rainmaker έγραψε::o Γέρο, ειλικρινά πρέπει να γράφεις πιο συχνά, στείλε μας το βιογραφικό σου τέλοσπαντων να δούμε τι συμβαίνει στο σύμπαν σου!
Προς :
kataramenos5
Πρώτα από όλα η ανωτέρω παράθεση, ελπίζω η παράθεση να δείχνει και την ημερομηνία, δεν το γνωρίζω.
-.- -.- -.- -.- -.- -.- -.-
Τι δουλειά έχεις γέρο εδώ μέσα ?
Όπως εξήγησα το 2016 στις 28/1 οδηγήθηκα σε κρατικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με πολύ υψηλό πυρετό και σε άσχημη κατάσταση. Πήρα εξιτήριο στις 17/7. Από όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ήμουν σε κώμα 143 ημέρες. Το εξιτήριο έλεγε προσβολή από την λοιμώδη ίωση τύπου Η2Ν3. Φυσικά ήμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση, αλλά τίποτε δεν προμήνυε τα επακόλουθα. Τελικά στις 23/12/2017 μεταφέρθηκα ξανά στο ίδιο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκα έως 7/7/2018. Έφυγα από το νοσοκομείο αφού διαπιστώσαν ότι πάσχω από οξεία παρεγκεφαλιδική αταξία. Πώς ? Δεν γνώριζε κανείς. Ούτε οι θεράποντες γιατροί, ούτε οι Καθηγητές, ούτε οι Θεοί. Σε κάθε κλινική υπάρχει και ένας τέτοιος, απαραίτητα. Τους μήνες που νοσηλεύτηκα πέρασα και από τις 4 νευρολογικές κλινικές του εν λόγω νοσοκομείου. Πήγαινα σε κάποια κλινική - ο φάκελος μου μεταφερόταν υπηρεσιακά - άντε ξανά τα ίδια. Έλεγες, βρε καλή μου ο συνάδελφος σας, θεός και εκείνος, ακολούθησε αυτή την διαδικασία δυστυχώς χωρίς βελτίωση. Δεν γνωρίζω κύριε ούτε τι συνέβη, ούτε τον συνάδελφο. Καλέ απέναντι είναι στην β πανεπιστημιακή τι δεν γνωρίζεις ? Σε τελική ανάλυση φυσικά και είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου να μην τον γνωρίζεις, χιλιάδες είστε και 40 δωδεκάθεα θεοί, ε πάνε ρώτα τον. Σας παρακαλώ κύριε, απάντηση. Η Σύζυγος μου είναι Αμερικανίδα και γιατρός, φυσικά σε εντελώς διαφορετική ειδικότητα. Την γνώρισα στα 21 μου χρόνια, μεγαλώσαμε μαζί, μαθητεύσαμε στο ίδιο πανεπιστήμιο. Εγώ λίγο το παρατράβηξα ως μαθητής, ενώ εκείνη εργαζόταν και στην ουσία με ζούσε. Ιδιώτευσε στην Ελλάδα, αλλά άρρωστη σοβαρά, ευτυχώς δεν έκανε η δύσμοιρη. Όσο για τις μικροεπεμβάσεις στα παιδιά, είχαμε ιδιωτική ασφάλεια. Τρελάθηκε όταν είδε όλα αυτά. Βγήκα, όπως βγήκα και καθόμουν στο σπίτι.
Όλα καλά αλλά με τον Π.Α.Ο.Κ. τι γίνεται ? Καθ' όλη την διάρκεια της νοσηλείας μου, αλλά πολύ περισσότερο κατά την παραμονή μου στο σπίτι πολυαγαπημένα Αδέλφια στήνανε πανηγύρι σε κάθε αγώνα. Φυσικά όλοι έχουν τη ζωή τους, μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνίζεται επ' άπειρο. Έτσι κάποια στιγμή όταν ένας από τους γιούς μου είδε τι τραβάω και αφού χωρίς υπερβολή άλλαξε στο σπίτι μου δυο τηλεοράσεις, μου είπε πατέρα ορίστε εδώ όλοι σαν και σένα είναι και μου έδωσε την ηλεκτρονική διεύθυνση του Π.Α.Ο.Κ. ΜΑΝΙΑ το 2019 Φεβ.
