας να έχει έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού για πάνω από 7 μήνες.
δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς χαφ ως δεκάρι και να τον στέλνεις να μαρκάρει την πάσα του αντίπαλου τερματοφύλακα.
με αυτή την εμμονή του αδαή τρόπου κατάρτισης της ραχοκοκαλιάς σου ακυρώνεις, εξασθενείς, υποβαθμίζεις τα ακραία σου αμυντικά μπακ και τα σέντερ μπακ στις ανασταλτικές τους λειτουργίες. Επίσης αφήνεις τους μεσοεπιθετικούς και το φορ χωρίς βοήθειες.
έχει κουράσει αυτό το γαΊτανάκι της σκέψης, η διοίκηση μια χαρά με τον λούτσε κι η ομάδα τί? μετά τον λούτσε?χωρίς αλλαγή πλεύσης και λειτουργίας της πρώτης?
δηλαδή το χάος?
οι περισσότερες μεταβάσεις περιλαμβάνουν τριγμούς, διαταράξεις, αναταράξεις κι εκπλήξεις!
Ρωτάω κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο. Ρωτάω αν το αντικειμενικό και λογικό θα ήταν να τους περάσει.joshua έγραψε:Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δηλαδη φέτος είναι το γιατι δεν πέρασε τους 3 από πάνω του;
Το τι θεωρεί ο καθένας πρόβλημα δεν με απασχολεί.
όπως εσύ ζητάς απαντήσεις έτσι και το παραπάνω είναι μια ερώτηση κι αν θέλεις απαντάς, απαντάμε.Blackgr4 έγραψε:Ρωτάω κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο. Ρωτάω αν το αντικειμενικό και λογικό θα ήταν να τους περάσει.joshua έγραψε:Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δηλαδη φέτος είναι το γιατι δεν πέρασε τους 3 από πάνω του;
Το τι θεωρεί ο καθένας πρόβλημα δεν με απασχολεί.
προσωπικά απήντησα.
Μα είναι κάκιστη η εικόνα και ο προπονητής κάνει ορισμένες ακατανόητες επιλογές. Δεν είπα το αντίθετο.Maxpaok έγραψε: Φίλε μου αυτή είναι μια εύκολη ανάλυση αλλά και επιφανειακή. Σου απαντώ λοιπόν ότι ναι, πάλι 4οι θα βγαίναμε.....
ωστόσο δεν μετράς, δεν θέλεις να δεις την πραγματική εικόνα μας. Διότι αυτό που βλέπουμε είναι μια κάκιστη εικόνα.
δεν είναι δυνατόν να έχεις κολλήσει σε δυάδα χαφ εκ των οποίων ο ένας να έχει έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού για πάνω από 7 μήνες.
δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς χαφ ως δεκάρι και να τον στέλνεις να μαρκάρει την πάσα του αντίπαλου τερματοφύλακα.
με αυτή την εμμονή του αδαή τρόπου κατάρτισης της ραχοκοκαλιάς σου ακυρώνεις, εξασθενείς, υποβαθμίζεις τα ακραία σου αμυντικά μπακ και τα σέντερ μπακ στις ανασταλτικές τους λειτουργίες. Επίσης αφήνεις τους μεσοεπιθετικούς και το φορ χωρίς βοήθειες.
έχει κουράσει αυτό το γαΊτανάκι της σκέψης, η διοίκηση μια χαρά με τον λούτσε κι η ομάδα τί? μετά τον λούτσε?χωρίς αλλαγή πλεύσης και λειτουργίας της πρώτης?
δηλαδή το χάος?
οι περισσότερες μεταβάσεις περιλαμβάνουν τριγμούς, διαταράξεις, αναταράξεις κι εκπλήξεις!
Μάλιστα λέω: να φύγει ο προπονητής, να φέρουν άλλον, ΑΛΛΆ να ρίξουν και λεφτά αντίστοιχα με αυτά που ρίχνουν οι άλλοι. Δεν ξέρω πόσο πιο ξεκάθαρα να το πω.
Αν όμως φέρουν άλλον προπονητή και συνεχίσουν στο ίδιο μοτίβο λειτουργίας και επενδύσεων, δεν μπορώ να φανταστώ πόσο θα αλλάξουν τα πράγματα.
Δεν ζητάω απαντήσεις γενικά και αόριστα. Συζητάω με κάποιον που επέλεξε να σχολιάσει κάτι που έγραψα.Maxpaok έγραψε: όπως εσύ ζητάς απαντήσεις έτσι και το παραπάνω είναι μια ερώτηση κι αν θέλεις απαντάς, απαντάμε.
