Ο κόσμος παίζει μπάλα II

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
Άβαταρ μέλους
Lacedaemonian

Re: Ο κόσμος παίζει μπάλα II

Δημοσίευση από Lacedaemonian »

joshua έγραψε:Eιμαι ο μονος που δεν εντυπωσιαζομαι τοσο απο τα αγωνιστικα επιτευγματα του Μαραντονα? Ειμαι ο μονος που θεωρει τον μυθο του καπως κατασκευασμενο? Ακουγα πχ απο το πρωι καποιους να αναφερονται στην ημερομηνια που ειναι η ιδια με αυτη του Τζορτζ Μπεστ και να λενε πως ηταν ομως αλλο μεγεθος ο Ιρλανδος,κατι που με βρισκει καθετα αντιθετο.Θεωρω οτι αυτα που εκανε στο γηπεδο ο Μπεστ δεν ξερω αν τα εχει κανει αλλος στην ιστορια του ποδοσφαιρου,απλα λογω καταγωγης δεν ειχε την ευκαιρια να πρωταγωνιστησει σε εθνικες διοργανωσεις.

Κανεις αλλος δεν εκανε αυτο που εκανε ο Diego.
Και αναφερομαι στον περιφημο ημιτελικο Ιταλια-Αργεντινη στο Mondiale Italia 90 που προκαλεσε μεχρι κ διπλωματικο επεισοδιο μεταξυ των 2 χωρων
Ειχα την τυχη να ειμαι μεσα στο ματς οπως κ στον τελικο με Γερμανια(αφου τοτε εμενα Ιταλια κ η δικια μου δουλευε στη FIGC-τη δικια μας ΕΠΟ-κ ειχα εισητηρια τσαμπα :lol: )
Μια ολοκληρη πολη σιγησε οταν χτυπησε το πεναλντυ κ ευχοταν να ευστοχισει κ να χασει η εθνικη τους το μεγαλο ονειρο που ηταν ο κατακτηση Μουντιαλ μεσα στην Ιταλια (κ ξερουμε ποοοοσο τρελαμενοι ειναι οι Ιταλοι με τη μπαλλα κ με τον-επισης νοτιο- Σκιλατσι να κανει τα ματς της ζωης του)....

Δηλωση Μαραντονα(κατα του ιταλικου κατεστημενου του βιομηχανικου Βορρα που μια ζωη αρμεγε το Νοτο κ του φεροταν σαν να ηταν σκλαβοι σε φυτειες κ τους ονομαζε terrun(terroni) δηλ σκατοβλαχους κ δευτεροτριτατζες) "Όλο τον χρόνο τής δίνετε… σφαλιάρες και τώρα θέλετε να πανηγυρίσει για χάρη σας; Νάπολη, μόνο εγώ σε αγαπούσα από πάντα. Είμαι έτοιμος να παλέψω"....
Συμβολο υπερηφανειας ηταν ο Diego ...O δικος τους Τσε Γκεβαρα....Ο δικος τους αρχιμαγκας που τους εκανε να σηκωνουν το κεφαλι περηφανα καθε Δευτερα στα εργοστασια κ να την πουν στα αφεντικα χωρις κανεις να μπορει να τους φερει αντιλογο.....Σε καθε Ναπολιτανικο σπιτι(κ εχω μπει σε πολλα)διπλα στο εικονισμα του Χριστου κ της Παναγιας ηταν κι αυτο του Diego....
Μεχρι κ η Μιλανεζικη Gazzetta dello Sport(που εχει πολυ αυστηρες βαθμολογιες) στις κριτικες που εκανε στους παικτες ολων των ομαδων λιγο πριν απ το Italia 90 εγραψε "Απολυτο 10-Κανενα μειονεκτημα-Ειναι ο καλυτερος"...Εφημεριδα που εβαζε σε Γκουλιτ-ΦανΜπαστεν,Ματεους κλπους "Μιλανεζους" μεχρι 8,5...Το μονο 10αρι που εχει βαλει ποτε σε παικτη..................
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lacedaemonian την Πέμ 26 Νοέμ 2020, 13:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Δημοσίευση από bersekeros »

Lacedaemonian έγραψε:
Κανεις αλλος δεν εκανε αυτο που εκανε ο Diego.
Και αναφερομαι στον περιφημο ημιτελικο Ιταλια-Αργεντινη στο Mondiale Italia 90 που προκαλεσε μεχρι κ διπλωματικο επεισοδιο μεταξυ των 2 χωρων
Ειχα την τυχη να ειμαι μεσα στο ματς οπως κ στον τελικο με Γερμανια(αφου τοτε εμενα Ιταλια κ η δικια μου δουλευε στη FIGC-τη δικια μας ΕΠΟ-κ ειχα εισητηρια τσαμπα :lol: )

