Stoiximan Basket League 2023-24

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Basket League και όλων των παραλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
Maurice_Escargot

Re: Stoiximan Basket League 2023-24

Δημοσίευση από Maurice_Escargot »

palok έγραψε:o άρης στα τελευταία του ματς έχει φάει σε ημίχρονα: 21,22 και 23 πόντους (μπορεί να έχω φάει 1-2 πόντους αλλά εκεί είναι). Φτιάξανε μια ομάδα από την αρχή με βάση 6 αμερικανούς (αλλά και τους Τολιόπουλο-Μποχωρίδη που ΔΕΝ φημίζονται για την άμυνά τους- ΟΚ για Σλαφτσάκη και Κατσίβελη). Πριν 1 μήνα σχεδόν δεν είχαν κάνει 10 προπονήσεις όλοι αυτοί μαζί (μάλιστα 1-2 ου μην και 3 αμερικανοί ήταν τραυματίες- τον έναν τον άλλαξαν). Οι αμερικανοί ΣΥΝΗΘΩΣ είναι καλοί μπροστά και κακοί πίσω (όσοι είναι ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΪΣΩ παίζουνε σε τοπ ομάδες).

Και ρωτάω: ποιός είναι ο προπονητής Καστρίτης που σε 1 μήνα φτιάχνει την καλύτερη άμυνα στον κόσμο?

(σ κανω παραθεση γιατι αλλαξε η σελιδα, να μην χαθει το μηνυμα)

Παρακολουθω τον αρη απο περυσι αρκετα. Φετος ο Καστριτης ειπε πως θα εμενε στην ομαδα μονο εαν επαιζε Ευρωπη (χωρις προκριματικα) και θα ειχε ενα μπατζετ 50% πανω απο το περσινο. (που παιζει να ηταν χαμηλοτερο και του δικου μας) Ειχε συζητησεις με ομαδες απο το Ισραηλ για να παει εκει. Η αποψη μου ειναι οτι ο Καστριτης ειναι απο τους καλυτερους προπονητες στην χωρα, ακολουθει πιστα την τεχνογνωσια των ελληνων κοουτς και ο αρης παιζει (απο περυσι) την πιο επιθετικη αμυνα μετα τους δυο του ΠΟΚ. Η αποψη μου ομως ειναι οτι επισης ο Τακιανος ειναι μεσα στους 3-4 καλυτερους στην Ελλαδα στο τακτικο κομματι.

Η αποψη μου για αυτο που αναφερεις ειναι πως λογω του οτι ανοιχθηκαν τοσο πολυ (800κ μπατζετ εχουν) ειχαν ξεκινησει την διεργασια του σκαουτινγκ πολυ νωρις και πολυ εντατικα. Βρηκαν παιχτη οπως τον Ronnie Harrel που ειναι Καστριτικος, απιστευτη ενταση στην αμυνα, ΟΚ επιθετικα, value for money. Ο ελληνικος κορμος ειναι πολυ δυνατος και εχουν ανετο rotation στο 1-2-3. Και παρολο που ηταν πολυ ατυχοι με τον ψηλο τους που τραυματιστηκε για ολη την σεζον, πηγαινουν πολυ καλα. Εχουν πληρωσει βεβαια υπεραξια (Carr + Gallinat 6ψηφιο συμβολαια) αλλα ναι, δεν συγκρινεται με εμας φετος που συνεχιζουμε και ακολουθουμε το πλανο εξυγιανσης και τα λαχεια. Και για αυτους λαχεια ειναι αρκετοι τους, αλλα οχι ολοι, οπως σε εμας.
Άβαταρ μέλους
BlackMagicPAOK

Δημοσίευση από BlackMagicPAOK »

Ο Τολιοπουλος κάνει παπάδες και έχει κάνει μάγκα και τον Καστρίτη!
Και έχουν και γεμάτο γήπεδο σε όλα τα ματς!
Άβαταρ μέλους
KalamarGiannis

Δημοσίευση από KalamarGiannis »

όταν τον είχε ο Λυκογιάννης στη μπάτσα και το γαμωσταυρίδι κι έτρεμε απ το άγχος να κατεβάσει μια μπάλα, έλεγε κι ο ίδιος σε συνέντευξη δε μπορεί να ξέχασα το playmaking, πρέπει να βελτιωθώ κτλ...
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Καλά, ο Τολιόπουλος βγήκε άμπαλος μόνο από κάτι άμπαλους της κερκίδας.