προσωπικά απήντησα.
Από εκείνον ζήτησα να μου απαντήσει σε κάτι πολύ συγκεκριμένο και απάντηση δεν βλέπω.
Υπάρχει μία συγκεκριμένη ροή στη κουβέντα, η οποία θα χαθεί αν απαντάμε ρωτώντας άλλα πράγματα..
Εν τω μεταξύ επειδή ακόμα κάποιοι δεν το έχετε καταλάβει ούτε το έχετε συνειδητοποιήσει.
Ακόμα και ο φετινός ΠΑΟΚ που δεν έχει κερδίσει ούτε μισό ντέρμπι θα μπορούσε να είναι ακόμα στο κόλπο του πρωταθλήματος αν κατάφερνε και κέρδιζε τα 4 απέναντι στους πολύ αδύναμους αντιπάλους του ενώ είχε την τύχη να βρεθεί μπροστά στο σκορ.
Ναι ένα παιχνίδι με μικρότερο μπορεί να στραβωσει αλλά το πιθανότερο και το πιο φυσιολογικό είναι να μην έχει βρεθεί μπροστά στο σκορ ο μεγάλος.
Όταν έχεις κάνει 3 ήττες κ μια ισοπαλία ενώ έχεις προηγηθεί και επιπλέον τα 3 από τα 4 παιχνίδια είναι στην έδρα σου,τότε το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθύ από την απλοϊκή απάντηση " δεν έχει τον Μεϊτέ ή το ρόστερ είναι χάλια"
Από τους πρώτους μήνες είχε φανεί το πράγμα αλλά τότε κάτι διαντοπλουλοι ( μετά τους αντικειμενικούς καρπετοπουλους,σαμπρακους κτλ) προσπαθούσαν να πείσουν ότι όλα ήταν τέλεια και έφταιγε η κακή μας οι τύχη για τα αποτελέσματα.
Και για να τελειώνουμε με τα παραμύθια...κανένας άνθρωπος στον πλανήτη δεν έχει πετύχει τίποτα σημαντικό πηγαίνοντας στην δουλειά του ξενερωμένος, εκνευρισμένος, απογοητευμένος κτλ
Μοναδικός υπεύθυνος αυτός για την εικόνα αποσύνθεσης
Ακόμα και ο φετινός ΠΑΟΚ που δεν έχει κερδίσει ούτε μισό ντέρμπι θα μπορούσε να είναι ακόμα στο κόλπο του πρωταθλήματος αν κατάφερνε και κέρδιζε τα 4 απέναντι στους πολύ αδύναμους αντιπάλους του ενώ είχε την τύχη να βρεθεί μπροστά στο σκορ.
Ναι ένα παιχνίδι με μικρότερο μπορεί να στραβωσει αλλά το πιθανότερο και το πιο φυσιολογικό είναι να μην έχει βρεθεί μπροστά στο σκορ ο μεγάλος.
Όταν έχεις κάνει 3 ήττες κ μια ισοπαλία ενώ έχεις προηγηθεί και επιπλέον τα 3 από τα 4 παιχνίδια είναι στην έδρα σου,τότε το πρόβλημα είναι πολύ πιο βαθύ από την απλοϊκή απάντηση " δεν έχει τον Μεϊτέ ή το ρόστερ είναι χάλια"
Από τους πρώτους μήνες είχε φανεί το πράγμα αλλά τότε κάτι διαντοπλουλοι ( μετά τους αντικειμενικούς καρπετοπουλους,σαμπρακους κτλ) προσπαθούσαν να πείσουν ότι όλα ήταν τέλεια και έφταιγε η κακή μας οι τύχη για τα αποτελέσματα.
Και για να τελειώνουμε με τα παραμύθια...κανένας άνθρωπος στον πλανήτη δεν έχει πετύχει τίποτα σημαντικό πηγαίνοντας στην δουλειά του ξενερωμένος, εκνευρισμένος, απογοητευμένος κτλ
Μοναδικός υπεύθυνος αυτός για την εικόνα αποσύνθεσης
- abc_o_ karpouzas
Blackgr4 έγραψε:...............
Μα είναι κάκιστη η εικόνα και ο προπονητής κάνει ορισμένες ακατανόητες επιλογές. Δεν είπα το αντίθετο.
