Μεταγραφές Καλοκαιριού 2023 II
- sourmenetes
- Moderator
Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2023 II
Μη συνεχίζετε με οφτοπικ!
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεκτό, αλλά σβήστε και τα άλλα οφτοπικ, όχι μόνο αυτά που δεν αρέσουν.
Σεβαστές και λογικές οι ανησυχίες. Για το αν ειναι αναβάθμιση η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω ειναι οτι ειλικρινά δεν ξέρω. Σε ότι αφορά το Νελσον-Μπραντον ή Σαματα-Μπραντον το πρόβλημά μου δεν είναι ουτε ο Νελσον ουτε ο ΣαματαNapoli4 έγραψε:Κοίτα, όλοι οι παίκτες έχουν το ρίσκο τους.astral έγραψε:Λογικό σε ένα βαθμό.
Το εντυπωσιακο ειναι ποσοι ειναι προκατειλημμενοι αρνητικα χωρίς να τον έχουν δει δευτερόλεπτο!
Μπορεί ο Σαματα να βγει λίρα 100, μπορεί ο Γκαμπιαντινι να βγει σαπακι ολκής.
Γι'αυτό δεν γίνεται να τους κρίνουμε πριν τους δούμε με την ομάδα. Ούτε φυσικά από τα πρώτα ματς. Ασφαλές δείγμα θα έχουμε στο 6μηνο.
Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ πέρυσι ταλαιπωρήθηκε πολύ στο γκολ. Και στην δημιουργία, αλλά και στην εκτέλεση. Ανανεωσες τον Μπράντον που παρά τα γκολ, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. Βγήκαν ονόματα από το πάνω ράφι που άνοιξαν την όρεξη. Και καταληξαμε σε μια επιλογή αυξημένου ρίσκου, καθώς ο παίκτης πέρα από την προσαρμογή, πρέπει να βρει και τον καλό του εαυτό. Όταν έχεις μομεντουμ (όπως πχ ο Τσαλοφ) είναι πιο εύκολα τα πάντα.
Η θέση μάλλον κλείνει με Σαματα και Μπράντον, και θέλω να μου πεις ειλικρινά, αν θεωρείς πως το Νέλσον-> Σαματα το θεωρείς αναβάθμιση. Καλός ο μηδενισμός του Ολιβέιρα, αλλά γενικά ήταν μια χαρά παίκτης. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βρει έναν παίκτη του καλού διμήνου του Νέλσον. Τον βρήκε;
Ίσως η πλήρης απαξίωση και οι ειρωνίες κάποιων, δεν αφήνουν περιθώρια για ποδοσφαιρική κουβέντα.
Πέρα όμως απο αυτές τις φωνές, θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει διάλογος, με διαφορετικές απόψεις. Πχ περιμένω να ακούσω από Σουριναμεζο που είναι υπέρ του παίκτη. Εγώ πάντως δεν είμαι ευχαριστημένος.
Υγ. Η ομάδα δεν πέφτει κάτω από την 4η θέση, και έχει μια χαρά υλικό να μπει στους ομίλους του Κόνφερενς, ειδικά με 1-2 προσθήκες ακόμα. Το θέμα είναι να υπάρχει βελτίωση σε σχέση με πέρυσι και να φτιάξουμε ρόστερ που μπορεί να κυνηγήσει το κάτι παραπάνω.
Υγ2. Για την στήριξη και το γεμάτο γήπεδο ανεξαρτήτως επιτυχιων, έχεις απόλυτο δίκιο.

Κάποιοι τον εχουν δει και εχουν καλυτερη εικονα οποτε ισως μπορουν να μας διαφωτήσουν.
Δε θέλω όμως να αφήσω την ανησυχία μου να γίνει παράνοια (το λεω για αλλα σχόλια , όχι για το δικο σου προφανως).
Ως καρίερα, φαίνεται για παίκτης που είναι στα κυβικά μας (οπως ηταν κι ο Νελσον) σε καλή ηλικία, πράγμα που σημαίνει ότι σιγουρα δεν ειναι υπερβαση αλλά ουτε απαραίτητα και υποβάθμιση. Ως χαρακτηριστικά φαινεται για κάτι διαφορετικό (και παλι απο οτι λενε οσοι τον ειδαν) και τα υπόλοιπα θα φανουυν στην πράξη.
