33. Στέφανος - Κλάους Αθανασιάδης ΙΙ

Συζήτηση για το εμψυχο υλικό της ομάδας
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Re: 33. Στέφανος - Κλάους Αθανασιάδης ΙΙ

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

Η ιστορία με τον Κλάους είναι μία ιστορία μεγάλης εκατέρωθεν αγάπης, που εξελίχτηκε άσχημα.
Κι ως είθισται σε τέτοιου είδους ιστορίες, ψάχνουμε να βρούμε ακριβώς τη στιγμή που στράβωσε το πράγμα.
Μόνο που σπανίως μπορεί κανείς να εντοπίσει αυτές τις στιγμές. Οι ιστορίες πάθους στραβώνουν με χίλους δυο μικρούς τρόπους και σπανίως το στράβωμα αυτό έχει αίτια τόσο συγκεκριμένα, ώστε να πεις έφταιξε το α και το β και τέλος.

Όταν ο Κλάους ανανέωσε το συμβόλαιο, τίποτα από τα όσα ίσχυσαν δεν μου φαίνεται παράλογο.
Και ο Ιβάν είναι λογικό να ενέδωσε στο να τον χρίσει, από μισθολογική αλλά και από κάθε άλλη άποψη, αρχηγό του ΠΑΟΚ.
Και ο Κλάους εκείνη τη στιγμή ήταν λογικό να διεκδικήσει μία τέτοια αναγνώριση.
Και ο κόσμος ήταν λογικό εκείνη την περίοδο να απαιτήσει την παραμονή του με αυτούς τους όρους.
Το πράγμα, όμως, στράβωσε, όπως στραβώνουν χίλια δυο στη ζωή.

Κι άλλοι ενδίδουν στα χαϊλίκια, στις γκόμενες, στις κούρσες και στο θεαθήναι, αλλά διατηρούν την απόδοσή τους σε υψηλά επίπεδα. Άλλοι, πάλι, είναι υποδείγματα συμπεριφοράς, αλλά και πάλι διαψεύδουν τις προσδοκίες.
Ο Κλάους ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε να απογειωθεί, κατακρεμνίστηκε, η ουσία είναι αυτή.

Και πάλι, όμως, δεν θεωρώ ότι έγινε κάτι εξωφρενικά λανθασμένο.
Με βάση τη συνεισφορά του στο κλείσιμο της περσινής σεζόν, την αίσθηση νέου ξεκινήματος με Βλάντο, ακόμη ακόμη λαμβάνοντας υπόψη και το κάζο με Μπερμπάτοφ, δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο ότι δεν αποκτήθηκε βαρβάτος φορ το καλοκαίρι. Μου φαίνεται λογικό ότι πάρθηκε η απόφαση να στηριχθεί ο Κλάους, αλλά με απαιτήσεις για προσφορά ουσιαστική και βαρβάτη. Βλέποντας ότι το πράγμα δεν τσουλάει, έγινε επένδυση στη θέση του φορ τον Γενάρη. Μία απόδειξη ότι δεν υφίστανται κλίκες που δεν σπάνε με τίποτα και διάφορα άλλα τέτοια.

Η τωρινή του εικόνα μας πληγώνει όλους. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι υπάρχει ΠΑΟΚτσής που να μην γούσταρε να δει ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας να γράφει ιστορία και να σπάει το ρεκόρ του Σαράφη. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε στο χορτάρι ένα παίκτη με σαφές ψυχολογικό πρόβλημα, το οποίο μοιάζει μη αναστρέψιμο. Φυσικά, δεν μπορεί να καταλογιστεί η παραμικρή ευθύνη για αυτό στο ότι μπορεί να του διενεμήθη ότι δεν υπολογίζεται για του χρόνου. Ό,τι και να του μεταφέρθηκε, αυτά αλλάζουν στο ποδόσφαιρο από τη μια μέρα στην άλλη. Ας βάλει ο Κλάους (λέμε τώρα...) γκολ στους 2 ημιτελικούς και σε ένα νικηφόρο τελικό και η παραμονή του μπαίνει σε νέο πλαίσιο. Αλλά ακόμη και να ξέρει ότι θα φύγει, το πώς δείχνει τώρα επηρεάζει και τη συνέχεια της καριέρας του.

