Volley Ανδρών: Αγώνες & νέα 2023-2024

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος και όλων των παραλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Re: Volley Ανδρών: Αγώνες & νέα 2023-2024

Δημοσίευση από PaokCuba4 »

Θέμα δουλειάς είναι. Έτσι δημιουργείται και η σταθερότητα. Ο Λινάρδος τώρα άλλαξε το σερβίς του και το έκανε πιο επιθετικό, ενώ οι Ντε Ντρις και Μπλανκενάου απλά πρέπει να δουλέψουν περισσότερο στις προπονήσεις.

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως που βρήκες πρόβλημα στην υποδοχή. Και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήμασταν πολύ καλοί. Και μάλιστα με την επιλογή Κοκκινάκη στους ακραίους ουσιαστικά δεν άφησες τον Παναθηναϊκό να πάρει και πολλούς άσσους. Πιέστηκε η υποδοχή ασφαλώς, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήμασταν τραγικοί. Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω το σκεπτικό σου.

Το μπλοκ θα δουλευτεί ομαδικά. Εκεί ακόμα δεν έχει βγει η ατομική ικανότητα που βλέπαμε για παράδειγμα στο Σκρεντάου. Έχουμε τους Τακουρίδη και Γάτση μεν, αλλά θέλουμε περισσότερα από τους κεντρικούς. Το γεγονός ότι ο διαγώνιος και οι ακραίοι έχουν περισσότερα μπλοκ από το κέντρο, αποτελεί καμπανάκι για τους Λινάρδο και Παπαλεξίου.
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

PaokCuba4 έγραψε:
Και θέλω, επειδή ανέφερες ότι δε χρειάζονται και ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβεις τα προβλήματα, να μου πεις ποιες άλλες περιπτώσεις υπήρχαν που θα έκαναν τον ΠΑΟΚ καλύτερο σε σχέση με φέτος. [/b]Υπήρχαν άλλες λύσεις στους κεντρικούς, όταν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πήρανε ό,τι υπήρχε, και ενώ ξέρεις ότι η θέση των κεντρικών στο ελληνικό βόλεϊ είναι η δεύτερη πιο δύσκολη μετά από εκείνη του πασαδόρου; Υπήρχαν άλλες λύσεις στους Έλληνες ακραίους, όταν οι περισσότεροι έκλεισαν ή παρέμειναν στον Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και όταν άλλοι βρίσκονται στο εξωτερικό]; Ή μήπως ξεχνάς ότι ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κρατήσει τον Ράπτη προσφέροντάς του ό,τι καλύτερο μπορούσε γιατί γνώριζε τις δυσκολίες που υπάρχουν στους Έλληνες και στους ξένους, και απλά ο μάνατζέρ αποφάσισε να τινάξει την μπάνκα στον αέρα;
.
Φιλε Paokcuba4 καλημερα.
Ενω συμφωνω σχεδον στα παντα με αυτα που γραφεις εχω μια μικρη ενσταση στο αν ειναι μονοδρομος να παρεις δεδομενα ξενους στην πασα και στη διαγωνιο οποτε παιρνωντας δυο ακραιους αναγκαστικα γιατι δεν υπηρχαν αλλοι να πας για δυο κεντρικους Ελληνες. Προσωπικα πιστευω πως η καλυτερη λυση θα ηταν να προσπαθουσαμε να παρουμε τον Κασαμπαλη ή τον Φιλιποφ για πασαδορο ξενο κεντρικο μαζι με Παπαλεξιου και διατηρωντας τους Γατση και Τακουριδη. Δεν θεωρω τον Μπλανκεναου επιπεδου Γουολς και αλλαζοντας πασαδορο χασαμε και το πλεονεκτημα της συνεργασιας του με Βαν Ντε Ντρις που στο ξεκινημα τουλαχιστον της σεζον θα βοηθουσε. Μην ξεχνας πως ενα πολυ σημαντικο κομματι της σεζον κρινεται στην αρχη της, η ευρωπαικη πορεια.
Επισης να αναφερω πως μια ενδιαφερουσα λυση θα ηταν και ο Τζιουμακας στη διαγωνιο με Ελληνα πασαδορο (Κασαμπαλη) και δυο καλους ξενους κεντρικους και δυο ακραιους. Βασικα θα ηταν πρωτοτυπο.