Στην οποία πράξη, υπάρχουν πολλές παράμετροι για το τι θα βγάλει καποιος παικτης στο γήπεδο και για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι θα είναι με την ομάδα από την αρχή, τι κίνητρο θα δείξει ξέρωντας ότι έρχεται για βασικός, πόσο καλά θα ταιριάξει με προπονητή και συμπαίκτες κ.α. Είδαμε για παράδειγμα τον πολυ καλό Νέλσον με κίνητρο και έναν απαράδεκτο όταν το κίνητρο τελείωσε.
Στο τέλος, ούτε πετάω από χαρά ούτε ξενέρωσα, αλλά λόγω άγνοιας για τον παικτη, η αγωνία που είχα παραμένει. Δεν ειναι και το καλύτερο συναίσθημα, αλλά δε μου φταιει ο Σαμάτα για αυτο

- sourmenetes
- Moderator
Ποια είναι που αρέσουν δηλαδή;adman έγραψε:Δεκτό, αλλά σβήστε και τα άλλα οφτοπικ, όχι μόνο αυτά που δεν αρέσουν.
- navigator11
Ο παίχτης τελικά θα είναι αυτός που θα έρθει;; Θα έχει πλάκα να μην έρθει καν αυτός

Εν τω μεταξύ διαβάζω ορισμένες εκφράσεις όπως "δεν είναι πολυβόλο των γκολ" και άλλα παρόμοια και αναρωτιέμαι..
Ρε σεις, ειλικρινά τώρα, με το χέρι στη καρδιά θέλω να απαντήσει όποιος μπορεί. Πιστεύετε πως υπάρχει σήμερα που μιλάμε ο τρόπος, να φέρει ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, οποιοδήποτε πολυβόλο κάτω των 32-33 ετών;
ΠΡΟΣΟΧΉ! Σημαντική διευκρίνιση!!
Πολυβόλο των γκολ ΔΕΝ είναι κάποιος που έκανε μια καλή χρονιά. Ξεκάθαρο αυτό;
Ο Κρασσο πχ, έχει 49 γκολ καριέρας και 0,28 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ ο Σαμάτα έχει 119 γκολ καριέρας και 0,33 γκολ ανά παιχνίδι. Κανείς τους δεν πιστεύω πως θεωρείται πολυβόλο των γκολ.
Ούτε καν ο Τσόλακ θεωρείται πολυβόλο που έχει 0,4+ γκολ ανά παιχνίδι.
Για μένα ο μόνος από αυτούς που ακούστηκαν, που στα μάτια μου ήταν ότι πιο κοντινό σε πολυβόλο, ήταν ο Πούκι.
Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν γίνεται να πιστεύετε ορισμένοι πως γίνεται ρεαλιστικά να φέρουμε κάποιον που κάνει 10-15 γκολ σταθερά κάθε χρονιά τη τελευταία πενταετία πχ.
Ρε σεις, ειλικρινά τώρα, με το χέρι στη καρδιά θέλω να απαντήσει όποιος μπορεί. Πιστεύετε πως υπάρχει σήμερα που μιλάμε ο τρόπος, να φέρει ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, οποιοδήποτε πολυβόλο κάτω των 32-33 ετών;
ΠΡΟΣΟΧΉ! Σημαντική διευκρίνιση!!
Πολυβόλο των γκολ ΔΕΝ είναι κάποιος που έκανε μια καλή χρονιά. Ξεκάθαρο αυτό;
Ο Κρασσο πχ, έχει 49 γκολ καριέρας και 0,28 γκολ ανά παιχνίδι, ενώ ο Σαμάτα έχει 119 γκολ καριέρας και 0,33 γκολ ανά παιχνίδι. Κανείς τους δεν πιστεύω πως θεωρείται πολυβόλο των γκολ.
Ούτε καν ο Τσόλακ θεωρείται πολυβόλο που έχει 0,4+ γκολ ανά παιχνίδι.
Για μένα ο μόνος από αυτούς που ακούστηκαν, που στα μάτια μου ήταν ότι πιο κοντινό σε πολυβόλο, ήταν ο Πούκι.
Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν γίνεται να πιστεύετε ορισμένοι πως γίνεται ρεαλιστικά να φέρουμε κάποιον που κάνει 10-15 γκολ σταθερά κάθε χρονιά τη τελευταία πενταετία πχ.