Μάλιστα λέω: να φύγει ο προπονητής, να φέρουν άλλον, ΑΛΛΆ να ρίξουν και λεφτά αντίστοιχα με αυτά που ρίχνουν οι άλλοι. Δεν ξέρω πόσο πιο ξεκάθαρα να το πω.
..................
και τι ακριβως περιμενεις να γινει αν.... να φύγει ο προπονητής, να φέρουν άλλον, ΑΛΛΆ να ρίξουν και λεφτά αντίστοιχα με αυτά που ρίχνουν οι άλλοι. .............
το προβλημα οχι μονο στον ΠΑΟΚ αλλα σε ολες τις ομαδες του κοσμου δεν ειναι ο προπονητης και τα λεφτα....
αλλα ο χρονος....
ηρθε δεν ηρθε?? σε εμας αλλος προπονητης?? τι ακριβως εγινε??
η φετινη ομαδα ...προφανως...σαν μοναδες παικτων εκλεισε ο κυκλος και προφανως το...καλοκαιρι...που περασε επαιξε τον ρολο του....
αλλα απο που προκυπτει οτι ο ΠΑΟΚ ειναι ομαδα...επιπεδου...που καθε καλοκαιρι θα...φοραει κουστουμι...πρωταθλητη
αλλο το τι θελουμε...ολοι μας...και αλλο η πραγματικοτητα της ποδοσφαιρικης ελλαδος...με την..ξανθη..τον οσκαρ...τα μιγκελ του ευοσμου...την παραλυτη πορτα που συμφωνισε ο δικαστης...το παρκινγκ...και το χερι του μουκουντι που η μπαλα πρωτα χτυπισε στο ...μπουτι του..
εκει νομιζω οτι πρεπει να .... επικεντρωθουμε..
Καρπουζά, δεν είναι δουλειά μου να δείξω στον οποιονδήποτε που να επικεντρωθεί.
Μεγάλα παιδιά είστε οι περισσότεροι, ματάκια έχετε, διαλέξτε που να επικεντρωθείτε και που να ασκήσετε την κριτική σας.
Άλλος κριτικάρει τον Λουτσέσκου μέρα νύχτα εδώ και 7 χρόνια, άλλος τους ποδοσφαιριστές, άλλος τη διοίκηση και άλλος τους πάντες.
Εγώ επιλέγω το τελευταίο. Μόνο κάποιος που κρύβει μεγάλη εμπάθεια κατά ενός εκ των παραπάνω, θα έριχνε το.. ανάθεμα μόνο προς μία κατεύθυνση.
Θα μου πεις υπάρχουν άνθρωποι που κατηγόρησαν (ορθώς) τον Λουτσέσκου που κατέβηκε από το πούλμαν, αλλά πέρασαν "στο έτσι" πως μέσα στο πούλμαν ήταν ο εν δυνάμει ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και δεν κατάφερε να συγκρατήσει κανέναν πόσο δε μάλλον να λήξει το σκηνικό άμεσα χωρίς παρατράγουδα.
Για μένα λοιπόν η ψαλίδα ανοίγει πρώτα διοικητικά και μετά αγωνιστικά. Το πρώτο όμως είναι η αρχή. Από εκεί ξεκινάνε όλα.
Δεν θεωρώ λογικό να φεύγει ο CEO και να τον αντικαθιστά μία υπάλληλος που είχε ήδη πολλά στο.. πιάτο της, ούτε θεωρώ πως ανακαλύψαμε το ποδοσφαιρικό φεγγάρι και είμαστε εμείς οι μόνοι έξυπνοι που πορευόμαστε δίχως να ταΐζουμε τους μάνατζερ και δίχως ΤΔ.
Ίσα ίσα κάθε χρόνο βλέπω τα ίδια και τα ίδια λάθη να μας κοστίζουν πολλά περισσότερα από αυτά που θα έπαιρναν οι κακοί μάνατζερ για να μας προωθούν σωστούς παίκτες.
Μεγάλα παιδιά είστε οι περισσότεροι, ματάκια έχετε, διαλέξτε που να επικεντρωθείτε και που να ασκήσετε την κριτική σας.
Άλλος κριτικάρει τον Λουτσέσκου μέρα νύχτα εδώ και 7 χρόνια, άλλος τους ποδοσφαιριστές, άλλος τη διοίκηση και άλλος τους πάντες.
Εγώ επιλέγω το τελευταίο. Μόνο κάποιος που κρύβει μεγάλη εμπάθεια κατά ενός εκ των παραπάνω, θα έριχνε το.. ανάθεμα μόνο προς μία κατεύθυνση.
