Herenveen - Π.Α.Ο.Κ. 27.8.2009
Re: Herenveen- P.A.O.K. 27.8.2009
O "ρόμβος" (ειδικά στην Ελλάδα)είναι εμφανώς πιο κλειστό σύστημα και στις άκρες του κέντρου δεν παίζουν εξτρέμ (τύπου Βιερίνια, Κουτσιανικούλη...) αλλά πιο κλασσικοί χαφ (τύπου Σορλέν, Κονσεϊσάο στα 35 του...)... Και ο άρης έπαιξε κάποια στιγμή ρόμβο (επι Μπάγεβιτς νομίζω), ουσιαστικά με τρία αμυντικά χαφ (Γκαρσία, Γιάχιτς, Νεμπεγλέρας νομίζω) και ένα δεκάρι μπροστά τους, όπως και η αεκ κάποια στιγμή πέρισυ με τρία αμυντικά χαφ... Γενικά είναι πιο αμυντικογεννές σύστημα απ'ότι περιμένει κανείς... Μπορεί να έχεις δύο φόρ και ενισχυμένο κέντρο αλλά τα πλάγια είναι ψιλοάδεια... Αν έπαιζε ρόμβο με Βιτόλο-Φωτάκη (μπρός-πίσω), Βιερίνια-Κονσεϊσάο ή Κουτσιανικούλη (αριστερά-δεξιά) και μπροστά Μουσλίμοβιτς, Φιλομένο, θα ήταν ότι πιο επιθετικό σχήμα θα μπορούσαμε να δούμε απο τον ΠΑΟΚ... Όμως νομίζω ότι εν τω προκειμένω μιλάμε για έναν ρόμβο γεμάτο με κεντρώους και αμυντικά χαφ...
Τώρα αν αποφάσισε ο Σάντος να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά αυτό το σύστημα στο κρισιμότερο μάτς της σεζόν... Ο θεός και η ψυχή του... Αν και δεν πιστεύω ότι τελικά θα κάνει τέτοιο πράγμα...
Τώρα αν αποφάσισε ο Σάντος να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά αυτό το σύστημα στο κρισιμότερο μάτς της σεζόν... Ο θεός και η ψυχή του... Αν και δεν πιστεύω ότι τελικά θα κάνει τέτοιο πράγμα...
Παιδια ξεκοληστε με τα συστηματα ή πατε να παιξετε κανενα μανατζερ.Κουρασατε πολυ!!!Δεν υποστηριζω σαντος αλλα το παρακανατε να λεει ο καθενας την προπονητικη του γνωμη!!Και κυριως πριν τον αγωνα!!!Θα δουμε και μετα θα κρινουμε!!
Υ.Σ. αν ειναι κανενας αδερφος απο αλεξανδρουπολη να μου πει αν ξερει κανενα μερος που δειχνει τον αγωνα!Ευχαριστω εκ των προτερων!!
Υ.Σ. αν ειναι κανενας αδερφος απο αλεξανδρουπολη να μου πει αν ξερει κανενα μερος που δειχνει τον αγωνα!Ευχαριστω εκ των προτερων!!
- alexpaok4
Πήγα στο William Hill να βάλω ενα ταλιράκι στο διπλό. Μόλις μου έβγαλε τη λίστα των αγώνων Γιουρόπα Λίγκ στην οθόνη, η κοπέλα (Αγγλίδα τώρα ετσι) είπε "Οh look at that team P.A.O.K" δηλαδή "Οοο κοίτα ομάδα, Π.Α.Ο.Κ".
Απο τις 30 ομάδες που ήταν στη λίστα, τον ΠΑΟΚ διάλεξε (Και μάλιστα χωρίς να πω εγω τίποτα!)
Μήπως ξέρει κάτι παραπάνω;
Απο τις 30 ομάδες που ήταν στη λίστα, τον ΠΑΟΚ διάλεξε (Και μάλιστα χωρίς να πω εγω τίποτα!)