- buffalobill4
Κάποιοι "μαλακες" "γκρινιαρηδες" "μηδενιστες" λέγαμε χαμηλώστε λίγο τις προσδοκίες γιατί θα προσγειωθειτε απότομα. Τώρα αντί να υπάρχει χαρά που τουλάχιστον θα έχουμε φορ στην Ολλανδία επικρατεί πάλι φαγωμάρα και εσωστρέφεια. Αλλά σ αυτό "φταίει" και η παε που μόνη της ανέβασε τις προσδοκίες λες και θα μπορούσαμε να πάρουμε ποτέ παίκτη βασικό από πρεμιερ Γαλλία Γερμανία Ισπανία. Μέχρι να δούμε ότι και οι "αντίπαλοι έχουν πενιχρη μεταγραφική κίνηση μέχρι στιγμής" μας προέτρεψε ο κυρκυρ λες και αυτό λέει κάτι. Ήρθε ο μελισσανιδης και έδωσε 6.5 και βασικά έκανε αυτό που δεν καναμε εμείς το 19 με απόλυτη ευθύνη της ιδιοκτησίας. Έχτισε πάνω στον ενθουσιασμό των οπαδών και της ομάδας, κράτησε τον προπονητή και τον πιο επιδραστικο παίκτη που μάλιστα είχε και δανεικό. Έκανε δηλαδή το απολύτως λογικό σε αντίθεση με εμάς που διαλυσαμε την συνοχή της ομάδας τότε και ενώ και τότε ακούγαμε "καλά έκανε", "ο Σαββίδης πήρε το νταμπλ" και "ποιος λουτσεσκου τα εκατομμύρια του Σαββίδη έφεραν τους τίτλους". Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν απλά τα αναφέρω για να πω ότι γενικά έχουμε μια αυτοκαταστροφικη διοίκηση / ιδιοκτησία που όμως είναι απείρως καλύτερη και δεν συγκρίνεται καν με τις προηγούμενες. Το λέω επειδή ως οπαδός του ΠΑΟΚ είσαι αναγκασμένος να εξηγείς τα αυτονόητα όταν μιλάς για τον Σαββίδη.
Ας πάμε τώρα και στου Σαματά. Καταρχήν έχει όνομα κομμένο και ραμμένο για ΠΑΟΚ. Όσο τον είδα από βιντεακια, προφανώς, δεν έχει καθόλου στιλ ακπομ που βλέπω να γράφεται. Ο παίκτης έπαιζε αριστερό εξτρεμ στην πρεμιερ, αν βάλεις τον ακπομ αριστερό εξτρεμ θα πατάει την μπάλα. Είναι εκρηκτικός, έχει καλό άλμα και κεφάλια σε εκτέλεση και όχι σε σπάσιμο (το ακριβώς ανάποδο του ολιβειρα δηλαδή εδώ), δεν παίζει καθόλου με πλάτη και πάει στο κατά μέτωπον και εκτελεί με τα δύο πόδια κυρίως εντός περιοχής. Δηλαδή σε μια σύγκριση με τον ολιβειρα είναι το ακριβώς αντίθετο. Δεν μπαίνω στην λουπα να συγκρίνω παίκτες και γιατί δεν έχω δει τον σαματά σε ματς, αλλά και γιατί δεν χρειάζεται αφού από τον ολιβειρα του ΠΑΟΚ και ο αναστασακος και ο μπακαγιοκο θα ήταν καλύτεροι και πιο επιδραστικοι. Άρα και ο σαματάς θα είναι αναβάθμιση. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα εδώ. Ο λουτσεσκου που όπως ακούστηκε έδωσε το οκ για τον παίκτη, τον έχει δει ή απλά φοβήθηκε ότι θα μείνει χωρίς φορ και είπε φερτον; Γιατί για να πάρει πράγματα από τον παίκτη, θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού μπροστά από επιθετικό σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη, σε επιθετικό που τραβιέται στα άκρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την συμμετοχή των εξτρεμ. Ελπίζω να είναι συνειδητή επιλογή και όχι να προσπαθήσει να βάλει τον Σαματά στα παπούτσια του ολιβειρα γιατί μετά θα έχει καταφέρει το αδύνατο, να έχουμε πάρει παίκτη χειρότερο του περσινού ακόμα και προπερσινου ολιβειρα. Όσο και αν ακούγεται αδύνατο.
