Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019 νο. III

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
barlow4

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019 νο. III

Δημοσίευση από barlow4 »

gika έγραψε:
omerta76 έγραψε:Συγνώμη φίλε, αλλά εσύ με έναν πρόχειρο υπολογισμό ζητάς 4 βασικούς (αρ.μπακ-2χαφ-αντι Μπίσεσβαρ) και 3 αναπληρωματικούς.
Ναι φίλε μου, γιατί έχω τραυματίες Βιειρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ και εκτός ομάδας τους Κάνιας και Σάκχοφ. Αν όλη αυτή ήταν στην ομάδα θα ζητούσα μόλις ένα χαφ αντί του Μίσιτς και έναν αντί-Μπίσεσβαρ. Τι να κάνουμε που μας χτύπησε η αρρώστια;

Με το χέρι στην καρδιά, είναι η τωρινή ομάδα παικτικά καλύτερα από πέρυσι;
Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Πέλκας και Ακπομ είναι οι ίδιοι.
Το Γιαννούλης Εσιτί Καντουρί, είναι καλύτερο από το Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ/Ολιβέιρα, Βιειρίνια;

Ε αν μου πείτε ναι, θα πω ότι έχω άδικο.

Αλλιώς συμφωνούμε όλοι ότι η ομάδα ξεκινάει ένα βήμα πίσω από ότι τελείωσε (αντί για 2 βήματα μπροστά) κι ότι στηριζόμαστε στο ότι οι τραυματίες θα γυρίσουν εγκαίρως και θα είναι όπως ήταν.
Ας ξεκινήσουμε από το ότι ο βιειρινια δεν αντικαθίσταται για πολλούς κ διάφορους λόγους.
Ο βερνμπλουμ κακώς μπαίνει στην εξίσωση γιατί καλά καλά δεν τον είδαμε κ από όσο είδαμε αναντικατάστατο δεν το λες.απο εκεί κ πέρα ο Μαουρίτσιο στα χαρτιά είναι ο πιο εγκεφαλικός μέσος.μενει να αποδειχθεί αν είναι εξισου καλός ο καντουρι εκει.απο την άλλη φέτος το κέντρο μας είναι πολύ πιο αθλητικό κ δυναμικό.ισως δηλαδή ένα κλικ πιο κάτω τεχνικά αλλά δύο κλικ πιο πάνω σε αθλητικοτητα που ήταν μόνιμο πρόβλημα του κέντρου μας.δεν ξέρω αν οδηγούν κάπου τέτοιες συγκρίσεις.
Σαν εικόνα όμως, με έναν Ολιβέιρα έστω στο τέλος του καλοκαιριού νομίζω ότι το κέντρο είναι πολύ καλύτερο από πέρσι.
Άβαταρ μέλους
black_star_ninja

Δημοσίευση από black_star_ninja »

Συμφωνω και εγω οτι ο βιερινια ειναι αναντικαταστατος. Το θεμα ειναι πως οποιος κ να ερχοταν παλι θα ειμασταν χειροτεροι σε σχεση με περσι (στο αριστερο μπακ). Στο κεντρο τα πραγματα ακομα δεν ξερουμε αν ειναι καλυτερα ή χειροτερα (μαουρισιο βερμνπλουμ ειναι ακομα στο ροστερ μας - εσιτι και νταγκλας αντικατεστησαν σαχοφ και κανιας και ειναι σιγουρα αναβαθμιση). Στα εξτρεμ ομως ειμαστε καλυτερα (προσθηκη στοχ, λαμπρου). Θελουμε εναν παικτη ακομα στη θεση του πελκα και ειμαστε κομπλε. Δεν εχουμε το αγχος (οπως περσι) τι θα γινει αν ειναι ντεφορμε ο ματος ή ο ζαμπα.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Το κλειδί είναι να κατανοήσει κάποιος ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει απεριόριστο μπάτζετ. Όπως και καμία ομάδα άμα την υφήλιο.