Το ερώτημα, μιας και μιλάμε για Άρη, είναι άλλο...

ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;
Έχουν, ή θα ακούμε από τον Απρίλη για προσφυγές και μπαν και παίκτες που περιμένουν στο γραφείο;
Άβαταρ μέλους
Maurice_Escargot

Χορηγια βασικη, αντι για 1 εχουν 2-3 στυλ Τσαλοπουλου, ακριβα εισιτηρια για Ελλαδα και EuroCup, και προφανως ακομα και με αυτα ειναι μεγαλο το ρισκο τους που μπορει να βγει μπουμερανγκ.

Δεν ηξερα για την φαση Τολιοπουλου-Λυκου, αλλα δεν μου προκαλει εντυπωση... Λετε να κατηφορισει προς Πατρα τωρα που εφυγε ο Βετουλας?
Άβαταρ μέλους
KalamarGiannis

Δημοσίευση από KalamarGiannis »

Maurice_Escargot έγραψε:
palok έγραψε:o άρης στα τελευταία του ματς έχει φάει σε ημίχρονα: 21,22 και 23 πόντους (μπορεί να έχω φάει 1-2 πόντους αλλά εκεί είναι). Φτιάξανε μια ομάδα από την αρχή με βάση 6 αμερικανούς (αλλά και τους Τολιόπουλο-Μποχωρίδη που ΔΕΝ φημίζονται για την άμυνά τους- ΟΚ για Σλαφτσάκη και Κατσίβελη). Πριν 1 μήνα σχεδόν δεν είχαν κάνει 10 προπονήσεις όλοι αυτοί μαζί (μάλιστα 1-2 ου μην και 3 αμερικανοί ήταν τραυματίες- τον έναν τον άλλαξαν). Οι αμερικανοί ΣΥΝΗΘΩΣ είναι καλοί μπροστά και κακοί πίσω (όσοι είναι ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΠΪΣΩ παίζουνε σε τοπ ομάδες).

Και ρωτάω: ποιός είναι ο προπονητής Καστρίτης που σε 1 μήνα φτιάχνει την καλύτερη άμυνα στον κόσμο?

(σ κανω παραθεση γιατι αλλαξε η σελιδα, να μην χαθει το μηνυμα)

Παρακολουθω τον αρη απο περυσι αρκετα. Φετος ο Καστριτης ειπε πως θα εμενε στην ομαδα μονο εαν επαιζε Ευρωπη (χωρις προκριματικα) και θα ειχε ενα μπατζετ 50% πανω απο το περσινο. (που παιζει να ηταν χαμηλοτερο και του δικου μας) Ειχε συζητησεις με ομαδες απο το Ισραηλ για να παει εκει. Η αποψη μου ειναι οτι ο Καστριτης ειναι απο τους καλυτερους προπονητες στην χωρα, ακολουθει πιστα την τεχνογνωσια των ελληνων κοουτς και ο αρης παιζει (απο περυσι) την πιο επιθετικη αμυνα μετα τους δυο του ΠΟΚ. Η αποψη μου ομως ειναι οτι επισης ο Τακιανος ειναι μεσα στους 3-4 καλυτερους στην Ελλαδα στο τακτικο κομματι.