Ας πάμε τώρα και στου Σαματά. Καταρχήν έχει όνομα κομμένο και ραμμένο για ΠΑΟΚ. Όσο τον είδα από βιντεακια, προφανώς, δεν έχει καθόλου στιλ ακπομ που βλέπω να γράφεται. Ο παίκτης έπαιζε αριστερό εξτρεμ στην πρεμιερ, αν βάλεις τον ακπομ αριστερό εξτρεμ θα πατάει την μπάλα. Είναι εκρηκτικός, έχει καλό άλμα και κεφάλια σε εκτέλεση και όχι σε σπάσιμο (το ακριβώς ανάποδο του ολιβειρα δηλαδή εδώ), δεν παίζει καθόλου με πλάτη και πάει στο κατά μέτωπον και εκτελεί με τα δύο πόδια κυρίως εντός περιοχής. Δηλαδή σε μια σύγκριση με τον ολιβειρα είναι το ακριβώς αντίθετο. Δεν μπαίνω στην λουπα να συγκρίνω παίκτες και γιατί δεν έχω δει τον σαματά σε ματς, αλλά και γιατί δεν χρειάζεται αφού από τον ολιβειρα του ΠΑΟΚ και ο αναστασακος και ο μπακαγιοκο θα ήταν καλύτεροι και πιο επιδραστικοι. Άρα και ο σαματάς θα είναι αναβάθμιση. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα εδώ. Ο λουτσεσκου που όπως ακούστηκε έδωσε το οκ για τον παίκτη, τον έχει δει ή απλά φοβήθηκε ότι θα μείνει χωρίς φορ και είπε φερτον; Γιατί για να πάρει πράγματα από τον παίκτη, θα πρέπει να αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού μπροστά από επιθετικό σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη, σε επιθετικό που τραβιέται στα άκρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την συμμετοχή των εξτρεμ. Ελπίζω να είναι συνειδητή επιλογή και όχι να προσπαθήσει να βάλει τον Σαματά στα παπούτσια του ολιβειρα γιατί μετά θα έχει καταφέρει το αδύνατο, να έχουμε πάρει παίκτη χειρότερο του περσινού ακόμα και προπερσινου ολιβειρα. Όσο και αν ακούγεται αδύνατο.
Ο Ακπομ που κολλάει; Φετος εκανε νουμερα, ποτε δεν ηταν τετοιος φορvs40 έγραψε:Εγώ απορρώ δεν μας έκανε ο Άκπομπ που έκανε καλύτερα νούμερα 25-26 ετών και μας κάνει τώρα ο 30,5 ετών Σαματάς; Η κίνηση έχει μεγάλο ρίσκο και νομίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να υπογράψει, αν τον θέλουμε με 800Κ ταβάνι αποδοχών σε 2 ετές ή 700Κ σε 3ετές.
Επιμένω ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να φέρει πίσω τους έλληνες που πούλησε και ειδικά τον Πέλκα.
Και εναν εξτρεμ: ΝΑΙDamoN έγραψε:Με μπαμπά σαματα και ένα καλό 8αρι περνάμε ομίλους με νορμαλ κληρώσεις;
Αδιανοητο. Εγραψα ακριβως το ιδιο [FACE WITH TEARS OF JOY]Ettien26 έγραψε:Και με έναν εξτρέμ ναι.DamoN έγραψε:Με μπαμπά σαματα και ένα καλό 8αρι περνάμε ομίλους με νορμαλ κληρώσεις;
Καλος ο Σαματάς αλλα εχει ξυρισμενο κεφαλι, οποτε θα ηταν χρήσιμο να ερθει και ο Κοτσιδας να το ισορροπήσουμε.
Να πιασουμε και το μπαλανς της τριχας.
Να πιασουμε και το μπαλανς της τριχας.
Αυτό που τον Ραζβαν τον θεωρείται ένα @@@ακα και μισό που δεν κοιτάζει χαρακτηριστικά παικτών και αν ταιριάζουν με την ομάδα του αλλά τον νοιάζει να είναι μόνο ποσοτικά καλυμμένος έχει ενδιαφέρον..
Όσο για την αποθέωση του τίγρη εδώ μέσα σήμερα να δω πόσοι θα είχατε τα αντερα να κάνετε τουμπεκί αν ο Σαββίδης το 12 έλεγε..."ακούστε μαγκακια μου....εγώ για να πάρω την ομάδα θα την ρίξω ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ Γ εθνικη,για παίζουμε για χρόνια με Μπορμπους και Κρασαδες και μόλις ανέβουμε Α Εθνική πάλι θα μας γλενταει για χρόνια ο κάθε πικραμένος μέχρι να φτιάξουμε το γήπεδο ".
Το τι έκανε ο τίγρης για το χαρτί (αν και όχι με την πλήρη εικόνα) και το τι δεν έκανε ο Σαββίδης το 19 για τον ΠΑΟΚ το διαβάσαμε διεξοδικά εδώ μέσα σήμερα.
Τι ΔΕΝ κάναμε εμείς για τον ΠΑΟΚ δεν διαβάσαμε.