Υ.γ. Μεγαλη ατυχια με Ρουσσο φετος θα ημασταν πολυ καλα σε υποδοχη.
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

Προφανως η συγκριση των δυο Καναδων ειναι μονο η πρωτη εικονα που εχω, στο τελος θα φανει
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

PaokCuba4 έγραψε:Έτσι δημιουργείται και η σταθερότητα. Ο Λινάρδος τώρα άλλαξε το σερβίς του και το έκανε πιο επιθετικό

Το πιο σημαντικό στοιχείο στο σύγχρονο volley είναι το τζάμπα φλοτ.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

:lol: :lol: :lol: :lol:

Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα δε λέμε; :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Ιάσονας έγραψε:
Φιλε Paokcuba4 καλημερα.
Ενω συμφωνω σχεδον στα παντα με αυτα που γραφεις εχω μια μικρη ενσταση στο αν ειναι μονοδρομος να παρεις δεδομενα ξενους στην πασα και στη διαγωνιο οποτε παιρνωντας δυο ακραιους αναγκαστικα γιατι δεν υπηρχαν αλλοι να πας για δυο κεντρικους Ελληνες. Προσωπικα πιστευω πως η καλυτερη λυση θα ηταν να προσπαθουσαμε να παρουμε τον Κασαμπαλη ή τον Φιλιποφ για πασαδορο ξενο κεντρικο μαζι με Παπαλεξιου και διατηρωντας τους Γατση και Τακουριδη. Δεν θεωρω τον Μπλανκεναου επιπεδου Γουολς και αλλαζοντας πασαδορο χασαμε και το πλεονεκτημα της συνεργασιας του με Βαν Ντε Ντρις που στο ξεκινημα τουλαχιστον της σεζον θα βοηθουσε. Μην ξεχνας πως ενα πολυ σημαντικο κομματι της σεζον κρινεται στην αρχη της, η ευρωπαικη πορεια.
Επισης να αναφερω πως μια ενδιαφερουσα λυση θα ηταν και ο Τζιουμακας στη διαγωνιο με Ελληνα πασαδορο (Κασαμπαλη) και δυο καλους ξενους κεντρικους και δυο ακραιους. Βασικα θα ηταν πρωτοτυπο.

Υ.γ. Μεγαλη ατυχια με Ρουσσο φετος θα ημασταν πολυ καλα σε υποδοχη.
Ιάσονας έγραψε:Προφανως η συγκριση των δυο Καναδων ειναι μονο η πρωτη εικονα που εχω, στο τελος θα φανει

Καλημέρα φίλε μου. Εύχομαι να είσαι καλά.

Καλό το σκεπτικό, αλλά εδώ τώρα υπάρχει και το θέμα στους Έλληνες παίκτες γενικά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν τώρα παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Οι Χάκας και Μούχλιας είναι μια ξεχωριστή κατηγορία και θα την αναφέρω αργότερα.