Ρε γέρο τι σκατά επιστήμονας είσαι ή μάλλον είσαι επιστήμονας ?
Είμαι
Πειραματικός Αστροφυσικός (Harvard) και Αεροναυπηγός Μηχανικός(MIT). Διάλεξα από την επιστήμη μου ή την τέχνη μου όπως θέλετε πείτε το, τον Πειραματικό τομέα λόγω της τεράστιας αγάπης που είχα για τα Μαθηματικά. Άλλωστε και την ίδια την επιστήμη την επέλεξα για τον ίδιο λόγο. Ξέρετε έχω ένα μότο, ότι τομέα της Αστρονομίας και να διαλέξει κανείς, ότι αντικείμενο από τις δεκάδες που υπάρχουν, ότι εξειδίκευση από τις χιλιάδες που υπάρχουν, τελικά καταλήγουμε όλοι να επιλύουμε πολύ δύσκολες εξισώσεις. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Βέβαια η παρουσίαση του αποτελέσματος,
εντέχνως, παρουσιάζεται με ιδιαιτέρως πομπώδεις ονομασίες και πολύ μεγαλύτερη αξία, από την πρέπουσα, στο αποδειχθέν. Έτσι δημιουργείται ένας αδόκιμος μύθος γύρω από τον επιστήμονα Αστρονόμο. Σε καμία περίπτωση δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Θα μου πει ο
kataramenos5 μα εσύ ρε γέρο δεν ξέρεις τον Σοφό Καθηγητή (ειλικρινά συγνώμη ξέχασα το όνομα) όπως τον κατέδειξε ο Καθηγητής Tom Krimizis. Για να είμαι ειλικρινής και με τον ίδιο τον Tom έχουμε μια πολύ τυπική σχέση, ουσιαστικά καμία σχέση, όλο και όλο μια συνάντηση στο γραφείο μου στην Washington, όπου είδε τις σημαίες του Π.Α.Ο.Κ. και του έκαναν μεγάλη εντύπωση, πάντως του εντυπώθηκε του γέροντα. Ο Καθηγητής αυτός ζει μονίμως στην Αμερική και έχει μανία να συγκεντρώσει τους Έλληνες επιστήμονες του διαστήματος. Κάποια στιγμή όχι πρόσφατα είχε μια βάση με πάνω από 37000 εγγραφές ανά τον κόσμο. Ακόμη και τον Καθηγητή Διονύση Σιμόπουλο, που υπήρξε, από τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού, υποστηρικτές μου στην άθλια Ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα, τον συνάντησα μόνο μια φορά και συνομίλησα άλλες 2-3 φορές τηλεφωνικά. Αν πιστεύετε ότι οι Αστρονόμοι Σοφοί είναι λιγότεροι από τους Γιατρούς θεούς που ανέφερα προηγουμένως, κάνετε λάθος. Ο ένας μου γράφει δεν ξέρεις τον τάδε σοφό, ενώ το διαδίκτυο το ξεκαθαρίζει δια συνεντεύξεως του Tom ότι είναι, ο άλλος ο
ΑποστόληςΑ κατονομάζει δημόσιο πρόσωπο και μου γράφει ούτε αυτόν δεν ξέρεις που μαθήτευσε στα ίδια σχολεία με σένα ? Τώρα πως έβγαλε το συμπέρασμα, δεν γνωρίζω. Αλλά δεν είναι σωστό. Και εγώ ο ανόητος απαντώ και εκθέτω πάνω στον θυμό μου πρόσωπα και καταστάσεις. Τώρα που με βάλατε σε αυτό το δίλημμα σκέφτομαι ότι και αρκετούς Αστροφυσικούς του Harvard αγνοώ. Ξέρω κάποια στοιχεία αλλά τίποτε περισσότερο.
