vanroy έγραψε:“Η αλήθεια είναι μια πάρα πολύ προβληματική έννοια. Βλέπω την αλήθεια σαν κυρίαρχη μορφή μιας περιπλάνησης. Αμα η περιπλάνηση παίρνει μορφή και περιεχόμενο και συγκροτεί και συγκροτείται, δίνει μια μορφή της αλήθειας. Αλλά η αλήθεια υπακούει στην περιπλάνηση, και όχι το αντίθετο”.
Όποιος έχει αντιρρήσεις και απορίες για τη φράση, τα παράπονα στον κύριο Κώστα Αξελό παρακαλώ, αρκεί να είναι προετοιμασμένος για μία διαφωτιστική απάντηση του στυλ «δεν σου απαντώ γιατί η ερώτηση προυποθέτει γνώση την οποία εσύ δεν κατέχεις»
Επί του θέματος μας, η δική μου προαιώνια περιπλάνηση στα σοκάκια της Τούμπας και στα ατέρμονα μποτιλιαρίσματα μετά τους αγώνες με οδηγούν στην προβληματική και υποκειμενική αλήθεια της επιλογής της Πυλαίας ή Καρατάσιου (στο κορώνα – γράμματα έπεσε τελικά κορώνα).
Για κάποιον εντος του κεντρικο-ανατολικού πολεοδομικού ιστού (sic) η υποκειμενική και προβληματική αλήθεια τον οδηγούν στην επιλογή της Τούμπας, αφού το Ι.Χ. δεν αποτελεί αναγκαίο κακό για την προσέγγιση του γηπέδου .
Των περισσότέρων εξ ημών όμως η κοινή περιπλάνηση στην Προκρούστεια τιμωρία της εισόδου και εξόδου στο νύν γήπεδο (σαν να απαιτείται μια απόδειξη των μαρτυρίων του πιστού ποιμνιου πριν προσκυνήσουμε γονυπετείς στην λατρεμένη μας ομάδα -όχι μόνο από πίστη αλλά από και τα προηγηθέντα της εισόδου μαρτύρια ) μας οδηγούν στην ας πούμε αντικειμενική αλήθεια στο ότι το νέο γήπεδο πρέπει να κατασκευαστεί προχθες. Λέω των περισσότέρων εξ ημών και όχι όλων γιατί αρκετοι και όχι όλοι φυσικά παροικούντες τις θύραι 1, 2, 3, σουίτες και δημοσιογραφικά θεωρεία ασφαλώς και δεν υφίστανται καμιάς είδους ταλαιπωρίας, οπότε η δική τους υποκειμενική αλήθεια τους οδηγεί στην αλτρουιστική απόψη «φακ δε ρεστ, γουί αρ δε μπεστ».
Οι υποκειμενικότητες της ευκταίας τοποθεσίας είθε να συγκεραστούν στην πλέον αντικειμενική κατά το μάλλον ή ήττον επιλογή, όχι μέσα από την αντιδημοκρατική άποψη της πλειοψηφίας αλλά μέσα από τις μελέτες των ειδικών που ουδέποτε υπηρξαν στον ΑΣ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου επισης δεν θα υπάρχούν και μετά τις αρχαιρεσίες του ΑΣ. Αυτό το συγκλονιστικό απρόοπτο όμως δίνει όλο το κερασάκι στην τούρτα και με κάνει να υπομένω την βρώση της μπαγιάτικης τούρτας ελπίζοντας επί ματαίω μια μέρα ο ζαχαροπλάστης να προμηθευτεί και τα φρέσκα υλικά που προυποθετουν το μαγειρεμα ενός νέου γήπεδου – τούρτας.
Όπως και να χει γιάυτό το θέμα προτιμώ πλέον να γράφω σε εξεζητημένο και δήθεν στυλ. Αλλωστε είναι ουτοπία να μιλώ σε σοβαρά Ελληνικά , αφού η υποκειμενική αλήθεια όσων αναποφασιστων αποφασίζουν τους έχει οδηγήσει κάθε φορά που διαβάζουν απόψεις επί του θέματος διατυπωμένες σε κανονικά Ελληνικά, να κουνουν το κεφάλι τους σαν αμερικανάκια λέγοντας: “ It’s all Greek to me”.
Πυλαία/Τούμπα/Καρατάσιου Καμπότζη και Ιραν
Πιο γρήγορα θα χτίζοταν σαράι στο Βιετναμ.
Φίλε μου Φανρόι απόλαυση το κείμενο σου. Και ένα απολαυστικό κείμενο πάντα με ιντριγκάρει να το σχολιάσω.
Έχεις δίκιο, υπάρχει πολύς υποκειμενισμός στο θέμα. Εγώ ας πούμε για πολλά χρόνια συνήθισα να ανηφορίζω την Μπότσαρη και σε ένα τεταρτάκι μέσα από τα στενά να φτάνω φάτσα στην 8. Έχω κάνει κερκίδα στην 4, στην 7, στην 8, στις 5-6, ακόμα και στην 1 όπου για δύο χρόνια είχα διαρκείας , όταν μόνο εκεί υπήρχαν τέτοια. Κάθε γωνιά της Τούμπας δηλαδή είναι κι ένα παιχνίδι, μια καλή ή άσχημη ( σπάνια ) ανάμνηση.
Και θα πει κάποιος δικαίως « για σένα ή για μερικές χιλιάδες σαν και σένα κολλημένους η ομάδα είναι υποχρεωμένη να παίζει για πάντα σε ένα γήπεδο που δεν ικανοποιεί σύγχρονες απαιτήσεις ;»
Δεν είμαι ούτε ανόητος, ούτε τόσο εγωιστής ώστε να απαιτήσω κάτι τέτοιο.
Όμως μου λείπει κατ’ αρχήν μια εμπεριστατωμένη, πλήρης μελέτη όλων των παραμέτρων που θα με πείσουν ότι γήπεδο δεν μπορεί να γίνει στην Τούμπα, μου λείπουν για την ώρα και οι πειστικές εναλλακτικές λύσεις. Κατά καιρούς έχω διαβάσει στο τόπικ ενδιαφέροντα στοιχεία που όμως απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν έγκυρες μελέτες. Ύστερα δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη σε τεχνοκρατικές προσεγγίσεις ειδικών, ούτε σε μια αντίληψη που η βασική και μόνη λογική της είναι η σχέση κόστους –ωφέλειας. Φοβάμαι πως μια τέτοια προσέγγιση αποστραγγίζει από τον ΠΑΟΚ τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τον καθιστά μία ομάδα σαν όλες τις άλλες. Γι αυτό και σ’ αυτό αλλά και σε κάθε σχεδόν τόπικ προσπαθώ σ’ αυτήν την λογική να αντιπαρατεθώ.
Είμαι σίγουρος ότι ακόμα κι αν δεν συμφωνείς με όσα λέω, με καταλαβαίνεις.