Θα σου πάρω τα πράγματα από το τέλος. Το πρότζεκτ Έλληνας πασαδόρος και Έλληνας διαγώνιος κολλάει πρώτα στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν αρκετοί αξιόπιστοι διαγώνιοι. Ο Τζιουμάκας που ανέφερες δυστυχώς είναι εκτός κλίματος και αυτό φάνηκε τόσο πέρσι όσο και στο Ευρωπαϊκό. Μοιραία έγινε δεύτερος διαγώνιος πίσω από το Μήλη, αλλά και πάλι δεν έχει δείξει ουδεμία βελτίωση. Ουσιαστικά θα έκανε πολύ χειρότερα παιχνίδια από τον Ντε Ντρις. Ο Μήλης φέτος πρέπει να δείξει πραγματικά αν μπορεί να ανταπεξέλθει. Αλλιώς για την ώρα είναι καλός ως δεύτερος. Το ίδιο και με τον Ασπιώτη. Έχει κάνει καλές χρονιές σε Αυστρία και Ρουμανία, αλλά ο τραυματισμός του επί εποχής Παμβοχαϊκού τον πήγε πίσω και είναι πια ως δεύτερος διαγώνιος σε ομάδες που κυνηγούν το Πρωτάθλημα. Μην παρασύρεσαι από τον Ολυμπιακό και την παρουσία Ζουπάνι τώρα. Κακά τα ψέματα ο Ολυμπιακός με το Ζουπάνι στη διαγώνιο δεν μπορεί να πετύχει πολλά. Η θέση αυτή είναι στην Ελλάδα πια μόνο για ξένο. Ο Δημήτρης Μούχλιας που παίζει Γερμανία είναι η πρώτη ελπίδα μετά από πολλά χρόνια που μπορεί να ανταπεξέλθει στο υψηλότερο επίπεδο. Για αυτό και συνιστώ να τον προσέχουμε.

Ο Κασαμπαλής ξεκίνησε καλά μεν, αλλά δεν έχει δείξει ακόμα τη σταθερότητα για να πούμε ότι είναι ένας αξιόπιστος βασικός πασαδόρος. Έχει καλό σερβίς, παίζει γρήγορα, αλλά την ψηλή πάσα δεν την έχει ακόμα. Για αυτό και κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός τον έστειλε Κηφισιά και πήρε Προύσαλη. Επίσης, επρόκειτο να είναι πάλι δεύτερος πίσω από τον Ιερρεθουέλλο, που είναι τραυματίας. Επόμενως γνωρίζεις κατευθείαν ότι δε ρισκάρεις στην πιο νευραλγική θέση, που είναι η πάσα. Και κακά τα ψέματα Έλληνες πασαδόροι ακόμα δεν έχουν βγει. Είναι η πιο δύσκολη θέση στο ελληνικό βόλεϊ και για αυτό μοιραία ο πιο ευνοημένος είναι αυτός που έχει τουλάχιστον έναν ακραίο Έλληνα. Το ίδιο έγινε και με τον Φιλίπποφ. Για μένα θεωρείται μια κίνηση μόνο αν είσαι απελπισμένος για να την κάνεις. Κανείς δε ξεχνάει τι παιχνίδια έκανε με εμάς. Πιστεύω ότι ένας παίκτης μπορεί να βελτιωθεί, αλλά φαίνεται ότι δε θα έμπαινε ο ΠΑΟΚ σε διαδικασία να τον εμπιστευτεί ξανά. Παίζει και να μην ήθελε να έρθει, καθώς συζητούσε με Ρωσία αλλά τελικά έμεινε στην Ελβετία.

Η επιλογή Μπλανκενάου έγινε με βάση την κατάσταση στους κεντρικούς. Ο ΠΑΟΚ πέρσι είχε μεγάλη δύναμη στο μπλοκ με την παρουσία του Σκρεντάου, ο οποίος συνεργαζόταν άψογα με τον Ντε Ντρις, τον Ράπτη και το Γιόρνα. Επομένως ο Ουολς ήταν ένας παίκτης που κούμπωνε στο στυλ αυτό του παιχνιδιού, παίζοντας με πολλές ψηλές μπάλες (αργές δηλαδή) έχοντας αρκετές κόντρα μπάλες. Με τον ερχομό του Λινάρδου και Παπαλεξίου ο Μιλενκόσκι κατάλαβε ότι πρέπει να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, καθώς και οι 2 δεν είναι ακόμα καλοί μπλοκέρ. Έτσι ο Μπλανκενάου ήρθε, γιατί παίζει πιο γρήγορα με καλή υποδοχή και χαμηλές μπάλες και παίρνει και ο ίδιος επιθέσεις. Όμως θα χρειαστεί χρόνο. Επομένως δεν μπορούμε να τον κρίνουμε τόσο γρήγορα.