Μήπως ξέρει κάτι παραπάνω;

Και γω δε νομιζω οτι ειναι ωρα για πειραματα.......Εχουμε που εχουμε προβληματα ως ομαδα, οχι μονο τραυματισμους αλλα κυριως μεγαλο προβλημα στο γκολ......Με την χερενφεν εδω η αμυνα μας ηταν ικανοποιητικη σε σχεση με τα προηγουμενα παιχνιδια παλι καλα. Σε ρομβο δεξια αριστερα μονο με φωτακη Σορλεν μπορω να το φανταστω..Παντως δεν ξερω τι εγινε λαθος ακριβως αλλα ετοιμοι δεν ειμαστε και 2 παικτες αν θελουμε να παμε καλα και στο πρωταθλημα πρεπει να παρουμε ασχετα με το τι θα γινει την πεμπτη. Οπως και να χει μπορουμε να περασουμε ομως......ειναι μια μετρια ομαδα αυτη..
Παρατήρησα κι εγώ το συγκεκριμένο σχηματισμό στο γήπεδο στο φιλικό με τον Εργοτέλη. Με Σορλέν αριστερά, Αμπου δεξιά.diniko80 έγραψε:η διαφορα ειναι οτι οι ακραοι σου παιζουν κλειστα μεσα και εχεις δεκαρι.....ειναι το συστημα που παιξαμε με τελη και καναμε μιαμιση ευκαιρεια με τον τελη μια.....κλαφτα......
Με μια φορά δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα βέβαια. Εμένα μου φάνηκε ενδιαφέρον, αλλά χρειάζονται πολύ καλά μπακ που να έχουν αντοχές και ταχύτητα (full backs). Ο Λίνο είναι κατάλληλος νομίζω, αλλά από δεξιά δεν έχουμε τέτοιο μπακ (εκτός ίσως του υγιούς Αραμπατζή..).
Το θέμα είναι απλό, καθόμαστε 4-5 που βαριόμαστε και λέμε για μπαλίτσα, για ρόμβους, για τετράγωνα και λοιπές π@π@ρολογίες... Απλά πράγματα... Ούτε ενοχλείται κανένας, ούτε θίγεται κανένας... Χαβαλέ κάνουμε, για την καψούρα μας μιλάμε, την ΠΑΟΚάρα... 

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος arisk την Τρί 25 Αύγ 2009, 16:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η παραλλαγη του Σαντος εχει το εξης που κανει το ρομβο να μοιαζει παλι με 4-3-3...Οι 2 επιθετικοι εχουν σαφεστατη εντολη να βγαινουν συχνα στα πλαγια ,το δεκαρι να βγαινει μονιμα κριφος επιθετικος και στην περιοχη να παταει και το ενα απο τα 2 χαφ της ευθειας...
Καπως ετσι επαιξε ο ΠΑΟΚ στον α ημιχρονο με εργοτελη και γιαυτο πολλοι μπερδευτηκαν και ειδαν 4-3-3
Μην περιμενετε στατικο ρομβο..
Καπως ετσι επαιξε ο ΠΑΟΚ στον α ημιχρονο με εργοτελη και γιαυτο πολλοι μπερδευτηκαν και ειδαν 4-3-3
Μην περιμενετε στατικο ρομβο..
Ρε παιδιά, κανένα νέο για καφέ με Conn-X TV στη Θάσο; Αρχίζω και ανησυχώ...
- ΑποστόληςΑ
Τα περισσότερα χαφ μας έχουν αμυντικούς προσανατολισμούς (Βιτόλο, Γκαρσία, Αμπουμπακάρι, Βερόν). Ο Σορλέν, μάλλον δεν θα προλάβει, ο Κονσεϊσάο το ίδιο (αν και δεν είναι χαφ) οπότε προβλέπω να παίζει πάλι ο Ίβιτς, που κέρδισε πόντους με το γκολ που έβαλε.
Το καλό φέτος είναι ότι οι αναπληρωματικοί διαθέτουν μια αξιοπρεπή ποιότητα, οπότε δεν θα με στενοχωρήσει ιδιαίτερα πχ η έλλειψη του Κόνσε. Περισσότερο αυτή του Olivier, αλλά ελπίζω ότι ο Βιεϊρίνια θα κάνει ένα εξίσου καλό παιχνίδι, χωρίς να χάσει το τετ-α-τετ, αυτή τη φορά.
Προσωπικά θα έβαζα του Βιτόλο και Γκαρσία πίσω, και τους Φωτάκη και Βερόν πιο μπροστά. Όσο και αν ο Santos δεν συμπαθεί τον Αργεντίνο, εμένα μου αρέσει και θα τον δοκίμαζα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με την ελπίδα μια καλής κάθετης μπαλιάς στους δύο επιθετικούς.
(Γι' αυτό ο Πορτογάλλος κάνει καριέρα προπονητή κι εγώ καριέρα ...θεατή)
Το καλό φέτος είναι ότι οι αναπληρωματικοί διαθέτουν μια αξιοπρεπή ποιότητα, οπότε δεν θα με στενοχωρήσει ιδιαίτερα πχ η έλλειψη του Κόνσε. Περισσότερο αυτή του Olivier, αλλά ελπίζω ότι ο Βιεϊρίνια θα κάνει ένα εξίσου καλό παιχνίδι, χωρίς να χάσει το τετ-α-τετ, αυτή τη φορά.
Προσωπικά θα έβαζα του Βιτόλο και Γκαρσία πίσω, και τους Φωτάκη και Βερόν πιο μπροστά. Όσο και αν ο Santos δεν συμπαθεί τον Αργεντίνο, εμένα μου αρέσει και θα τον δοκίμαζα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με την ελπίδα μια καλής κάθετης μπαλιάς στους δύο επιθετικούς.
(Γι' αυτό ο Πορτογάλλος κάνει καριέρα προπονητή κι εγώ καριέρα ...θεατή)
- ContrerasPablo
εγω θελω με χερενφεν,Χαλκια τερμα,μπιζερα δεξι μπακ,σεντερ μπακ,τσιριλο και μαλεζα και αριστερο μπακ σαβινι.βιτολο και γκαρσια αμυντικα χαφ,δεξια και αριστερα κουτσια και βιερινια να αλλαζουν θεσεις,φωτακη μπροστα και μουσλι επιθεση.
Που το ακουσες?
για 4-3-3 το παει τελικα?
(επιτελους ποδοσφαιροκουβεντα!)
για 4-3-3 το παει τελικα?
(επιτελους ποδοσφαιροκουβεντα!)
- Maximus
Οτι και να λετε παντως προπονηταραδες μου... (μιλαω σε στυλ Φικιωρη τωρα) εγω νομιζω οτι ο Γκαρσια εκτος απο κοφτης ειναι πολυ καλος και στην δημιουργια παιχνιδιου...συνεπως αυτο με τα 3 αμυντικα χαφ τα ακουω βερεσε...
Αν ηταν τα αμυντικα χαφ μονο να κοβουν και τα επιθετικά μονο να δινανε καθετες μπαλιες...πάει, θα το κλειναμε το μαγαζακι!
Αν ηταν τα αμυντικα χαφ μονο να κοβουν και τα επιθετικά μονο να δινανε καθετες μπαλιες...πάει, θα το κλειναμε το μαγαζακι!
για μένα σε ευρωπαϊκά εκτος έδρας παιχνίδια το 4-3-3 με τρία αμυντικά half που να έχουν επιθετικά τρεξίματα είναι το ιδανικότερο.
Από κει και πέρα στο πλανήτη ΠΑΟΚ τι Πέμπτη επειδή αν δε σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο, τα συστήματα και οι theories θα πάνε στο δρόμο, ελπίζω το σκεπτικό σε κάθε έναν παίκτη ξεχωριστά (οποιος και αν είναι αυτός) να είναι το "περνα πάνω από το "πτώμα" του αντιπαλου σου μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι"
και από Παρασκευή ξανασυζητάμε για συστήματα, θέσεις, αργούς και γρήγορους, τεχνίτες και αμπαλους κτλ κτλ
Από κει και πέρα στο πλανήτη ΠΑΟΚ τι Πέμπτη επειδή αν δε σκοράρουμε στο πρώτο ημίχρονο, τα συστήματα και οι theories θα πάνε στο δρόμο, ελπίζω το σκεπτικό σε κάθε έναν παίκτη ξεχωριστά (οποιος και αν είναι αυτός) να είναι το "περνα πάνω από το "πτώμα" του αντιπαλου σου μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι"
και από Παρασκευή ξανασυζητάμε για συστήματα, θέσεις, αργούς και γρήγορους, τεχνίτες και αμπαλους κτλ κτλ
Ρομβος στο 4-4-2 ,παντως, ειναι το συστημα που επι 4 ολοκληρα χρονια, βρεξει χιονισει, επαιζε ο σααφ στη βερντερ βρεμης.
Και εμοιαζε πολυ με την περιγραφη που κανει παραπανω ο ΔΑΑΤ
Και εμοιαζε πολυ με την περιγραφη που κανει παραπανω ο ΔΑΑΤ