Μια ολοκληρη πολη σιγησε οταν χτυπησε το πεναλντυ κ ευχοταν να ευστοχισει κ να χασει η εθνικη τους το μεγαλο ονειρο που ηταν ο κατακτηση Μουντιαλ μεσα στην Ιταλια (κ ξερουμε ποοοοσο τρελαμενοι ειναι οι Ιταλοι με τη μπαλλα κ με τον-επισης νοτιο- Σκιλατσι να κανει τα ματς της ζωης του)....
Ακριβώς το αντίθετο δείχνει στο ντοκιμαντέρ της ζωής του.

Ότι δεν του το συγχώρησαν τότε ακόμα και αυτοί οι νότιοι Ιταλοί και η Καμόρα που μετά άρχισε να τον αδειάζει (γιατί είχε δώσει και εντολή να χάσει το πέναλτι...).

Φυσικά δεν ξέρω τι είναι αλήθεια. Πολλά έχουν γίνει και αστικοί μύθοι.

Στη Ρώμη μετά στον τελικό όταν γιουχάιζαν οι Ιταλοί στον εθνικό ύμνο της Αργεντινής, ο Μαραντόνα έτρεμε από τα νεύρα του και έβριζε.
Totem_pk

Δημοσίευση από Totem_pk »

Παντως οτι και να λεμε ο συγκεκριμενος θεος ηταν το κατι αλλο. Σε εποχες αλυπητου ξυλου με σπασμενο ποδι με τραυματισμους κλπ στο χορτο ηταν σαν πεδιο μαχης αυτος εβγαζε ποιοτητα. Επισης ηταν και κοινωνικο φαινομενο με πολλες βεβαια «ατασταλιες» αλλα ειχε αποψη.
Σαν προσωπικοτητα λοιπον στα δεδομενα της εποχης του ηταν ξεχωριστος. Μεσσι και ροναλντο υπερπαικτες αλλα το πακετο αυτουνου δεν ξερω αν το εχει κανενας.
Άβαταρ μέλους
Lacedaemonian

Μετα τον τελικο εβριζε γιατι εχασαν απ τους Γερμανους οπως εχασαν κ κατα των διαιτητων ..........Ολη η Ιταλια ηθελε να τον δει σταυρωμενο .....Δεν τους αρεσε αυτο που αντιπροσωπευε...
Οι Ναπολιτανοι ηθελαν να κερδισει η Αργεντινη του Diego( κ του Κανιτζια) φυσικα απεναντι στους Γερμανους της μιλανεζικης Ιντερ.......
Τα προβληματα με τη Ndragame αρχισαν αργοτερα.......Οχι φυσικα οτι δεν εφταιγε κ ο ιδιος........Αλλα τα συγκεκριμενα προβληματα αρχισαν αργοτερα,μετα το Italia 90.....
Εγω λεω τι εζησα ο ιδιος....
Ακομα θυμαμαι εναν πιτσιρικα διπλα μου στη Curva Nord (το πεταλο της Lazio)να λεει στον πατερα του "μα αφου ο Μαραντονα ειναι τραυματιας κ δεν παιζει σημερα γιατι δεν με πηγες στο EUR να κανουμε βαρκαδα?"......
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Εδώ το βιντεάκι από τον τελικό που έλεγα.

[youtube]91a5-B20-YI[/youtube]

Σίγουρα οι αυθεντικές μαρτυρίες από αυτούς που τα έζησαν είναι πιο καλές για μένα από ένα ντοκιμαντέρ που μπορεί να δείξει τα πράγματα και από όποια οπτική γωνία τα θέλει.

Με είπε ο πατέρας μου όταν το είδε...ρε συ ...είδες οι κουφ@λες οι δικοί του στη Νάπολι , δεν του συγχώρεσαν που τους νίκησε (την Ιταλία) μέσα στο Σαν Πάολο η Αργεντινή.

