Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Ταινίες, Μουσική, Games και ότι αλλό σχετικό...
billagorn

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από billagorn »

kataramenos5 έγραψε:
barlow4 έγραψε:
kataramenos5 έγραψε:Μπαρλοου αν εχεις αποψη απο Σαλονικη (κατι εγραψες στο Διακοπες) ριξε καμια ιδεα για καλο φαι. Εχουμε κλειστει μεσα και χασαμε τη μπαλα.
Kαταρραμενε δωσε καμια πληροφορια παραπανω .τι γουσταρεις?Να δω αν μπορω να προτεινω κατι της προκοπης.
Τα παντα ολα. Παμφαγος γαρ. Κρεας, ψαρικα μεζεδακια. Καλο φαι να ναι κι οχι δηθενια

ΥΓ Thanks gospi
Για ψάρι στη Θεσσαλονίκη θα πρότεινα το Ατλαντίς στην Κρήνη (οδός Ατλαντίδος 19). Πολύ φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, gayros τηγανητός απίστευτος, χταπόδι και καλαμάρι σχάρας, γάμπαρη, σαρδέλες παντρεμένες σχάρας, τσιπούρες, συναγρίδα κλπ. Και πολύ καλές τιμές για ψαροταβέρνα!
Νομίζω είναι κλειστά Δευτέρες. Καλού κακού πάρτε ένα τηλέφωνο πριν πάτε να δείτε αν είναι ανοιχτό.

Για γύρο χοιρινό ή κοτόπουλο μ αρέσει πολύ το Devido στην Όλγας (μεγάλα σάντουιτς και έχει και σάντουιτς με πίτα Devido που είναι νομίζω διπλάσια από την κανονική).

Για κρέατα το Ελιά λεμόνι (στην Μπότσαρη) και οι Τηγανιές και Σχάρες (στην Ευζώνων). Η Ελιά λεμόνι έχει πολύ κόσμο συνήθως αλλά καλές τιμές και καλή ποιότητα. Οι τηγανιές και σχάρες ειδικεύονται στις... τηγανιες προφανώς και έχουν επίσης καλή ποιότητα αλλά είναι λίγο πιο ακριβές απο την Ελιά λεμόνι. Έχει και υποκατάστημα Τηγανιές και σχάρες στα Λαδάδικα αλλά μου φαίνεται ότι στην Ευζώνων είναι καλύτερο.

Για γλυκά υπάρχει το Choureal για προφιτερόλ με 5 διαφορετικές γεύσεις (απίστευτο μαγαζί).
Για βάφλες-παγωτά κλπ ωραίο είναι το Freggio στην Κρήνη.
Τέλος για κρέπες πολύ ωραίο το Μικρο Παρίσι στην Κωνστανινουπόλεως (κοντά στο Ιπποκράτειο).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος billagorn την Κυρ 26 Ιούλ 2020, 07:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
barlow4

Δημοσίευση από barlow4 »

