Ιβάν Σαββίδης V

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Re: Ιβάν Σαββίδης V

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

Αγαπητέ trouman,

Ειλικρινά δεν σφάζω κανέναν με το βαμβάκι. Στην πραγματικότητα, αντικείμενο του ποστ δεν είναι ο ίδιος ο Ιβάν, αλλά -αν μπορώ να το συνοψίσω σε μια φράση- η οπαδική ταυτότητα και η σχέση οπαδού-μεγαλοϊδιοκτήτη στη σύχρονη οπαδική Ελλάδα, προφανώς με έμφαση στα όσα ισχύουν στον ΠΑΟΚ.

Το "εκάστοτε" και "οποισδήποτε" παραπέμπει σε άλλους άξονες και όχι σε οποιαδήποτε ηθική σύγκριση ανάμεσα στον Ιβάν και τους άλλους ιδιοκτήτες: Α) Οποιονδήποτε επενδυτή και να είχαμε -ανέφερα ως κραυγαλέο παράδειγμα τον Μπιλ Γκέιτς ως κάποιον βαθύπλουτο που θα έφερνε επιτυχίες και ο οποίος εξ ορισμού δεν θα έμπλεξε ούτε από απόσταση με την ελληνική σαπίλα- δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να τον αποθεώσω και να εκδηλώσω λατρεία στο πρόσωπό του. Β) Οποιοσδήποτε μεγιστάνας επενδύει σε μία από τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, δεν θεωρώ πως το πράττει από λόγους φιλευσπλαχνίας και ελεημοσύνης, επομένως για κανέναν ιδιοκτήτη δεν πρέπει η κομβική έννοια στο κεφάλι του οπαδού να είναι η "ευεργεσία" και το "χρέος". Γ) Για οποιονδήποτε επενδυτή, σε οποιαδήποτε ομάδα, δεν νοείται η συζήτηση να τελειώνει στο "ναι, αλλά χωρίς αυτόν" διότι με αυτή τη λογική πάντα υπάρχει ένα υπερατού που ταυτίζει την ιδιότητα του οπαδού με το "να κερδάει η ομάδα". Δ) Κάθε ποδοσφαρικός επενδυτής στην Ελλάδα εισπράττει αδιανόητους τεμενάδες και θρησκευτική λατρεία από τους πιστούς μιας ομάδας μόνο και μόνο επειδή τα λεφτά που έβαλε πιάσαν τόπο και η ομάδα κερδίζει, επομένως εύλογα θα εισπράξει και αγελαία χλεύη απλώς επειδή η ομάδα θα τραβήξει ζόρια μια δεδομένη στιγμή, ανεξάρτητα από την ηθική του στάθμη. Η νοοτροπία των Ελλήνων οπαδών είναι εξ ορισμού λανθασμένη, παθογενής και προβληματική. Ε) Τέλος, οποιοσδήποτε επενδυτής και να είναι σε μια ομάδα, οι μόνοι που ματώνουν οικονομικά στην αληθινή ζωή είναι οι οπαδοί. Αυτά είναι τα σημεία όπου κολλάει το "οποιοσδήποτε" στη δική μου συλλογιστική.