Γι'αυτό το ρώτησα.
renegade

Δημοσίευση από renegade »

Ο θάνατος του τεράστιου Ντιέγκο ήταν άλλη μια ευκαιρία να μας υπενθυμίσουν οι Βρετανοί ότι είναι ότι χειρότερο έχει πατήσει το πόδι του πάνω σε τούτο τον πλανήτη
Άβαταρ μέλους
Lacedaemonian

Το βιντεο ειναι απ το Olimpico στη Ρωμη στον τελικο με Γερμανια.Προφανως κ ολοι οι Ιταλοι τον βριζουν(εγραψα μαλιστα οτι δημιουργηθηκε κ διπλωματικο επεισοδιο μεταξυ των 2 χωρων) αφου τους αφησε εξω κ μαλιστα στα πεναλντι κ με ολους τους Ναπολιτανους να ειναι μαζι του(μην ξεχχνας οτι 9αρι στην Αργεντινη ηταν ο Κανιτζια επισης της Ναπολη) .Και αυτος τους "απανταει"(ενταξει κ ιταλικα να μην ξερεις καταλαβαινεις τι τους σουρνει....)..........Την ιστορια με τον πιτσιρικα την εγραψα για να δειξω την "καθολικη πο-δο-σφαι-ρι-κη αποδοχη" που εχαιρε ακομα κ απ τους αντιπαλους...Κατι σαν τον Χατζηπαναγη εδω παλαιοτερα που πηγαιναν γηπεδο οπαδοι κ αλλων ομαδων για να θαυμασουν το ταλεντο του....Ηταν ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ποδοσφαιριστης που γεννηθηκε ποτε.Αυτη ειναι η μονη αληθεια.Δες απλα τι ο-μα-δα-ρες ειχαν οι αντιπαλοι του,στο καλυτερο πρωταθλημα του κοσμου εκεινη την εποχη...
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Ωραίος! Συμφωνώ φίλε μου!
Άβαταρ μέλους
Lacedaemonian

+4
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Totem_pk έγραψε:Καλο ταξιδι μεγαλε Ντιεγκο. Δεν θα ξεχασω ποτε εκεινη την προθερμανση σου πριν αρχισει το ματς στην τουμπα. Δεν ειχα ξαναδει τετοιο πραμα. Ενα πραμα στα ορια της μαγειας η καλυτερα θεικο.
Να εισαι καλα εκει που πας.
Αυτο.Απ το παιχνιδι θυμαμαι ελαχιστα πραγματα Αυτο που μου εμεινε κι εμενα ηταν το ζεσταμα του Ντιεγκο.
Παρτε μια γευση

[youtube]QtMgJAunt9U[/youtube]
Wonderland

Δημοσίευση από Wonderland »

Το Μαραντόνα το τουρνουα που τον κατεστησε Θεό στην χωρα του ειναι το Μέξικο 1986. Για τους περισσότερους αργεντίνους ο χρονος εχει σταματησει εκει σε οτι αφορα το Ντιεγο.

Σε μια εκπομπη που ειχε κανει με τον Τσαρλυ Γαρσία, αλλη καλτ μορφη αυτος, ο Ντιεγο λεει το εξης: Εμεις δινουμε χαρά στον κοσμο, δε του βαζουμε το χερι στην τσεπη οπως οι πολιτικοί.
Άβαταρ μέλους
Lacedaemonian

[youtube]YDh9VCa8pCg[/youtube]

κ ολοκληρο εδω

https://www.adnkronos.com/sport/2020/11 ... IPetJ.html
Άβαταρ μέλους
bersekeros

dimitris88 έγραψε:μπουκάλι ήταν...
Λοιπόν φίλε μου μάλλον καλά θυμόμαστε και οι δύο...

Έχουμε και λέμε...

Το μπουκάλι ήταν μέσα στη Νάπολι και το παπούτσι (με τις κάλτσες) μέσα στην Τούμπα!

Βλάσφημοι ΠΑΟΚτσήδες...Στον ποδοσφαιρικό θεό ρε? Το θέο τους δεν είχαν οι old-school άδες μας!

https://blog.stoiximan.gr/o-diego-maradona-sthn-toumba/

:opaokara:
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Αν θυμαμαι καλα μπηκαμε 4 ωρες πριν για να βρουμε θεση στην 4.
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Ω ναι! Και η ουρά ήταν τεράστια.

Με τον πατέρα μου ήμουν.
Στην 4 (Β). 5η Δημοτικού.

Φοβερές στιγμές, ανεπανάληπτα συναισθήματα και παραστάσεις για ένα παιδάκι.

Γι' αυτό είμαστε μέχρι τώρα έτσι ακόμα. Είναι το soundtrack της ζωής μας η Τούμπα και ο ΠΑΟΚ.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”