Ήρθαν οι Βιτόλο,Αμπουμπακάρι,Φωτάκης.Μαζί με τους Γκαρσία,Μπαλάφα,Βερόν,Σορλέν,Ίβιτς συμπλήρωσαν μια 8άδα ποδοσφαιριστών που παίζουν στις θέσεις 6 και 8(για τους παλιούς ποδοσφαιρόφιλους) και 10.
Λοιπόν το σύστημα του ΠΑΟΚ είναι 4-2-1-3 πέρυσι και φέτος και ο Σάντος προσπαθεί να το κάνει ρόμβο,δηλαδή 4-1-2-1-2.Στο περσινό σύστημα ο βερόν έπαιζε ένα από τα 2 αμυντικά χάφ.Σε ένα μάλλον πολύ βαρή σύστημα.Στη φετινή προετοιμασία ο Σάντος δοκίμασε το 4-4-2 αλλά δεν του βγήκε λόγω μη κατάλληλων παικτών είχε πει αν διάβασες.Ο λόγος βασικά ήταν η απουσία ενός γρήγορου κόφτη(δηλαδή του Βιτόλο).Έτσι δοκίμασε μια παραλλαγή του 4-3-3 το 4-1-2-3 με Γκαρσία μοναδικό κόφτη και μπροστά του Φωτάκη ή Αμπου.
Ο Βερόν δεν έπαιξε πολύ στην προετοιμασία για 2 λόγους.Πρώτον δεν προσπαθούσε όσο έπρεπε και 2ο σκοπός του Σάντος είναι να παίζει γρήγορα ο ΠΑΟΚ και να αμύνεται καλά.Ο Βερόν αυτά δεν τα έχει ως δυνατά του σημεία.Αντίθετα τα άλλα χαφ που έχουμε τα έχουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.Είπα και πριν πως ο Βερόν μπορεί να ξέρει 10000000kg μπάλα αλλά φτάνει αυτό???Δε νομίζω!
Τώρα για τα περσινά που λες πως ήταν βασικότατο στέλεχος νομίζω πως ήταν και η αιτία που ήρθαμε 4οι αντί 2οι στο τέλος.Κι αυτό γιατί ο κακός βερόν επηρέαζε όλο τον ΠΑΟΚ αφού δεν υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις.Τώρα που υπάρχουν και περισσεύουν δεν αποτελεί κύριο μοχλό στην ομάδα.
Τώρα για τις ασυναρτησίες που λες για πρωτάθλημα ποτέ δεν τις ανάφερα,απλά είπα σε άλλο τόπικ πως αν θέλουμε τίτλους πρέπει να παίρνουμε τους καλύτερους.Το πρωτάθλημα ακόμη είναι δύσκολο να το πάρουμε,αν και ποτέ δεν ξέρεις.Έχουμε καλύτερη ομάδα από πέρσι.
Πάντως πρέπει να καταλάβεις ένα πράγμα.Ο προπονητής βρίσκεται σε μια ομάδα γιατί είναι ικανός να παίξει ένα σύστημα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των παικτών που διαθέτει αλλά και να μπορεί αν διακρίνει τα χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη.Πέρσι ο Βερόν ήταν χρήσιμος λόγω ανυπαρξίας άλλων λύσεων.Φέτον ο προπονητής αποφάσισε να παίξει πιο γρήγορα και ο Βερόν πρέπει να θυσιαστεί.Θα γίνουν αρκετές αλλαγές στη συνέχεια στην 11αδα.Εδώ θα είμαστε..ο δρόμος φέτος άλλαξε...Έχουμε περισσότερα παιχνίδια,περισσότερους τραυματισμούς όλοι είναι χρήσιμοι.Απλά λιγότερο απ'όλους χρήσιμος είναι ο Βερόν και μάλλον φαίνεται να το λέει ο προπονητής αυτό και όχι εγώ.Γι'αυτό κάνε σε αυτόν επίθεση όχι σε μένα...
Τώρα είτε βγούμε 2οι είτε όχι είτε πάρουμε πρωτάθλημα είτε όχι ώσπου βλέπω εξέλιξη στην ομάδα θα είμαι ήσυχος.