Aν και λειπω χρονια απο τη θεσσαλονικη κ ισως εχω χασει εξελιξεις , για γυρο αλητεια το "εξπρες" (σε καμια περιπτωση εξπρες) στην οδο μαλακοπης λιγο κατω απο το ναο μας.Γυρος καρβουνα , παρακμιακο μαγαζακι οσο δεν παει κ ψιλο-ανταμς φαμιλυ οι ιδιοκτητες.Ανοιγει μονο απογευματα κ οχι σαββατοκυριακα.Σαντουιτς μικρα κ οχι φτηνα.highlight χειροποιητο γεμιστο μπιφτεκι με γυρο.Γυραδικο απο αλλη εποχη για μενα το καλυτερο στην πολη.Δευτερη επιλογη η κατσαμακα λιγο πανω απο την ερμου στην πλατεια πριν τα λαδαδικα.Σουβλες καρβουνα καλη ποιοτητα.
Τριτη επιλογη το λαικον πανω στην τσιμισκη στα λαδαδικα.Πολυ καλο σουβλατζιδικο για τα δεδομενα της πολης.
Αν θελεις φαγητο απο πιο συγχρονους μαγειρες που θελουν να δειξουν την τεχνη τους κ εχουν μενου αλα καρτ προτεινω το ναμα στην αρχη της ολυμπου στη θεσσαλονικη.Δημιουργικη κουζινα κ τις περισσοτερες φορες πολυ πετυχημενες ιδεες.
Αν θελεις κουτουκι κ φουλ λαικες καταστασεις "η Σασσου" μεταξυ ανω κ κατω τουμπας.Μοιαζει με καφενειο, αργο κ ασυναρνητο σερβις, η σασσου ειναι αλανι κ πολυ καλη μαγειρισα.Παντζαροκεφτεδες, συκωτακια πουλιων κατσε καλα.
Για ψαρι θα συμφωνησω με το Ατλαντις που προταθηκε.Παλια παραδοσιακη ψαροτεβερνα που ξερει να μεταχειριστει το ψαρι.
Για κρεας η παλια αθηνα.Κοπες κρεατων, σιτεματα,σουπερ κρεατα, σαφως τσιμπημενες τιμες αλλα αν σου ξυνονται αξιζει.
Πιο κλασσικη χασαποταβερνα με τεραστιες μεριδες, καλες τιμες κ μοσχαρισια γαλακτος αφρο, "ο ανεστης".Ειναι ομως τραβηγμα.Προς περαια πρεπει να πας.
Για καφε κ τσιμπημα κ πιο συγχρονες χιπστερ καταστασεις να πας στο υψιλον στα πανω λαδαδικα(πανω απο την τσιμισκη).Οχι επειδη το εχουν τα ξαδερφια μου, αλλα επειδη εχει ποιοτητα στα παντα.Ειναι κ ιστορικο το κτιριο(κυρτση χαν)στο οποιο στεγαζεται κ εχει πολυ ομορφο πλακοστρωτο για τα τραπεζακια εξω.
To be continued
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Ευχαριστω παιδια. Καλα το ξερω το το εξπρες δεν εχω και αιωνες να βγω εξω, ειναι γνωστο σ οσους ανηφοριζουν για Τουμπαρα αλλα μπαρουτι, οπως και η Παλια Αθηνα αλλα δεν ετυχε να παω τελευταια. Αυτο το Ατλαντις μου κινησε το ενδιαφέρον . Γκορανιε λες να παμε καμια φορα? :lol:
Άβαταρ μέλους
PAOK_Antarctica

Δημοσίευση από PAOK_Antarctica »

Πήγα στον Βασιλικό στην Καλλίπολη μετά από την πρόταση του Barlow και έκτοτε, κάθε λίγες βδομάδες, πηγαίνουμε για το καθιερωμένο προσκύνημα.
laska4

Δημοσίευση από laska4 »

Καλύτερος γύρος "Κώστας" Εμμανουήλ φίλη άνω Τούμπα!!! Έχει επίσης τρομερά σουτζουκάκια!!! Γειτονιά μου είναι και έρχονται από όλη τη Θεσσαλονίκη!!! Απιαστος είναι θα με θυμηθείτε
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Όντως, πολύ δυνατός ο Κώστας, ο "γρήγορος", όπως λέγεται για το χαρακτηριστικά αργό service...Γύρος-κορυφή!
kataramenos5 έγραψε:Ευχαριστω παιδια. Καλα το ξερω το το εξπρες δεν εχω και αιωνες να βγω εξω, ειναι γνωστο σ οσους ανηφοριζουν για Τουμπαρα αλλα μπαρουτι, οπως και η Παλια Αθηνα αλλα δεν ετυχε να παω τελευταια. Αυτο το Ατλαντις μου κινησε το ενδιαφέρον . Γκορανιε λες να παμε καμια φορα? :lol:
Πόσα ξέρεις, πόσα ξέρεις.... :D :opaokara:
Σωτήρης, αδερφός...Ό,τι φρεσκότερο κυκλοφορεί στην πόλη, σε ψάρι και ψαρομπινελίκι και δική του γράπα...
Πολύ ζεστό-φιλικό περιβάλλον και πολύ καλές τιμές, σε μια πράγματι οικογενειακή (και σε staf) ψαροταβέρνα...

Για κρέατα, οι μερακλήδες προτιμούν τον Νικηφόρο, που, αν και τσιμπάει λίγο, έχει πολύ δυνατή ποιότητα... ;)
Άβαταρ μέλους
buffalobill4