Μαουρισιο, Βερνμπλουμ, Βιειρινια είναι 4.5Μ χωρίς εφορία. Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι θα πάρεις 3 ισαξιους σε μια μεταγραφική περίοδο για να τους αντικαταστήσεις;

Δηλαδή, αν στην Μπαρτσα τραυματιζονταν οι 3 παίχτες με τα υψηλότερα συμβόλαια πιστεύει κανείς ότι θα έκανε 3 μεταγραφές με ίδια συμβόλαια. Δεν γίνονται αυτά.

Να ξέρουμε και λίγο τι μας γίνεται.

Αυτό που έγινε φέτος είναι στατιστικά απίθανο. Έλα όμως που συνέβη.

Οπότε γεμίζεις το ροστερ με πολλές λύσεις και περιμένεις να γυρίσουν οι τραυματίες. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχουμε πρόβλημα να δώσουμε 3Μ για αγορές αλλά κοιτάμε να μη ξεφεύγουμε στα συμβόλαια.

Του χρόνου που λήγουν τα συμβόλαιά των 2 και με τον Βερνμπλουμ στο μεταίχμιο του αν θα επανελθει μπορείς να σχεδιάσεις τα πράγματα διαφορετικά.

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Επειδη καποιοι φιλοι επιμενουν οτι δεν χρειαζομαστε φορ θα ηθελα και εγω να ρωτησω ποια ειναι τα χαρακτηριστικα του Πολωνου που τον καθιστουν φορ και δη φορ κορυφης.Παιζει με πλατη? Ανοιγει διαδρομους στους συμπαικτες του? Ειναι καλος ψηλα? Δημιουργει φασεις μονος του? Να τονισω οτι δεν ειναι η ευχερεια στο γκολ που οριζει τη θεση,τετοια μπορει να εχει ενα χαφ,ενα εξτρεμ,ο οποιοσδηποτε.Ο Σφιντερφσκι κατα τη δικη μου γνωμη αν θελει να κανει καριερα στον ΠΑΟΚ και οχι μονο,πρεπει να δουλεψει στοιχεια που θα τον τοποθετησουν διπλα στον Μπισεσβαρ στο ιδιοτυπο 3-4-2-1 που εφαρμοζει ο Φερειρα,οχι μπροστα του.
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Δημοσίευση από sourmenetes »

gika έγραψε:
sourmenetes έγραψε: Αρα θα ηθελες εναν πιο μπροστα απο τους ματος,πασχαλακη,μπισε,ζαμπα,ακπομ κτλ κτλ...

Ερχεσαι σε πληρη αντιδιαστολη με οσα θελει ο προπονητης.
Προφανώς και όχι όλους μαζί τώρα. Αλλά σε κάθε μεταγραφική περίοδο, πρέπει να έρχονται 1-2 παίκτες που θα προορίζονται για 11άδα και όχι για πάγκο. Άλλο το πως θα βγει το πράγμα στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα στην τωρινή ομάδα, με τραυματίες τους Βιειρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ και την αποχώρηση των Κάνιας και Σάκχοφ, υπήρχε τρελή ευκαιρία να φέρεις παίκτες 11αδάτους σε 3 θέσεις τις εντεκάδας (2 χαφ και ένα 1 αρ. μπακ) που πραγματικά να αλλάξουν επίπεδο την ομάδα χωρίς να παραγκωνιστεί κανείς. Τελικά πήραμε μόνο τον Εσιτί για τέτοιον και κατά τ' άλλα πήγαμε με στοχήματα (Ντόουγκλας) και μπαλώματα (Καντουρί). Για χάρη του Παγωτατζή δεν θα σχολιάσω για Κάτσε.

Πουθενά δεν είπα να φέρουμε παίκτες που θα αφήσουν Ακπόμ και Ζαμπά στον πάγκο. ΑΛΛΑ, αν μου έφερνε κάποιος ένα εξτρέμ στον ΠΑΟΚ που θα ήταν 2 φορές καλύτερος του Ζαμπά, ε θα ήμουν βλάκας να πω δεν τον θέλω. Ποτέ δεν είπα ότι αυτό είναι προτεραιότητα ομως.
Εφερες 2 παικτες βασικους.

Στοχ εσιτι ειναι βασικοι παικτες.

Συν οτι θα ερθουν κι αλλοι παικτες.

Δεν μπορεις να θες 5-6 βασικους την ωρα που περιμενεις τραυματιες.λες θα διωξω καντουρι μισιτς.δεν ειναι manager εδω.