Όσο για την αποθέωση του τίγρη εδώ μέσα σήμερα να δω πόσοι θα είχατε τα αντερα να κάνετε τουμπεκί αν ο Σαββίδης το 12 έλεγε..."ακούστε μαγκακια μου....εγώ για να πάρω την ομάδα θα την ρίξω ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ Γ εθνικη,για παίζουμε για χρόνια με Μπορμπους και Κρασαδες και μόλις ανέβουμε Α Εθνική πάλι θα μας γλενταει για χρόνια ο κάθε πικραμένος μέχρι να φτιάξουμε το γήπεδο ".
Το τι έκανε ο τίγρης για το χαρτί (αν και όχι με την πλήρη εικόνα) και το τι δεν έκανε ο Σαββίδης το 19 για τον ΠΑΟΚ το διαβάσαμε διεξοδικά εδώ μέσα σήμερα.
Τι ΔΕΝ κάναμε εμείς για τον ΠΑΟΚ δεν διαβάσαμε.
@ Blackgr4
Μάλλον παρεξήγησες αυτό που έγραψα "περι πολυβόλου των γκολ".
Σου λέω που εστιάζουν αυτοί που δεν θα το θέλουν.
Για μένα βάσει των χαρακτηριστικών που έχει και εφόσον ταιριάσει με την ομάδα, μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλή μεταγραφή.
Εάν ολοκληρωθεί η κίνηση θα χαρώ που επιτέλους θα έχουμε φορ. Και μακάρι και οι επόμενες κινήσεις θα είναι του ίδιου επιπέδου. Και ας μην κάνουν γκελ στον κόσμο...
Μάλλον παρεξήγησες αυτό που έγραψα "περι πολυβόλου των γκολ".
Σου λέω που εστιάζουν αυτοί που δεν θα το θέλουν.
Για μένα βάσει των χαρακτηριστικών που έχει και εφόσον ταιριάσει με την ομάδα, μπορεί να αποδειχθεί πολύ καλή μεταγραφή.
Εάν ολοκληρωθεί η κίνηση θα χαρώ που επιτέλους θα έχουμε φορ. Και μακάρι και οι επόμενες κινήσεις θα είναι του ίδιου επιπέδου. Και ας μην κάνουν γκελ στον κόσμο...
-
Θα πω και εγω την άποψη μου χωρίς να ξέρω πολυ μπάλα. Ο παίκτης προέρχεται απο μια μέτρια τριετία αλλα δεν είναι γνωστoί όλοι οι παράγοντες που το προκάλεσαν αυτό. Η πρώτη ύλη προκειμένου να προσφέρει υπάρχει. Εξαρτάται και πως θα χρησιμοποιηθεί. Ο Μίετσελ που πολλοί θεωρούν ενα απο τα καλύτερα φορ που έπαιξε στην ομάδα πέτυχε διψήφιο αριθμό τερμάτων στην καριέρα μονο δυο χρονιές. Την τελευταία του στη Λέγκια και την τελευταία του σε μας. Την καλύτερη του χρονιά δηλαδή την έκανε στα 31 και αυτό για βρέθηκε ο σωστότερος τρόπος χρήσιμοποίησης του απο τον μακαρίτη τον Βουκοτιτς. Νομίζω το μεγαλύτερο κακό σε αυτήν την υπόθεση είναι τα ποσά που ακούστηκαν καθώς και οι αγορές που λέγεται οτι ψάχναμε, πράγματα που δημιούργησαν μεγαλύτερες προσδοκίες απο αυτές που έπρεπε. Ένα ερωτηματικό έχω μόνο. Τόσο καιρο απο τη λίστα των παικτών που μένουν ελέυθεροι στις 30/6 δεν βρέθηκε ούτε ένας να ταιριάζει στα θέλω και το μπάτζετ της ομάδος;
Γενικά ο Κουλιανός πάντως στο σχόλιό του χθες το απόγευμα στο ραδιόφωνο ανέφερε ότι ο ΠΑΟΚ στοχεύει σε ακριβώς αυτό. Να φέρει και τους δύο, με τη λογική ότι ο Brandon θα αγωνίζεται στα εξτρέμ. Αλλά οκ, απλά είναι κάτι που είπε ο Κουλιανός, τίποτα παραπάνω.joshua έγραψε:Εγώ πάντως για διαφορετικούς λόγους στη κάθε περίπτωση,είτε λόγω κόστους,είτε λόγω χαρακτηριστικών,είτε λόγω στοιχείων επιθετικου διδύμου δεν είχα ξετρελαθεί με καμία περίπτωση από όσες ακούστηκαν. Θα ήμουν όμως happy πχ με διδυμο στυλ Σαματά και Πρεβλιακ.