Θα μου πεις υπάρχουν άνθρωποι που κατηγόρησαν (ορθώς) τον Λουτσέσκου που κατέβηκε από το πούλμαν, αλλά πέρασαν "στο έτσι" πως μέσα στο πούλμαν ήταν ο εν δυνάμει ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και δεν κατάφερε να συγκρατήσει κανέναν πόσο δε μάλλον να λήξει το σκηνικό άμεσα χωρίς παρατράγουδα.
Για μένα λοιπόν η ψαλίδα ανοίγει πρώτα διοικητικά και μετά αγωνιστικά. Το πρώτο όμως είναι η αρχή. Από εκεί ξεκινάνε όλα.
Δεν θεωρώ λογικό να φεύγει ο CEO και να τον αντικαθιστά μία υπάλληλος που είχε ήδη πολλά στο.. πιάτο της, ούτε θεωρώ πως ανακαλύψαμε το ποδοσφαιρικό φεγγάρι και είμαστε εμείς οι μόνοι έξυπνοι που πορευόμαστε δίχως να ταΐζουμε τους μάνατζερ και δίχως ΤΔ.
Ίσα ίσα κάθε χρόνο βλέπω τα ίδια και τα ίδια λάθη να μας κοστίζουν πολλά περισσότερα από αυτά που θα έπαιρναν οι κακοί μάνατζερ για να μας προωθούν σωστούς παίκτες.
Ας μην αναλωνόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις. Ο προπονητής, από ένα σημείο και έπειτα, έδειξε να εγκαταλείπει την προσπάθεια. Στη διάρκεια της σεζόν κατέβαλε προσπάθειες να ανακτήσει τον έλεγχο, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στη διαχείριση της ίδιας του της νοοτροπίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις πέτυχε να συμμαζέψει την κατάσταση, όμως αυτό αποδείχθηκε ανεπαρκές.
Δείχνει πλέον ανήμπορος όχι μόνο να διαχειριστεί τις εξελίξεις, αλλά και να εμπνεύσει τους παίκτες, αδυνατώντας να τους προσφέρει το επιπλέον κίνητρο που απαιτείται. Καλός, χρυσός, ένας παο εμάς, θα μείνει στην ιστορία, αλλά ο κύκλος του έχει κλείσει.
Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Και αν όντως υπάρχει διάθεση για ουσιαστική εξέλιξη, η αλλαγή προπονητή δεν μπορεί να είναι παρά το στοιχειώδες πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση της ομάδας.
Εάν πάλι η οικογένεια επιμείνει σε αυτή την κατάσταση, τότε σίγουρα δεν θα είναι προς όφελος της ομάδας. Ίσως να εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα, όμως κάθε άλλο παρά ωφέλιμο είναι για τη συνολική πορεία του συλλόγου. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι ο Λουτσέσκου λειτουργεί ως ασπίδα επικοινωνιακής πίεσης, απορροφώντας μεγάλο μέρος της κριτικής.
Δείχνει πλέον ανήμπορος όχι μόνο να διαχειριστεί τις εξελίξεις, αλλά και να εμπνεύσει τους παίκτες, αδυνατώντας να τους προσφέρει το επιπλέον κίνητρο που απαιτείται. Καλός, χρυσός, ένας παο εμάς, θα μείνει στην ιστορία, αλλά ο κύκλος του έχει κλείσει.
Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Και αν όντως υπάρχει διάθεση για ουσιαστική εξέλιξη, η αλλαγή προπονητή δεν μπορεί να είναι παρά το στοιχειώδες πρώτο βήμα για την ανασυγκρότηση της ομάδας.
Εάν πάλι η οικογένεια επιμείνει σε αυτή την κατάσταση, τότε σίγουρα δεν θα είναι προς όφελος της ομάδας. Ίσως να εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα, όμως κάθε άλλο παρά ωφέλιμο είναι για τη συνολική πορεία του συλλόγου. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό ότι ο Λουτσέσκου λειτουργεί ως ασπίδα επικοινωνιακής πίεσης, απορροφώντας μεγάλο μέρος της κριτικής.
Η ανακοίνωση του Σ.Φ. ΠΑΟΚ με εκφράζει σε μεγάλο βαθμό, πλην του ΥΓ.