Έτσι όπως το βλέπω, το καλοκαίρι πρέπει να παρθεί η προφανής, αλλά συγχρόνως γενναία, απόφαση και από τις 2 πλευρές.
Κάνει κακό σε όλες τις πλευρές, νομίζω, η παραμονή του στον ΠΑΟΚ.
Μακάρι να πάει αλλού και να αναγεννηθεί. Νομίζω ότι κατά βάθος όλοι θα χαρούμε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Τώρα δεν έχει νόημα να φωνασκούμε άλλο. Τα δεδομένα τα ξέρουμε.
Στο δικό μου μυαλό, η ώς τώρα χρονιά του είναι εξωφρενικά αποκαρδιωτική και οποιοδήποτε γκολ πυροτέχνημα δεν θα μπορέσει να αλλάξει τη γνώμη μου.
Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν είναι καλοδεχούμενο οποιοδήποτε πυροτέχνημα. :D
Άβαταρ μέλους
georgedoulk2008
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από georgedoulk2008 »

Το προβλημα με τον Κλάους δεν είναι μόνο στο γκολ.
Η εικόνα του μέσα στο γηπεδο είναι απελπιστική.
Δεν έχει τρεξίματα, δεν ζητάει μπάλα μέσα στην περιοχή, δεν κινείται στον χώρο, κρυβεται πίσω απ τα σεντερ μπακ σε όλες τις στημένες φάσεις.
Είναι σαν να μην θέλει να παίξει.

Αυτό δεν ξέρω πώς αλλάζει.

Ισως να ξαναβρεί την διαθεση να παίξει μπάλα, αλλά κατά πάσα πιθαντητα οχι στον ΠΑΟΚ
Άβαταρ μέλους
Sick Bastard

Δημοσίευση από Sick Bastard »

Aureliano Buendia σε ότι είπες συμφωνώ, απλά προσθέτω ότι άλλη μια παράμετρος της μη-αποκτησης φορ το καλοκαίρι, ήταν και η συνειδητή επιλογή να πάρει ματς κι ο Κουλούρης. Κάτι που σαν λογική ανάπτυξης, μονο κακό δεν είναι.
Άβαταρ μέλους
Taseos

Δημοσίευση από Taseos »

Ποιο ψυχολογικο; αν εχει ψυχολογικο ποδοσφαιριστης που ξτπνα καθε 365 ημερες πλουσιοτερος κατα 700.000 ευρω τι να πει κ ο μεροκαματιαρης που χανει ενα μεροκαματο στην ουρα της δεη για να κανει ρυθμιση; χαιδεμενοι ειναι. Αμα εχουν ψυχολογικα ας ερθουν στο κλαδεμα κ στο ποτισμα στο χωραφι, να πιασουν καμια τσαπα κ να ερθει την ανοιξη κ το καλοκαιρι το χαλαζι κ να σου γαμησει τηννπαραγωγη. Εκει να δεις ψυχολογια που με την αποζημειωση δεν πληρωνεις ουτε τα φαρμακα στον γεωπονο. Απο την ημερα που υπεγραψε για τα 700 ειναι αφαντος. Κακη χρονια μππρεις να κανεις λογικο, αδιαφορος δεν μπορεις να εισαι.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Alastor έγραψε:
kataramenos5 έγραψε:
Ale έγραψε:Ρε συ κατ, μπορείς εσύ να πεις μία ημέρα στην δουλειά σου, ότι ξενέρωσες και σταματάς να δουλεύεις και θα σε πληρώνουν φουλ για τα επόμενα τρία χρόνια;
Και για να το ξεκαθαρίσω, εργοδότη του κάθε Κλάους-Μάους-Στράους θεωρώ τον λαό του ΠΑΟΚ.
Αμα σε πουν στη δουλεια σου "ξες μολις τελειωσει η χρονια φευγεις,ή δε σε γουσταρω αλλο θα φερω καινουριο στη θεση σου "θα δουλευεις με την ιδια ορεξη?Πιθανολογω τωρα γιατι απλα οσο και αστοχος και ατυχος να ναι ενας παικτης που εβαζε χαλαρα το 1 στα 4 μεχρι περυσι με σκυλισιο τρεξιμο δε μπορει να δειχνει αυτη την εικονα.
Περα για περα αστοχη συγκριση

Καταρχην δεν πηραμε φορ το καλοκαιρι γιατι υποτιθεται οτι προοριζοταν για βασικος.Αυτο ειναι το "μολις τελειωσει η χρονια φευγεις" που στεκει σαν δικαιολογια? Αυτο προεκυψε τον Γεναρη οταν ηταν φαντασμα κατα την διαρκεια μισης σεζον