Η αποψη μου για αυτο που αναφερεις ειναι πως λογω του οτι ανοιχθηκαν τοσο πολυ (800κ μπατζετ εχουν) ειχαν ξεκινησει την διεργασια του σκαουτινγκ πολυ νωρις και πολυ εντατικα. Βρηκαν παιχτη οπως τον Ronnie Harrel που ειναι Καστριτικος, απιστευτη ενταση στην αμυνα, ΟΚ επιθετικα, value for money. Ο ελληνικος κορμος ειναι πολυ δυνατος και εχουν ανετο rotation στο 1-2-3. Και παρολο που ηταν πολυ ατυχοι με τον ψηλο τους που τραυματιστηκε για ολη την σεζον, πηγαινουν πολυ καλα. Εχουν πληρωσει βεβαια υπεραξια (Carr + Gallinat 6ψηφιο συμβολαια) αλλα ναι, δεν συγκρινεται με εμας φετος που συνεχιζουμε και ακολουθουμε το πλανο εξυγιανσης και τα λαχεια. Και για αυτους λαχεια ειναι αρκετοι τους, αλλα οχι ολοι, οπως σε εμας.
για να απαντήσω κι εγώ τη γνώμη μου PALOK, παίζουν ανελέητο ξύλο να χαλάσουν τον αντίπαλο. Εδώ διαμαρτυρήθηλε ο πρώτος διδάξας το βλακόμουτρο των κόκκινων... Αυτά τα "στο όριο του φάουλ και πιο πάνω" είναι δημοσιοσχετίστηκες μλκ... είναι καθαρά μπασκετ-μποξ, καταστρέφει το άθλημα και θα πρεπε να τους κυνηγήσουν ανελέητα μέχρι να βγει ολόκληρη πεντάδα με αποβολή 5 φάουλ - εσκεμμένα - αντιαθλητικά και τεχνικές ποινές. Έτσι νοιώθω γι αυτούς. ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Maurice_Escargot έγραψε:Χορηγια βασικη, αντι για 1 εχουν 2-3 στυλ Τσαλοπουλου, ακριβα εισιτηρια για Ελλαδα και EuroCup, και προφανως ακομα και με αυτα ειναι μεγαλο το ρισκο τους που μπορει να βγει μπουμερανγκ.

Κρίμα, πεθύμησα τον άλλον το Λάσκαρη που έλεγε ότι θα κάνει έργα 1.000.000.000€ (1 δις) στη Θεσσαλονίκη... :opaokara:
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Maurice_Escargot έγραψε: Η αποψη μου ειναι οτι ο Καστριτης ειναι απο τους καλυτερους προπονητες στην χωρα, ακολουθει πιστα την τεχνογνωσια των ελληνων κοουτς και ο αρης παιζει (απο περυσι) την πιο επιθετικη αμυνα μετα τους δυο του ΠΟΚ.
με ποιόν τρόπο κατά τη γνώμη σου μπορεί ένας προπονητής να διδάξει (και τελικά) να παίξει 1 με 1 επιθετική άμυνα? και σε πόσο χρόνο κατά τη γνώμη σου μπορεί να το περάσει αυτό στους παίκτες του? αυτοί οι παίκτες αν αύριο πάνε σε μια άλλη ομάδα, θα είναι ΣΟΥΠΕΡ στο 1 με 1 στην άμυνα λες? εκτός αν μου πείς οτι ο Καστρίτης μπορεί και βρίσκει με 60 χιλιάρικα το χρόνο αμερικανούς που παίζουνε την καλύτερη επιθετική άμυνα στην Ευρώπη (και βάζουνε και 8-10 πόντους ανά ματς).
Άβαταρ μέλους
Maurice_Escargot

Εύλογες ερωτήσεις, δεν έχω τις απαντήσεις. Ασχέτως ποσών συμβολαίων, ο παίχτης (τους) που δεν μπορεί μέχρι στιγμή να ακολουθήσει αυτό το στυλ παιχνιδιού είναι κι αυτός που ήρθε από κολλέγιο χωρίς εμπειρία Ευρώπης. (Καρ) Πιστεύω δηλαδή πως η επιτυχία του τι θέλει να μεταδόσει και να διεκπεραιώσει στο παιχνίδι ο συγκεκριμένος προπονητής κρίνεται από διάφορους παράγοντες όπως το υπόβαθρο των παιχτών, της δικής του ικανότητας, χημείας, κοκ Ένα καλό παράδειγμα σε αυτό ο Διαμαντής ο Σλαφτσακης. Φέτος είναι επιδραστικοτατος στον τρόπο παιχνιδιού τους ενώ σε εμάς με το ζόρι έπαιρνε μερικά λεπτά. Δεν ξέρω τους λόγους αυτού, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Υποθέτω πως ο συγκεκριμένος προπονητής δίνει σαφείς ρόλους.

Φυσικά είναι πολύ πιθανό πως πολλοί από αυτούς τους παίχτες μεμονωμένα και σε άλλες ομάδες να μην μπορούσαν να αποδώσουν έτσι και με αυτήν την ενέργεια που βλέπουμε τώρα. Αυτό δεν ξέρω τι λέει ακριβώς, δεν είμαι προπονητής.

