Κι ως είθισται σε τέτοιου είδους ιστορίες, ψάχνουμε να βρούμε ακριβώς τη στιγμή που στράβωσε το πράγμα.
Μόνο που σπανίως μπορεί κανείς να εντοπίσει αυτές τις στιγμές. Οι ιστορίες πάθους στραβώνουν με χίλους δυο μικρούς τρόπους και σπανίως το στράβωμα αυτό έχει αίτια τόσο συγκεκριμένα, ώστε να πεις έφταιξε το α και το β και τέλος.
Όταν ο Κλάους ανανέωσε το συμβόλαιο, τίποτα από τα όσα ίσχυσαν δεν μου φαίνεται παράλογο.
Και ο Ιβάν είναι λογικό να ενέδωσε στο να τον χρίσει, από μισθολογική αλλά και από κάθε άλλη άποψη, αρχηγό του ΠΑΟΚ.
Και ο Κλάους εκείνη τη στιγμή ήταν λογικό να διεκδικήσει μία τέτοια αναγνώριση.
Και ο κόσμος ήταν λογικό εκείνη την περίοδο να απαιτήσει την παραμονή του με αυτούς τους όρους.
Το πράγμα, όμως, στράβωσε, όπως στραβώνουν χίλια δυο στη ζωή.
Κι άλλοι ενδίδουν στα χαϊλίκια, στις γκόμενες, στις κούρσες και στο θεαθήναι, αλλά διατηρούν την απόδοσή τους σε υψηλά επίπεδα. Άλλοι, πάλι, είναι υποδείγματα συμπεριφοράς, αλλά και πάλι διαψεύδουν τις προσδοκίες.
Ο Κλάους ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε να απογειωθεί, κατακρεμνίστηκε, η ουσία είναι αυτή.
Και πάλι, όμως, δεν θεωρώ ότι έγινε κάτι εξωφρενικά λανθασμένο.
Με βάση τη συνεισφορά του στο κλείσιμο της περσινής σεζόν, την αίσθηση νέου ξεκινήματος με Βλάντο, ακόμη ακόμη λαμβάνοντας υπόψη και το κάζο με Μπερμπάτοφ, δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο ότι δεν αποκτήθηκε βαρβάτος φορ το καλοκαίρι. Μου φαίνεται λογικό ότι πάρθηκε η απόφαση να στηριχθεί ο Κλάους, αλλά με απαιτήσεις για προσφορά ουσιαστική και βαρβάτη. Βλέποντας ότι το πράγμα δεν τσουλάει, έγινε επένδυση στη θέση του φορ τον Γενάρη. Μία απόδειξη ότι δεν υφίστανται κλίκες που δεν σπάνε με τίποτα και διάφορα άλλα τέτοια.
Η τωρινή του εικόνα μας πληγώνει όλους. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι υπάρχει ΠΑΟΚτσής που να μην γούσταρε να δει ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας να γράφει ιστορία και να σπάει το ρεκόρ του Σαράφη. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε στο χορτάρι ένα παίκτη με σαφές ψυχολογικό πρόβλημα, το οποίο μοιάζει μη αναστρέψιμο. Φυσικά, δεν μπορεί να καταλογιστεί η παραμικρή ευθύνη για αυτό στο ότι μπορεί να του διενεμήθη ότι δεν υπολογίζεται για του χρόνου. Ό,τι και να του μεταφέρθηκε, αυτά αλλάζουν στο ποδόσφαιρο από τη μια μέρα στην άλλη. Ας βάλει ο Κλάους (λέμε τώρα...) γκολ στους 2 ημιτελικούς και σε ένα νικηφόρο τελικό και η παραμονή του μπαίνει σε νέο πλαίσιο. Αλλά ακόμη και να ξέρει ότι θα φύγει, το πώς δείχνει τώρα επηρεάζει και τη συνέχεια της καριέρας του.
Έτσι όπως το βλέπω, το καλοκαίρι πρέπει να παρθεί η προφανής, αλλά συγχρόνως γενναία, απόφαση και από τις 2 πλευρές.
Κάνει κακό σε όλες τις πλευρές, νομίζω, η παραμονή του στον ΠΑΟΚ.
Μακάρι να πάει αλλού και να αναγεννηθεί. Νομίζω ότι κατά βάθος όλοι θα χαρούμε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Τώρα δεν έχει νόημα να φωνασκούμε άλλο. Τα δεδομένα τα ξέρουμε.
Στο δικό μου μυαλό, η ώς τώρα χρονιά του είναι εξωφρενικά αποκαρδιωτική και οποιοδήποτε γκολ πυροτέχνημα δεν θα μπορέσει να αλλάξει τη γνώμη μου.
Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν είναι καλοδεχούμενο οποιοδήποτε πυροτέχνημα.