Όσο για το αν είναι διαφορετικός ο Ιβάν από τους υπόλοιπους μεγιστάνες, θα απαντήσω σχετικά λακωνικά (για τα δικά μου φλύαρα δεδομένα). Αν είχα πρόεδρο τον Μαρινάκη, απλώς θα θρηνούσα την οπαδική μου ταυτότητα, θα ήμουν αναγκασμένος να εγκαταλείψω μια σταθερά της ζωής μου. Θέλω να αποφύγω τις μεγαλοστομίες, σκοπίμως δεν αναφέρω άλλους ιδιοκτήτες, είμαι όμως βέβαιος -όσο μπορεί να είναι κανείς για κάτι που δεν είναι ποτέ πιθανό να συμβεί- πως αν τυχόν είχα Μαρινάκη πρόεδρο, θα ήμουν αναγκασμένος να σταματήσω να βλέπω μπάλα, τουλάχιστον φανατικά και πορωμένα. Και ναι, αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε Μαρινάκη, Αλαφούζο, Μελισσανίδη και Ιβάν, θα διάλεγα χωρίς κανέναν δισταγμό τον Ιβάν. Φυσικά, το κατά πόσο ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα αντιδρούσε μαζικά αν ο Ιβάν (ή ο κάθε Ιβάν :D ) μεταμορφωνόταν σε Μαρινάκη είναι άλλο ζήτημα, το οποίο -ευτυχώς, γιατί τρέμω το τι θα γινόταν- είναι υποθετικό. Στην πραγματικότητα, δεν με πολυενδιαφέρει τόσο ο Ιβάν, εννοώντας ότι όπως δεν θα τον έχω ποτέ εικόνισμα, αντιστοίχως δεν θα καταφερθώ ποτέ εναντίον του χυδαία επειδή απλώς η ομάδα δεν πηγαίνει καλά. Ο Ιβάν είναι κατά βάση ένας ζάπλουτος ιδιοκτήτης ομάδας, κατοικεί σε έναν κόσμο που συνορεύει με τον δικό μου μόνο εξ αντανακλάσεως. Άλλα πράγματα με ενδιαφέρουν πρωτίστως, τα οποία περιστρέφονται πολύ περισσότερο γύρω από την οπαδική ταυτότητα και τις ρομαντικές διαστάσεις του παιχνιδιού. Μια από αυτές τις διαστάσεις είναι η σχέση-κοσμοθεωρία του οπαδού απέναντι στον πλούσιο ιδιοκτήτη. That's all.

υγ: Και τώρα που αναμένεται μια σεζόν γεμάτη τόνγκες, όχι απλώς δεν θα χάσω κανένα ματς, αλλά θα πάω σε όλα με περισσή καύλα, ιδίως ενόψει του γκρεμίσματος της Τούμπας που μου προκαλεί σχεδόν σωματικό πόνο. Στα ορεινά της 4Α μέχρι να μη με βαστάνε τα πόδια μου είτε έχουμε Ιβάν είτε έχουμε Παγώνη. Το αναφέρω γιατί καλό είναι να γνωρίζουμε απο ποιο μετερίζι τοποθετείται κανείς.
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Aureliano Buendia έγραψε:Αγαπητέ trouman,

Ειλικρινά δεν σφάζω κανέναν με το βαμβάκι. Στην πραγματικότητα, αντικείμενο του ποστ δεν είναι ο ίδιος ο Ιβάν, αλλά -αν μπορώ να το συνοψίσω σε μια φράση- η οπαδική ταυτότητα και η σχέση οπαδού-μεγαλοϊδιοκτήτη στη σύχρονη οπαδική Ελλάδα, προφανώς με έμφαση στα όσα ισχύουν στον ΠΑΟΚ.

Το "εκάστοτε" και "οποισδήποτε" παραπέμπει σε άλλους άξονες και όχι σε οποιαδήποτε ηθική σύγκριση ανάμεσα στον Ιβάν και τους άλλους ιδιοκτήτες: Α) Οποιονδήποτε επενδυτή και να είχαμε -ανέφερα ως κραυγαλέο παράδειγμα τον Μπιλ Γκέιτς ως κάποιον βαθύπλουτο που θα έφερνε επιτυχίες και ο οποίος εξ ορισμού δεν θα έμπλεξε ούτε από απόσταση με την ελληνική σαπίλα- δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να τον αποθεώσω και να εκδηλώσω λατρεία στο πρόσωπό του. Β) Οποιοσδήποτε μεγιστάνας επενδύει σε μία από τις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, δεν θεωρώ πως το πράττει από λόγους φιλευσπλαχνίας και ελεημοσύνης, επομένως για κανέναν ιδιοκτήτη δεν πρέπει η κομβική έννοια στο κεφάλι του οπαδού να είναι η "ευεργεσία" και το "χρέος". Γ) Για οποιονδήποτε επενδυτή, σε οποιαδήποτε ομάδα, δεν νοείται η συζήτηση να τελειώνει στο "ναι, αλλά χωρίς αυτόν" διότι με αυτή τη λογική πάντα υπάρχει ένα υπερατού που ταυτίζει την ιδιότητα του οπαδού με το "να κερδάει η ομάδα". Δ) Κάθε ποδοσφαρικός επενδυτής στην Ελλάδα εισπράττει αδιανόητους τεμενάδες και θρησκευτική λατρεία από τους πιστούς μιας ομάδας μόνο και μόνο επειδή τα λεφτά που έβαλε πιάσαν τόπο και η ομάδα κερδίζει, επομένως εύλογα θα εισπράξει και αγελαία χλεύη απλώς επειδή η ομάδα θα τραβήξει ζόρια μια δεδομένη στιγμή, ανεξάρτητα από την ηθική του στάθμη. Η νοοτροπία των Ελλήνων οπαδών είναι εξ ορισμού λανθασμένη, παθογενής και προβληματική. Ε) Τέλος, οποιοσδήποτε επενδυτής και να είναι σε μια ομάδα, οι μόνοι που ματώνουν οικονομικά στην αληθινή ζωή είναι οι οπαδοί. Αυτά είναι τα σημεία όπου κολλάει το "οποιοσδήποτε" στη δική μου συλλογιστική.

Όσο για το αν είναι διαφορετικός ο Ιβάν από τους υπόλοιπους μεγιστάνες, θα απαντήσω σχετικά λακωνικά (για τα δικά μου φλύαρα δεδομένα). Αν είχα πρόεδρο τον Μαρινάκη, απλώς θα θρηνούσα την οπαδική μου ταυτότητα, θα ήμουν αναγκασμένος να εγκαταλείψω μια σταθερά της ζωής μου. Θέλω να αποφύγω τις μεγαλοστομίες, σκοπίμως δεν αναφέρω άλλους ιδιοκτήτες, είμαι όμως βέβαιος -όσο μπορεί να είναι κανείς για κάτι που δεν είναι ποτέ πιθανό να συμβεί- πως αν τυχόν είχα Μαρινάκη πρόεδρο, θα ήμουν αναγκασμένος να σταματήσω να βλέπω μπάλα, τουλάχιστον φανατικά και πορωμένα. Και ναι, αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε Μαρινάκη, Αλαφούζο, Μελισσανίδη και Ιβάν, θα διάλεγα χωρίς κανέναν δισταγμό τον Ιβάν. Φυσικά, το κατά πόσο ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα αντιδρούσε μαζικά αν ο Ιβάν (ή ο κάθε Ιβάν :D ) μεταμορφωνόταν σε Μαρινάκη είναι άλλο ζήτημα, το οποίο -ευτυχώς, γιατί τρέμω το τι θα γινόταν- είναι υποθετικό. Στην πραγματικότητα, δεν με πολυενδιαφέρει τόσο ο Ιβάν, εννοώντας ότι όπως δεν θα τον έχω ποτέ εικόνισμα, αντιστοίχως δεν θα καταφερθώ ποτέ εναντίον του χυδαία επειδή απλώς η ομάδα δεν πηγαίνει καλά. Ο Ιβάν είναι κατά βάση ένας ζάπλουτος ιδιοκτήτης ομάδας, κατοικεί σε έναν κόσμο που συνορεύει με τον δικό μου μόνο εξ αντανακλάσεως. Άλλα πράγματα με ενδιαφέρουν πρωτίστως, τα οποία περιστρέφονται πολύ περισσότερο γύρω από την οπαδική ταυτότητα και τις ρομαντικές διαστάσεις του παιχνιδιού. Μια από αυτές τις διαστάσεις είναι η σχέση-κοσμοθεωρία του οπαδού απέναντι στον πλούσιο ιδιοκτήτη. That's all.

υγ: Και τώρα που αναμένεται μια σεζόν γεμάτη τόνγκες, όχι απλώς δεν θα χάσω κανένα ματς, αλλά θα πάω σε όλα με περισσή καύλα, ιδίως ενόψει του γκρεμίσματος της Τούμπας που μου προκαλεί σχεδόν σωματικό πόνο. Στα ορεινά της 4Α μέχρι να μη με βαστάνε τα πόδια μου είτε έχουμε Ιβάν είτε έχουμε Παγώνη. Το αναφέρω γιατί καλό είναι να γνωρίζουμε απο ποιο μετερίζι τοποθετείται κανείς.
+1926
trouman

Δημοσίευση από trouman »

Φίλε Aureliano,

οι επεξηγήσεις σου είναι σαφείς και δύσκολα θα διαφωνήσει κάποιος.

Το ηθικό κριτήριο για εμένα μπαίνει αντανακλαστικά ακούγοντας τη λέξη «λεφτάς» πχ ( και σκεπτόμενος το αρνητικό φορτίο που φέρει αυτή), ζώντας επίσης το 2022 την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, αλλά ακόμα και ως άλλοθι της οπτικής μου ( τυχόν ταξικά θέματα που υπονοούνται, κάνω ότι δεν τα ακούω για ευνόητους λόγους :mrgreen: και επενδύω συναισθηματικά στο «ένας από εμάς» το οποίο σε έναν βαθμό το πιστεύω, περισσότερο από εσένα μάλλον...).

Επίσης το ηθικό κριτήριο δε θα πρέπει να υπάρχει και ως στοιχείο της ταυτότητας του οπαδού; νομίζω το λες με άλλον τρόπο με την αναφορά " αν ο οποιοσδήποτε Σαββίδης γίνει Μαρινάκης τι θα κάνουν οι αποδοί" κλπ

Η μεγάλη εικόνα όπως τη θέτεις για την οπαδική ταυτότητα, σηκώνει πολλή συζήτηση. Έχει ενδιαφέρον πάντως.

Το υγ, όλα τα λεφτά, εύγε! Είναι το σύνθημα που πρέπει να κυριαρχήσει τώρα, πέρα από οποιανδήποτε διαφωνία.

Ζηλεύουμε εσάς που έχετε πρόσβαση στο τελευταίο κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ που γράφεται στα τσιμέντα και ίσως είναι πιο ταιριαστό να γραφτεί αυτό το κομμάτι μέσα από δυσκολίες για τις οποίες θα βάλει πλάτη ο κόσμος...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trouman την Δευ 10 Οκτ 2022, 20:34, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
gpap

Δημοσίευση από gpap »

γαμώ τα κατεβατά μου.
Τα Άπαντα του Ελύτη...

Με 2-3 λόγια και όχι με την Ιλιάδα κ την Οδύσσεια:

Στηρίζουμε Σαββίδη, στηρίζουμε Λούτσε, στηρίζουμε ομάδα.

Διότι στηρίζουμε ΠΑΟΚ.

Άνδρα μοι έννεπε Μουσα πολυτροπον...
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Κ γ@μιεται ο θρήνος κ ο Πειραιάς

Σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο
Άβαταρ μέλους
beyes4

Δημοσίευση από beyes4 »

Το ποστ του giapas ειναι από τα πιο εμετικά που έχω διαβάσει.Απαραδεκτοι μειωτικοι και προσβλητικοι χαρακτηρισμοι για τον ΠΑΟΚ και τον λαό του.Ουτε το σαλιο μου δεν αξίζει να χαραμίσω.
trouman

Δημοσίευση από trouman »

Πολύ ωραία το συνοψίσατε το θέμα οι δύο τελευταίοι!!!

ωπ Patron και gpap, μπήκε άλλο σχόλιο ενδιάμεσα..( διάβασε καλύτερα beyes4 τι ειπώθηκε και εξηγήθηκε..δε λέει για τον λαό του ΠΑΟΚ..)
Άβαταρ μέλους
beyes4

Δημοσίευση από beyes4 »

Γνωριζω να διαβαζω και κατανοω πληρως οσα εμετικα εγραψε.Οτι περιτυλιγμα και να προσθεσεις,παραμενει εμετος.Δεν θα χαραμισω αλλο χρόνο μπαινοντας σε αντιπαραθεση.Συνεχιζουμε.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Σιγα μη κατσω να διαβασω τα σεντονια του γιαπα και του συνταγματαρχη που προκαλουν αλλα σεντονια.Το μονο που θα πω και στους δυο με τους οποιους εχω διαφωνησει κατα καιρους(κι ας μη τους διαβαζω) ειναι:
Αν αγαπατε την ομαδα ΓΡΑΦΤΕ ΡΕ ΜΛΚΕΣ.
Καλο ειναι ν ακουγονται ολες οι αποψεις κι ας διαφωνουμε(λιγο η πολυ)
Το σημαντικο ειναι οτι γραφονται απο καρδιας.Κι αυτη ειναι ΠΑΟΚτσηδικη.