Δημοσίευση από buffalobill4 »

barlow4 έγραψε:Aν και λειπω χρονια απο τη θεσσαλονικη κ ισως εχω χασει εξελιξεις , για γυρο αλητεια το "εξπρες" (σε καμια περιπτωση εξπρες) στην οδο μαλακοπης λιγο κατω απο το ναο μας.Γυρος καρβουνα , παρακμιακο μαγαζακι οσο δεν παει κ ψιλο-ανταμς φαμιλυ οι ιδιοκτητες.Ανοιγει μονο απογευματα κ οχι σαββατοκυριακα.Σαντουιτς μικρα κ οχι φτηνα.highlight χειροποιητο γεμιστο μπιφτεκι με γυρο.Γυραδικο απο αλλη εποχη για μενα το καλυτερο στην πολη.Δευτερη επιλογη η κατσαμακα λιγο πανω απο την ερμου στην πλατεια πριν τα λαδαδικα.Σουβλες καρβουνα καλη ποιοτητα.
Τριτη επιλογη το λαικον πανω στην τσιμισκη στα λαδαδικα.Πολυ καλο σουβλατζιδικο για τα δεδομενα της πολης.
Αν θελεις φαγητο απο πιο συγχρονους μαγειρες που θελουν να δειξουν την τεχνη τους κ εχουν μενου αλα καρτ προτεινω το ναμα στην αρχη της ολυμπου στη θεσσαλονικη.Δημιουργικη κουζινα κ τις περισσοτερες φορες πολυ πετυχημενες ιδεες.
Αν θελεις κουτουκι κ φουλ λαικες καταστασεις "η Σασσου" μεταξυ ανω κ κατω τουμπας.Μοιαζει με καφενειο, αργο κ ασυναρνητο σερβις, η σασσου ειναι αλανι κ πολυ καλη μαγειρισα.Παντζαροκεφτεδες, συκωτακια πουλιων κατσε καλα.
Για ψαρι θα συμφωνησω με το Ατλαντις που προταθηκε.Παλια παραδοσιακη ψαροτεβερνα που ξερει να μεταχειριστει το ψαρι.
Για κρεας η παλια αθηνα.Κοπες κρεατων, σιτεματα,σουπερ κρεατα, σαφως τσιμπημενες τιμες αλλα αν σου ξυνονται αξιζει.
Πιο κλασσικη χασαποταβερνα με τεραστιες μεριδες, καλες τιμες κ μοσχαρισια γαλακτος αφρο, "ο ανεστης".Ειναι ομως τραβηγμα.Προς περαια πρεπει να πας.
Για καφε κ τσιμπημα κ πιο συγχρονες χιπστερ καταστασεις να πας στο υψιλον στα πανω λαδαδικα(πανω απο την τσιμισκη).Οχι επειδη το εχουν τα ξαδερφια μου, αλλα επειδη εχει ποιοτητα στα παντα.Ειναι κ ιστορικο το κτιριο(κυρτση χαν)στο οποιο στεγαζεται κ εχει πολυ ομορφο πλακοστρωτο για τα τραπεζακια εξω.
To be continued
Συγκίνηση είσαι ρε μπαρλοου.

Όλα τα πέτυχες. Γεμιστό μπιφτέκι εξπρές με γέμιση γύρο ροκφόρ και μανιτάρι. Λαικον επίσης φοβερό και πολύ καλές/παράξενες αλοιφές.

Για εστιατόριο θα έβαζα και το σεμπρικο ενώ για κουτούκι με πολύ καλό φαγητο φωλιά ασυζητητί.

Υψιλον πολύ καλό για κοκτέιλ. Ένα τι καλύτερο από το ιστορικό κου λόγω τοποθεσίας και κτιρίου.
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

laska4 έγραψε:Καλύτερος γύρος "Κώστας" Εμμανουήλ φίλη άνω Τούμπα!!! Έχει επίσης τρομερά σουτζουκάκια!!! Γειτονιά μου είναι και έρχονται από όλη τη Θεσσαλονίκη!!! Απιαστος είναι θα με θυμηθείτε
Κορυφή ο Κώστας ποιοτικά!
Επίσης στην Τούμπα αξίζει και ο Γιώτης με τα τεράστια πιτογυρα, όπως και ο Πρασσάς όπου μπορεί ποιοτικά να μην είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά κ αυτός έχει τεράστιες μερίδες.
Για μπουγάτσα θα πας είτε στον Γιάννη στο Λευκό Πύργο, είτε στον Γιώργο στον Εύοσμο.
Για πίτσα ωραία είναι η basiliko στην νίκης.
Για Μαγειρευτά το Εδεσσαϊκό στην Αγίου Δημητρίου και στον Οδυσσέα (τρομερό μαγαζί) στην Κασσάνδρου.
Για κοντοσούβλι υπάρχει ο Μαλλιώρας στα Λαδάδικα (αλυσίδα).

