Μεταγραφές Καλοκαιριού 2018

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
goran 64

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2018

Δημοσίευση από goran 64 »

JohnDag έγραψε:Για την συζήτηση που αφορά τον Wernbloom και το ποια είναι η θέση του θα καταφύγω και πάλι στο wyscout το οποίο θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε κάποια πράγματα για τον τρόπο παιχνιδιού του.

Η σύγκριση σωστό είναι να γίνει με τον παίχτη που έρχεται να αντικαταστήσει τον Κάνιας.

Πάμε να δούμε τα heat map των 2 παιχτών. Ο χάρτης αυτός μας δείχνει που κινείται μέσα στο γήπεδο ο παίχτης. Όσο πιο πολύ κοκκινίζει το χρώμα τόσο πιο συχνά πατάει ο παίχτης στην περιοχή αυτή.

Κάνιας

Εικόνα

Wernbloom

Εικόνα

To heatmap του Κάνιας είναι ένα heatmap ενός κλασικού αμυντικού χαφ. Το heatmap, όμως, του Wernbloom είναι heatmap box-to-box παίχτη. Βλέπετε ότι ο Wernbloom έχει παρουσία μέσα στην περιοχή, κάτι που δεν υπάρχει καν στο heatmap του Κάνιας.

Υ.Γ. Για να είναι δίκαιη η σύγκριση το heatmap του Wernbloom είναι της σεζόν 2016-17 όπου έπαιξε την πλειοψηφία των παιχνιδιών του ως χαφ. Δεν χρησιμοποίησα της χρονιάς που μας πέρασε γιατί έπαιξε πολλά ματς ως φορ κι αυτό θα δημιουργούσε εσφαλμένες εντυπώσεις.

Υ.Γ.2 Για τα παιδιά που ρωτάνε χρησιμοποιώ την trial version του wyscout αλλά νομίζω ότι θα το συνεχίσω με την μίνιμουμ πληρωμή και για το μέλλον.
Καλώς όρισες στην παρέα μας και καλά ποσταρίσματα...
Πολύ χρήσιμα τα στοιχεία που παραθέτεις αδερφέ και σ ευχαριστώ...
Θέλω μόνο να ρωτήσω αν, ο "χρωματισμός" έχει να κάνει μόνο με την συχνότητα που πατάει ο κάθε παίχτης τους χώρους ή και με τον αριθμό των χιλιομέτρων που διανύει έκαστος μέσα σε ένα 90άλεπτο, έστω και σαν Μ.Ο.?

Γιατί, αν ισχύει το δεύτερο, ο Βίκινγκ φαίνεται να διανύει τουλάχιστον ένα 30% περισσότερα του Κάνιας...
prax

Δημοσίευση από prax »

goran 64 έγραψε:
Αντε ρε βικινγκ ελα.. μας εσκασες...
εγω με βαση αυτο που βλεπς εδω κ 2 χρονια παιδια για να λεμε κ την αληθεια, ειναι οτι η ομαδα χρειαζοταν ενα χαφ για να παιρνει την μπαλα απο τα στοπερ και να την προωθει μπροστα. ο τσιμιροτ το εκανε αυτο, κουβαλουσε κ μπαλα αμα ελαχε, αλλα στα ντερμπι δεν τον εβλεπα καλα.. θυμηθειτε το γκολ στο 1΄που μας βαζει ο αραουζος περσυ στο ματς του πρωκταθληματος που χασαμε 3-0.. η φαση ξεκιναει απο λαθος μεταβιβαση στην αμυνα του τσιμι..
ειλικρινα ΔΕΝ ξερω εαν βοηθησει ο σουηδος σε αυτο καθως δεν τον εχω παρακολουθησει.. αυτο ομςσ που εβλεπα και ισχυει ειναι οτι και στα σεντερ μπακ αλλα και στα χαφ ειχαμε σοφτ παιχτεσ, δλδ κρεσπο κ τσιμιροτ, οποτε στα ντερμπυ μας επαιρναν τον αερα και κατ επεκταση το κεντρο, και στα ντερπυ ο τσαμπουκας παιζει πολυ μεγαλο ρολο, κακα τα ψεμματα.. εκει σιγουρα θα βοηθησει ο σουηδος αλλα ολα θα τα δουμε στο χορτο :pano: :pano: :pano:
Με βάση αυτό το σχόλιο, ας καταθέσω κι εγώ την προσωπική μου άποψη επί του θέματος, η οποία είναι ότι καλοδεχούμενος και με το παραπάνω ο Βίκινγκ, εφ όσον διαθέτει τα στοιχεία του χαφ που ζήτησε ο κόουτς...

Όσο για τα (από μένα) τονισμένα και τα υπογραμμισμένα, έχω να σχολιάσω τα ακόλουθα, απ όσα θυμάμαι...

Σε όσα "ντέρμπι" με την κούλα (π.χ. στον τελικό του '17 και σε όλους τους περσινούς αγώνες, μαζί με τον τελικό) μας έπαιξε το κοράκι έστω 45-55 σε βάρος μας στον πειθαρχικό τομέα, εγώ δεν είδα να μας πάρουν το κέντρο...

Σε κείνο το 3-0 που αναφέρεις, τα δρεπανηφόρα Σιμόες, Γιόχανσον και Λαμπρόπουλος, δούλευαν στο φουλ πάνω στα πόδια των παιχτών μας, μπροστά στα ερμητικά κλειστά όμως μάτια του κόρακα, που σφύριζε αδιάφορα...

Αν έχουμε ανάλογες διαιτησίες και του χρόνου, έχοντας στην σύνθεση μας τον Βέρνμπλουμ και τον Χατσερίδη, παίχτες δυναμικούς, το πιθανότερο είναι ότι θα τελειώνουμε αυτά τα "ντέρμπι" με παίχτη-ες λιγότερο/ους...

Θεωρώ λοιπόν, για το πρωΚτάθλημα μας, ότι η καλύτερη μεταγραφή θα είναι το "ξεκαθάρισμα των πινάκων"!!!!

Υ.Γ. Έσβησα το nickname του γράφοντος το παρατιθέμενο post, λόγω έλλειψης διάθεσης για αντιπαράθεση...
Ελα Γκοραν, κανενα προβλημα αδερφε, ορκιζομαι οτι δε θα μαλωσω ποτε με κανεναν δικο μου εκτος κ εαν προκληθω, και εαν προκληθω θα το κανω με πολυ κοσμιο τροπο. Γενικα ειμαι ανθρωπος που παρεξηγω πολλα πραγματα αλλα με συνοπαδους μου ποτε δεν θα το κανω τα 32 χρονια που ειμαι εν ζωη.

του δε ποιντ τωρα: εχεις μαλλον δικιο, μαλλον δεν το εγραψα σωστα, οποτε το επαναδιατυπωνω:
στο συγκεκριμενο ματς οντως τα δρεπανοφορα που εγραψες εμπόουβ οντως ειχανε την ανοχη του κορακα, αλλα εγω διεκρινα οτι χαναμε τον ποδοσφαιρικο μας τσαμπουκα στα ντερπι λογω του οτι δεν ειχαμε θρασσος(αν θυμαμαι καλα, αν οχι οκ και η αντιθετη γνωμη). Ασε που πρωτη φορα στην καριερα τους οι κκ Μπερμπα κ Μπισεσβαρ πηραν την 1η τους αποβολη στην καριερα τους!!! απιστευτο!! στο ιδιο γηπεδο με τον ιδιο αντιπαλο!! αρα, καταληγω στο συμπερασμα οτι τα δρεπανοφορα της κουλα ειχαν την ανοχη κ την κουτοπονηρια για τετοια παιχνιδια και παντα την πατουσαμε ετσι τα τελευταια χρονια με αυτους.

Αλλα ολα αυτα κατα πασα πιθανοτητα θα εξαληφθουν (οχι στο 100%, αλλα σιγουρα κατα 80-90) διοτι σε ολα τα ντρερμπι απ οτι ακουγεται, θα παιζουν ξενοι διαιτητες, οι οποιοι ομως μπορει να επηρεαστουν απο την εδρα, γι αυτο δινω ενα 10-20% πιο πανω.
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

Goran καλώς σας βρήκα φίλε μου.

Για να απαντήσω στην ερώτηση σου:

"Specifically for Football, heat maps are an indicator of effectiveness of a player in different parts of the pitch.

The map gets heated up in areas where the player has had more control of the ball and does most of his work, i.e it turns Redder as the player's presence in a particular area increases."

Δεν ξέρω να σου πω με σιγουριά αν όσο πιο κόκκινο τόσο περισσότερα χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο. Αυτό που σίγουρα δείχνει το heat map είναι ότι ο Wernbloom είναι πιο effective σε περισσότερα σημεία του γηπέδου απ' ότι ο Κάνιας.

Έτσι τουλάχιστον το καταλαβαίνω εγώ γιατί όπως δήλωσα εξ αρχής δεν είμαι ειδικός επί του θέματος.
montekristo

Δημοσίευση από montekristo »

φιλε JohnDag πολυ ωραιο το ποστ για ακομη μια φορα
Σαν να τον καταπιε Σουηδος τον Ισπανο στη συγκριση :lol: :lol:
Μπορεις να ανεβασεις και το heatmap ενος κατ'εξοχην box to box πχ Henderson (liverpool)
montekristo

αυτο που φαινεται ειναι οτι σιγουρα εχει παραπανω συμμετοχη στο παιχνιδι
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

Από μόνο του το σχεδιάγραμμα το που πατάει ο κάθε ποδοσφαιριστής δεν λέει τίποτα.
Για παράδειγμα η ΤΣΣΚΑ έπαιζε με τρεις στην άμυνα,άρα τα χαφ της είναι λογικό να πατάνε σε διαφορετικά σημεία.
Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που δείχνει την πολύ μικρή του συνεισφορά στο επιθετικο και δημιουργικό κομμάτι είναι αυτό που λέει πόσες πάσες δέχεται ο παίκτης... και εκεί το νούμερο για τον Σουηδό είναι πολύ μικρό
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

montekristo έγραψε:φιλε JohnDag πολυ ωραιο το ποστ για ακομη μια φορα
Μπορεις να ανεβασεις και το heatmap ενος κατ'εξοχην box to box πχ Henderson (liverpool)
Το heatmap του Henderson:

Εικόνα

Όπως βλέπουμε μοιάζει πολύ με το heatmap του Wernbloom με μία διαφορά. Ο Henderson δεν πατάει περιοχη :nairepaok:
Άβαταρ μέλους
che4

Δημοσίευση από che4 »

goran 64 έγραψε:
Demir έγραψε:παντως εδω αθηνα εχουν λυσσαξει με τον ευγενιο,συνεχεια ειρωνιες και λενε ποσο αμπαλος ειναι κτλ....
Για να καταλάβουμε επιτέλους το πόσο επηρεάζει το καθημερινό σανό της προπαγάνδας, όλα τα πρόβατα του χαβουζοβοθρολιμανιστάν, καταθέτω την χθεσινή μαρτυρία του che4 στο chat, που σημειωτέον είναι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού, που μας είπε ότι δύο γνωστοί του γ@ύροι, επίσης μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, εκεί, μαζί του, εκθείαζαν την αξία του Χατσερίδη και το πόσο "ξεχωριστή" μεταγραφή αποτελεί ο παίχτης για τον Π.Α.Ο.Κ.!!

Τα λέω σωστά che4?

έτσι ακριβώς
montekristo

JohnDag έγραψε:
montekristo έγραψε:φιλε JohnDag πολυ ωραιο το ποστ για ακομη μια φορα

Εικόνα

Όπως βλέπουμε μοιάζει πολύ με το heatmap του Wernbloom με μία διαφορά. Ο Henderson δεν πατάει περιοχη :nairepaok:
Οντως μοιαζει αρκετα μεγαλη διαφορα στο κεντρο του γηπεδου βλεπω
Η περιοχη ισως δικαιολογειται απο το ανεβασμα στα κορνερ
ας ερθει η παιχτουρα και θα τον δουμε στο γηπεδο.....
Τα υπολοιπα ειναι για χαβαλε
Άβαταρ μέλους
JohnDag

Δημοσίευση από JohnDag »

desperando έγραψε:Από μόνο του το σχεδιάγραμμα το που πατάει ο κάθε ποδοσφαιριστής δεν λέει τίποτα.
Για παράδειγμα η ΤΣΣΚΑ έπαιζε με τρεις στην άμυνα,άρα τα χαφ της είναι λογικό να πατάνε σε διαφορετικά σημεία.
Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο που δείχνει την πολύ μικρή του συνεισφορά στο επιθετικο και δημιουργικό κομμάτι είναι αυτό που λέει πόσες πάσες δέχεται ο παίκτης... και εκεί το νούμερο για τον Σουηδό είναι πολύ μικρό
Goran έχεις δίκιο σ' αυτό που λες.

Το θέμα είναι ότι τέτοιου είδους παίχτη, να υποδέχεται μπάλες και να φτιάχνει παιχνίδι έχεις. Τον Μαουρίτσιο.

Ο Σουηδός είναι το χαφ που κάνει όλες τις δουλειές σωστά αλλά δεν είναι σε τίποτα τέλειος. Ελβετικός σουγιάς είναι, γι' αυτό και πάντα όπου έπαιξε ήταν ο αγαπημένος παίχτης των προπονητών του.

Θεωρώ ότι αν έρθει με το καλό από αυτόν θα ξεκινάει η ενδεκάδα. Επίσης πιστεύω ότι θα απελευθερώσει τον Μαουρίτσιο σε μεγάλο βαθμό.

Γιατί από τον Βραζιλιάνο περιμένω πολλά του χρόνου.
Άβαταρ μέλους
che4

Δημοσίευση από che4 »

desperando έγραψε:Από μόνο του το σχεδιάγραμμα το που πατάει ο κάθε ποδοσφαιριστής δεν λέει τίποτα.

ξανά πες μου ότι δεν είμαι σωστος μετά από πέντε και βαλε σελίδες ποδόσφαιρο αντί εκθειασμού της χάρτινης και ζήλειας για το μασούντ τον μοραν και πλέον και του ντιγκινι

μπράβο αδερφε τζωννταγκ

το φόρουμ θυμίζει λίγο απ τα παλιά σήμερα
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Παρασκευη 2 η ωρα ολο κι ολο 10 ατομα στο τοπικ μεταγραφων.Που παμε ωρε?
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

JohnDag έγραψε:

Εικόνα

"...Και εδώ βλέπουμε το αποτύπωμα του κώλου του Μαντούρο όταν πέφτει στο γήπεδο..."
montekristo

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rainmaker έγραψε:
JohnDag έγραψε:

Εικόνα

"...Και εδώ βλέπουμε το αποτύπωμα του κώλου του Μαντούρο όταν πέφτει στο γήπεδο..."
theo G4

Δημοσίευση από theo G4 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:opaokara: :opaokara: :opaokara:
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”