Όσον αφορά τους ακραίους και την επιλογή να πάμε για ξένους είναι γιατί δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική και λόγω της ανυπαρξίας καλού Έλληνα πασαδόρου και κεντρικών η ανάγκη έγινε μεγαλύτερη. Για αυτό και έγινε μεγάλη προσπάθεια για να μείνει ο Ράπτης, αλλά 90.000 από τα 50.000 του φάνηκαν λίγα του Μιχαλόπουλου. Μετά δεν υπήρχε αξιόπιστη επιλογή. Όλοι είχαν κλείσει σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ ο Κωτσάκης συνέχισε στο εξωτερικό. Ο Χάκας θα μπορούσε να είναι η επόμενη καλύτερη λύση αλλά ακόμα είναι στο κολλεγιακό. Θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα και αυτός. Άλλες επιλογές τύπου Μαυροβουνιώτη, Παπαδόπουλου ή Ρουμελιωτάκη δεν είναι για αυτό το επίπεδο. Επομένως, ο Γιόσκο αποφάσισε να ενισχύσει τα άκρα του ώστε οι ακραίοι να είναι καλοί τόσο επίθεση όσο και υποδοχή. Με άλλα λόγια να αυξήσει την επιθετική ικανότητα στους ακραίους ώστε να ταιριάξει στο γρήγορο βόλεϊ που θέλει να παίξει. Οι κινήσεις με Φαν Χάρντερεν και Ρουσσό αυτό έδειξαν. Ο Ρουσσό τραυματίστηκε αλλά ο επόμενος ακραίος θα έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Ατυχία αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα.

Σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία μας σίγουρα θα είμαστε στους "16" του CEV Cup, καθώς η Μλάντοστ Ζάγκρεμπ δεν είναι του επιπέδου του ΠΑΟΚ. Ακόμα και με απουσίες, είμαστε πολύ ανώτεροι ποιοτικά. Στους "16" σε περιμένει η Μιλάνο και ένα ρόστερ με αστέρες όπως οι Ισικάβα, Καζίτσκι, Πιάνο, Μελγκαρέχο, Ρέγγερς, Λοσέρ δύσκολα να αποκλειστεί από τη Μένεν και από εμάς. Και παρά το κακό ξεκίνημα στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, παραμένει ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Επομένως δεν περιμένεις πολλά πράγματα. Θα απολαύσουμε το παιχνίδι και τυχεροί όσοι το ζήσουν από κοντά.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

PaokCuba4 έγραψε::lol: :lol: :lol: :lol:

Καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα δε λέμε; :lol: :lol:

Έσπαγα το κεφάλι μου καναδυό ώρες να θυμηθώ το σαρδάμ! :mrgreen: Μόλις το θυμήθηκα, το έγραψα.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

PaokCuba4 έγραψε: Δεν μπορώ να καταλάβω όμως που βρήκες πρόβλημα στην υποδοχή. .
Στο ταιμπρεικ με βαζελο προς το τελος
Άβαταρ μέλους
charlie

Δημοσίευση από charlie »

@PaokCuba4 Ουκρανια
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

kataramenos5 έγραψε:
Στο ταιμπρεικ με βαζελο προς το τελος
Από ότι κατάλαβα αναφέρεσαι στα σερβίς του 5-7, 6-9, 6-10, 6-11, 6-12 και 6-13.

Στο σημείο αυτό υπάρχει και κόπωση. Ο αντίπαλος πίεζε από το σερβίς από το πρώτο λεπτό του παιχνιδιού. Επομένως είναι επόμενο να γίνουν και λάθη από την πλευρά τη δική μας. Κάτι το οποίο διορθώνεται. Και μάλιστα όταν δεν παίζεις με το κανονικό σου λίμπερο αλλά με τον αναπληρωματικό που τα πήγε επίσης καλά.

Ναι δεν πρέπει να γίνονται τέτοια λάθη, αλλά όχι και να πούμε ότι ήμασταν και τραγικοί. Οι παίκτες έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν με τις παρούσες συνθήκες. Και τώρα καλούνται να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Η υποδοχή είναι προϊόν δουλειάς και θα παρουσιαστεί και η διάρκεια στο παιχνίδι.