Από κει και πέρα, η εξέλιξη του ποδοσφαίρου έχει ξεπεράσει τον Μουρίνιο, δείχνει ότι έχει αρχίσει να ξεπερνάει και τον Γκουαρδιόλα, δεν θα ξεπεράσει και τον Λουτσέσκου; Ας αφήσει τις εμμονές του σε παίκτες και σε τρόπο παιχνιδιού (το τελευταίο άλλωστε το έκανε πέρσι σε ένα βαθμό) και ας προσαρμοστεί. Κάτι λέγαμε πέρσι για το τι παίκτες και τι τρόπο παιχνιδιού χρειαζόμαστε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και στην Ευρώπη. Από το ένα αυτί μπήκε και από το άλλο βγήκε και με τις ηλιθιότητες του καλοκαιριού και την σύγχυση του προπονητή καταφέραμε να μην είμασστε ανταγωνιστικοί ούτε στην Ελλάδα μετά την πιο μάγκικη κατάκτηση πρωταθλήματος.
Λίγο μ' ενδιαφέρει το τι θα κάνουμε στα play off, για τα οποία άλλωστε δεν φαίνεται προοπτική πέραν της 4ης θέσης. Με ενδιαφέρει όμως το να αρχίσει άμεσα σχεδόν να χτίζεται η ομάδα με άφιξη Τ.Δ. με δικό του scouting team και χωρίς τις παρεμβάσεις της Μαρίας που διακοπάρει στα όρη της Στ. Ελλάδας, χωρίς το football manager του Γιώργου και χωρίς τους αθέατους αλλά πολύ καλά αμειβόμενους της (όποιας) εδώ διοίκησης. Αν συνεχίσουμε με την νοοτροπία, τα πρόσωπα και την στρατηγική του περσινού καλοκαιριού, πολύ φοβάμαι ότι στα 100 μας χρόνια θα δώσουμε πολύ μεγάλη μάχη μήπως και κρατήσουμε την 4η θέση.
Από κει και πέρα, η εξέλιξη του ποδοσφαίρου έχει ξεπεράσει τον Μουρίνιο, δείχνει ότι έχει αρχίσει να ξεπερνάει και τον Γκουαρδιόλα, δεν θα ξεπεράσει και τον Λουτσέσκου; Ας αφήσει τις εμμονές του σε παίκτες και σε τρόπο παιχνιδιού (το τελευταίο άλλωστε το έκανε πέρσι σε ένα βαθμό) και ας προσαρμοστεί. Κάτι λέγαμε πέρσι για το τι παίκτες και τι τρόπο παιχνιδιού χρειαζόμαστε για να είμαστε ανταγωνιστικοί και στην Ευρώπη. Από το ένα αυτί μπήκε και από το άλλο βγήκε και με τις ηλιθιότητες του καλοκαιριού και την σύγχυση του προπονητή καταφέραμε να μην είμασστε ανταγωνιστικοί ούτε στην Ελλάδα μετά την πιο μάγκικη κατάκτηση πρωταθλήματος.
Λίγο μ' ενδιαφέρει το τι θα κάνουμε στα play off, για τα οποία άλλωστε δεν φαίνεται προοπτική πέραν της 4ης θέσης. Με ενδιαφέρει όμως το να αρχίσει άμεσα σχεδόν να χτίζεται η ομάδα με άφιξη Τ.Δ. με δικό του scouting team και χωρίς τις παρεμβάσεις της Μαρίας που διακοπάρει στα όρη της Στ. Ελλάδας, χωρίς το football manager του Γιώργου και χωρίς τους αθέατους αλλά πολύ καλά αμειβόμενους της (όποιας) εδώ διοίκησης. Αν συνεχίσουμε με την νοοτροπία, τα πρόσωπα και την στρατηγική του περσινού καλοκαιριού, πολύ φοβάμαι ότι στα 100 μας χρόνια θα δώσουμε πολύ μεγάλη μάχη μήπως και κρατήσουμε την 4η θέση.
-
Tελειο ποστVfB v2 έγραψε:Ας μην αναλωνόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις. Ο προπονητής, από ένα σημείο και έπειτα, έδειξε να εγκαταλείπει την προσπάθεια. Στη διάρκεια της σεζόν κατέβαλε προσπάθειες να ανακτήσει τον έλεγχο, τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στη διαχείριση της ίδιας του της νοοτροπίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις πέτυχε να συμμαζέψει την κατάσταση, όμως αυτό αποδείχθηκε ανεπαρκές.