H ΝΑΣΑ είναι ο εθνικός οργανισμός μελέτης του διαστήματος των Η.Π.Α. και η μόνη λέξη που μπορεί να την περιγράψει είναι η ίδια με το αντικείμενο μελέτης της. Χαώδης. Τίποτε άλλο. Αν ξέρω επιστήμονες της ΝΑΣΑ. Πολλούς. Και σοφούς ακόμη. Και τέτοιους. Έλληνες ? Πολλούς και από δαύτους αν και δεν καίγομαι καθώς δεν είμαι περήφανος για την Εθνικότητα μου. Πόσους ξέρεις ? Δεν γνωρίζω.
Η Αστρονομία για μένα είναι η επιστήμη της συνεχούς σκληρής ακούσιας ταπείνωσης. Η γνώση εκείνη που συνεχώς σε ταπεινώνει, όσο και αν αντιστέκεσαι, η γνώση που συνεχώς σε οριοθετεί ως το απόλυτο τίποτα. Όχι ένα μηδενικό, γιατί το μηδέν είναι ο ισχυρότερος αριθμός στα Μαθηματικά. Το απόλυτο τίποτα. Σου κόβει την ανάσα, σε αναγκάζει στην μοιρολατρία, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ξεπεράσεις διαφορετικά είσαι ήδη νεκρός. Μα εσύ είσαι τα πάντα εσύ μελετάς, εσύ παρατηρείς εσύ αποδεικνύεις. Αυτός ο δρόμος δεν είναι ο δρόμος των σοφών, είναι ο δρόμος των απολύτως τίποτε. Που άλλωστε είμαι.
Ρε γέρο μήπως τελικά είσαι σκουλήκι.
Ήμαρτον μέρα που είναι. Η σύζυγος μου με έχει εκπλήξει πολλές φορές όταν μετά από συζήτηση με κάποιον μπορεί να τον αναλύσει σε ανατριχιαστικό βαθμό. Αλλά τέτοια ικανότητα μέσω διαδικτύου δεν έχω ξανασυναντήσει. Η αλήθεια είναι ότι - από ότι μου εξηγεί τώρα - ένα καχύποπτο άτομο, μάλλον ένα άτομο που επιθυμεί διακαώς αναγνώριση, έχει την τάση να κολλά ταμπέλες στους άλλους. Είσαι ψεύτης, είσαι αντίπαλος, είσαι σκουλήκι.
Στην θύρα 4 ποτέ δεν πήγα. Ιδρύθηκε μετά από την ανάμιξη μου στον Π.Α.Ο.Κ. Δεν μου αρέσει η συμπεριφορά της. Δεν γράφω τίποτε άλλο γιατί πάλι ψεύτης θα βγω. Ο
kataramenos5 μου έγραψε ε ρε νάξερες σε ποιόν τα λες.
Ε ρε να ξέρετε τι έχω ζήσει μέσα στο γήπεδο της τρούμπας, μέσα στην σκουληκοφωλιά, με παρόντες τους βρωμο προέδρους τους. Αλλά αν πω και αυτά θα πέσει ο ουρανός να με πλακώσετε. Δεν έχει σημασία, όλα για τον Π.Α.Ο.Κ. τα έκανα.
Ειλικρινά δεν κρατώ κακία σε κανέναν, είστε Π.Α.Ο.Κ.ΣΗΔΕΣ και σας αγαπώ. Βέβαια κατηγορήθηκα για μια ακόμη φορά επειδή δεν μπορώ να πω ψέματα. Άδικα. Από ότι φαίνεται το διαδίκτυο έχει διαβρώσει τα πάντα, αναδεικνύει επιστήμονες, προσβάλει τιμές, λοιδορεί συνειδήσεις, πουλάει και αγοράζει.
Αντισταθείτε Αδέλφια. Πιστέψτε στις δυνατότητες σας, στον εαυτό σας, βοηθήστε να φύγει έστω και λίγο η βρωμιά που μας έχει πνίξει. Μην καταδικάζετε κανέναν, ποτέ δεν ξέρετε ποιος είναι ο άλλος. Δείτε βαθιά μέσα σας.
Γέρος Log-out.