Κατα δευτερον το οτι τον Γεναρη πηραμε βασικο φορ,δεν σημαινει οτι το να εισαι δευτερος φορ στον ΠΑΟΚ ειναι σαν να εισαι νεροκουβαλητης.Θα πρεπει να ναι τιμη του να ναι 2ος φορ στην ομαδα,ποσο μαλλον οταν υποτιθεται οτι ειναι "παοκτσακι"

Αν σου πουνε στην δουλεια σου οτι θα σαι υποδιευθυντης και οχι διευθυντης,δεν τα βροντας και φευγεις ουτε κανεις το κακομαθημενο,ειναι τεραστια αχαριστια.
Κατ αρχην ξαναλεω οτι υποθεσεις κανω προσπαθωντας να βρω εξηγηση.Κατα δευτερο alastor ξεχνας τη δηλωση Σαββιδη στις 16/10 /2016 που ελεγε οτι επρεπε να τον πουλησουν οταν μπορουσαν.Ολα τα αλλα που αναφερεις εγιναν αργοτερα.Δε διακαιολογω τις εμφανισεις του Κλαους μ αυτο απλα λεω οτι ο παικτης μπορει να θεωρει εαυτον ξενο σωμα εδω και καιρο.Το πως αντιλαμβανεται το μυαλο του καθενος καποιες καταστασεις παιζει ρολο.
Αλλος ειναι επαγγελματιας και παιζει μεχρι το τελ λεπτο κι αλλος λεει "αντε γεια".
elvetos giatros

Δημοσίευση από elvetos giatros »

[quote="Aureliano Buendia"]Η ιστορία με τον Κλάους είναι μία ιστορία μεγάλης εκατέρωθεν αγάπης, που εξελίχτηκε άσχημα.
Κι ως είθισται σε τέτοιου είδους ιστορίες, ψάχνουμε να βρούμε ακριβώς τη στιγμή που στράβωσε το πράγμα.
Μόνο που σπανίως μπορεί κανείς να εντοπίσει αυτές τις στιγμές. Οι ιστορίες πάθους στραβώνουν με χίλους δυο μικρούς τρόπους και σπανίως το στράβωμα αυτό έχει αίτια τόσο συγκεκριμένα, ώστε να πεις έφταιξε το α και το β και τέλος.

Όταν ο Κλάους ανανέωσε το συμβόλαιο, τίποτα από τα όσα ίσχυσαν δεν μου φαίνεται παράλογο.
Και ο Ιβάν είναι λογικό να ενέδωσε στο να τον χρίσει, από μισθολογική αλλά και από κάθε άλλη άποψη, αρχηγό του ΠΑΟΚ.
Και ο Κλάους εκείνη τη στιγμή ήταν λογικό να διεκδικήσει μία τέτοια αναγνώριση.
Και ο κόσμος ήταν λογικό εκείνη την περίοδο να απαιτήσει την παραμονή του με αυτούς τους όρους.
Το πράγμα, όμως, στράβωσε, όπως στραβώνουν χίλια δυο στη ζωή.

Κι άλλοι ενδίδουν στα χαϊλίκια, στις γκόμενες, στις κούρσες και στο θεαθήναι, αλλά διατηρούν την απόδοσή τους σε υψηλά επίπεδα. Άλλοι, πάλι, είναι υποδείγματα συμπεριφοράς, αλλά και πάλι διαψεύδουν τις προσδοκίες.
Ο Κλάους ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε να απογειωθεί, κατακρεμνίστηκε, η ουσία είναι αυτή.

Και πάλι, όμως, δεν θεωρώ ότι έγινε κάτι εξωφρενικά λανθασμένο.
Με βάση τη συνεισφορά του στο κλείσιμο της περσινής σεζόν, την αίσθηση νέου ξεκινήματος με Βλάντο, ακόμη ακόμη λαμβάνοντας υπόψη και το κάζο με Μπερμπάτοφ, δεν μου φαίνεται καθόλου παράλογο ότι δεν αποκτήθηκε βαρβάτος φορ το καλοκαίρι. Μου φαίνεται λογικό ότι πάρθηκε η απόφαση να στηριχθεί ο Κλάους, αλλά με απαιτήσεις για προσφορά ουσιαστική και βαρβάτη. Βλέποντας ότι το πράγμα δεν τσουλάει, έγινε επένδυση στη θέση του φορ τον Γενάρη. Μία απόδειξη ότι δεν υφίστανται κλίκες που δεν σπάνε με τίποτα και διάφορα άλλα τέτοια.

