SATANAS έγραψε:
Αδερφε μου μου βγαζεις υπεροχη σεντρα οπως καποτε ο συνονοματος σου για συζητηση αλλα δε θα πηδηξω για την κεφαλια
Αν πηδήξεις με τα κέρατα θα σκάσεις την μπάλα!
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται για δημοσκόπηση, τουλάχιστον με την πλήρη έννοια του όρου. Σε μία δημοσκόπηση το δείγμα πρέπει να είναι είτε απολύτως τυχαίο, είτε κατά το δυνατόν αντιπροσωπευτικό.
Τυχαίο σημαίνει σε γενικές γραμμές να βάλεις σε μία λίστα 11.000.000 Έλληνες και με κλήρωση να βγάλεις π.χ. 10.000 άτομα που θα πρέπει να απαντήσουν, είτε τους βρίσκεις στο τηλέφωνο, ή στο σπίτι είτε όχι. Το δείγμα ΔΕΝ είναι τυχαίο όταν ανοίγω μια σελίδα στο internet και αφήνω τον κόσμο να ψηφίσει, γιατί αυτομάτως αποκλείω από την διαδικασία μερικά εκατομμύρια που είτε δεν έχουν πρόσβαση, είτε δεν έχουν ενημερωθεί για την σελίδα.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με τους αναγνώστες της σελίδας του ΣΚΑΪ, μέσα στους 100 μεγαλύτερους (σε τί, ηλικία, όνομα, βούρτσα, μαλλιά; ) Έλληνες είναι λογικό να επικρατήσουν είτε ονόματα λίγο-πολύ γνωστά σε όλους. Αρχαίοι φιλόσοφοι που ανάθεμα κι αν ξέρουμε τί έχουν γράψει, πολιτικοί άνδρες που δεν γνωρίζουμε ακόμη αν οι αποφάσεις τους εξυπηρέτησαν τα "εθνικά" συμφέροντα (π.χ. Κύπρος γκουχ, γκουχ), σπουδαίοι στρατηλάτες που μάλλον είχαν διαφορετικές ιδέες περί έθνους, γνωστοί μαϊντανοί-καλλιτέχνες (φανερή η επιρροή της τηλεόρασης) και φυσικά αθλητές, όπου υπερίσχυσαν αυτοί που (όχι μόνοι τους) κατόρθωσαν κάτι ανεπανάληπτο.
Μου μοιάζουν πιο ειλικρινείς πάντως οι ψήφοι για Βουγιουκλάκη και Δήμα από αυτές για Αλέξανδρο, Παπανικολάου και Σωκράτη. Γιατί σε όλες τις ιντερνετικές συζητήσεις που έχω κάνει, πολύ συχνά βρίσκω συν-Έλληνες να γνωρίζουν για ελληνικές ταινίες και για αθλητικά, ενώ πολύ σπάνια βρίσκω ανθρώπους ενδιαφερόμενους για πολιτική ή φιλοσοφική συζήτηση.
Ίσως πάλι φταίνε οι παρέες μου...
Αν δούμε το θέμα ξεκομμένο από όλα τα παραπάνω, ασφαλώς είναι τιμή για τον Ζαγοράκη το γεγονός ότι έμεινε στην μνήμη τους ως ο φυσιολογικός εκπρόσωπος (ως πραγματικός αρχηγός) μιας ομάδας Ελλήνων που κατάφεραν να βγάλουν ενωμένους 10.000.000 Έλληνες στους δρόμους. Είναι κι αυτό ένα "ευχαριστώ".