Αν δε σου γυρισουν πληρως οι τραυματιες πως θα διωξεις-πουλησεις παικτες;;;

Ειναι πολλα που αλλαξανε φετος.

Συστημα προπονητης τραυματισμοι.
renegade

Δημοσίευση από renegade »

gika έγραψε:
Notorious4 έγραψε:Δηλαδή gika ποιους ποδοσφαιριστές θα έστελνες στον πάγκο και θα έφερνες άλλους καλύτερους?
Θα ήθελα οπωσδήποτε βασικό αντί του Γιαννούλη. Θα ήθελα 2 χαφ στο επίπεδο του Γκουντελί που ακούστηκε, όχι απαραίτητα αυτόν, που με το που θα ερχόταν στην ομάδα θα καπαρώναν θέση βασικού (ίσως ο Εσιτί να αποδειχτεί τέτοιος;). Αουγκούστο, Καντουρί, Μίσιτς θα ήταν τα μπακ απ τους, μέχρι να γυρίσουν Βέρνμπλουμ και Μαουρίσιο και να μας χαιρετήσουν Καντουρί και Μίσιτς. Τέλος υπάρχει ο Μπίσεσβαρ, που δεν έχουμε δεύτερο παίκτη με τα ίδια χαρακτηριστικά. Θα ήθελα οπότε έναν αντι-Μπίσεσβαρ που θα είχε το potential να αφήσει τον αγαπημένο μου Μπίσε στον πάγκο.

Από εκεί και πέρα χρειαζόμασταν ρεζέρβα του Μάτος, που φαίνεται καλή επιλογή ο Σοάρες. Δεν κατάλαβα ποτέ την τράμπα Ρέυ-Ζίφκοβιτς. Επίσης δεν θα έπαιρνα τον Στοχ καθώς ούτε ίδιο στυλ με Μπίσε είναι, ούτε στον πάγκο μπορεί να τον αφήσει. Ο σουπερ Στοχ που ξέραμε φαινόταν σούπερ, γιατί ο ΠΑΟΚ ήταν 5 σκαλιά κάτω. Τέλος θέλω και έναν παγκίτη για πίσω από τον Ακπομ, καθώς θεωρώ τον Σβιντερσκι δεύτερο επιθετικό και ιδανικό πρόσωπο να μοιραστεί την άλλη θέση με τον Πέλκα.
Βασικό αντί του Γιαννούλη και Μπακ απ' του ακπομπ συμφωνούμε και μάλλον και ο προπονητής.

Πάμε στα χαφ τώρα.
Θες λες δύο ( ούτε καν έναν ) παίκτες επιπέδου γκουντελι. Δηλαδή δύο χαφ επιπέδου ομάδας σαν τη Σεβίλλη.
Έχεις σκεφτεί μήπως τα θέλω σου είναι εξωπραγματικα?
Συγνώμη αλλά για μένα τα θέλω σου δεν είναι ρεαλιστικα.
Ο ΠΑΟΚ έφερε φέτος στα χαφ τον εσιτι που παρόμοιος του δεν υπάρχει στην Ελλάδα και τον Αουγκούστο που είναι ένα παιδί με πολύ υψηλές προδιαγραφές.

Αυτό που μπορεί να κάνει η ομάδα είναι να πάρει αυτούς τους δύο πολύ καλούς παίκτες και να τους ανεβάσει κι άλλο επίπεδο έτσι ώστε να φτάσουν ομάδες όπως η Σεβίλλη να ενδιαφερθούν για αυτούς.

Όσο για τον στοχ...κάντε λίγο υπομονή.
Ακόμα και στα φιλικά έδειξε ότι πλέον είναι πολύ πιο ώριμος από παλιά και ότι έχει μετατραπεί περισσότερο σ έναν οργανωτή είτε παίζει αριστερά είτε πίσω από τον επιθετικό
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

gika έγραψε:
omerta76 έγραψε:Συγνώμη φίλε, αλλά εσύ με έναν πρόχειρο υπολογισμό ζητάς 4 βασικούς (αρ.μπακ-2χαφ-αντι Μπίσεσβαρ) και 3 αναπληρωματικούς.
Ναι φίλε μου, γιατί έχω τραυματίες Βιειρίνια, Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ και εκτός ομάδας τους Κάνιας και Σάκχοφ. Αν όλη αυτή ήταν στην ομάδα θα ζητούσα μόλις ένα χαφ αντί του Μίσιτς και έναν αντί-Μπίσεσβαρ. Τι να κάνουμε που μας χτύπησε η αρρώστια;

Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Πέλκας και Ακπομ είναι οι ίδιοι.
Το Γιαννούλης Εσιτί Καντουρί, είναι καλύτερο από το Μαουρίσιο, Βέρνμπλουμ/Ολιβέιρα, Βιειρίνια;

Αλλιώς συμφωνούμε όλοι ότι η ομάδα ξεκινάει ένα βήμα πίσω από ότι τελείωσε (αντί για 2 βήματα μπροστά) κι ότι στηριζόμαστε στο ότι οι τραυματίες θα γυρίσουν εγκαίρως και θα είναι όπως ήταν.
Πως μπορούμε να ξέρουμε αν η τωρινή ομάδα είναι παικτικά καλύτερη από πέρυσι; Δεν την έχουμε δει καν.

Όταν λες "παικτικά" τι εννοείς; Ως μονάδες; Γιατί ούτε τις μονάδες τις έχουμε δει, επομένως και πάλι δεν μπορείς να κρίνεις.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να έχεις παικταράδες, αλλά να μην έχεις ομάδα (Στέφενς 2014, εθνική Αγγλίας διαχρονικά) και μπορείς να έχεις θεωρητικά χειρότερους παίκτες και καλύτερη ομάδα (Σάντος 2008-2010, εθνική Πορτογαλίας).

Το συμπέρασμα μου είναι πως δεν μπορείς να κρίνεις χωρίς να έχεις δει.
Jack_riper

Δημοσίευση από Jack_riper »

https://www.transfermarkt.com/carlinhos ... ler/265666 φρέσκος παπάς απο σπορταιμ!
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

O Vieirinha σαν αρχηγός και προσωπικότητα είναι αναντικατάστατος. Μακάρι να γυρίσει υγιής και θα υπάρχει πάντα κάπου μια θέση στην 11άδα για τον αρχηγό. Υπάρχουν όμως δεκάδες αριστερά μπακ εκεί έξω που είναι καλύτερα από τον Αντρέ. Για αρχή θεωρώ τον Κοεντράο έναν από αυτούς και μακάρι να έρθει.

Αν όπως λέει ο Barlow έρθει και ένας Ολιβέιρα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, κι εγώ θα είμαι ευχαριστημένος καθώς θα έχει γίνει αυτό που ζήτησα παραπάνω. Θα έχουν έρθει 2 βασικοί (Esiti και Oliveira-like) χαφ στην ομάδα, και ένα βασικό αριστερό μπακ.

Ναι το Esiti - Oliveira - Coentrao είναι το ίδιο αν όχι και καλύτερο από το Mauricio - Wernbloom - Vieirinha.

Απλά αυτά έπρεπε να έχουν κλείσει 2 βδομάδες πριν την κλήρωση με Άγιαξ. Τεσπα, προχωράμε.
sourmenetes έγραψε: Εφερες 2 παικτες βασικους.
Στοχ εσιτι ειναι βασικοι παικτες.
Sourme, ο Στοχ δεν είναι βασικός παίκτης. Σε κανένα φιλικό δεν ήταν και σε κανένα φιλικό δεν έδειξε ότι πρέπει να είναι. Ο Λημνιός πιο καλά τα πήγε. Θέλει τεράστια προσπάθεια από τον Στοχ να αφήσει στον πάγκο τον Μπίσεσβαρ.

Αλλά έστω ότι τον θεωρείς βασικό. Στοχ, Κοεντράο, Ολιβειρα-στυλ χαφ και Εσιτί, όλοι 11αδάτοι και η ομάδα ένα επίπεδο πανω. Αυτό φαίνεται να προσπαθούμε να κάνουμε άλλωστε, οπότε δεν βλέπω γιατί πιστεύεις ότι έχω άδικο.

Τέλος, @renegate, ως έναν από τους δύο θεωρώ τον Εσιτί. Άλλον ένα θέλω κι ας τον λένε Ολιβέιρα και όχι Γκουντελί. Χαφ δημιουργικό που θα έρθει και από την πρώτη εβδομάδα θα θεωρείται βασικός, όπως κατάφερε το μαύρο τέρας.

ΥΓ: Ναι, @Odi, παικτικά εννοώ ως μονάδες. Θα φανούν όλα στο γήπεδο, αλλά ο κάθε παίκτης έχει τα χαρακτηριστικά του, το ιστορικό του, το potential του και μία αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματηστήριο. Δεν τους έχουμε δει, αλλά έχουμε αρκετή πληροφορία για να τους κρίνουμε ως μονάδες.
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Δεν εχει μπει ακόμα Αυγούστος κ συζητάμε για ποιοι ήρθαν για βασικοι και ποιοι όχι.. ας περιμένουμε ένα μήνα ακόμα να τελειώσουν με το καλό οι μεταγραφές να έρθουν και οι υπόλοιποι παίκτες και να δούμε και ο προπονητής ποιους υπολογίζει για βασικούς... Και πάλι αριστερό Μπακ πιστεύω θα έρθει για βασικός ενώ φορ και 8αρι αναλόγως ποιους παίχτες θα φέρεις..

Στάλθηκε από το Redmi 6A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Εχεις και τη Livesport που μας λατρευει, να λεει πως δεν θα κινηθουμε για αριστερο μπακ, με τον μονο που να εχει αμφιβολιες μεσα στην ομαδα να ειναι ο Φερειρα,κατι σαν να λεμε αυτος που φερνει τα νερα μωρε, ποιος τον μαμαει...Α ρε Γκινα...
renegade

Δημοσίευση από renegade »

Πως μπορεί να φέρεις κάποιον Ολιβέιρα χωρίς να πωληθεί ο καντουρί?
Είναι δυνατόν να ονειρευομαστε 8αρι βασικό μια μέρα μετά την δήλωση του προπονητή ότι ο καντουρί είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής που έχει προπονήσει?
Άβαταρ μέλους
omerta76

Δημοσίευση από omerta76 »

gika έγραψε:

Κάνεις όμως ένα μεγάλο λάθος: οι Βιειρίνια, Μαουρίτσιο, Βέρνμπλουμ θα γυρίσουν στην ομάδα! Δεν γίνεται να πάρεις καλύτερους από αυτούς κ μετά να τους βάλεις στον πάγκο. Τώρα αν πωληθεί κανάς Μαουρίστσιο ή δεν επανέλθει κάποιος από αυτούς, συζητάμε σε άλλη βάση.

Και ναι με το χέρι στην καρδιά, ΕΧΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΜΑΔΑ ΑΠΌ ΠΕΡΥΣΙ. Κανένας όμως δεν εγγυάται την επιτυχία, ούτε ότι θα ξαναπάρεις νταμπλ αήττητος.

Τελειώνοντας, ας αφήσουμε να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος και το ξανασυζητάμε γιατι προβλέπω αλλαγές στην ομάδα με αποχωρήσεις/πωλήσεις παιχτών!
Άβαταρ μέλους
PAOKevolution

Δημοσίευση από PAOKevolution »

Τι ταγάρια είναι αυτοί οι αρδ. Βλέπουν παίρνει ο ΠΑΟΚ βραζιλιάνους και ότι παίκτης υπάρχει από τη χώρα του καφέ είναι υποψήφιος. Παπαρες.
Συμφωνώ, πρεπει να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος για να κρίνουμε το πως τα πήγαμε.
TheCursed

Δημοσίευση από TheCursed »

Η έγκυρη livesport(γελάει ο κόσμος) τροφοδοτεί και το σπορτ φμ που το σπορτ φμ έλεγε ότι ο Π.Α.Ο.Κ δν μπορεί να πάρει τον αμπελ φερευρα γιατί έχει ρήτρα 13εκ ευρό κ κορόιδευε κιόλας γράφοντας θα πάρει το φερευρα όπως πίρε τον τσερισεφ??? αυτά π λέει για αριστερό μπακ είναι κατευθυνομενα και το αφήνω εδώ.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”