Επίσης αυτός είναι και ο σκοπός της πίεσης από το σερβίς. Να αναγκάζεις τον πασαδόρο να φεύγει από τη θέση του και να παίξει αργά την μπάλα, κάνοντας προβλέψιμο το παιχνίδι του.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Ξαναδιαβασε το αρχικο ποστ κουβανε καπου μπερδευτηκες.Δεν ειπα οτι ειμαστε τραγικοι γενικα.
Τραγικα σερβις ειπα, για μενα που μαι αμπαλος.Εσυ μπορει να βλεπεις κατι αλλο.
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

Αγαπητέ μου, το έχω διαβάσει μια χαρά το ποστ. Δεν έχω μπερδευτεί καθόλου. Γράφεις για πρόβλημα στην επίθεση και στην υποδοχή. Και σου δίνω το πάτημα να ξεκαθαρίσεις τι εννοείς με την απορία μου για το που είδες το πρόβλημα στην υποδοχή ώστε να καταλάβω καλύτερα που λες ότι έχουμε πρόβλημα (γιατί φαίνεται από το γραφόμενό σου ότι έχουμε θέμα σε επίθεση και υποδοχή).

Μου απαντάς ότι ήμασταν κακοί στο τάι-μπρέικ και σου εξηγώ το γιατί είχε αυτή την εικόνα η υποδοχή από τα μισά του τάι-μπρέικ και έπειτα, και τονίζω ότι αυτά τα λάθη πρέπει να διορθωθούν αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαστε τραγικοί γενικά από άποψη κακής υποδοχής. Μια χαρά νούμερα έχουμε διατηρήσει στα παιχνίδια μας και ειδικά τώρα που ο Κοκκινάκης έπαιξε μια θέση που έχει να παίξει χρόνια. Δεν πιάνομαι από τη λέξη και ξέρω που αναφέρεις τη λέξη "τραγικός". Και για αυτό είπα "που βρήκες το πρόβλημα". Δεν είπα: "Πες μου που ήμασταν τραγικοί".

Το σερβίς στο εξήγησα και σε προηγούμενο σχόλιό μου. Άμα ήθελα να αναφερθώ ξανά στο σερβίς και στην επίθεση θα το είχα κάνει. Εγώ ήθελα να μιλήσω για την υποδοχή και με αφορμή αυτό που είπες. Ήθελα να ακούσω το σκεπτικό σου πίσω από την κακή υποδοχή. Κακό είναι;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PaokCuba4 την Πέμ 09 Νοέμ 2023, 17:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Οχι ρε φιλε γιατι αρπαχτηκες?
Απλα δε θελω να παρεξηγουνται τα λεγομενα μου.Οπως το γραψες φαινεται να ειπα οτι ειμαστε τραγικοι.
Τες πα καλη καρδια.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Μαλώστε ρε να κάνουμε νούμερα!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
PaokCuba4

kataramenos5 έγραψε:Οχι ρε φιλε γιατι αρπαχτηκες?
Απλα δε θελω να παρεξηγουνται τα λεγομενα μου.Οπως το γραψες φαινεται να ειπα οτι ειμαστε τραγικοι.
Τες πα καλη καρδια.
Δεν αρπάχτηκα. Απλά δεν κατάλαβα ούτε και εγώ γιατί απόρησες. :P

Και ήθελα να το ξεκαθαρίσω ώστε να μην παρεξηγούνται ούτε τα δικά μου λεγόμενα.

Για αυτό και έκανα το σχόλιο-ερώτηση για το που βρήκες το πρόβλημα. Το "αλλά όχι και να πούμε ότι είμαστε και τραγικοί" είναι σχήμα λόγου και όχι γιατί είπες κάπου ότι είμαστε τραγικοί. :D

Συζητάμε εδώ. Δε μαλώνουμε. ;)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος PaokCuba4 την Πέμ 09 Νοέμ 2023, 17:58, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα”