Η οργάνωση της θύρας 4
- Μπαρκαρούτσος
Re: Η οργάνωση της θύρας 4
Αν έσβηνα κάτι, θα έσβηνα τα τελευταία που εκεί όντως ήμουν εν βρασμώ. Τα υπόλοιπα είναι παράθεση γεγονότων.
Έχεις ένσταση σε κάποιο από αυτά;
Έχεις ένσταση σε κάποιο από αυτά;
Δεν χρειάζονται. Αυτό λέω.
Δε θέλω επίσης να επεκταθω, για το λευτεριά, αλλά έχεις καμιά 1.000 άτομα στη στενή για οπαδικα.
Βρες μου άλλη ομάδα να έχει 1. Όχι πολλούς, να έχει 1.
Να φανταστώ όλοι δίκαια είναι μέσα.
Δε θέλω επίσης να επεκταθω, για το λευτεριά, αλλά έχεις καμιά 1.000 άτομα στη στενή για οπαδικα.
Βρες μου άλλη ομάδα να έχει 1. Όχι πολλούς, να έχει 1.
Να φανταστώ όλοι δίκαια είναι μέσα.
- Μπαρκαρούτσος
Δεν έχω εμπιστοσύνη στους μπάτσους και στη δικαιοσύνη, άρα δεν πιστεύω να είναι όλοι δίκαια μέσα.
Ούτε όλοι αγγελούδια είναι, ούτε όλοι νιαδεςφό. Αλλά, του πούστη, αν είχαν λίγο τακτ, δεν θα το φώναζαν χθες που ξεκίνησε η δίκη. Δεν θα φώναζαν στο Παλατάκι "τον σκότωσα γιατί ήταν Αρειανός". Κράζουμε την ΠΑΕ για την ανύπαρκτη επικοινωνιακή πολιτική και οι οπαδοί κάνουν χειρότερα.
Λίγο τακτ και εξυπνάδα θέλει. Μη τρως το τυράκι γαμώτο (όχι εσύ, στους ΣΦ αναφέρομαι). Σε έχει στην μπούκα όλη η Ελλάδα, κράτα χαμηλό προφίλ!
Από τη μια ανακοίνωση "Δεν ασχολούμαστε με πεσίματα και αφοπλίζουμε τους ΣΦ μας" και από την άλλη αυτό...ε εντάξει.
Ούτε όλοι αγγελούδια είναι, ούτε όλοι νιαδεςφό. Αλλά, του πούστη, αν είχαν λίγο τακτ, δεν θα το φώναζαν χθες που ξεκίνησε η δίκη. Δεν θα φώναζαν στο Παλατάκι "τον σκότωσα γιατί ήταν Αρειανός". Κράζουμε την ΠΑΕ για την ανύπαρκτη επικοινωνιακή πολιτική και οι οπαδοί κάνουν χειρότερα.
Λίγο τακτ και εξυπνάδα θέλει. Μη τρως το τυράκι γαμώτο (όχι εσύ, στους ΣΦ αναφέρομαι). Σε έχει στην μπούκα όλη η Ελλάδα, κράτα χαμηλό προφίλ!
Από τη μια ανακοίνωση "Δεν ασχολούμαστε με πεσίματα και αφοπλίζουμε τους ΣΦ μας" και από την άλλη αυτό...ε εντάξει.
- black_star_ninja
+1Μπαρκαρούτσος έγραψε:Ξέρω, στ'αρχίδια σας, αλλά απόψε πήγα τελευταία φορά στην 4.
Έγιναν πράγματα που γίνονται σε κάθε αγώνα σχεδόν, τα οποία φυσικά δεν με εξέπληξαν, αλλά δυστυχώς δεν μιλάει κανείς για αυτά...
1. Τον πυρσό στο κεφάλι του πιτσιρικά στην 4.
2. Πάλι χέρια ο φασίστας, σε κάθε μα κάθε γαμημένο αγώνα.
4. Δεκάδες μπουκάλια και πυρσοί να φεύγουν στο διχτάκι ή και πάνω από αυτό..καναδυό μπουκάλια έφτασαν χορτάρι. Φυσικά, μπουκάλια προσγειώθηκαν και από τους πάνω στους κάτω.
5. Ντρόγκια.
6. Λευτεριά στ'αδέρφια μας σήμερα και όχι από 5 ή 10 άτομα. Πολλά άτομα και όχι μόνο από ένα σημείο της 4...
7. Ο εξής διάλογος:
- Αδερφέ, μπορείς να κάνεις ένα τσικ πιο αριστερά;
(γυρνάει ο πιτσιρικάς γύρω στα 20 και κοιτάει θιγμένα, με λίγο τσαμπουκά)
- Πλάκα με κάνεις;
- Όχι, δεν σε κάνω πλάκα.
- Να πάω πιο αριστερά για να βλέπεις; (όρθιοι και οι δύο)
- Ναι.
- Όχι ρε, δεν πάω πιο αριστερά για να δεις!
- Δεν σε μίλησα άσχημα, ζήτησα να πας πιο εκεί για να δω.
- Φίλε, άκου λίγο (πιο μαλακό ύφος, αφού βλέπει ότι δεν τον παίρνει για τσαμπουκάδες και υπάρχει ευγένεια). Εδώ ήρθες να χοροπηδάς και να τραγουδάς, στην 4 δεν έρχεσαι να δεις μπάλα, κατάλαβες;
- Χοροπηδάω και τραγουδάω, απλώς σε ζήτησα να βλέπω και δεν σε μίλησα άσχημα, ούτε ζήτησα κάτι δύσκολο.
- Εντάξει αδερφέ, κι εγώ έτσι κι αλλιώς δεν κάθομαι εδώ, πάνω-κάτω είμαι, όλα καλά.
Δεν ήθελα καν να μπω στον κόπο να του εξηγώ για ποιον λόγο πριν 24 ώρες ούρλιαζα και χτυπιόμουν στο Vilnius.
Ειδικά στο "λευτεριά στ'αδέρφια μας" που ακούστηκε πολύ παθιασμένα, ντράπηκα. Αν είχα έρθει γήπεδο μόνος, θα είχα φύγει.
Αυτόν τον ΠΑΟΚ, να τον βάλετε στον πάτο σας. Αυτό το πράγμα δεν είναι ΠΑΟΚ.
Καλά που δεν έρχονται αυτοί στο Παλατάκι. Καλύτερα είμαστε, δεν τους χρειαζόμαστε αυτούς τους "ΠΑΟΚτσήδες". Τα "πετσιά".
Ειμαι πεπεισμενος οτι οσοι δημιουργουν αυτα που περιεγραψες, δε νοιαζονται για τιποτα περισσοτερο απο τον εαυτο τους, εννοειται οτι δε νοιαζονται για την ομαδα και δε τους καιγεται καρφι αν εσυ, εγω και αλλοι τοσοι σταματησουν να πηγαινουν στην 4, ακομα και αν φτασει στο σημειο η 4 να εχει 50-100 ατομα (ή οσοι ειναι τελοσπαντων).
Με μεγαλη μου λυπη πιανω τον εαυτο μου να σκεφτεται "γιατι να δωσει 200 εκ ο Ιβαν για γηπεδο; για να το ρημαξουν 100 ανθρωποι; δειξαμε σα λαος του ΠΑΟΚ οτι εχουμε βελτιωθει τοσο που να αξιζουμε ενα γηπεδο μιας μεγαλης ευρωπαικης ομαδας;".. Ακομα χειροτερα βλεπω τους παικτες της ομαδας μας να πηγαινουν προς την 4 για να πανηγυρισουν και ο πρωτος που μοστραρεται εκει ειναι ο φασιστας; ακουω οτι διαμαρτυρομαστε για τους δικους μας που φυλακιστηκαν επειδη σκοτωσαν ενα παιδι και νιωθω ντροπη.
Γιατι ρε σεις εκει στην ΠΑΕ δεν κανετε κατι γιαυτα; η εικονα μας ειναι.. δεν ειναι μονο τα βιντεο και το paoktv και η μπουτικ η εικονα μας.. θα φτιαξουμε νεο γηπεδο (αν και οταν) και θα κανουμε τα ιδια; και δε θελω να τα μηδενιζω παιδια.. εχει ανθρωπους που πονανε την ομαδα εκει μεσα.. που ειναι πρωτοι στις εκδρομες και συγχωρουν ολα αυτα στο βωμο της αγαπης για την ομαδα.. το ποστ δεν απευθυνεται σε αυτους φυσικα.
- Μπαρκαρούτσος
Πρέπει να βρεθεί ένα πεδίο επικοινωνίας, όπου θα ακουστούν εξίσου όλες οι απόψεις για να βρεθεί μία λύση στο οπαδικό, για το καλό του ΠΑΟΚ.
Το forum, πιστεύω, ότι μπορεί να προσφέρει κάτι τέτοιο. (Dimg4 και λοιποί modομάχοι, μη γελάτε)
Το forum, πιστεύω, ότι μπορεί να προσφέρει κάτι τέτοιο. (Dimg4 και λοιποί modομάχοι, μη γελάτε)
- Psuxo_logos
Τελευταία φορά και για μένα η θύρα 4 εχθές.
Παλμός 0.
Συνθήματα για το την ομάδα μας, τον μεγάλο ΠΑΟΚ, ελάχιστα.
Από συνθήματα με πρεζα, μπάχαλα, μαχαιρώματα, ηρωινη κλπ, πολλά.
Καρκίνοι και θάνατοι και διάφορες τέτοιες ευχές συνεχώς από τους γύρω.
Βέβαια χωρίς εισιτήριο κ χωρίς να ξέρουν ούτε την ενδεκάδα.
Εννοείται πως άκουστηκε και το λευτεριά στα αδέρφια τους.
Εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια; Όχι;
Είσαι μια ουσία μαγική; Όχι;
Όταν θα πάω στον τρελογιατρο; Όχι;
Δεν τους αντεχω άλλο αδέρφια.
Σορρυ αλλά δεν μπορώ να μην το γράψω κ να μην εκφραστω.
Έμπαινε ο ΠΑΟΚ κ το μισό γήπεδο τραγουδούσε αλλά κ το υπόλοιπο μισό άλλο.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Παλμός 0.
Συνθήματα για το την ομάδα μας, τον μεγάλο ΠΑΟΚ, ελάχιστα.
Από συνθήματα με πρεζα, μπάχαλα, μαχαιρώματα, ηρωινη κλπ, πολλά.
Καρκίνοι και θάνατοι και διάφορες τέτοιες ευχές συνεχώς από τους γύρω.
Βέβαια χωρίς εισιτήριο κ χωρίς να ξέρουν ούτε την ενδεκάδα.
Εννοείται πως άκουστηκε και το λευτεριά στα αδέρφια τους.
Εδώ και τόσες χιλιάδες χρόνια; Όχι;
Είσαι μια ουσία μαγική; Όχι;
Όταν θα πάω στον τρελογιατρο; Όχι;
Δεν τους αντεχω άλλο αδέρφια.
Σορρυ αλλά δεν μπορώ να μην το γράψω κ να μην εκφραστω.
Έμπαινε ο ΠΑΟΚ κ το μισό γήπεδο τραγουδούσε αλλά κ το υπόλοιπο μισό άλλο.
- iremidynami 4+
Πολυ θα ηθελα να ακουσω καποιον αντιλογο στο παραπανω ποστ, για να δω μηπως καπου κατι χανω.
Δυστυχως για οσους εχουμε ζησει την τουμπα στα παλια, ακομα και στα πετρινα χρονια(σαββιδης-βουλινος κλπ), το αποτελεσμα της συγκρισης ειναι τραγικο.
Δυστυχως για οσους εχουμε ζησει την τουμπα στα παλια, ακομα και στα πετρινα χρονια(σαββιδης-βουλινος κλπ), το αποτελεσμα της συγκρισης ειναι τραγικο.
- Psuxo_logos
Και είμαι μόνο 30.iremidynami 4+ έγραψε:Πολυ θα ηθελα να ακουσω καποιον αντιλογο στο παραπανω ποστ, για να δω μηπως καπου κατι χανω.
- kataramenos5
Ειπαμε μεγαλη κουβεντα ειναι αυτη.Διαβαζω για σχολια για το πως καταντησε η κερκιδα ,για το ποσο καλυτερα ηταν τα πραγματα παλια
Αληθεια ποσο?
Διαβαστε λιγο στο παρακατω λινκ τις ιστοριες του Μακη του Μαναβη
http://doctorogiatros.blogspot.com/2012 ... _6082.html
Πως θα τον εβλεπε τον Μακη ενας σημερινο πιτσιρικας ? Τι ταμπελα θα του βαζε?
Μηπως αυταρχικος,μπαχαλακιας,ομοφοβικος,μισογυνης.και ποσα αλλα?
Κι ομως για μας ηταν απλα ο Μακης ο Μαναβης.
Ποσο πρεπον ηταν να ριχνεις γαυρους στο Θερμαικο επειδη δεν ηξεραν ν απαντησουν στην ερωτηση"Φιλαρακι κατα που πεφτει η Καλαμαρια?"
Ποσο δημοκρατικο να τραγουδα η 4 το "Ζουμε για τον ΠΑΟΚ λαλαλαλα..." στο ρυθμο του Λιλυ Μαρλεν? Ρε λες να μαι φασιστας και να μη το χω καταλαβει 30 χρονια?
Αυτη ηταν η Τουμπα του 80 -90 κι αυτοι που εκαναν τα παραπανω ηταν αυτοι που ξεκινησαν το λεγομενο "οπαδικο κινημα του ΠΑΟΚ ".Σημερα τη νοσταλγουμε αλλα μαλλον προτιμαμε να τα παραβλεπουμε αυτα.Αλλες εποχες ,αλλη θεωρηση των πραγματων.
ΥΓ Αληθεια ποσο πρεπον ειναι σημερα να βριζεις τη μανα καποιου ξαδερφου (γαυρου,βαζελου,σκουληκιου κλπ) η φιλου σου ?Η μηπως δε το χετε κανει.?
ΥΓ2 Σορρυ για τις σκορπιες σκεψεις αλλα δε μου βγαινει με τιποτα .Το μυαλο μου τρεχει σε αλλα πργματα ,σε δυσκολες καταστασεις.Ισως καποια αλλη φορα
Αληθεια ποσο?
Ποσο πρεπον ηταν να ριχνεις γαυρους στο Θερμαικο επειδη δεν ηξεραν ν απαντησουν στην ερωτηση"Φιλαρακι κατα που πεφτει η Καλαμαρια?"
Ποσο δημοκρατικο να τραγουδα η 4 το "Ζουμε για τον ΠΑΟΚ λαλαλαλα..." στο ρυθμο του Λιλυ Μαρλεν? Ρε λες να μαι φασιστας και να μη το χω καταλαβει 30 χρονια?
Αυτη ηταν η Τουμπα του 80 -90 κι αυτοι που εκαναν τα παραπανω ηταν αυτοι που ξεκινησαν το λεγομενο "οπαδικο κινημα του ΠΑΟΚ ".Σημερα τη νοσταλγουμε αλλα μαλλον προτιμαμε να τα παραβλεπουμε αυτα.Αλλες εποχες ,αλλη θεωρηση των πραγματων.
ΥΓ Αληθεια ποσο πρεπον ειναι σημερα να βριζεις τη μανα καποιου ξαδερφου (γαυρου,βαζελου,σκουληκιου κλπ) η φιλου σου ?Η μηπως δε το χετε κανει.?
