joshua έγραψε:Eιμαι ο μονος που δεν εντυπωσιαζομαι τοσο απο τα αγωνιστικα επιτευγματα του Μαραντονα? Ειμαι ο μονος που θεωρει τον μυθο του καπως κατασκευασμενο? Ακουγα πχ απο το πρωι καποιους να αναφερονται στην ημερομηνια που ειναι η ιδια με αυτη του Τζορτζ Μπεστ και να λενε πως ηταν ομως αλλο μεγεθος ο Ιρλανδος,κατι που με βρισκει καθετα αντιθετο.Θεωρω οτι αυτα που εκανε στο γηπεδο ο Μπεστ δεν ξερω αν τα εχει κανει αλλος στην ιστορια του ποδοσφαιρου,απλα λογω καταγωγης δεν ειχε την ευκαιρια να πρωταγωνιστησει σε εθνικες διοργανωσεις.
Κανεις αλλος δεν εκανε αυτο που εκανε ο Diego.
Και αναφερομαι στον περιφημο ημιτελικο Ιταλια-Αργεντινη στο Mondiale Italia 90 που προκαλεσε μεχρι κ διπλωματικο επεισοδιο μεταξυ των 2 χωρων
Ειχα την τυχη να ειμαι μεσα στο ματς οπως κ στον τελικο με Γερμανια(αφου τοτε εμενα Ιταλια κ η δικια μου δουλευε στη FIGC-τη δικια μας ΕΠΟ-κ ειχα εισητηρια τσαμπα

Μια ολοκληρη πολη σιγησε οταν χτυπησε το πεναλντυ κ ευχοταν να ευστοχισει κ να χασει η εθνικη τους το μεγαλο ονειρο που ηταν ο κατακτηση Μουντιαλ μεσα στην Ιταλια (κ ξερουμε ποοοοσο τρελαμενοι ειναι οι Ιταλοι με τη μπαλλα κ με τον-επισης νοτιο- Σκιλατσι να κανει τα ματς της ζωης του)....
Δηλωση Μαραντονα(κατα του ιταλικου κατεστημενου του βιομηχανικου Βορρα που μια ζωη αρμεγε το Νοτο κ του φεροταν σαν να ηταν σκλαβοι σε φυτειες κ τους ονομαζε terrun(terroni) δηλ σκατοβλαχους κ δευτεροτριτατζες) "Όλο τον χρόνο τής δίνετε… σφαλιάρες και τώρα θέλετε να πανηγυρίσει για χάρη σας; Νάπολη, μόνο εγώ σε αγαπούσα από πάντα. Είμαι έτοιμος να παλέψω"....
Συμβολο υπερηφανειας ηταν ο Diego ...O δικος τους Τσε Γκεβαρα....Ο δικος τους αρχιμαγκας που τους εκανε να σηκωνουν το κεφαλι περηφανα καθε Δευτερα στα εργοστασια κ να την πουν στα αφεντικα χωρις κανεις να μπορει να τους φερει αντιλογο.....Σε καθε Ναπολιτανικο σπιτι(κ εχω μπει σε πολλα)διπλα στο εικονισμα του Χριστου κ της Παναγιας ηταν κι αυτο του Diego....
Μεχρι κ η Μιλανεζικη Gazzetta dello Sport(που εχει πολυ αυστηρες βαθμολογιες) στις κριτικες που εκανε στους παικτες ολων των ομαδων λιγο πριν απ το Italia 90 εγραψε "Απολυτο 10-Κανενα μειονεκτημα-Ειναι ο καλυτερος"...Εφημεριδα που εβαζε σε Γκουλιτ-ΦανΜπαστεν,Ματεους κλπους "Μιλανεζους" μεχρι 8,5...Το μονο 10αρι που εχει βαλει ποτε σε παικτη..................