Ας δουμε και λιγο τι δηλωσε ο προπονητης μολις 1μιση μηνα πριν
Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε ο Λουτσέσκου:
«Έχω ένα φανταστικό συναίσθημα ότι όλα διορθώνονται και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο γι’ αυτό το τεράστιο βήμα που έκανε για να με στηρίξει εμένα και την προσπάθεια. Είχα ένα πολύ συναισθηματικό απόγευμα χθες με όσα έγιναν. Αισθάνομαι χαρούμενος και έχω μέσα μου παράλληλα το mode του μαχητή με την καλή έννοια.
Θέλω να εξηγήσω ότι έρχονται παίκτες με ποιότητα που χρειαζόμασταν. Δυο από αυτούς τους ξέρω πολύ καλά εντός και εκτός γηπέδου. Επίσης, αυτοί οι δυο με ξέρουν και πως δουλεύω και την νοοτροπία που έχουμε μέσα στην ομάδα. Οι μεταγραφές θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό, θα αυξήσουν την θέληση της ομάδας να τα δώσει όλα στο γήπεδο. Βελτιωνόμαστε σε επίπεδο αποφασιστικότητας και πολύ χαρούμενος.
Είχα το βράδυ της Δευτέρας ένα πολύ χαρούμενο βράδυ, που με πήρε τηλέφωνο ο ίδιος ο παίκτης και επέλεξε να είναι εδώ αντί να πάει σε κάποια άλλη ομάδα και εννοώ τον Μεϊτέ. Θέλω να ευχαριστώ τον Γιώργο Σαββίδη που γνωρίζω πως δεν ήταν εύκολο να αποδεχτεί αυτές τις μεταγραφές, αλλά έκανε τα πάντα για το καλό της ομάδας και συμμετείχε σε αυτές τις συζητήσεις. Δούλεψαν όλοι πάρα πολύ με γνώμονα το καλό της ομάδας.
Να ευχαριστήσω την διοίκηση, επίσης, που σε αυτή την δύσκολη κατάσταση μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε να ολοκληρώσει τις μεταγραφές που δεν ήταν εύκολες υποθέσεις. Από εδώ και πέρα θα βελτιωθούμε σε αρκετούς τομείς και με περισσότερη ενότητα εντός και εκτός γηπέδου».
Αρα ειναι ν1 υπευθυνος για τον τελευταιο 1μιση μηνα τουλαχιστον, οταν εχει δηλωσει πληρως ικανοποιημενος απο τις μεταγραφες και οτι θα παμε καλυτερα απο εδω και περα
Ο Λουτσέσκου, ανεξάρτητα των λαθών και των χρημάτων που ρίχνει η Διοίκηση, έχει εμμονές και συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Ο αγαπημένος μας προπονητής δείχνει φέτος να το έχει χάσει και μάλλον έχει κορεστεί με την όλη κατάσταση.
Το θέμα είναι η Διοίκηση τι θέλει να κάνει: θέλει εξασφαλισμένη την τέταρτη θέση και πυροτεχνήματα-ομάδες που ίσως κάνουν κάτι ή θέλει ομάδα που να διεκδικεί κάθε χρόνο το Πρωτάθλημα, ανεξάρτητα το τι πετυχαίνει κάθε φορά;
Αν πιστεύουμε ότι η ομάδα θέλει μία αλλαγή, τώρα είναι η ευκαιρία. Και να μη φοβηθεί ενδεχόμενη συμφωνία του Λουτσέσκου με τον βάζελο ή καταστροφολογία αν θα βρούμε καλύτερο κτλ κτλ. Όσο διαιωνίζεται μία άρρωστη κατάσταση, μόνο καλό δεν κάνει.
Πάντως, είτε μείνει είτε φύγει, πρέπει να αλλάξουν πολλά, από πάνω προς τα κάτω
Το θέμα είναι η Διοίκηση τι θέλει να κάνει: θέλει εξασφαλισμένη την τέταρτη θέση και πυροτεχνήματα-ομάδες που ίσως κάνουν κάτι ή θέλει ομάδα που να διεκδικεί κάθε χρόνο το Πρωτάθλημα, ανεξάρτητα το τι πετυχαίνει κάθε φορά;
Αν πιστεύουμε ότι η ομάδα θέλει μία αλλαγή, τώρα είναι η ευκαιρία. Και να μη φοβηθεί ενδεχόμενη συμφωνία του Λουτσέσκου με τον βάζελο ή καταστροφολογία αν θα βρούμε καλύτερο κτλ κτλ. Όσο διαιωνίζεται μία άρρωστη κατάσταση, μόνο καλό δεν κάνει.
Πάντως, είτε μείνει είτε φύγει, πρέπει να αλλάξουν πολλά, από πάνω προς τα κάτω