Η τωρινή του εικόνα μας πληγώνει όλους. Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι υπάρχει ΠΑΟΚτσής που να μην γούσταρε να δει ένα παιδί από τα σπλάχνα της ομάδας να γράφει ιστορία και να σπάει το ρεκόρ του Σαράφη. Αυτή τη στιγμή βλέπουμε στο χορτάρι ένα παίκτη με σαφές ψυχολογικό πρόβλημα, το οποίο μοιάζει μη αναστρέψιμο. Φυσικά, δεν μπορεί να καταλογιστεί η παραμικρή ευθύνη για αυτό στο ότι μπορεί να του διενεμήθη ότι δεν υπολογίζεται για του χρόνου. Ό,τι και να του μεταφέρθηκε, αυτά αλλάζουν στο ποδόσφαιρο από τη μια μέρα στην άλλη. Ας βάλει ο Κλάους (λέμε τώρα...) γκολ στους 2 ημιτελικούς και σε ένα νικηφόρο τελικό και η παραμονή του μπαίνει σε νέο πλαίσιο. Αλλά ακόμη και να ξέρει ότι θα φύγει, το πώς δείχνει τώρα επηρεάζει και τη συνέχεια της καριέρας του.

Έτσι όπως το βλέπω, το καλοκαίρι πρέπει να παρθεί η προφανής, αλλά συγχρόνως γενναία, απόφαση και από τις 2 πλευρές.
Κάνει κακό σε όλες τις πλευρές, νομίζω, η παραμονή του στον ΠΑΟΚ.
Μακάρι να πάει αλλού και να αναγεννηθεί. Νομίζω ότι κατά βάθος όλοι θα χαρούμε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Τώρα δεν έχει νόημα να φωνασκούμε άλλο. Τα δεδομένα τα ξέρουμε.
Στο δικό μου μυαλό, η ώς τώρα χρονιά του είναι εξωφρενικά αποκαρδιωτική και οποιοδήποτε γκολ πυροτέχνημα δεν θα μπορέσει να αλλάξει τη γνώμη μου.
Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι δεν είναι καλοδεχούμενο οποιοδήποτε πυροτέχνημα. :D[/quote

Ετσι έχουν τα πράγματα

Κλαους θέλουμε κροτιδα στο Περιστερι :D
Άβαταρ μέλους
chrisg4

Δημοσίευση από chrisg4 »

Όπως τον στήριζα τόσα χρονια όταν κάποιοι τον έκραζαν επειδή δεν τριπλάρει δεν πασάρει δεν κι εγώ δεν ξέρω τι, βάζοντας όμως 15-20 γκολ κάθε σεζόν έτσι θα τον κράξω τώρα. Η δουλειά του είναι να βάζει γκολ. Αν δεν βάζει γκολ δεν κάνει την δουλειά του μέσα στο γήπεδο. Όλα τα αλλα για ψυχολογικά και ντεφορμάρισμα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ψυχολογικά σε ομάδες που θέλουν να πάρουν πρωτάθλημα δεν χωράνε. Η παρουσία του μέσα στο γήπεδο είναι τραγική. Για λύπηση. Λες και είναι παλαίμαχος. Ίσως και να έχει κλείσει ο κύκλος του στον ΠΑΟΚ. Ίσως μετά τον ΠΑΟΚ που χρειαζόταν άλλον επιθετικό να χρειάζεται και ο ίδιος μια άλλη ομάδα για να κάνει restart. Ίσως τελικά και να είναι ο κλασικός Ελληνάρας παίχτης που μόλις κάνει το μεγάλο συμβόλαιο τελειώνει και η καριέρα του. Δεν ξερω. Το σίγουρο είναι ότι αν τελικά μείνει, το καλοκαίρι θα πρέπει να δουλέψει παρα πολύ για να επιστρέψει στον Klaus που ξέραμε.
Άβαταρ μέλους
Kostomanolis

Δημοσίευση από Kostomanolis »

Jairo έγραψε:Καμμιά πάσα της προκοπής θα πάρει μέσα στο κουτί ο Κλάους ή θα συνεχίσουν να τον γράφουν στα π@π@ρια τους οι συμπαίκτες του.
Το λέω γιατί ομαδικότητα ΔΕΝ υπάρχει στις τελικές φάσεις, και όχι μόνο.
Εάν συνεχίσουν έτσι, προβλέπω αφλογιστία και με τον Πρίγιοβιτς...
Αμα εσυ επαιζες και καθε σου ασιστ στον Κλαους η εκανε τσαφ η κατελειγε στα πουλια, θα επεμενες να του κανεις πασες η θα εκανες σουτ;

Εν αρχη ην ο ΠΑΟΚ
Άβαταρ μέλους
Gimnistis

33. Στέφανος - Κλάους Αθανασιάδης ΙΙ

Δημοσίευση από Gimnistis »

Ο Κλαους κλήθηκε να σηκωσει ένα βάρος το οποίο δεν μπορούσε. Βαφτίστηκε σε μια νύχτα ως ο επόμενος ηγέτης της ομάδας μόνο και μόνο γιατί δεν έχει αλλάξει φανέλα. Ακόμη θυμάμαι μέλη του φόρουμ να λένε πως δεν έχει το ειδικό βαρος για έναν τέτοιο ρόλο.

Σε μια νύχτα επίσης μετατράπηκε σε "στρατηγικό λάθος".

Έτσι είναι όμως, το βάρος τόσο μεγάλης ευθύνης μπορεί να σε τσακίσει καθώς δεν είναι για όλους. Στρατηγικό λάθος δεν ήταν η ανανέωση του αλλά ο ρόλος που του δόθηκε βγάζοντας τον στη σέντρα, μπροστάρη και εκτεθειμένο σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον: αρχηγος μιας ομάδας που διψάει για τίτλο και έχει τεράστιες προσδοκίες.

Sent from my iPhone using Tapatalk
gman90

Δημοσίευση από gman90 »

Μην βάζεις ιδέες στον ιβιτς :) :)
Άβαταρ μέλους
Taseos

Δημοσίευση από Taseos »

Gimnistis έγραψε:Ο Κλαους κλήθηκε να σηκωσει ένα βάρος το οποίο δεν μπορούσε. Βαφτίστηκε σε μια νύχτα ως ο επόμενος ηγέτης της ομάδας μόνο και μόνο γιατί δεν έχει αλλάξει φανέλα. Ακόμη θυμάμαι μέλη του φόρουμ να λένε πως δεν έχει το ειδικό βαρος για έναν τέτοιο ρόλο.

Σε μια νύχτα επίσης μετατράπηκε σε "στρατηγικό λάθος".

Έτσι είναι όμως, το βάρος τόσο μεγάλης ευθύνης μπορεί να σε τσακίσει καθώς δεν είναι για όλους. Στρατηγικό λάθος δεν ήταν η ανανέωση του αλλά ο ρόλος που του δόθηκε βγάζοντας τον στη σέντρα, μπροστάρη και εκτεθειμένο σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον: αρχηγος μιας ομάδας που διψάει για τίτλο και έχει τεράστιες προσδοκίες.

Ισα ισα αδερφε. Ειναι απο τα 13 του στον ΠΑΟΚ. Απλα αλλαξε τροπο ζωης, αφεθηκε θεωρησε οτι με 2,5 μυρια ελυσε το βιοποριστικο κ τωρα δεν ξερει πως να φερθει κ πως να το γυρισει. Κ στο κεει καποιος που στο γηπεδο δεν τον γιουχαρει ποτε. Ισα ισα τον χειροκροτω μπας κ συγκινηθει κ συνελθει
Άβαταρ μέλους
Gimnistis

Δημοσίευση από Gimnistis »

Δεν ξέρω tasseos, είναι διαφορετικά να περιμένουν πως θα πάρεις την ομάδα στις πλάτες σου και άλλο να είσαι στα μετοαπισθεν και απλα να κανείς τη δουλειά σου.
Δεν νομίζω πως άλλαξε τόσο πολύ σαν χαρακτήρας και έγινε party animal και αδιάφορος. Ότι ήταν συνέχιζε να είναι.
Προς θεού δεν δίνω καμία δικαιολογία σε κανέναν, στο μυαλό μου ομως αυτή φαντάζει η πιο λογική εξήγηση.

Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

Μία μικρή διευκρίνιση:
Όταν λέμε πως έχει "ψυχολογικό πρόβλημα", τουλάχιστον όταν το λέω εγώ, δεν σημαίνει πως αυτό λειτουργεί ως δικαιολογία, συγχωροχάρτι, έκκληση για κατανόηση ή επιείκεια κτλ.
Το πρόβλημα το δημιούργησε ο ίδιος στον εαυτό του, μέσα από την αδιανόητη αφλογιστία του και γενικά με τα μαύρα χάλια που επιδεικνύει στο χορτάρι.
Απλώς το αναφέρω γιατί θεωρώ ότι σχετίζεται με το ότι η εικόνα του είναι πλέον τρομακτικά αποκαρδιωτική, σε βαθμό που ξεπερνά το ότι απλώς δεν βάζει με τίποτα γκολ
Dimg4

Δημοσίευση από Dimg4 »

Ο Κουλουρης πως βαζει που και που γκολ? Αυτον τον παιζουν?
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”