ΥΓ2 Σορρυ για τις σκορπιες σκεψεις αλλα δε μου βγαινει με τιποτα .Το μυαλο μου τρεχει σε αλλα πργματα ,σε δυσκολες καταστασεις.Ισως καποια αλλη φορα
Εύχομαι να γίνει το γήπεδο σε κάποια φάση γιατί το Μπάτε σκύλοι που επικρατεί είναι άκρως επικίνδυνο. Δεν είναι ότι απλά δεν υπάρχουν ελεύθεροι διάδρομοι για να μπορέσεις να προχωρήσεις μήπως κ βρεις κάποθ να κάτσεις, έχει κ κάτι μη τα χαρακτηρίσω 18-20.νομίζουν ότι είναι καλύτερη το τσιφλίκι τους η 4 και ενώ υπάρχει ήδη στιμωξιδι κ με το ζόρι παίρνουμε ανάσα, θεωρούν λογικό με το έτσι θέλω να σπρώξουν παραπάνω για να περάσουν κ να βρίζουν κ από πάνω. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, είναι επικίνδυνο δεν είναι μαγκιά. Ένας να έπεφτε ρε μαλακες όπως σας φωνάζαμε χθες, θα τον τσαλαπατουσαν οι υπόλοιποι.
ΥΓ μεγάλη εξυπνάδα στα τουρνικε, το ένα τουρνικε για αυτούς χωρίς εισιτήριο κ το άλλο για αυτούς που είχαν. Η 4 χθες παίζει να είχε 4-5 χιλιάδες υπεράριθμους
ΥΓ μεγάλη εξυπνάδα στα τουρνικε, το ένα τουρνικε για αυτούς χωρίς εισιτήριο κ το άλλο για αυτούς που είχαν. Η 4 χθες παίζει να είχε 4-5 χιλιάδες υπεράριθμους
πραγματικα διαφωνω με το ποστ ,αλλα δικαιωμα σου ......οσο για το διαχωρισμο κοσμος του μπασκετ και ποδοσφαιρου ακομη ποιο ακυρη διακριση......ο ΠΑΟΚ ειναι πολυσυλεκτικος πρεπει να ανεχομαστε τον διπλα μας φυσικα τα πολιτικα ιδιαιτερα τα πολιτικα να τα αφησει ο καθενας στο σπιτι του.....οποιος ομως πειραζει τον ΠΑΟΚ μου θα την ακουει στον ναο ........ειτε λεγετε κουλης η κρυφακουλης.....Μπαρκαρούτσος έγραψε:Ξέρω, στ'αρχίδια σας, αλλά απόψε πήγα τελευταία φορά στην 4.
Έγιναν πράγματα που γίνονται σε κάθε αγώνα σχεδόν, τα οποία φυσικά δεν με εξέπληξαν, αλλά δυστυχώς δεν μιλάει κανείς για αυτά...
1. Τον πυρσό στο κεφάλι του πιτσιρικά στην 4.
2. Πάλι χέρια ο φασίστας, σε κάθε μα κάθε γαμημένο αγώνα.
4. Δεκάδες μπουκάλια και πυρσοί να φεύγουν στο διχτάκι ή και πάνω από αυτό..καναδυό μπουκάλια έφτασαν χορτάρι. Φυσικά, μπουκάλια προσγειώθηκαν και από τους πάνω στους κάτω.
5. Ντρόγκια.
6. Λευτεριά στ'αδέρφια μας σήμερα και όχι από 5 ή 10 άτομα. Πολλά άτομα και όχι μόνο από ένα σημείο της 4...
7. Ο εξής διάλογος:
- Αδερφέ, μπορείς να κάνεις ένα τσικ πιο αριστερά;
(γυρνάει ο πιτσιρικάς γύρω στα 20 και κοιτάει θιγμένα, με λίγο τσαμπουκά)
- Πλάκα με κάνεις;
- Όχι, δεν σε κάνω πλάκα.
- Να πάω πιο αριστερά για να βλέπεις; (όρθιοι και οι δύο)
- Ναι.
- Όχι ρε, δεν πάω πιο αριστερά για να δεις!
- Δεν σε μίλησα άσχημα, ζήτησα να πας πιο εκεί για να δω.
- Φίλε, άκου λίγο (πιο μαλακό ύφος, αφού βλέπει ότι δεν τον παίρνει για τσαμπουκάδες και υπάρχει ευγένεια). Εδώ ήρθες να χοροπηδάς και να τραγουδάς, στην 4 δεν έρχεσαι να δεις μπάλα, κατάλαβες;
- Χοροπηδάω και τραγουδάω, απλώς σε ζήτησα να βλέπω και δεν σε μίλησα άσχημα, ούτε ζήτησα κάτι δύσκολο.
- Εντάξει αδερφέ, κι εγώ έτσι κι αλλιώς δεν κάθομαι εδώ, πάνω-κάτω είμαι, όλα καλά.
Δεν ήθελα καν να μπω στον κόπο να του εξηγώ για ποιον λόγο πριν 24 ώρες ούρλιαζα και χτυπιόμουν στο Vilnius.
Ειδικά στο "λευτεριά στ'αδέρφια μας" που ακούστηκε πολύ παθιασμένα, ντράπηκα. Αν είχα έρθει γήπεδο μόνος, θα είχα φύγει.
Αυτόν τον ΠΑΟΚ, να τον βάλετε στον πάτο σας. Αυτό το πράγμα δεν είναι ΠΑΟΚ.
Καλά που δεν έρχονται αυτοί στο Παλατάκι. Καλύτερα είμαστε, δεν τους χρειαζόμαστε αυτούς τους "ΠΑΟΚτσήδες". Τα "πετσιά".
- Μπαρκαρούτσος
george188 έγραψε:Ένας να έπεφτε ρε μαλακες όπως σας φωνάζαμε χθες, θα τον τσαλαπατουσαν οι υπόλοιποι.
Ήταν ο αδερφός μου μέσα στο μπούγιο εκείνη την ώρα. Με είπε ότι κάποιοι επάνω από την είσοδο φώναζαν στους κάτω που ήταν μπούγιο. Υπήρχαν κάποιοι που προσπαθούσαν να πάνε τουαλέτα και ήταν αδύνατο, γιατί υπήρχε κύμα κόσμου που πήγαινε να μπει και δεν άφηνε τους άλλους να περάσουν. Κατά τις 20:00 έγινε αυτό.
Ένας σεισμός ή απλά να πέσει η θύρα από το βάρος...θα έχουμε πολλούς νεκρούς. Και επειδή ο μέσος όρος ηλικίας στην 4 είναι χαμηλός...θα κλάψει η Ευρώπη.
9602 είναι η χωρητικότητα της 4 συνολικά..και έχει μόνο 2 εισόδους...καληνύχτα ζωή.
- Psuxo_logos
Κλασικοί Έλληνες φίλε μου.Μπαρκαρούτσος έγραψε:george188 έγραψε:Ένας να έπεφτε ρε μαλακες όπως σας φωνάζαμε χθες, θα τον τσαλαπατουσαν οι υπόλοιποι.
Ήταν ο αδερφός μου μέσα στο μπούγιο εκείνη την ώρα. Με είπε ότι κάποιοι επάνω από την είσοδο φώναζαν στους κάτω που ήταν μπούγιο. Υπήρχαν κάποιοι που προσπαθούσαν να πάνε τουαλέτα και ήταν αδύνατο, γιατί υπήρχε κύμα κόσμου που πήγαινε να μπει και δεν άφηνε τους άλλους να περάσουν. Κατά τις 20:00 έγινε αυτό.
Ένας σεισμός ή απλά να πέσει η θύρα από το βάρος...θα έχουμε πολλούς νεκρούς. Και επειδή ο μέσος όρος ηλικίας στην 4 είναι χαμηλός...θα κλάψει η Ευρώπη.
9602 είναι η χωρητικότητα της 4 συνολικά..και έχει μόνο 2 εισόδους...καληνύχτα ζωή.
Μόλις γίνει η τραγωδία θα λέμε ΠΑΛΙ γιατί δεν προνοήσαμε.
ΕΥΧΟΜΑΙ να μην γίνει ποτέ και τίποτα!
Ακριβώς εκείνη την ώρα μπήκα στο γήπεδο. Κ όπως λες ένας σεισμός να γινόταν κ είχαμε τελειώσει όλοι. Δεν γίνεται άλλο αυτή η κατάστασηΜπαρκαρούτσος έγραψε:george188 έγραψε:Ένας να έπεφτε ρε μαλακες όπως σας φωνάζαμε χθες, θα τον τσαλαπατουσαν οι υπόλοιποι.
- iremidynami 4+
kataramenos5 έγραψε:Ειπαμε μεγαλη κουβεντα ειναι αυτη.Διαβαζω για σχολια για το πως καταντησε η κερκιδα ,για το ποσο καλυτερα ηταν τα πραγματα παλια
Αληθεια ποσο?
οπως ειπες κατ,μεγαλη κουβεντα
εγω βεβαια αναφερθηκα στην καψα που εξεπεμπε τοτε η τουμπα,στην λαβα που ξερνουσε,στην ενταση των συνθηματων που ειχαν ως αποτελεσμα να τα χανει ο αντιπαλος κ να παιρνουν φτερα τα ποδια των παικτων μας (θυμηθειτε τι εγινε μολις εκανε το 0-2 η τρναβα κ πως γυρισε το ματς).
και συνεκρινα την τοτε εικονα κ το αποτελεσμα με την τωρινη εικονα.
να το πω αλλιως,νομιζω πως αν δεν ηταν τοτε η τουμπα τοσο μεγαλο φοβητρο για τους αντιπαλους,η ομαδα θα τερματιζε χαμηλοτερα σε αρκετες χρονιες,δηλ το αγωνιστικο τμημα αποκομιζε οφελη απο την τουμπα,ενω τωρα οχι.η ισως οχι σε τετοιο βαθμο.
αυτο αλλωστε νομιζω πως αποδεικνυεται και απο το γεγονος πως η συγκομιδη βαθμων εντος τουμπας ηταν σχεδον στο απολυτο ενω οι εκτος εδρας νικες μας ητανε ελαχιστες.
αυτα μονο οσον αφορα την ¨αποτελεσματικοτητα¨ της τουμπας εκεινα τα χρονια.
οσον ομως αφορα το αλλο κοματι που θιγεις,δηλ την "ποιοτητα" της τουμπας,δηλ το τι στοιχεια εχουν παρεισφρησει,ποσο δημοκρατικη ηταν τοτε κ ποσο τωρα,σιγουρα χρηζει μεγαλης αναλυσης.
υπεισερχονται κοινωνικες παραμετροι ,οικονομικες,σεξουαλικες,παρακμη αξιων,καταπτωση θεσμων κλπ,θεματα τα οποια δεν εχω το απαραιτητο επιστημονικο υποβαθρο για να αναλυσω.
μπορω να σταθω μονο στο αποτελεσμα-χωρις οπως προειπα να μπορω να δω γιατι φτασαμε εκει-σιγουρα ομως δεν νομιζω τοτε να εβγαιναν νυχτιατικα παγανια καποιοι οπλισμενοι με μαχαιρια με σκοπο να παρουνε ζωες.
μπορει η τουμπα του μαναβη να ητανε ομοφοβικη (αλλα και ποιος δεν ηταν τοτε;),μπορει να μην ηταν δημοκρατικη (δεν φωναζες;ετρωγες φαπες),σιγουρα ομως δεν ειχε μεσα δολοφονους.
σημεια των καιρων λοιπον,θα ηθελα ομως να μαθω γιατι ενω το βιοτικο επιπεδο του λαου ανεβαινει,η κοινωνιες μας πανε κατα διαολου.
και μην μου πει καποιος αυτο που λεει συχνα η αριστερα ως επιχειρημα,πως δηλ αυτα ειναι τα αδιεξοδα του καπιταλισμου,γιατι τα θεωρω μια υπεραπλουστευμενη κ βολικη αναλυση.
πιστευω πως τα αιτια βρισκονται αλλου,ειναι πολυ πιο συνθετα,μοιραια ομως εχουν επηρεασει και την αγαπημενη μας τουμπα.δυστυχως.
πως θα γινονταν αλλιως αλλωστε ,αφου ειναι μια μικρογραφια της παραπαιουσας κοινωνιας μας.