Επίσης, γενικότερα φέτος βλέπουμε αυτήν την επιθετική άμυνα στην Λίγκα. Ακόμη κι εμείς με το Περιστέρι σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Το Λαύριο με εμάς προχθες έκανε το ίδιο. Το γεγονός πως δεν μπορούσαμε να τους ματσαρουμε σε ενέργεια ίσως να μας κάνει να πιστεύουμε πως το παιχνίδι τους είναι αντιαθλητικό η παράνομο. Γυρίζοντας το στον αρη και στο σχόλιο του @KalamarGiannis, δεν είμαι βέβαιος πως αυτό το στυλ παιχνιδιού/άμυνας δεν (πρέπει να) έχει θέση στο σύγχρονο μπάσκετ ακόμη κι εάν φαίνεται forced και καταστροφικό για τον αντίπαλο. Εκεί θα πρέπει ίσως ο ρόλος των διαιτητών να είναι πιο αποφασιστικός μέσα στον ίδιο τον αγώνα και πιο είναι το όριο των επαφών/έντασης που αφήνουν να παιχθεί.

Sent from my Pixel
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

ελπίζω να πάει ο καστρίτης κάπου έξω να δούμε τί θα κάνει. έχω πολύ συγκεκριμένη άποψη για τον σύγχρονο έλληνα προπονητή και πόσο μπάσκετ παράγει.
Άβαταρ μέλους
BlackMagicPAOK

Δημοσίευση από BlackMagicPAOK »

Διπλό στην Ρόδο ο Καστρίτης!
Δηλώσεις Σενγκουρα μετά τον αγώνα.

"Συγχαρητήρια στον Άρη για τη νίκη. Η ομάδα μου δεν ήταν προετοιμασμένη για ένα παιχνίδι σαν αυτό. Ο Άρης κάνει 100 φάουλ. Έπαιξε ένα καράτε – μπάσκετ και προσωπικά δεν είχα προετοιμάσει την ομάδα μου για να ανταποκριθεί σ’ αυτό το στιλ”.
Άβαταρ μέλους
Maurice_Escargot

Ωωπ, δευτερος κοουτς σε 5 αγωνες που αναφερεται στο στυλ παιχνιδιου κι αμυνας του αρεως. Αναμενεται saga φετος με αυτους. Σε δυο εβδομαδες ερχονται Παλατακι.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Ο μισος μας περσινος παγκος η καρδιτσα
.Καμπεριδης(14π) ,Σαιμπερτ,Χριστιδης
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Καμπερίδης 14 πόντοι; Μέτρησαν και τα καλάθια που έβαλε στο ζέσταμα;
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

Για την παραπανω συζητηση θα ηθελα να πω πως συμφωνω απολυτα με τον Maurice Escargot. Ο Καστριτης ειναι ενα κλικ πανω απο τους προπονητες της δευτερης γραμμης και μαλλον ειναι ετοιμος για καλυτερη ομαδα στο εξωτερικο.
Κανει καλες επιλογες ξενων διαχρονικα, παντα η ομαδες του προσπαθουν να παιξουν αυτη την αμυνα στο οριο του φαουλ, και φετος επειδη εχει καλους Ελληνες παικτες τα καταφερνει καλα. Ο Αρης φετος εχει το μπατζετ που θα επρεπε να εχει ο ΠΑΟΚ 300χιλ παραπανω και ετσι εχει ξενους με χαμηλο ρισκο και ελληνες ψηλα στη δευτερη γραμμη. Γενικα σε αυτη την φαση του πρωταθληματος η πιεση που βγαζει ο αρης φτανει για να του δωσει διπλα οπως αυτο στον κολοσσο.
Αυτα που ελεγε ο Μπαρτζωκας ηταν μαλακιες. Ο πιο γελοιος ανθρωπος, θελει να παιζει τα παιχνιδια στην ελλαδα ως προπονηση για τημ ευρωπη και να μαρκαρουν τους παικτες του με τα ματια ενω οι φιλαθλοι θα τον χειροκροτανε ως νεο καοσαρα. Μια χαρα τον επαιξε ο Καστριτης τον καραγκιοζη και τυχερος ηταν που κερδισε στο παλε. Αν δεν του αρεσει ας παει στην α2 αφου ουτως η αλλως το πρωταθλημα το χρησιμοποιει οπως το χρησιμοποιει και απαγορευεται να χασει να ξεβρωμισει λιγο η λιγκα.
Και ο Τακιανος ομως καλη περιπτωση προπονητη ειναι.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Basket League”