Τέλος για extreme καταστάσεις υπάρχει ένα "παρακμιακό" μαγαζί πίσω από το τουρκικό προξενείο που λέγεται λίγα και καλά, και φτιάχνει τις γνωστές βόμβες.
Πάτα το στο Google και θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται :p
Άβαταρ μέλους
Notorious4

Δημοσίευση από Notorious4 »

Παιδιά καμια καλή ταβέρνα μπροστά στη θάλασσα κοντά στον Πύργο;
Άβαταρ μέλους
buffalobill4

Δημοσίευση από buffalobill4 »

laska4 έγραψε:Καλύτερος γύρος "Κώστας" Εμμανουήλ φίλη άνω Τούμπα!!! Έχει επίσης τρομερά σουτζουκάκια!!! Γειτονιά μου είναι και έρχονται από όλη τη Θεσσαλονίκη!!! Απιαστος είναι θα με θυμηθείτε
Με πήγαν συστημένο πέρσι μετά από ματς και πριν από αναχώρηση. Μου είπαν ακριβώς τα ίδια για εκπληκτικό γύρο και σουτζουκάκι πήρα και τα δύο (χωρίς πατάτες προφανώς) και επαυξάνω. Καταπληκτικος
Nikos 74

Δημοσίευση από Nikos 74 »

Mitsospaoki4 έγραψε:
Κορυφή ο Κώστας ποιοτικά!
Επίσης στην Τούμπα αξίζει και ο Γιώτης με τα τεράστια πιτογυρα, όπως και ο Πρασσάς όπου μπορεί ποιοτικά να μην είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά κ αυτός έχει τεράστιες μερίδες.
Για μπουγάτσα θα πας είτε στον Γιάννη στο Λευκό Πύργο, είτε στον Γιώργο στον Εύοσμο.
Για πίτσα ωραία είναι η basiliko στην νίκης.
Για Μαγειρευτά το Εδεσσαϊκό στην Αγίου Δημητρίου και στον Οδυσσέα (τρομερό μαγαζί) στην Κασσάνδρου.
Για κοντοσούβλι υπάρχει ο Μαλλιώρας στα Λαδάδικα (αλυσίδα).

Τέλος για extreme καταστάσεις υπάρχει ένα "παρακμιακό" μαγαζί πίσω από το τουρκικό προξενείο που λέγεται λίγα και καλά, και φτιάχνει τις γνωστές βόμβες.
Πάτα το στο Google και θα καταλάβεις περί τίνος πρόκειται :p
Αδερφέ κάποιο μαγαζί που προτείνεις, "φημολογείται" ότι συντηρούσε το κρέας σε φορμόλη. Πάτα και εσύ στο Google για να το ψάξεις.
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Δημοσίευση από bersekeros »

Χα χα χα...Προσοχή με τα μαγαζιά που προτείνετε. :D

Ο καλύτερος γύρος στην Ανατολική Θεσσαλονίκη είναι ''Ο Γύρος της Ελλάδος'', Βασιλίσσης Ολγας και Βαφοπούλου.
laska4

Δημοσίευση από laska4 »

Πολύ καλός γύρος μπράβο bersekeros
Άβαταρ μέλους
barlow4

Δημοσίευση από barlow4 »

Νομιζω οτι η φορμολη ειναι λιγο αστικος μυθος.Αν γνωριζει καποιος χημικος μηχανικος ας επιβεβαιωσει οτι η φορμολη σε ποσοτητες που θα χρειαζονταν για να συντηρηθουν αυτα τα μενιρ κρεατος θα ηταν θανατηφορα.
Οτι ολες αυτες οι κρεατομαζες απο την αλλη ειναι αμφιβολου προελευσης κ ποιοτητας ειναι κατα τη γνωμη μου στανταρακι.Γενικα τεραστια καταναλωση ισουται με συμβιβασμους στην ποιοτητα.Μισο κιλο βαζουν στην πιτα κ τη χρεωνουν σε καθαρη αξια κρεατος δυο ευρω.Ποσο διαολο το αγοραζουν.
@buffalo συμφωνω 100% σε οσα λες.
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Ειχα εναν γνωστο που εκανε διανομες σε μαγαζια γυρο..
Πανε 10 χρονια βεβαια που δεν εχουμε μιλησει, αλλα τοτε θυμαμαι μ ελεγε πως αν μπορω καλυτερα να μην τρωω γυρο απο πουθενα! Ειχε ονοματισει τοτε θυμαμαι μολις 2 μαγαζια που ειχαν ανεκτης ποιοτητας γυρο αλλα δεν θυμαμαι καν πια!
Η αληθεια ειναι πως απο τοτε δεν εχω ξαναφαει με εξαιρεση 2 φορες π εφαγα απ αναγκη γυρο κοτόπουλο...

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψυχαγωγία”