έχει δίκιο πάντως ότι η δημιουργία Β ομάδων και η ένταξη στην βητα εθνική είναι προς όφελος όλων.
Η δική μου άποψη πάντως είναι πολύ διαφορετική μ αυτήν του εν λόγω ΑΡΔ, ο οποίος φυσικά κοιτάει το προσωπικό του κέρδος...Γνωρίζοντας πως ο Π.Α.Ο.Κ. θα του γεμίζει τα ΑΡΔθρα του, αρκετά περισσότερο φυσικά με την δημιουργία ομάδας Β', απ όσο σήμερα η χ Καβάλα ή η ψ Δόξα Δράμας, αυτός ξέρει ότι θα κονομάει με τα κλικς!!!!
Ίσως βέβαια η άποψη μου να θεωρηθεί στα ρηχά μισαλλόδοξη και αιρετική, οπότε εξηγούμαι αναλυτικότερα...
Δεν θα συμφωνούσα μ αυτήν την άποψη ούτε καν στις εποχές των παχέων αγελάδων, πόσο μάλλον τώρα...
Ή σωστότερα, ίσως να συμφωνούσα, μόνο όμως αν το Ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν δομημένο πολύ διαφορετικά...
Οι βασικοί μου λόγοι που διαφωνώ να συμμετέχουν ομάδες Β' των "μεγάλων" σε όποια άλλη επαγγελματική κατηγορία του ποδοσφαίρου είναι κυρίως δύο, οι οποίοι όμως έχουν προεκτάσεις που δεν βάζει ο νους του ΑΡΔ...
1...Το να "επικεντρωθεί" λοιπόν το ποδόσφαιρο γύρω από 2-3 (5-10 θέλετε? 15-20 πανελληνίως συνολικά, έστω και σε χαμηλότερο επίπεδο αυτών της Α' και Β' Εθνικής?) έστω υγιείς οικονομικά ομάδες, καθιστά την πανελλήνια ανάπτυξη-διάδοση-προώθηση του σαν άθλημα (και όχι σαν νεανικό επαγγελματικό όνειρο) πιο συγκεντρωτική... Άρα μήπως την καθιστά ολιγοπώλιο? Θεωρείτε σωστό κάτι τέτοιο, όταν μιλάμε για αθλητισμό, έστω επαγγελματικό?
Χρηματικές επιχορηγήσεις της Γ.Γ.Α. σε λιγότερους Συλλόγους = παρακμή των περισσότερων...Δεν είναι έτσι?
Τόσο οφθαλμοφανές είναι, όσο και τα τεράστια προβλήματα υποδομών που ήδη αντιμετωπίζουν οι ερασιτεχνικοί Σύλλογοι, αυτοί που αποτελούν την πλατιά βάση του αθλήματος, την παλιά "παραγωγική αλάνα" της εποχής μας...
Τώρα πια ομως οι αλάνες γέμισαν με μπετόν και πλέον απαιτούνται γήπεδα για να παράξουν ποδοσφαιριστές...
Εγκαταστάσεις & υποδομές, που οι υπάρχουσες ούτε σε ποσοστό 10% δεν καλύπτουν σήμερα τις αληθινές ανάγκες...
Στον αντίποδα, η ιδιορρυθμία του Ελληνικού χαρακτήρα μας να έχει δημιουργήσει και κάποια σχετική υπερπληθώρα Συλλόγων στην βάση του αθλήματος, μιας και όλοι θέλουμε να είμαστε Πρόεδροι, έτσι ρε, για το κομμάτι μας!!!!
Αυτή όμως η οξύμωρη (δυσ)αναλογία, σίγουρα δεν πρέπει να μας οδηγήσει στην αντίπερα (λάθος) όχθη...Ίσα ίσα που πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες, ώστε μέσω ασφαλιστικών δικλείδων να δημιουργηθεί ομαλότητα...
Να υπάρξει αρμονική αναλογία (και πληθυσμιακά αλλά και σε σχέση με τις υπάρχουσες αλλά και τις προβλεπόμενα μελλούμενες εγκαταστάσεις-υποδομές) μεταξύ Συλλόγων και αθλητών που εκπαιδεύουν, επί ίσοις όροις στο εξής...
Έτσι θα μπορέσουν οι ερασιτεχνικοί Σύλλογοι να είναι υγιείς και ανταγωνιστικοί και να προάγουν το άθλημα σωστά!
Έτσι σε βάθος κάποιων χρόνων θα ξανασυμπληρωθεί η Β' Εθνική με Συλλόγους υγιείς και παραγωγικούς, ξεκινώντας την αναδόμηση της βάσης και όχι επιτρέποντας στις οικονομικά κραταιές ομάδες να μονοπωλήσουν την ποδοσφαιρική αγορά με ομάδες Β' (γιατί όχι "αύριο" και Γ' και Δ' δηλαδή?) που θα μάχονται και στην Β' κατηγορία...
Προτιμώ λοιπόν για τώρα, σαν λύση "ανάγκης" τις συγχωνεύσεις κάποιων Συλλόγων απ την δημιουργία Β' ομάδων...
Θα ναι λέτε πολύ άσχετο να αναφέρω εδώ το παράδειγμα της χώρας μας και το σημείο 0 που βρίσκεται, έχοντας σε βάθος χρόνου σταματήσει τις περισσότερες παραγωγές αγαθών και βασιζόμενη κατά 90% στις μαζικές εισαγωγές?
2...Ο άλλος λόγος διαφωνίας μου για την άμεση δημιουργία ομάδων Β' που θα ανταγωνίζονται άλλες ήδη υπάρχουσες και οι οποίες με ανεμικούς τρόπους κρατιούνται πλέον εν ζωή, είναι ο ακόλουθος...Στην σημερινή στυγνή επαγγελματική εποχή του ποδοσφαίρου, την ώρα που άλλοτε κραταιές ομάδες της Α' Εθνικής βρίσκονται στην Football League (τρομάρα τους με τις μεγαλόσχημες αυτές ονομασίες της ψωροκώσταινας, γ@μώ τις "βιτρίνες" του τάφου, στον οποίο έχουν παραχώσει το λαοφιλέστερο άθλημα του κόσμου), παράλληλα με την τόσο λανθασμένη και στρεβλή ανάπτυξη του οπαδικού κινήματος, περισσότερο κινδύνους για συμφορές θα εγκυμονούσε μια τέτοια κίνηση, παρά όφελος, έστω και μόνο για όσες ομάδες προανέφερα, μέσα στις οποίες βάζω και την Π.Α.Ο.Κ.άρα!!!!
Τροφή για σκέψη μάλλον η παραπάνω αναφορά του CCCP, ο οποίος ίσως αντιμετωπίζει το θέμα ολίγον επιδερμικά...
CCCP έγραψε:Για εμας θα ειχε τρομερο γελιο αλλα παντως το εχω σκεφτει κι εγω, αν γινοντουσαν οι Β ομαδες και παιζαμε στην Β εθνικη μαζι με τα σκουληκια, πως θα αντιμετωπιζαν αυτοι αυτο το ματς? Απο τη μια θα πεθαιναν να πανε να βρισουν τον ΠΑΟΚ και για ντερμπι απο την αλλη αν διναν αξια στο ματς θα ηταν ξεφτιλα για αυτους
Βεβαια αυτοι αυτοξεφτιλιζωντε συνεχεια και δε το καταλαβαινουν ποτε οποτε...
...καθώς η δική μου άποψη συνεχίζει να είναι αυτή:
" Άμα πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα, κινδυνεύει άμεσα και το δικό σου"...
Μην ξεχνάτε...
Το ποδόσφαιρο είναι μόνο η αφορμή...