ΥΓ Γραφτε γιατι αλλιως θα γραφουν οι αλλοι
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Δημοσίευση από Montrealiotis »

Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία αυτων των ποστ, για μένα, είναι ότι οποια πλευρά/άποψη και να εκφράζουν, το κάνουν χωρίς να προσβάλουν ή να ειρωνεύονται την αντίθετη άποψη. Έχει γεμίσει ειρωνίες και προσωπικούς χαρακτηρισμούς το φόρουμ.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

gpap έγραψε:γαμώ τα κατεβατά μου.
Τα Άπαντα του Ελύτη...

Διότι στηρίζουμε ΠΑΟΚ.

Πρόσεχε μην πάθεις τίποτα από την πολλή τη στήριξη στον Λούτσε εσύ!
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Πέραν των θεωρητικών αναλύσεων για την σχέση οπαδών και μεγαλομετόχων στη σύγχρονη Ελλάδα, εγώ δύο απαιτήσεις έχω από τον Ιβάν. Η πρώτη είναι να έχει την ομάδα οικονομικά συμμαζεμένη να μην ξαναζήσουμε ποτέ τα προβλήματα του παρελθόντος. Η δεύτερη είναι να ασχολείται ενεργά με την ομάδα και να κάνει ότι περνάει από το χέρι του (όχι οικονομικά, δεν θέλω να πετάει εκατομμύρια) ώστε η ομάδα να κάνει βήματα μπροστά - κοινώς να μην την έχει παρατημένη.

Όσον αφορά τον πρώτο άξονα, ο Ιβάν ήταν Κύριος, και δεν άφησε ποτέ καμία ζημία ακάλυπτη.

Όσον αφορά τον δεύτερο, η απουσία της οικογενείας για περισσότερο από έναν χρόνο από τα κοινά της ομάδας, από τις προπονήσεις, από τα γήπεδα, από τις αποστολές, από τα συμβούλια superleague και επο, οριακά ακόμα και από τις αποφάσεις που καθόριζαν τον αγωνιστικό σχεδιασμό, με ενόχλησε. Πολύ.

Χαίρομαι όμως που τις τελευταίες εβδομάδες ο Γιώργης φαίνεται να έχει επιστρέψει και δειλά δειλά να έχει αρχίσει να εμφανίζεται όλο και πιο πυκνά στην καθημερινότητα μας.

Κανένα άλλο παράπονο, και το κλείνω εδώ.

Αλίμονο, αν θέταμε θέμα προέδρου και ιδιοκτησίας κάθε φορά που η ομάδα έκανε μία αποτυχημένη χρονιά ή ακόμα ακόμα και τριετία. Αυτές οι κουβέντες θέλω να ελπίζω πως προέρχονται είτε από βαλτούς είτε από άτομα εκτός πραγματικότητας.
Άβαταρ μέλους
Rexaris

Δημοσίευση από Rexaris »

Το Γιώργη και τα μάτια μας, γιατί φαίνεται καθαρά οτι αυτός θα κληρονομήσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μην τον ξενερώσουμε όπως οι βάζελοι τον ΔΓ. Είμαστε μάνα σε τέτοια.
Мир

Δημοσίευση από Мир »

Τι να ξενερώσουμε, είναι έτοιμος για την αντεπίθεση.

Πληροφορίες από το Ροστόφ λενε ότι έχει ήδη κλεισμένο έμπειρο προπονητή από Αμερικα στην απευχθέα περίπτωση που δεν γυρίσει στις νίκες η ομάδα με 3x3 στα επόμενα ματς.

Εικόνα
gpap

Δημοσίευση από gpap »

Miles έγραψε:
gpap έγραψε:γαμώ τα κατεβατά μου.
Τα Άπαντα του Ελύτη...

Διότι στηρίζουμε ΠΑΟΚ.

Πρόσεχε μην πάθεις τίποτα από την πολλή τη στήριξη στον Λούτσε εσύ!
και ποιος σου είπε πως στήριξη σημαίνει μόνο η άβουλη επευφημία και όχι και η καλοπροαίρετη κριτική;
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Διοικητικά”